HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 14:07

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 11:33

A nagyker is csak egy kereskedő. Alapból nem utasíthat vissza garanciális alkatrészt csak azért, mert láthatóan sérült.

He? Már megint hol ez a hely?
Make love not Wor.

#1542 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 15:33

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 8:15

Nekem és mindenkinek a nagyker az ilyen megnyomorlott kártyát ha beviszem neki hiába van visszaegyengetve a lemez látszik hogy hozzá volt nyulva a lemez ugyanis egy ilyen állat! És nagyítóval fogja átnézni és ha visszadobja akármi baja van az erős fizikai behatás lesz az indok az elutasításra! És onnantol kezdve te viheted a kártyát az atyaúristenhez is a kutya nem fog veled foglalkozni! De ha te ezt nem hiszed el hogy ezzel én már nem egyszer megszívtam nem kell elhinni attol ez tény! És mivel nem én magam választottam a nagykert hanem a főnököm így beleszólásom nem volt a dologba! 1000 meg 1000 féle hardver van az egykori raktárban aminek nem tudunk nit csinálni repedt a nyák hol megy hol nem! De többnyire nem! És ennyi! Ha már 3man állítjuk hogy nekem van igazam nem tudom miért kell az ebet kötni a karóhoz!

Akkor harmadszor is leírom, hogy feltételes garancia. És azt is, hogy a rejtett hiba feltételezése nem ok garancia megszűntetésére.

Rajtad kívül ki írta, hogy Neked van igazad? :think:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1543 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 15:38

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 11:06

Itt kezdődik Takygyerek problémája. Nagyker előtt bizonygassa? Minek? Meg lett barmolva a cucc, megvonja a garit. Igaza van - szerintem.

Ember. Ki mondta, hogy bizonygasson? Beviszi-átadja-vagy elfogadják, vagy nem. Mit kellene ezen bizonygatni? A mechanikai behatás után később jelentkező hiba az, ami nem kötehtő az eseményhez, helyesebben nem bizonyítható. éppen ezért a történésre hivatkozva nem vonható meg rá a garancia. És köztünk szólva: A nagykert nem is fogja érdekelni. Őket az érdekli, hogy van-e látható károsodás, és az miféle és hol, mert egy karcos, vagy enyhén hajolt fémlemezért nem fognak elhajtani normális helyen.

Szerkesztette: didyman 2007. 08. 28. 15:41 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1544 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 16:46

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 16:38

Ember. Ki mondta, hogy bizonygasson? Beviszi-átadja-vagy elfogadják, vagy nem. Mit kellene ezen bizonygatni? A mechanikai behatás után később jelentkező hiba az, ami nem kötehtő az eseményhez, helyesebben nem bizonyítható. éppen ezért a történésre hivatkozva nem vonható meg rá a garancia. És köztünk szólva: A nagykert nem is fogja érdekelni. Őket az érdekli, hogy van-e látható károsodás, és az miféle és hol, mert egy karcos, vagy enyhén hajolt fémlemezért nem fognak elhajtani normális helyen.

Egyrészt írta, hogy nem 'normális' nagykerről van szó, másrészt pedig én is azt hallottam -az ezzel foglalkozó ismerőseimtől-, hogy bizony nem nyelnek be a nagykerek ilyen cuccokat! Ők sem akarnak szívni vele. Nagykerből megy importőrhöz vagy gyárhoz, s az utolsó/utolsó előtti szűrőnél sok minden elakad. Amin látható fizikai sérülés, az egyértelmüen.
Ember, ilyen világot élünk. Aki jótékonysági intézmény és hagyja magát hülyére venni, azt lehúzzák, mint a sz@rt. Pont igaz ez egy kiskerre, két tűz között (fogyasztó/nagyker).
Milyen szép is lenne egy becsületes világ, de a gyakorlat más didy... gyakják bele az alaplapot távtartó nélkül, az SD-t DDR-be, a procit fordítva, fűrészelik a PCI-E-t AGP-nek, dugják rá az audiokábelt tápfoglalatra, stb... a nagyker meg látható fizikai sérülés miatt jogosan áll el a garanciától. A kiskereskedő pediglen lefényképezi az egészet, és mondhatja, hogy egy távtartó nélkül becsavarozott laptól, befeszegetett TV-tunertől/videokártyától, elfüstölő audiokábeltől szinte bármelyik másik hardverelem sérülhetett, az elektronyos kölcsönhatások miatt.
A képen levő alaplap szerintem 100% sérült, kishibásan működik és a vesztét ez a feszegetés fogja okozni.

