HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 05:07

Aztán körülkémlelsz a bolhán, és hogy-hogynem, minden második gimnazista hotsway keretes winyókat árul, meg másegyebet, de az Ellopták topikban mindenki arab módszerekért süvölt :D

#1562 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 08:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 0:28

Majd meséld el CCnek a Megapixeles topikban...

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

:D

#1563 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 08:24

Majd meséld el CCnek a Megapixeles topikban :-)

Nem kell ehhez a CC, megmondom en is, hogy egy nagy lopeniszt volt jogos a taphiba javitasanak elutasitasa :D A kettonek semmi koze egymashoz, ok-okozati viszonyban nincs a kijelzo karca a taphibaval, kotelesek a tapot javitani.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1564 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 08:41

Majd meséld el CCnek a Megapixeles topikban :-)

Hehe. Asszem pikkpakk lenne megint vagy 80 oldal pluszban.  :D
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1565 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 08:45

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 9:24

Nem kell ehhez a CC, megmondom en is, hogy egy nagy lopeniszt volt jogos a taphiba javitasanak elutasitasa :D A kettonek semmi koze egymashoz, ok-okozati viszonyban nincs a kijelzo karca a taphibaval, kotelesek a tapot javitani.

A baj az, hogy garanciaidőn belül szinte semmit sem javitanak, se alkatrésze, se szakértelme nincs a cégek 99%nak hozzá, hanem cserélnek. És ha össza van baxva, akkor nem fogják kicserélni tökmindegy mi a baja. A dolog rövidre záródott azzal, hogy egy ép kijelzőjű monitor tápja kiugrott, a rossz beugrott, és visszament jó panellel garban, azért én se most jöttem a falvédőről :D

#1566 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:35

Tegnapi sztori: páromat kérdezi a kollégája, hogy nincs-e nekem fekete előlapos DVD-íróm eladó, ami "nyócgigás" lemezt tud írni. Neki is kell egy, meg a haverjának is egy. Na mondom, de jó, legalább megszabadulok a polcon porosodó 3 db Optiarc 5170-ből kettőtől. Asszony másnap neszeszerében becipeli a két kilónyi "vasat", 5k/db vadiúj mindkettő.

Este hozza is vissza mind a kettőt, mert: havernak csak Panasonic vagy LG(!) jó (érdekes preferencia...), neki meg olyan kell, ami egyrétegűre tud "nyócgigát" írni. Megüzentem, hogy jó keresgélést... :D

Nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok lemaradva és tényleg nincs ilyen... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1567 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:37

:eek: Wow egyrétegűre 8giga, nem lenne rossz. Olyan író nekemis kell :D
Technikailag gondolom úgy menne a dolog, hogy a lemez vagy másfélszer lenne nagyobb.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 17. 10:38 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1568 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:41

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 9:35

Tegnapi sztori: páromat kérdezi a kollégája, hogy nincs-e nekem fekete előlapos DVD-íróm eladó, ami "nyócgigás" lemezt tud írni. Neki is kell egy, meg a haverjának is egy. Na mondom, de jó, legalább megszabadulok a polcon porosodó 3 db Optiarc 5170-ből kettőtől. Asszony másnap neszeszerében becipeli a két kilónyi "vasat", 5k/db vadiúj mindkettő.

Este hozza is vissza mind a kettőt, mert: havernak csak Panasonic vagy LG(!) jó (érdekes preferencia...), neki meg olyan kell, ami egyrétegűre tud "nyócgigát" írni. Megüzentem, hogy jó keresgélést... :D

Nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok lemaradva és tényleg nincs ilyen... :)

Egyrétegű, csak éppen kétoldalas.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1569 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:08

Idézet: dash - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:41

De az nemjó, mert azt ki kell venni és meg kell fordítani  :p  :Đ
bár az ilyen júzer sztem azt is bevenné, hogy elég a gépet 180fokkal elforgatni. :smoker:

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 17. 11:08 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1570 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 11:17

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:37

:eek: Wow egyrétegűre 8giga, nem lenne rossz. Olyan író nekemis kell :D
Technikailag gondolom úgy menne a dolog, hogy a lemez vagy másfélszer lenne nagyobb.

