HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:35

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 15:12

Íjnye, durva buli lehetett... :eek:

Abba gondolj bele, mi kell ahhoz, hogy didyman-nek tönkremenjen a gépe... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1842 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 14:32

Digitális kezű varázsló.  :p  De legalább foglalkozol vele.

Amikor kiderült (persze a tűz le is égett addigra), valami egészen mást gondoltam magamról :Đ . A CPU alja gyakorlatilag műanyagból volt kiöntve, a tetején csak némi rácsurgás, amúgy koromfekete a kalapja is és a típus sem leolvasható :D . A műanyagot késsel kezdtem apró darabonként leszedni róla, mintha krumplit hámoznék.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1843 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:28

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 22:00

Elég szomorú, ha az ügyfél bíróságra viszi a saját szakértelmetlenségéből adódó "hibákat". Ahogy egyre bonyolultabbak lesznek ezek a digitális szerkezetek, természetesen valamilyen mértékben azért a lehetséges meghibásodások száma is nő (nem csak egyértelmű hibákra gondolok, hanem pl. zajokra, véletlen hibákra, amik egy digitális rendszert +felhasználót simán hasra tudnak adott esetben fektetni).
A hétköznapi emberek ezt nem tudják követni, ráadásul hallják, hogy fú x magos proci az biztos jó, meg hogy ez már 1 gigán ketyeg, stb. Levonják a következtetést: a nagyobb számok jobbat jelentenek, vagy akármi. :)

Nincs ezzel baj, ha valaki nem ért hozzá, hisz nem mutatták meg neki, vagy ilyesmi, de ha már az asztalt veri a saját hülyesége miatt, már egyrészt kihal benne a tisztelet, másrészt meg simán lehet, hogy félrebeszél. Tényleg nem ér 10k-t.

A jüzer (kb 14 éves csitri) gépét pár nap alatt vírusmentesítem, újrahúzom, mentem a mentenivalót, és a menthetőt.
Helyszínen beüzemelem, közben elpanaszolja, hogy amikor utoljára otthon volt a gép, az mp3 lejátszóra szeretett volna feltölteni zenét, de az azóta nem reagál semmire a kezdő képernyő után.
Nem teljesen laikusként megkérdi, hogy a vírustól lehet-e?
Felcsatlakoztatom a vírusirtóval felvértezett pc-re, commanderrel három fájlt látok a belső memórián.
copy.exe, autorun.inf, ami a copy.exe-t hívja meg automatikus futásra, meg még valami.
(Ezzel a copy.exe-vel az utóbbi fél évben minden lerohadt gépen találkozom)

A két hónapos mp3 lejátszó az garis lesz, vagy eldobható?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1844 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:33

Hát izé, hallottam már valakiről, aki utálta az Intelt, de ennyire még nem :D  :omg:
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1845 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:19

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 20:28

A két hónapos mp3 lejátszó az garis lesz, vagy eldobható?

miért lenne bármelyik is? letakarítod, oszt heló :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1846 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 21:19

A Tescoban hihetetlen rutinnal cserélik a műszaki szemeteket, vagy adják vissza az árát.
Itt tudom, más volt, de miután az ismeretségi körömben is többször előfordult, nem tudtam megállni.
Erős a gyanum, h az áruházláncok ócskavas áron veszik a hibás szériákat, és már az is nyereség számukra, ha harmadát nem viszik vissza.

#1847 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 22:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 21:19

Pontosabban?
A cillit Bang csak kívülről segít, a kalapácsot túlzásnak éreztem....
A kezdőképernyőn megáll a cucc, csak az ikonokon lehet sétáltatni a kurzort, ill. a setupba be lehet lépni.
Kikapcsolni stand by-ba nem lehet, csak a főkapcsoló oltja le a villanyt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1848 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 22:51

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 21:27

A Tescoban hihetetlen rutinnal cserélik a műszaki szemeteket, vagy adják vissza az árát.
Itt tudom, más volt, de miután az ismeretségi körömben is többször előfordult, nem tudtam megállni.
Erős a gyanum, h az áruházláncok ócskavas áron veszik a hibás szériákat, és már az is nyereség számukra, ha harmadát nem viszik vissza.