Szóval fenntartom, hogy bizony én is megvontam volna a garit, mint a huzat.

#1545 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 28. 23:07

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 17:46

fentebb vázoltam, h milyen szinte ignorálható a kiskereskedő az ő következtetéseivel. a kis fényképét  meg max béteheti egy albumba, h gyönyörködjék benne unalmas napjain. felmutat valamilyen szakvéleményt, bevizsgálás után. addig méla kussba burkolózik, legfeljebb annyit mond, h továbbküldte és várja az eredményt.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 28. 23:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1546 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 08:39

Idézet

az, h valaki visszadob valamit, egy üzletben mert ránéz és SZERINTE fizikai behatás következtében hibásodott meg még vajmi kevés.

Bár úgy lenne ahogy te leirod... ahogy én látom, ha egy videókártyán/alaplapon szabad szemmel látható repedés/törés van, nincs az az ember (beleértve szakértőket is) aki ne egyből arra gondolna hogy itt bizony szakszerűtlen használat történt amin nincs mit gondolkodni.
A szakértő első ránézésre ugyanezt fogja gondolni/irni (mert ez 99.9%ban igy is van), plusz még bezsebel egy kis dijat is a szakértői véleményért.
Az ártatlanság vélelme szerintem itt nem segit, mert aki dönhet benne, az sem fog ártatlannak vélni egy szétrepesztett alaplapnál.

Kizárt dolognak tartom, hogy egy videókártyán szakitópróbákat fognak utólag végezni, plusz elektronmikroszkoppal megvizsgálják a nyák anyagát további potenciális gyártási hiba utáni nyomokat keresve esetleg miaim helyszinelők módjára egy egész team egy repedt kártya visszahozójának ártatlansága érdekében éjt nappallá téve nyomozni fog.

Szerkesztette: szabfer 2007. 08. 29. 08:39 -kor

#1547 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:31

Idézet: szabfer - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 9:39

Bár úgy lenne ahogy te leirod... ahogy én látom, ha egy videókártyán/alaplapon szabad szemmel látható repedés/törés van, nincs az az ember (beleértve szakértőket is) aki ne egyből arra gondolna hogy itt bizony szakszerűtlen használat történt amin nincs mit gondolkodni.
A szakértő első ránézésre ugyanezt fogja gondolni/irni (mert ez 99.9%ban igy is van), plusz még bezsebel egy kis dijat is a szakértői véleményért.
Az ártatlanság vélelme szerintem itt nem segit, mert aki dönhet benne, az sem fog ártatlannak vélni egy szétrepesztett alaplapnál.

Kizárt dolognak tartom, hogy egy videókártyán szakitópróbákat fognak utólag végezni, plusz elektronmikroszkoppal megvizsgálják a nyák anyagát további potenciális gyártási hiba utáni nyomokat keresve esetleg miaim helyszinelők módjára egy egész team egy repedt kártya visszahozójának ártatlansága érdekében éjt nappallá téve nyomozni fog.

