HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 01. 07:53

Idézet: Arkhon - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 7:59

Csere
MIt: "."
Mire: üres
Mindet cserél

Láttál már közelről Excel-t? A Word-ben ez működik, de az Excel-ben esélytelen.

Egyébként - ha nincs más -, meg lehet ezerrel szorozni az oszlopot és örö bódottá.

#1002 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 17:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 8:53

Láttál már közelről Excel-t? A Word-ben ez működik, de az Excel-ben esélytelen.

Egyébként - ha nincs más -, meg lehet ezerrel szorozni az oszlopot és örö bódottá.

Naponta átlag 8-12 órát használom, eléggé high-end szinten, és nekem szokott működni...  ;)  Bár nem tudom, hogy a SAP tesz-e hozzá valami egyéni nyalánkságot.
Egyébként, ha a csere nem sikerülne, valószínűleg valami makróval oldanám meg.

B.
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#1003 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 17:49

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 18:27

Naponta átlag 8-12 órát használom, eléggé high-end szinten, és nekem szokott működni...  ;)  Bár nem tudom, hogy a SAP tesz-e hozzá valami egyéni nyalánkságot.
Egyébként, ha a csere nem sikerülne, valószínűleg valami makróval oldanám meg.

B.

Akkor valami mókázás van, mi is szívtunk ezzel, csere persze nem ment.

#1004 Felhasználó inaktív   dokypapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 02. 12:26

sorry ,Storry
jó napot-jónapot ,miben segíthetek ,nos egy winchestert szeretnék mondja a vevő ,kérdezem tőlle érdeklődve  hogy SATA-S vagy IDE-s legyen a Winyó ,nem MAXTOR közli velem nyugodtan és félre érthetetlenül.. :D  :D  :D
Másik:Kérek 1 dvd írót ,igen mijet szeretne a kedves vevő, Samsunglg-t .....igen igen nem én írtam el  kimondva Samsungeldzsit  kért a vevő.
De vannak még  dögivel hasonlók gondolom nektek is

#1005 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 12:45

en ezeket nem sorolnam be a lama user kategoriaba! egy vasarlo nem feltetlenul kell, hogy ertsen a hardware-hez. latszik, hogy elotte tajekozodott (ez nagyon jo pont!), de sajnos 1-2 dolognal tobbet mar nem tudott abbol megjegyezni, amit tanacsoltak Neki. ilyenkor a kedves-segitokesz elado tud neki ertelmesen segiteni.

sokkal rosszabb a tulbuzgo, magat hozzaertonek gondolo vasarlo, aki pedig valoban nem ert hozza. aki "csak" nem ert hozza, de ezt tudja magarol azzal semmi baj nincs. az egy szimpla atlagos ember. vagy tegye fel a kezet az, aki meg nem vasarolt valami olyat, amihez nem ertett, es kernie kellett az elado segitseget!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1006 Felhasználó inaktív   dokypapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 02. 12:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 12:45

en ezeket nem sorolnam be a lama user kategoriaba! egy vasarlo nem feltetlenul kell, hogy ertsen a hardware-hez. latszik, hogy elotte tajekozodott (ez nagyon jo pont!), de sajnos 1-2 dolognal tobbet mar nem tudott abbol megjegyezni, amit tanacsoltak Neki. ilyenkor a kedves-segitokesz elado tud neki ertelmesen segiteni.

sokkal rosszabb a tulbuzgo, magat hozzaertonek gondolo vasarlo, aki pedig valoban nem ert hozza. aki "csak" nem ert hozza, de ezt tudja magarol azzal semmi baj nincs. az egy szimpla atlagos ember. vagy tegye fel a kezet az, aki meg nem vasarolt valami olyat, amihez nem ertett, es kernie kellett az elado segitseget!

megadom magam ,igazad van a rendszer gazdai papírokat lobogtató csavarhúzóval szaladgálló ál tudosok tényleg tudnak szürke állományt pusztítani.az tényleg nagyobb gáz. sima vállapos vevőnek tényleg nem kell mindent tudni,nincs is ezzel baj ,sőt nekem meghozza a hangulatom.
Aranyos egy  bizonyos pontig ,amikor viszont átmegy kioktatósba akkor szakadozik a cérna,sajna
:up:  :up:  :up:

#1007 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 13:13

egyet rühellek csak jobban az okoskodó vevőnél: az okoskodó, magát istennek képzelő eladót. ő tud mindent mindenről... és ha teszek fel pár kérdést amiről fingja sincs, vérig sértődik és elvonul.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1008 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 13:41

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 12:13

egyet rühellek csak jobban az okoskodó vevőnél: az okoskodó, magát istennek képzelő eladót. ő tud mindent mindenről... és ha teszek fel pár kérdést amiről fingja sincs, vérig sértődik és elvonul.

Az az illető akkor vszinűleg nem rendelkezik az értékesítéshez szükséges minimális értelmi szinttel.
Szvsz az a jó szakember, aki ismeri a határait, és ha valamilyen témához nem tud hozzászólni, akkor nem próbál meg okoskodni, hanem bevallja és elfogadja hogy nincs otthon a témában.
Van mégegy ilyen csoport, akiket meg én nem szeretek, még a saját üzletünkben sem, és a srácot folyamatosan "okítani kell". Azt nem szeretem, amikor tukmálni akarja szerencsétlen vevőre még a berendezést is, pedig az csak egy egyszerű kérdést tett fel.