Lehet benne valami.
A fukarban vettem tapadókorongos telefontartót (hama), ami a kicsomagoláskor atomjaira hullott.
Összelegóztam, kiderült, hogy az összetartó csavarnál erősebb a rugó, így a műanyag menet már csak múlt idő.
Pár nap múlva visszavittem, amikofr arra jártam. Nem kérdezték, hogy szétszedtem-e, vagy ráültem, esetleg nem rendeltetésszerűen használtam.
Elémtoltak egy papírt, hogy átvették, a kasszánál x forintot ér. Levásárolom, vagy visszakérem a lét, mindegy.

#1849 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 22:56

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 22:28

Pontosabban?
A cillit Bang csak kívülről segít, a kalapácsot túlzásnak éreztem....
A kezdőképernyőn megáll a cucc, csak az ikonokon lehet sétáltatni a kurzort, ill. a setupba be lehet lépni.
Kikapcsolni stand by-ba nem lehet, csak a főkapcsoló oltja le a villanyt.

ja, hogy az óccsó lejátszók rendszeréhez így hozzá tud nyúlni bármi? :wtf:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1850 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 16:19

Nem full konkrét láma júzer téma, de hoztak hozzám egy gépet, amin nem volt hang. Persze, hogy csak a driver hiányzott.  ;)  Ellenben volt a gépen kb. öt féle Driver Assistent, Driver generator, Driver kutyafasza.  :D

Sosem értem meg, hogy a júzerek körében miért nem terjed el az, hogy a gyártónak van honlapja, ahonnan le lehet tölteni ezt-azt, vagy illik eltenni vásárlás után a gyári driver CD-t. Erre a NEM elterjedésre azért haragszom, mert bezzeg nem kellett sok idő, hogy az XPee és babrált kovács pisti XP editionok elterjedjenek, és hozzanak nekünk anyuci könyvelői gamer gépén feledhetetlen estéket. :)

Namost ez a srác, aki hozta a gépet, szerencsére újonnan vásárolta a masinát. Hozta a tartozékokat is, Gigabyte alaplapi dobozt, benne a driver CD-vel.  :Đ

Feltettem neki a drivert öt perc alatt, de kb fél órába került lemászatni a gépről a driver keresőket, registry buherátorokat (szűk 2 napos XP)  :Đ , és a driver keresőket. :)

Négyezer, és többet sose lássalak  :D
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1851 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 02:52

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 10:51

Turkáltam a telefonos felvett beszélgetések között és találtam egy gyöngyszemet.

A felvétel 2008.9.24-n készült 13ó 24perckor.
Letölthető itt:KATT

+ adalék még, hogy rá 2napra a "vevő" megrendelte az "alaplapot" és 4magvas Q6600-as CPU-t a webshopban  :omg:

Súlyos...  :eek:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1852 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 17. 21:14

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 13:02

Az eladó én voltam :Đ
Memória.....
Most őszintén... 2,4GHz-es Core quad + 2x512@DDR400 az hogy mehet?  :eek:
Jó, működik, de menyire "aknázza" ki a 4 mag teljesítményét? :rolleyes:

Ohh anyám ez súlyos !!!  :omg:  :reklamacio:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1853 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 21:30

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 13:02

Az eladó én voltam :Đ
Memória.....
Most őszintén... 2,4GHz-es Core quad + 2x512@DDR400 az hogy mehet?  :eek:
Jó, működik, de menyire "aknázza" ki a 4 mag teljesítményét? :rolleyes:

Dell gép, Átlagos konfiguráció, XP-vel, 2.4-es Celeronnal és 256Mb RAM-mal.
Sőt olyat is szállítottak, amiben 128Mb volt.

A user pedig panaszkodik, hogy lassú. Azt hiszi a sok doksi, esetleg a vírosok miatt.