én a kiskereskedőről beszéltem. az édeskevés, h vmire ő rámondja hibás. a bizonyítási kényszer nála van, ergo adott esetben a szakértői vizsgálat, bevizsgálás díja is őt terheli. persze lehet ezt cifrázni pro és kontra, h mekkora szemét emberek vannak, de a vevők jó része, ha lát egy nem az adott cég által kiállított szervizlapot, vagy vmilyen bármilyen papírt, pl. egy nagyker részéről, nem fog elkezdeni hepciáskodni, pláne nem, ha vaj is van a füle mögött illetve nem is ért hozzá. egy korrekt kiskereskedő meg megpróbálja legariztatni a cuccot szó nélkül. alapesetben egyikük használni szeretne valamit egészséggel, a másik meg egy vissztérő vevőt akar. ha ez az alapeset fent áll, akkor bonyodalom nem lehet.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1548 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:43

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 17:46

A kiskereskedő pediglen lefényképezi az egészet, és mondhatja, hogy egy távtartó nélkül becsavarozott laptól, befeszegetett TV-tunertől/videokártyától, elfüstölő audiokábeltől szinte bármelyik másik hardverelem sérülhetett, az elektronyos kölcsönhatások miatt.
A képen levő alaplap szerintem 100% sérült, kishibásan működik és a vesztét ez a feszegetés fogja okozni.

Pöttyöslabda, elbeszélünk egyrészt egymás mellett, feltételes gariról beszéltem, itt nincs semmi kockázat. De ha már úgyis méász nagykerbe áruért/gariztatni, akkor nem fér el oda az is, ami feltételes? Maximum visszadobja, a lényeg az, hogy se kisker, se nagyker anyagi-emberi érdeke em sérül. Akkor meg miért ne?
Az alaplapról NEM tudhatod, hogy 100%-ig sérült. Ez egy ostoba látszatkövetkeztetés. Ezalapján bármelyik P4-es lap sérült kéne legyen, amelyiknek nem merevítős a procilefogatásra, lesd meg, milyen hajlások keletkeznek benne... Én szakmabeli vagyok és elég jól tudom, mit bír ki egy deszka (el se hinnéd, mi mindent), mégsem tudok 100%os véleményt mondani, érted.. :) Jós meg pláne nem.

#1549 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:59

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 16:46

.....

Ezt a képről hogyan állapítod meg, hogy "kishibásan működik" és hogy mi fogja a vesztét okozni?
Ha működik, akkor működik.
Láttam olyan gépet, amit a tulaja mérgében összetört, a gépház enyhén kifli formába volt hajlítva ... alaplap közepe benne kb. 4-5 cm-rel beljebb volt, mint a két széle.
Másik házba átpakolva minden működött benne. 2 hdd is volt benne, mindkettő megúszta.
Én is meglepődtem rajta.
Utána még 1-2 évig ment hiba nélkül, aztán kezdett fura dolgokat produkálni: egy-egy program nem indult el, aztán rejtélyes lefagyások jöttek.
Most ezt bizonyítsd be, hogy attól a behatástól van. Vagy attól, vagy nem attól. Másnak is romlik el alaplapja, aki nem töri össze a gépét.
(Nekem pl. egyszer egy memória lett bithibás, ami jó volt előtte: beszereléskor memóriatesztek szerint jó, jól is működött, aztán néhány hónap múlva fura kékhalálok jöttek. Memóriateszt újra, és egyik modul hibázott több helyen is.)

Persze nem védeni akarom, a fenti esetben a tulaj volt a béna, aki tartók nélkül beszerelte a lapot.

#1550 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:37

más.ha nem gond.
Ügyfélnél kin,Vittem vinyót rackben.bedugom nem látszik.összes jumper kiprobálva->nem látszik (izzadás) vinyom ki,AZ ügyfél rackjába be ugyanaz ujra -> semmi (idő megy nem haladunk semmit)
Belenézek a gépébe,teljesen el van b*szva a kábelezés,mindegy attól még vmi gebasz van nálam.+vinyója bele az én rackembe minden ok...meghalt a vinyóm?csak nem..(izzadás jobban,lehet az elektronika ?)
aztán kiderült a vinyóm nem volt bedugva a rackbe.azaz a rack kábele nem volt teljesen bedugva.
LOL hát mint a reischtag,mármint én..
Az ügyfél rendes volt segitőkész pumpálta belém a kv-t,kozbe nyugtatgatott(érdekes ellentét) itatott etetett,de akkor is k*rva kínos... :$

