Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2008. 04. 24. 07:27
Üdvözletem.Nem melegszik az olajsütőm. Történt ugyanis, hogy egyik nap csak langyosodott,
majd később egyáltalán nem melegített tovább. Kicseréltem a hőbiztosítékot,nem javult a
hömérséklet-szabályozóra csatlakozó zsinórokat összekötve kikerültem a kapcsolót,nem javult.
Mi lehet a gond, hisz semmi alakatrész, csak zsinórok. Kukára érett a termék?
Szerintetek mivel lehet a baj?
Elküldve: 2008. 04. 24. 09:30
Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 22:54
Ezzel tisztában vagyok, de akkor se.
Majd ha meghalok, akkor már kivehetik, ha kell valakinek, de amíg élek, addig legyen meg minden részem, ha lehet.
Elküldve: 2008. 04. 24. 11:56
Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 23:54
De nem igazán.
Amikor érett férfiember úgy jár pisilni, mint a kislányok, pedig csak egy pohár sört ivott meg ebéd után....
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 04. 24. 13:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:33
Én azért megnézném, h az a sok 0-lla a tizedes vessző előtt, vagy után van-e.
Keresztamamám jó 40 éve él egy vesével, már jóval túl van a 80-on.
Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 24. 13:32 -kor
Elküldve: 2008. 04. 24. 20:05
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 8:27
Pl. a szüleimnek se lenne fogalma róla, pedig nagyon jól képzett, elismert szakemberek a saját területükön, akkor most röhögjem ki őket?
nem szakemberség kell egy csomó informatikai ismerethez, hanem JPÉ (józan paraszti ész). nagyon sokan felveszik az "úgysemértem jajjjdenehéz neismondd-mer-hülye-vok-hozá" mentalitást és sírnak mint a szűzkislány mikor fáj neki.
ha kokettálok a té onlájjal, és lesz egy netem vagy egy email címem, nem kezdek el bociarcot meg kerek szemeket vágni, mikor megszüntetem velük a szolgáltatást, és az ő általuk biztosított email cím nem megy.
aki az általam említett mentalitást produkálja, nos ők vágják a bociarcot is, mikor félrecsúszik valami.
én sem szoktam rászólni a falfestő szakemberre, hogy "de uram, nekem ne is mondja miért lentről felfelé fest, ehhez én hülye vagyok, nem is akarom megérteni soha.."
én befogadom az információt...
ennyi
Elküldve: 2008. 04. 26. 08:35
Idézet: Gollam - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 14:52
Ügyfelem: havi fix összeget fizet azért, hogy az ÖSSZES informatikai problémával én foglalkozzak, havi egy ingyenes kiszállással.
Bosszankodom, mert:
- nem kérdezi meg, hogy mi ez (még hétvégén is felhív, hogy most jár a T*SCO-ban és lát egy ilyen-olyan egeret...)
- nekem kétszer kellett kimennem emiatt hozzá (kb. 4 óra plusz) és 1 órán keresztül beszélni az ügyfélszolgálattal
- miután újra megy minden, megint kimenni hozzá és visszaállítani mindent
köszönöm és maradok szánalmas:
Gollam
Szívesen máskor is!
Ha leírtad volna a körülményeket is, akkor meg sem szólalok, de ezek nélkül csak egy nagyképű dumának hangzott.
Így mindjárt más a dolog.
De egy dolgot nem értek?
Te nem ebből élsz?
Akkor meg mi a gond, kimentél 2-szer kiszámláztad, nem?
Ha kell kimész még 10-szer, hiszen ez a munkád, neked az a jó, hogy ki kell menni, vagy valamit félreértek?
Szerkesztette: pjotr007 2008. 04. 26. 08:48 -kor
Elküldve: 2008. 04. 26. 08:46
Idézet: deuce - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 19:05
ha kokettálok a té onlájjal, és lesz egy netem vagy egy email címem, nem kezdek el bociarcot meg kerek szemeket vágni, mikor megszüntetem velük a szolgáltatást, és az ő általuk biztosított email cím nem megy.
aki az általam említett mentalitást produkálja, nos ők vágják a bociarcot is, mikor félrecsúszik valami.
én sem szoktam rászólni a falfestő szakemberre, hogy "de uram, nekem ne is mondja miért lentről felfelé fest, ehhez én hülye vagyok, nem is akarom megérteni soha.."
én befogadom az információt...
ennyi
AZ baj, hogy ugyanezt mondhatja egy matematikus is vagy egy idegsebész, mert ami egy szakmában ujjgyakorlat és természetes és sima józan paraszti ésszel felfoghatónak tűnik egy olyan embernek aki évek óta ezt csinálja, ebben él, az még nem biztos, hogy másnak is az.