Beépített ZIP :)

(Különben ez a beépített tömörítés nem is akkora hülyeség, mint első olvasásra tűnik, pl. Linux-ban van ilyesmi: transparent decompression extension-nek nevezik, ha befordítod a kernelbe, akkor az ilyen módon összetömörített adatokat tartalmazó CD-ket, DVD-ket simán lehet olvasni -- persze nem a DVD-olvasóba van beépítve, hanem az operációs rendszerbe)

#1571 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 11:20

Persze, de ez már szoftveres megoldás, én pure hardveresre gondoltam.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1572 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 17:33

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 12:17

Beépített ZIP :)

(Különben ez a beépített tömörítés nem is akkora hülyeség, mint első olvasásra tűnik, pl. Linux-ban van ilyesmi: transparent decompression extension-nek nevezik, ha befordítod a kernelbe, akkor az ilyen módon összetömörített adatokat tartalmazó CD-ket, DVD-ket simán lehet olvasni -- persze nem a DVD-olvasóba van beépítve, hanem az operációs rendszerbe)

Ezzel a módszerrel hatékonyan lehet szöveget vagy más jól tömöríthető adatot archiválni lemezre (vagy szalagra, ahol általában alkalmazzák is)

A gond az, hogy ha ráírnák a lemezekre, hogy 4,5/9Gb, akkor az egybites felhasználók 9Gb filmet vagy képet akarnának egyből rámásolni. Abból pedig jó, ha 4,51Gb ráférne. :rolleyes:

#1573 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 08:07

Annak idején sokan nem értették (többek közt pár informatikus ismerős), hogy ha leolvasnak egy 650 megás CD-ről egy video-cd formátumú filmet fájl-szinten (asszem avseq.dat, vagy hasonló fájlnév), akkor miért nagyobb a film mérete max. kb. 100 megával, "tele" CD esetén. A 700-as CD esetén ez akár 800 megát jelenthet.
Az már nem tűnt fel senkinek akkoriban, hogy a CD-tokra az volt írva, hogy 74 perc AUDIÓ, vagy 650 mega ADAT... Nem ismerték a MODE2-t... :)

ps.: azt már nem is mertem mondani nekik, hogy ha legrabbelnek 80 percnyi redbook audio-t, akkor is kb. 800 megányi adatot kapnak... Az audió és a data tárolása kissé eltér, más a hibakorrekció. Mondjuk audio-cd-kkel talán ezért is van több gond, mint data-cd-kkel.

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 19. 08:10 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1574 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 19. 19:03

Idézet

74 perc AUDIÓ, vagy 650 mega ADAT

Ez mindent megmagyaráz :)
A főnököm is nehezen bírta megemészteni, hogy a 17 gigás novell partícióra hogy tudtak a júzerek már több mint 30 gigát felcsavarni. Az, hogy be van kapcsolva a tömörítés nem volt elégséges válasz a számára.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1575 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 19:49

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 20:03

Ez mindent megmagyaráz :)
A főnököm is nehezen bírta megemészteni, hogy a 17 gigás novell partícióra hogy tudtak a júzerek már több mint 30 gigát felcsavarni. Az, hogy be van kapcsolva a tömörítés nem volt elégséges válasz a számára.

Mért nem mondtad neki, hogy a Novell kétfelé vág minden bitet?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1576 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 07:27

Jó régen néztünk még pár demót, volt pl. 64k compo, ott volt 1 kis demó, szinte pontosan 64k-ra tömörítve: Az fr-08. A Farbrausch "terméke", pár éve az Assembly-n meg is nyerte a 64k compo-t.
A lényeg, hogy elindítod, s kitömörít; az "akkori" P2-eseken kb. 30 másodpercig tart a decompress. Volt főnökömnek hiába mondom, hogy az egész 64k-s letömörítve, nem érti. Mutatom neki, hogy kitömörítés eltart 30 másodpercig, nem tűnt fel neki. Biztos azt hitte, RAR-ral is ennyi ideig tart kicsomagolni 64k-t... S informatikus volt, ráadásul több diplomával.