nyah elsirtam magam :D

#1551 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 14:10

Idézet: thomasfox - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 22:37

más.ha nem gond.
Ügyfélnél kin,Vittem vinyót rackben.bedugom nem látszik.összes jumper kiprobálva->nem látszik (izzadás) vinyom ki,AZ ügyfél rackjába be ugyanaz ujra -> semmi (idő megy nem haladunk semmit)
Belenézek a gépébe,teljesen el van b*szva a kábelezés,mindegy attól még vmi gebasz van nálam.+vinyója bele az én rackembe minden ok...meghalt a vinyóm?csak nem..(izzadás jobban,lehet az elektronika ?)
aztán kiderült a vinyóm nem volt bedugva a rackbe.azaz a rack kábele nem volt teljesen bedugva.
LOL hát mint a reischtag,mármint én..
Az ügyfél rendes volt segitőkész pumpálta belém a kv-t,kozbe nyugtatgatott(érdekes ellentét) itatott etetett,de akkor is k*rva kínos... :$

nyah elsirtam magam :D

Ahány ház, annyi szopás.

A rezsióradíjat előre kell közölni!

4+áfa, ha hagy dolgozni,
6+áfa, ha nézni akarja,
8+áfa, ha segíteni is akar.

#1552 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:06

Húú halljátok akkorát röhögtem az elöbb!

Szólnak telefonon a könyvtárbol hogy sipol a szünetmentes. Na mondom OK lemegyek megnézem mibaj lehet csak kicsuszott a tápkábel. Lemegyek nézem gép már a hibernálás eröss fázisában van! Nézem a hosszabbítót be van kapcsolva nem világít, megyek tovább a konnektorig, és Nem volt bedugva a gép a konnektorba! :lol: :lol: :lol: Kérdezem koléganőtől miota megy a gép? Azt mondja olyan 20 perce! Totál 0ra futott a szünetmentes és még neki állt feljebb hogy miaz hogy nem volt a gép a konnektorba dugva! És az internet hogyhogy működött! Mondom semmi köze az internethez a konnektornak!
Takygyerek a világjáró......

#1553 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:22

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:06

Mondom semmi köze az internethez a konnektornak!

Nono, user kommunikációban ez még elmegy, de egyébként (már) nem igaz. És honnan tudod, lehet, hogy már olvasott róla és azt hitte, ti, mint - feltételezem - technológiakövető társaság, nem álltatok-e már át erre?  :Đ

(Oké, tudom, éles üzemben még nem nagyon használják és nem is olyan jó, mint aminek elsőre tűnt, de most ez mindegy. :) )
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1554 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:33

Idézet: PetruZ - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 9:22

Nono, user kommunikációban ez még elmegy, de egyébként (már) nem igaz. És honnan tudod, lehet, hogy már olvasott róla és azt hitte, ti, mint - feltételezem - technológiakövető társaság, nem álltatok-e már át erre?  :Đ

(Oké, tudom, éles üzemben még nem nagyon használják és nem is olyan jó, mint aminek elsőre tűnt, de most ez mindegy. :) )

Áhh nem tudja ő ezt még! Csak azt hitte ott van nála bedugva a switch holott az 2 helyiséggel arrébb van! de mind! Amugy nem hinném hogy a magyar középiskoláknak vcan pénze a 220ből müködö NETre!

#1555 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:41

[OFF]Jól van na, csak mellékszál volt. ;) [/OFF]
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1556 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:36

Idézet: PetruZ - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 9:41

[OFF]Jól van na, csak mellékszál volt. ;) [/OFF]

OKOK gondoltam! ;)

#1557 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 15:31

Nagyon divatos az empéhárom. Nem, nem a tömörített zenére gondolok, hanem a lejátszójára.

