HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 08:06

nyunyu:

en 1 percig nem birnam "ezeket". :D hamar kikeszulnek idegileg. en mar akkor is "kikeszulok" ha az eppen elmagyarazott dolgot nem tudja valaki akinek eppen 1 perce mondtam el.. es erre meg visszakerdez / nem tudja... :omg:

mas:

a tv szereles es mas egyebek szerelesevel kapcsolatban en mindig megnezem eloszor magam , mielott szerelohoz vinnem. persze csak is akkor ha, mar nincs garancia. (legyen az mosogep, tv, radio, magno, stb).. aztan csak ezekutan mehet a szerelohoz ha nem tudtam megjavitani. volt mar tobbszor ra pelda hogy siman megcsinaltam/tuk otthon a kerdeses dolgot. :)

de mondjuk hogy egyesek miert erzik azt hogy 'nah majd en akkor mekkszerelem a szamitogepem otthon', mikozben nem is ert meg picit sem hozzza, ez szamomra is rejtely. (persze most az olyanokra gondolok akiknek kozuk sincs pl az elektronikahoz vagy a szamtekhez sem. mondjuk szamtekhez nekem sincs sok kozom de erosen "elektronikai beallitottsagu" vagyok igy amit nem tudok hamar/egybol megjegyzem es maskor mar tudni fogom)

ocsem is inkabb szol nekunk ha valami rossz. nem all neki gepet szerelni. ellenben batyam es en magunk szoktuk csinalni a dolgokat. :)

Szerkesztette: des 2007. 01. 04. 08:09 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1142 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 17:21

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 18:31

Az emberekből pusztán a józan paraszti ész hiányzik, semmi más. A legtöbb csatlakozó kívül/belül nemhogy formában más, hanem még színkódolva is van. Rosszul nemis lehet rádugni szinte semmit sem (najó vannak kivételek: előlapi usb, front panel audio...)

Nem lehet fordítva rádugni? Tarzan erős! Fordítva rádug akármilyen kábelt, bizonyám, el tudod képzelni amikor a 25 tűs SCSI csatlakozót (mint PC-n a printerkábel) verte bele valaki fordítva? Lestem csak mint a moziban.

Lttam már törött DVI csatlakozót is, hiszen az aztán minden csak nem szimmetrikus, nem is hasonlít.

Vagy mint szóljunk ahhoz a mókushoz aki egy gyárban a nitrogéncsapra kötötte az oxigénvezetékét (és később belehalt de előbb bontotta sajnos a csatlakozást)? Apám feladata az ilyen (egyesszám, még egy ilyen ügyes marha 17 éves működése alatt nem akadt) balesetek kivizsgálása, laborba bevittek nitrogéncsapot, oxigénvezetéket és megpróbálták összedugni. A végén 20 kilós "samu" kalapáccsal próbálták összeilleszteni de úgy sem sikerült...

Szerkesztette: bean 2007. 01. 04. 17:24 -kor

#1143 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 21:08

Idézet: bean - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 17:21

Nem lehet fordítva rádugni? Tarzan erős! Fordítva rádug akármilyen kábelt, bizonyám, el tudod képzelni amikor a 25 tűs SCSI csatlakozót (mint PC-n a printerkábel) verte bele valaki fordítva? Lestem csak mint a moziban.

Anno nálunk középiskolában az egyik számtech tanár a SCSI-s vinyót dugta rá IDE portra. :strong: Aztán fel volt háborodva, hogy mé' nem megy. :omg:  :D
Faster! Harder! Cadaver!

#1144 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 21:34

Idézet

azt hogy, befelé állt a vga kábel?

Igen befelé állt volna, ha nem lett volna éppen a gépház oldalára fektetve és azon tesztelve a lap..... :D

Anno volt nekem egy 3,2 gigás saegate vinyóm...eladtam erre 2 hónap múlva hozza a utánnam sokadik gazdája, hogy nem megy.... Kérdezem tőle, hogy miért van letörve a tápcsati oldala. Hát
azt nem tudja. Mikor levettem a "seashield" nevű védőlemezt az aljáról és a ráégett szivacsot leoperáltam róla, akkor már tudtam mért tört el a tápcsati oldala...... :cool:
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1145 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 06:18

na és az egér meg bill csatikat miért nem tudják bolondbiztosra megcsinálni? a legegyszerűbb dolognak kéne lenni, user is -jogosan- ugy gondolja, tehát bedug, Bedug, AKKORISBEDUG, ...
gép meg random ujraindul.
táp? memó?kábel?vinyó? francokat, elgörbült az egyik/kettő/összes láb.
legyint
Business as usual. We fucked up everything.