Kitömörítve kb. 6-7 megára saccolom, full directx-használat, párszáz kiváló minőségű textúra, 44khz-es sztereo zene, vagy 10 percig (!!!), 3d engine, meg pár oldalnyi scrollszöveg.
Próbáljátok csak ki, lehet nézni nagyokat. S már jópár éves.

Szóval az UPX packer nagyon odavágott, már akkor is. Elgondolkodtam, mit kezdenék a CD-nyi "ilyen" anyaggal...  :smoker:

-----------------------------------------
ps.: régen megkérdeztem 1 szintén informatikust, hogy miért fér "több" a CD-re AUDIO-ból, mint DATA-ból. Azt mondta, hogy azért, mert ekkor az író "sűrűbben írja a piteket"...

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 20. 07:29 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1577 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 07:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 8:27

Jó régen néztünk még pár demót, volt pl. 64k compo, ott volt 1 kis demó, szinte pontosan 64k-ra tömörítve: Az fr-08. A Farbrausch "terméke", pár éve az Assembly-n meg is nyerte a 64k compo-t.
A lényeg, hogy elindítod, s kitömörít; az "akkori" P2-eseken kb. 30 másodpercig tart a decompress. Volt főnökömnek hiába mondom, hogy az egész 64k-s letömörítve, nem érti. Mutatom neki, hogy kitömörítés eltart 30 másodpercig, nem tűnt fel neki. Biztos azt hitte, RAR-ral is ennyi ideig tart kicsomagolni 64k-t... S informatikus volt, ráadásul több diplomával.

Kitömörítve kb. 6-7 megára saccolom, full directx-használat, párszáz kiváló minőségű textúra, 44khz-es sztereo zene, vagy 10 percig (!!!), 3d engine, meg pár oldalnyi scrollszöveg.
Próbáljátok csak ki, lehet nézni nagyokat. S már jópár éves.

Szóval az UPX packer nagyon odavágott, már akkor is. Elgondolkodtam, mit kezdenék a CD-nyi "ilyen" anyaggal...  :smoker:

-----------------------------------------
ps.: régen megkérdeztem 1 szintén informatikust, hogy miért fér "több" a CD-re AUDIO-ból, mint DATA-ból. Azt mondta, hogy azért, mert ekkor az író "sűrűbben írja a piteket"...

Ilyen demókból nekem is van itthon. A végén a búcsúszövegen arról ír, hogy van még pár kbyte szabadon, hát ír még bele valamit :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1578 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 07:46

Idézet

sűrűbben írja a piteket

áááá :)) :pokeas:
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1579 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 09:31

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 8:46

áááá :)) :pokeas:

Hát nem tudtad?  :Đ

#1580 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 10:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 8:27

A lényeg, hogy elindítod, s kitömörít; az "akkori" P2-eseken kb. 30 másodpercig tart a decompress. Volt főnökömnek hiába mondom, hogy az egész 64k-s letömörítve, nem érti.

Azért nem csak decompress van ezekben, hanem generálás is, nem is kevés. A textúrák, objektumok nagy része nem tömörítve van, hanem procedúrálisan kódolva, csak ezek erős géppel mennének élvezhető real-time sebességgel, úgyhogy legenerálják a végleges változataikat és azokat használják. :) A zenék pedig valójában mod-ok (pontosabban mod-szerűek), de persze minőségben szinte ugyanazok, mintha "tiszta" wav-ok lennének, csak a hangmintákhoz és a belőlük képzett "kottákhoz" sokkal kevesebb hely kell. :)
(Anno Atari-n belefolytam ilyesmibe, onnan a tapasztalat. Pedig ott az egész gép volt 64k-s. :) )
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.