Van MP3-lejátszód, vagy Van DAP-os/PMP-d kérdés helyett ez hangzik el:
"Van empéhármad?"
Erre szokott válasz szokott lenni: Nekem má empénégyem van. Ja, persze, csak nem lehet vele videót nézni (he lehet is, akkor valami spéci formátumút), meg semmit, az mp4 vagy aac vagy mpeg4 formátumokat messziről kerüli.

Ez olyan mitha Kölcsön adod a telefonod helyett ezt kérdeznéd?
"Kölcsön adod a telefonszámod?"

Empéhármas telefon, Nokia MP3?
Blútúszos a telód? Őszintén, van sejtésük arről, hogy valójában mi is ez? nincs, akkor minek?

...

#1558 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 19:06

Én ezeket a szopok-az-ügyféllel témákat azzal zárom rövidre, hogy elhozom a cuccot és be is szerelem, igy nincs vita. Ha hozzányúl, és elbassza, az már az ő baja. Az, hogy valamit összebarmolt, és elromlott, még ha nem is függ össze a kettő egymással, garanciavesztéssel jár, tetszik vagy sem. Volt táphibás TFT monitorunk, aminek volt egy 1 mmes karc a képernyőjén, úgy visszadobták, mint a rosseb, teljes joggal.
Amugy, garancia meg nagykere válogatja. Van olyan cég, ahol darab-darab elven gondolkoznak, van, ahol tényleg nagyitóval nézik. Nem akarok neveket mondani, de voltam úgy alaplapot papirozni, táphiba miatt lehalt Gigabyte volt, hogy az északi hid olyan szinten szétment, hogy átégett lefelé a nyákon. Úgy bűzlött, hogy a szervizben nem birtunk megmaradni mellette. Bevették garba. Másik nagyker, ahova járok, beadtuk egy asus lapot, hogy 2 dimm nem megy rajta a 3ból. 2 hét múlva visszadobták, hogy 1 jó rajta, kapjuk be. Van, amikor olyanjuk van, hogy ránéz, oké rossz,ad egy másikat, sőt amit beviszek, még a tartozékait se adjam vissza, ad egy bontatlant. Van, hogy vársz 1,5 órát, mire hajlandó valaki leköpni, utána beveszi, ad egy sajtpapirt, és járhatsz vissza hetente, hogy mivanmár, mivanmár, és utána egyszercsak lesz belőle valami. Ez van.

#1559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 23:26

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 15:10

A rezsióradíjat előre kell közölni!

4+áfa, ha hagy dolgozni

Pfff, átlag helyen már ezért az elsőért is megköpködnek, elég szar a piac, az hiszik, ez igen hatalmas sok lóvé. Azt nem merik hozzánézni, hogy nem lehet napi folyamatos 10 órásat napi 40 küvecset keresni. Meg ha igen, akkor is sok kiadással jár, szoftverlicenszek, laptop, USB keret, kurvannya, amiből nálam milliós nagyságrend környékén vannak dolgok, oszt most vettem egy jobb létrát, fogy a fúrógép, ha napokat szopok csak megbeszéléssel, árajánlatozással (gy.k.: felesleges jópofizás) akkor az ezeken bebukott időt majd valamikor meg kell keresni.

Most nálam költségkímélés van, nagy hirtelen lemondtam a Cascót, oszt többit meglátjuk.
Make love not Wor.

#1560 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 23:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 20:06

Volt táphibás TFT monitorunk, aminek volt egy 1 mmes karc a képernyőjén, úgy visszadobták, mint a rosseb, teljes joggal.
Amugy, garancia meg nagykere válogatja.

Majd meséld el CCnek a Megapixeles topikban :-) Most éppen HPval birkózok, vettünk unitos szervert, kifutó modell, 2 hotswap hellyel, de csak 1 keretben 1 HDDvel. Másnap megpróbáltam bele második keretet rendelni, oszt kéz széttesz, ilyen biza nincs. Nesze 10 évig pótalkatrész, meg azannya.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.