#1146 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 07:15

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 6:18

na és az egér meg bill csatikat miért nem tudják bolondbiztosra megcsinálni?

Régen olyan volt :) Az egér soros csatis, a billentyűzet meg DIN csatis. :Đ

#1147 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 08:11

mostmeg USB-n :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1148 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 08:39

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 9:11

mostmeg USB-n :)

Azt is előbb-utóbb bedugják fordítva valahogy  :)  Esetleg azt mondják, hogy xar a gép mert még az usb-t sem lehet rádugni.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1149 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:15

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:54

Anno direkt úgy alakították ki a számítógép csatlakozóit kívül-belül, hogy még véletlenül se tudd máshogy és máshova dugni, mint ahova való.

Láttam én anno EGA kártyára dugott VGA monitort :-) Ráadásul számítástechnika tanár volt az elkövető...
(Fiatalabbak kedvéért: az EGA csati 2 sorban összesen 9 tű, VGA 3 sorban összesen 15.)
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#1150 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:31

Azért az ilyen dologhoz kell egy diploma, hogy az ember felismerje, hogy a 3 soros csatit rádugja a 2 soros anya aljazatra  :think:  :omg:

Ha az emberek többsége használná a testében lévő legfontosabb izmot akkor ilyen apróságok nem jelentenének proglémát.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1151 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:25

Nekem az NVidia speciális dualDVI kábelét sikerült fejjel lefelé bedugni. Kolegával csak azt néztük, miért sötét a monitor... Annyira puha volt a fém kerete, hogy fejjel lefelé ERŐLKÖDÉS NÉLKÜL bedugtuk! (jelentem, ez a dvi kábel 4 sorban rengeteg tüskét tartalmaz, és fejjel lefelé ugyan úgy néz ki, a hatszögletű külső keretet leszámítva, a kábel másik végén meg 1-1 rendes DVI csatlakozó van 1-1 monitornak)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1152 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:46

Pár megrendelést,kelett átnéznem, javitani.S pár helyre,aminek absolute nincs jelentősége mert,ugyis a kukáka kerül,félperces használat után,szóval pont helyett,egyenlőség jelet raktam.(nem a mondat végi írásjel).Szóval nézi a fönököm s mondja ez mi,miért nem pont?mondom ugysincs jelentősége igy jobban áttekinthető,meg ugyis kuka......azt mondja oké de fogja e bírni a NYOMTATÓ  ?..........

:omg:

#1153 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 00:22

en szamtekboltba dolgozom es sokmindent kertek mar tolem de olyan kamerat vagy radart ami jelzi az uvegszilankokat es jelez ha ellottem van. a biciklire szerette volna a gyerek mert felt hogy kivaja az uvegszilank a kereket.
nehez volt furcsa fej nelkul vegighalgatni :D
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1154 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 01:18

Ma egyik helyen a szakacs veresen komolyan megkerdezte, hogy nem lehetne-e a mennyisegeket sotetebben nyomtatni, mint a kaja elnevezeseket, mert nem tudja elolvasni.

Mondtam neki, hogy talan festekszalagot kene cserelni a matrixnyomtatoban :omg:

Egyebkent mar egy hete is nagyon halvanyan fogott a nyomtatojuk, de nem szolnak am a rendszergizdajuknak, hogy szanja meg oket egy 200Ft-s festekszalaggal.
(Ok felejtettek amugy a rezson az elozo nyomtatot...)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 06. 01:31 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 09:39

Ne haragudj, de mi ebben a furcsa???
Nem azért vagy ott, ha a szakács szól, hogy sötétebben kell nyomtatni, akkor megold??
Ha te megkérdezed, hogy mi kell a beasmel mártásba, akkor ő is mulasson rajtad, hogy dehát ezt mindenkinek tudnia kell, milyen hülye vagy? :think:  :)

#1156 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:24

Szerintem nem ez volt a lényege, hanem hogy képtelenek voltak a helyi rendszergazdának szólni.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1157 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:32

Ha egy-ket honapja dolgoznanak azzal a nyomtatoval, es eloszor kene szalagot cserelni, az oke.
De az a nyomtato mar legalabb 5 eves, elozo rendszerukhoz is azt hasznaltak, es eddig is a szakacs arcaba tolta a papirt...

#1158 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 17:28

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 11:32

Ha egy-ket honapja dolgoznanak azzal a nyomtatoval, es eloszor kene szalagot cserelni, az oke.
De az a nyomtato mar legalabb 5 eves, elozo rendszerukhoz is azt hasznaltak, es eddig is a szakacs arcaba tolta a papirt...