Ezek főként annak aki nem ért hozzá, nem érdekli annak nem az.
Volt akinek az email cím azt jelentette, hogy az az ő személyes levelezésének, a gépen lévő outlooknak a címe, amikor megkapta a gépet kapott hozzá levelező programot és címet is, sejtelme sincs arról, hogy mi az a szolgáltató, pop3 stb.
Nincs is rá szüksége, amikor ki lett cserélve a gépe, akkor megkérdezte, hogy a levelezése megmarad-e.
Ettől még nem hülye, csak semmi szüksége erre a tudásra.
Nem azért nem érdeklődött utána korábban, mert hülye lenne, csak k**ra nem érdekelte a dolog.
Szóval nem ilyen egyszerűek a dolgok.
Persze ettől még hülyék vannak akinek magyarázhatod, hogy cd íróval nem lehet dvd-t írni, úgy tűnik meg is érti, bólogat majd megkérdezi, hogy de, másik programmal sem?
Elküldve: 2008. 04. 26. 11:53
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:35
Nem ismered a fogalmat, mint "júzert". Ha 2szer ki kell menni, akkor minimum szarul csináltad meg, aztán örülj, hogy nem Te fizetsz kártérítést. Vagy a 2. után keres mást, aki esetleg ingyé szögel, így hiába lenne a munkám, ha nincs mit megszögelni.
Elküldve: 2008. 04. 26. 12:05
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 11:53
Egyéni megitélésed kérdése, h megtartod, vagy sűrű bocsánatkérések között elárulod neki, h kevés vagy hozzá és az adott speciális alkalmazásban (ami a júzernak van) sokkal nagyobb tudással rendelkező konkurrenciához irányítod (aztán szívjon tovább az).
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:53
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 10:53
Elküldve: 2008. 04. 28. 01:51
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 28. 12:48
A másikat direkt nem írom le
Szerkesztette: lordrolee 2008. 04. 28. 12:48 -kor
Elküldve: 2008. 04. 28. 15:42
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 7:35
Ha leírtad volna a körülményeket is, akkor meg sem szólalok, de ezek nélkül csak egy nagyképű dumának hangzott.
Így mindjárt más a dolog.
De egy dolgot nem értek?
Te nem ebből élsz?
Akkor meg mi a gond, kimentél 2-szer kiszámláztad, nem?
Ha kell kimész még 10-szer, hiszen ez a munkád, neked az a jó, hogy ki kell menni, vagy valamit félreértek?
Ok, igaz, le kellett volna írnom.
De sajnos ezt nem tudom neki plusz két kiszállással kiszámlázni, mert egész egyszerűen fel fogja bontani a szerződést ilyen-olyan idokkal.
Addig ezt a többletmunkát elviselem, amíg viszonlag kevés ilyen van. Ezért volt a gondom vele.
Egyébként azóta sem oldódott meg, mert az új szolgáltató visszadobta neki, hogy nem tudja megcsinálni. T-online meg nincs már. Úgyhogy azon küzdök, hogy minden legyen a régi....
Elküldve: 2008. 04. 30. 09:19
Idézet: Gollam - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 15:42
De sajnos ezt nem tudom neki plusz két kiszállással kiszámlázni, mert egész egyszerűen fel fogja bontani a szerződést ilyen-olyan idokkal.
Addig ezt a többletmunkát elviselem, amíg viszonlag kevés ilyen van. Ezért volt a gondom vele.
Egyébként azóta sem oldódott meg, mert az új szolgáltató visszadobta neki, hogy nem tudja megcsinálni. T-online meg nincs már. Úgyhogy azon küzdök, hogy minden legyen a régi....
Azért azt megbeszélheted vele, szépen kulturált módon, hogy most egyszer még egy kiszállásért megcsinálod, de ha legközelebb az ő hibájából kell valamit csinálnod, akkor már ahányszor jönnöd kell, annyiszor számlázol.
Hiszen abban az időben, amíg az ő hülyeségét intézed ingyen, addig más munkát is végezhetnél amiért fizetnének. Ezt igazán nem várhatja el, főképp, ha ő szúrta el a dolgokat.
Bár Te tudod. Ha jól fieztő ügyfél, akkor 5 évben egyszer belefér egy ingyen nap neki ...
Elküldve: 2008. 04. 30. 09:49
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:35
...