Szerk.: már jómagam is kerültem olyan szituációba, hogy egy adott termékről egy kedves vevőtől értesültem először, hogy ajóéletbe, ilyenis van  :cool: . És nem szégyellem bevallani!!

Szerkesztette: lordrolee 2006. 07. 03. 13:42 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1009 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 8:53

Mindenki okulására:

Oszlop kijelöl -> Számformátum: Általános -> Csere -> Számformátum: Szám (0 tizedesjegy) :lol:

Az ezerrel szorzás azért nem lett volna jó, mert az ezernél kisebb számok jól jelentek meg, csak az ezernél nagyobb számokkal gebaszolt.

#1010 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 04. 07:30

Ezen kívül:

Idézet

Csere
MIt: "."
Mire: üres
Mindet cserél

Eléggé valószínűtlennek tartom, hogy ezzel a módszerrel a TIZEDESPONTOT kicserélné a progi. Szövegben a síma pontot cseréli. De mintha számokról lett volna szó ....
Még jó, hogy a felhasználók hülyeségéről szól a topic, nem a hozzászólókéról :)
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1011 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 16:15

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:25

Mindenki okulására:

Oszlop kijelöl -> Számformátum: Általános -> Csere -> Számformátum: Szám (0 tizedesjegy) :lol:

Az ezerrel szorzás azért nem lett volna jó, mert az ezernél kisebb számok jól jelentek meg, csak az ezernél nagyobb számokkal gebaszolt.

Vagy én vagyok a :lama: vagy te, de nálam így nem megy, ha az "1.234"-et akarom átültetni. :Đ

A szorzásos dolog viszont igaz. De a te módszereddel elveszik a tizedes, ami ojrós elszámolásnál már nem mindegy.

Egyébként :offtopic: :D .

Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 8:30

Még jó, hogy a felhasználók hülyeségéről szól a topic, nem a hozzászólókéról :)

Miért, mi nem használunk el? ;)

#1012 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 17:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 17:15

Vagy én vagyok a :lama: vagy te, de nálam így nem megy, ha az "1.234"-et akarom átültetni. :Đ

A szorzásos dolog viszont igaz. De a te módszereddel elveszik a tizedes, ami ojrós elszámolásnál már nem mindegy.

Egyébként :offtopic: :D .

Miért, mi nem használunk el? ;)

De ha az oszlopot úgy szorzod, hogy benne van egy if < 1000, akkor már jó lesz :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1013 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 18:53

kroozo: nem akarom még egyszer elmagyarázni, hogy képlettel nem lehet, mert visszaküldik, hogy csináljuk meg rendesen.

Carmaged: pedig működnie kell, azóta így csináljuk. Nem ojró elszámolásról, hanem kiszállításról (darabszámokról) van szó, egy darab tizedesjegy nincs az egész táblában.

#1014 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 19:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 19:53

kroozo: nem akarom még egyszer elmagyarázni, hogy képlettel nem lehet, mert visszaküldik, hogy csináljuk meg rendesen.

Carmaged: pedig működnie kell, azóta így csináljuk. Nem ojró elszámolásról, hanem kiszállításról (darabszámokról) van szó, egy darab tizedesjegy nincs az egész táblában.

Kicseréled, majd azt exportálod? :think:

no mind1 :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1015 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 19:30

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 19:53

Pont erről beszélek, hogy ojrós elszámolásnál ezzel megkajálod a tizedeseket, az a nem mindegy.

Vagymi.

Na, de most már önmagunk paródiájáva kezdünk válni... :omg: :D

#1016 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 20:30

Pont erről beszélek, hogy ojrós elszámolásnál ezzel megkajálod a tizedeseket, az a nem mindegy.

De egy szó sem volt ojró elszámolásokról, nem általános probléma ez, az SAP-ból exportált lehívásokat cseszi el, amik egész számok :D Úgy bele tudtok bonyolódni néha a dolgokba, hogy az hihetetlen.

Szerkesztette: debaj 2006. 07. 04. 20:14 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 05. 07:45

Ha már lógványok meg szorozgatás: emlékeim szerint van egy olyan parancs (jó rég használtam ilyen mélységben az excelt), hogy a táblában a függvényeket kicseréli a végeredményükre.
És akkor már szám lesz ott, mese nincs.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1018 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 08:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 20:30

Na, de most már önmagunk paródiájáva kezdünk válni... :omg: :D

Nem baj, legfeljebb rajtatok rohogunk.

#1019 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 11:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:25

Mindenki okulására:

Nem akarok OFF-topic-ot csinálni, de kipróbáltam amit mondtál:

Ha jól értem a probléma az volt, hogy pl az 1234 -ből 1,234-et csinált exportáláskor az SAP (vagy Excel tökmind1). Ha erre alkalmazzuk amit írtál, akkor "1" -et fog kíírni az excel.... ez biztos jó neked?? :D

Szerkesztette: mcsjunior 2006. 07. 05. 11:22 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 11:38

Nézd, kipróbáltuk, működik, használjuk. Ha ezek után be akarod bizonyítani, hogy nem jó a módszer, csak nyugodtan, hallgatlak.

Kipróbáltam újra, hátha én vagyok a hülye, továbbra is működik.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.