#1854 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 23:47

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 14:02

Pár héttel ezelőtt írtam volt, hogy bedobtam egy E4300-at a tűzbe, mert összekevertem egy Athlon64-gyel (csomagolva volt, meg nem néztem meg nagyon).
ma jutottam hozzá egy Abit IB9-hez, ami szintén bugos (PS/2 halott, USB is lassan, alaplapi IDE is, de még indul). És bepróbáltam a károsultat.
Íme egy kép róla:
Annyit kell tudni a dologról, hogy a CPU relatív jó helyre került, alulra, de egy VGA csatlakozó ráolvadt az aljára a műanyagtartóval együtt. Ezt le kellett szedni róla. A mag alatti alkatrészek közül jópár leégett, illetve forrasszal leolvadt róla, ezeket nem tudtam menteni, a komplett talpról le kellett vakarni a műanyagot. Ezt jól láthatóan sikerült a lábak megtartásával. Igen, a képen látható egyenetlenségk púpok, fel van hólyagosodva a NYÁK...
A CPU rendben POST-ol, van nyitóképernyő, ami azt jelenti, hogy a CPU az alap POST rutinokat hiba nélkül lefuttatta, de sajnos az USB/PS2 nem tud már működni ezen a deszkán.. Ha lesz majd egy neki való alaplapom, akkor ott kap stabilitástesztet, és egyéb vizsgálatot. Ezek szerint a hiányzó alkatrészek között nincs létfontosságú, így a púótlás egyszerűbb lesz majd, kondikkal vélhetően muszáj lesz felszerelni a procit, de az már kisujjgyakorlat (anno a radeon 9700 hordozójára raktam már vissza tekercset, ez ahhoz képest hatalmas).

Nokérem. Már 4 órája prime95-özik Vista alatt. Azt hiszem, túlélte...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1855 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 18. 09:17

Idézet

A user pedig panaszkodik, hogy lassú. Azt hiszi a sok doksi, esetleg a vírosok miatt.

Rendszeresen, újra és újra el kell magyaráznom ugyanazoknak a júzereknek, hogy nem attól lassú a gépük, hogy sok fotó van rajta. Commander v intéző előszed ilyenkor és megmuti: a 80G-s HDD-ből még 70 szabad és hasonlók.
Az 1.7-es proci 256 rammal inkább lassít (meg az egyiknél a púpos kondik, amiket már fél éve jeleztem neki).
A júzer attól júzer, hogy idétlen dolgokat találjon ki állandóan és legyen miből élnünk.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1856 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 09:36

Idézet: Tron65 - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 9:17

A júzer attól júzer, hogy idétlen dolgokat találjon ki állandóan és legyen miből élnünk.

Hja, csak én nem ebből élek. Én csak a családnak az a tagja vagyok, aki ért a számítógépekhez, ezért minden hülyeséggel engem találnak meg.

Másként fogalmazva: pénzért bármilyen hülyeséget szívesen megcsinálnék, de ha ingyen kell dolgoznom, akkor fárasztó ha én vagyok a hibás még azokért a hibákért is, amiket a user követ el.

#1857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:30

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 9:36

Hja, csak én nem ebből élek. Én csak a családnak az a tagja vagyok, aki ért a számítógépekhez, ezért minden hülyeséggel engem találnak meg.

Másként fogalmazva: pénzért bármilyen hülyeséget szívesen megcsinálnék, de ha ingyen kell dolgoznom, akkor fárasztó ha én vagyok a hibás még azokért a hibákért is, amiket a user követ el.

Ilyenkor száj kinyit, nagyra, diplomatikus modor elővesz és megmond. Nincs más megoldás.

#1858 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:32

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 23:47

Nokérem. Már 4 órája prime95-özik Vista alatt. Azt hiszem, túlélte...

Most meg fsb1333-on (3GHz), i965-ös lapban. Hümm...

#1859 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:41

Na ja ez igaz az én egyik ismerősön mindenáron win 98-at akarta vissza a gépére, de én hiába mondtam neki hogy az már egy elavult dolog ö erősködött hogy mindenáron az kell neki s késsz mert ő azt szokta meg.
Na mindegy feltettem neki hagy legyen egy jó napja de könyörgöm a huszon egyedik században egy  Celeron d 2.8-as proci-s 1gb rammal ,80g bhdd vel el látott gépre miért nem xp-t vagy  vista-t kért.
Erre jő aznap délután hogy nem e lehetne e mellé esetleg egy xp vagy vista külön partícióra mert ki akarja próbálni . :omg:
EZ vólt ezen a héten.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 18. 10:44 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1860 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:53

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 10:41

Na ja ez igaz az én egyik ismerősön mindenáron win 98-at akarta vissza a gépére, de én hiába mondtam neki hogy az már egy elavult dolog ö erősködött hogy mindenáron az kell neki s késsz mert ő azt szokta meg.

Pár évvel ezelőtt még nem tudtunk rábeszélni egy user-t, hogy hagyja a Windows 3.1-ét lecserélni valami másra. Bármit választhatott volna a Win95-től az XP-ig, de ő csak a 3.1-hez ragaszkodott, mert azt szokta meg.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.