Márpedig nagyon pics@ dolog olyan helyen, ahol rendszergazda/informatikus van alkalmazva csakis erre a feladatra, felmondani egy internetes előfizut análkül, hogy a szakembert megkérdezzük, vagy legalább elbüfögünk neki 1 szót, hogy ezt akarom csinálni estébé. Ahhoz nem kell érteni, ha valaki belekotor a szakmába úgy, hogy nem ért hozzá, az mit csodálkozik?
Egyik ügyfelemnél is ez volt. B@sztak megkérdezni, melyik szolgáltatóval szerződjenek, s mire kimentem, már aláírtak 2 év hűséget az egyiknél, anélkül, hogy utánanéztek volna a többinek. Amikor másik szolgáltatónál fele annyi árban, hűség nélkül is tudtak volna kötni, stb. Most mondd meg: ha ezt nem érti egy VEZETŐ, akkor hogy a pics@ba lehet vezető? Ez ugyanis nem infó, hanem biznisz.
Elküldve: 2008. 04. 30. 09:52
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 10:19
Hiszen abban az időben, amíg az ő hülyeségét intézed ingyen, addig más munkát is végezhetnél amiért fizetnének. Ezt igazán nem várhatja el, főképp, ha ő szúrta el a dolgokat.
Bár Te tudod. Ha jól fieztő ügyfél, akkor 5 évben egyszer belefér egy ingyen nap neki ...
Látom nem találkoztál még tipikus magyar vállalkozóval.
Elküldve: 2008. 05. 02. 07:12
Idézet
De hát ha ő jobbantudja ...
Melóhelyemen megtették:
Új gépeket akartak venni. Kértek be tesztmasinákat és ideadták tesztelni, véleményezni. Kipróbáltuk, véleményeztük, leírtuk melyik kellene.
Mást vettek.
Pontosabban ugyannak a gyártónak ugyanabból a szériájából egy más kiépítést.
Igaz, slim házban van, minitorony helyett, hiányzik a PCI-E és csak 2 RAMmodul fér bele, de az okosak szerint ez legalább olyan jó, mint a tesztelt.
Elküldve: 2008. 05. 03. 19:08
Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 8:49
Egyik ügyfelemnél is ez volt. B@sztak megkérdezni, melyik szolgáltatóval szerződjenek, s mire kimentem, már aláírtak 2 év hűséget az egyiknél, anélkül, hogy utánanéztek volna a többinek. Amikor másik szolgáltatónál fele annyi árban, hűség nélkül is tudtak volna kötni, stb. Most mondd meg: ha ezt nem érti egy VEZETŐ, akkor hogy a pics@ba lehet vezető? Ez ugyanis nem infó, hanem biznisz.
Ha végigolvastad volna a hsz-eket és nem csak belepofa, akkor rájöttél volna, hogy ez az információ nem hangzott el az első hsz-ben, amit szépen tisztáztunk is a történet megírójával és így már tényleg láma juzerről van szó.
Elküldve: 2008. 05. 05. 17:43
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:46
......
Ezek főként annak aki nem ért hozzá, nem érdekli annak nem az.
......
Persze ettől még hülyék vannak akinek magyarázhatod, hogy cd íróval nem lehet dvd-t írni, úgy tűnik meg is érti, bólogat majd megkérdezi, hogy de, másik programmal sem?
Én soha az életbe nem fogok és nem is akarok beleugatni az agysebészetbe. Ha arról magyaráznak nem fogom be a fülem két kézzel. Nem csattanok fel rajta, és nem picsogok, hogy nem értem. Eleve csak akkor fognak nekem róla magyarázni, ha közöm lesz hozzá és agysebészkedni akarok.. Különben valami udvarias-mosolygós mondattal kibújok alóla.
....
Ha nem érdekli húzzon a f***, vagy fizessen mint a katonatiszt minden nap keményen. Ne mondd nekem, hogy fegyverrel kényszerítve vannak az emberek a számítástechnikára.
....
Magyarázom nekik évek óta. Csak én arra a szélsőséges csoportra gondolok, aki kizárja direkt az információt, mert az elfogadhatatlan. Volt haverom, aki régebben kizárta az infót, és minden kattintásért felhívott. Manapság beengedi az infót, és saját magától is megcsinál csomó mindent.
Hozzáálláson múlik gyakran, ezt akartam mondani fentebb..
Nekem égne a pofám, ha 10x elmondaná valaki hogy kell krumplit pucolni, és én meg szájtátva/hisztizve értetlenkednék a 11. alkalommal is.
Elküldve: 2008. 05. 05. 17:50
az ilyen továbbra is fizessen mint a katonatiszt, és ne akarja érdekelni hogy mit csinál a "kompjúteres embör", vagy menjen horgászni a tóra.

Súgó
A téma zárva.