Ja, abba az Epson nyomtatoba eddig is a szakacs fuzte be az uj papirt.
Szalagot cserelni meg sokkal konnyebb rajtuk, mint befuzni a papirt :omg:
(fedel levesz, szalag fuggolegesen ki, uj szalag fuggolegesen be, fedel vissza, leirni tovabb tartott, mint megcsinalni.)

Egyebkent meg uj ugyfeleknek mindig megmutatom, hogyan kell papirt befuzni, szalagot cserelni az altalunk szallitott nyomtatokba, aztan ha legkozelebb arra jarok/jarunk, akkor megint megmutatom/megmutatjuk, ha kerdi, mert az a dolgom/dolgunk. Pedig ott a nyomtatoval egyutt odaadott kezikonyv, abban is le van rajzolva :)
De itt egy 10 eve meglevo rendszer vasait hasznaltuk a mi szoftverunkhoz, szakacs ebbol annyit lat, hogy a mi programunk rendeleses cetlijei maskepp neznek ki, mint a regi szoftvere. :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 06. 17:30 -kor

#1159 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 06. 18:29

Hamár tűs és epson:
Volt egy kedves felhasználóa munkahelyemen, aki kb heti 5* hívott ki (reggel, amikor elkezdett dolgozni), hogy rosszul fűzi be a papírt. Minden esetben ott az orra előtt magyarázva befűztem és beállítottam a kezdő pozíciót. Kb fél év múlva bekerült a joszág javításra, mert egyebek közt eltört a tekerőgobja. mint kiderült, mindenféle magyarázat ellenére a hölgy a nyomtatás végén kézzel kicsavarta a papírt, letépte, majd visszatekerte. Javítás közben elhelyeztem egy feliratot: vigyázz, ráz. Másnap reggelt telefon: nemtudja kiszedni a papírt, mert az van a tekerőn, hogy ráz, és nemmer hozzányúlni ....
Ugye 1 db gombot kellett volna az előlapon megnyomni ehhez minden esetben.

Másik nyomtató:
Fél napos küzdelem után hívnak, hoyg segítsek, az egyébként szintén informatikus kollegináknak (szoftverekkel foglalkoznak csak), hogy nem bírják kinyomtatni, amit kellene.
Írásvetítő fóliára kellett nyomtatni egy bemutató anyagát, de az a fránya tinta az istennek nem akar megszáradni, mindig elmaszatolódik. Lementem, megnéztem, elkértem a fólia dobozát, majd feldobtam a nagy kérdéseket:
- ha a fóliára az van ráírva, hogy for laser, akkor mért akarják bugyborékosba használni?
- ha a 20 oldalas anyagban összesen 3 oldal színes, azis csak a vindóz képek kék színű feljéce mi a fenének küzdenek és ménem lézerrel nyomják?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1160 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:12

Nyomtato :nevet2:

Tegnap szivattak irodaban, mert ertekesito kollega leadott egy munkalapot, hogy szerkesszuk mar meg gepen, mert a kezzel irott eredeti peldanya osszegyurodott az aktataskajaban, ezt o igy nem adja oda ugyfelnek, mert hogynezki, es elviharzott targyalni, mire visszajon, legyen meg.

Titkarno erre nekem lepasszolta e nemes feladatot, mert o ki sem lat az ugyfeleknek ho elejen kikuldendo szamlak generalasabol.
Oke, gepem ele leul, munkalap.xls betolt, kisilabizalom a kollega gyongy irasat (nem tudom, hol tanult nyomtatott betukkel irni, de rondabban ir, mint en kezirassal. Ja, mar annyira hozzamnott a billzet, hogy kezzel mar lassan nem tudok irni :) ), 2 perc alatt megvan, Fajl/Nyomtatas, Fajl/Kilepes.
Megyek at a titkarsagra, hogy kivegyem a lezernyomtatobol az A4-es szosszenetet, erre akkor vettem eszre, hogy a lapadagolo boritekokkal van teletankolva, igy eppen egy boritekon kotott ki a nyomtatando anyag kb. fele, tobbi toner lemaradt, mert nem volt alatta papir.

Titkarno obegat, hogy ugye most nem rontottam el a nyomtatot, mert akkor o nem tud boritekokat megcimezni, es akkor nem tudja majd idoben postara adni a szamlakat, fonokom meg azzal viccelodott, hogy az altalam elb@xot boritekot majd jol levonja a fizumbol.
En meg :banghead: , mert nem akartam felulirni az ures xls sablont, igy nem mentettem kilepes elott...

Vegeredmeny az lett, hogy boritekok nyomtatobol ki, en 2 perc alatt ujrairtam a tablazatot, kinyomtat, boritek vissza, mindenki orul.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 06. 20:22 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.