Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2009. 01. 18. 11:34
Én most a win 7-et használom.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2009. 01. 18. 11:41
Fontos kritérium, hogy nmax 3ezer forint legyen és 640*480-as mozgóképet rögzítsen és mikrofonja legyen!
Ezt a kritériumot csupán a szutyok Winbook teljesítette, semmi más. Ára, 2500péz.
Ügyfél örül, én blokkolom, ő el, én be vissza a szerviz nevű barlangba.
Ügyfél kis idő után vissza, avval a felkiáltással, hogy "Nem kompatibililis az ikszpével!".
(Megjegyzem, hogy ui. kamerát használunk a bolti gépen XP alatt.)
Lássuk hát a problémát, kiviszem a laptopomat, bedug, telepít, működik.
Ügyfél csak hajtja a magáét, hogy "Nem kompatibililis az ikszpével!".
Jó, driver még1x leszed installál, ezt már ügyfél is látja. Ekkor a "A driver nincs digitálisan aláírva..." ablakra rámutat, hogy "Ugye megmondtam!". Minden értelmes ember tudja hogy ekkor a "Telepítés folytatása" gombra kattolva felkúszik rendben minden.
De ügyfelünk nagyon rekurzív gondolkodásmódú és a "Telepítés megszakítása" gombra kattintott.
A történet vége azt lett, hogy visszakapta a pénzét és mi jót röhögtünk rajta, mondván, "Sok időbe fog telleni "kompatibililis az ikszpével és mikrofonos és 3ezerbe kerüljön" típusú kamerát találni.
Ámen!
--------------------------------------------------------
-Jónapot! Fülhallgatót szeretnék, fülbedugósat.
....kirakok 4 félét, 900HUF-ostól a zeinheizerig
-Nekem olyan kellene, ami nem esik ki a fülemből fejenállás közbe!
Azon gondolkoztam eközben, hogy hogyan NE röhögjek a képébe, ugyanis már a garanciális ügyintézésén járt az agyam....
Elképzeltem, miszerint megy garrba a füles, hibajelenség áll rajta: "Ha fejenáll az ügyfél, kiesik a füléből.."
Ámen!
-Jónapot!
-Tessék, miben segíthetek?
-Ramotok van?
-Milyen kellene DDR1, vagy DDR2?
-Pff... Fingom sincs. négyes gépbe kéne....
-Milyen négyes? DX4-es. Pentium 4-es, vagy milyen?
-Pencium négyesbe kén'.
-Ez még tág fogalom... Milyen idős?
-KB. 5éves.
-Aha. Akkor DDR1-es kell bele, ebből 3200 az 512-es Kingmax, 6100 a gigás Kingmax.
-És a DDR2?
-2500 a gigás Kingmax, 4600 a 2gigás Kingmax.
-Akkor a DDR2-esből kérnék egy gigásat. :Đ
-Videjokártyátok van?
-Ugyanebbe a gépbe?
-Igen!
-Akkor AGP-s kell bele. FX5500 8ezer, HD3450 11500pénz.
-Hány megásak?
-Az 5500-as 512-es DDR1-es, a 3450-es 256DDR2.
-Akkor az 5500-asat kérném :Đ
....Blokkol, szatyroz, örül, elköszön. "Viszlát".
Szerintem holnap visszajön a rammal
Megint demagóg kérdésem lesz.
Országos tendencia, hogy leszarják a vevők a nyitvatartási rendet, az ajtóra kitett Nyitva/Zárva táblát és nyitvatartási rend feliratait?
Ergo, amikor bemegyek reggel. 10-kor van nyitás, azonban nem ritka, hogy 9előtt bemegyek, mert sok dolog van ugyebár egy bolt kinyitása előtt.
És rendszerint bejönnek! Akár félkilenckor is rámnyitják az ajtót, ha nyitva van, ha nincs, akkor püföli az ajtót és reklamál, ha bent vagyok, mi a faszért nem nyitok ki?!
Miért képtelen a magyar ember kinyitni egy rázárós-biztosítós kartondobozt ANÉLKÜL, hogy széttépné azt? :Đ
Nincsenek nagy igényeim! Ezt már mondtam az exemnek is :DDD
Tipikus példa a billentyűzet és routerek doboza.
Amikor már a pulton eltépi....
Épp csak anyit érkezek mondani, amikor már látom, puffer overrun-t okoz a 2bites agyában a doboz kinyitásának manővere, hogy "Nem ú... SKHhh..!!!" és már keresztbe is szakította a kartonját
Ez csak errefelé tendencia BAZ-ban, vagy az ország más területén is kóros ezen elhülyülés? :confused:
A másik szép, amikor "tásvír" bejön és "ADATLAPOT" (értsd. alaplapot) szeretne vásárolni
Én meg adtam neki egy árúhiteles "adatlapot"...
Ma egy Sígatya FreeAgent-et futározott vissza egy benőke, hogy bades.
Ő fizette az oda vissza futárt, ami kb. 5rongy.
A vinyó természetesen hibátlan volt
Szerkesztette: stol 2009. 01. 18. 11:48 -kor
Elküldve: 2009. 01. 18. 11:54
User jelzi, hogy felvett partnernek.
Elküldve: 2009. 01. 18. 12:07
Idézet: stol - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 11:41
De ügyfelünk nagyon rekurzív gondolkodásmódú és a "Telepítés megszakítása" gombra kattintott.
Országos tendencia, hogy leszarják a vevők a nyitvatartási rendet, az ajtóra kitett Nyitva/Zárva táblát és nyitvatartási rend feliratait?
Ergo, amikor bemegyek reggel. 10-kor van nyitás, azonban nem ritka, hogy 9előtt bemegyek, mert sok dolog van ugyebár egy bolt kinyitása előtt.
És rendszerint bejönnek! Akár félkilenckor is rámnyitják az ajtót, ha nyitva van, ha nincs, akkor püföli az ajtót és reklamál, ha bent vagyok, mi a faszért nem nyitok ki?!
A digitálisan aláírt driver jó ötlet volt MS-éktől viszont olyan pénzeket kérnek a minősítésekért, hogy egy olcsó kínai terméknél a teljes élettartamra számolt profit rámenne. De attól még az ötlet jó volt - papíron.
A usereket nézve pedig nem kell semmin csodálkozni, már az is szerencse, ha a felugró ablakoknál nem véletlenszerűen nyomogatják az ok-t és a mégsét.
A nyitvatartással viszont én is úgy vagyok, hogy ha a bolt ajtaja nyitva van, akkor a bolt is nyitva van és nem kezdek el üzletszabályzatot olvasgatni.
Persze ezt is lehet sokféleképpen kezelni:
- Elnézést kérek, de még/már nem vagyunk nyitva.
- Há' nem látja, hogy zárva vagyunk???
A dekorációba vagy kirakatba elrejtett nyitva/zárva táblácskák könnyen elkerülik a figyelmet.
Ha rendszeresen törnek így rád, akkor gyártani kell egy bazi nagy zárva táblát és a bejárati ajtóra pont szemmagasságba kell kilógatni, amikor korábban vagy később is bent vagy.
Elküldve: 2009. 01. 18. 13:17
Idézet: MisterY - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 11:53
Most mit is mondjak? Az a 3.1 még akkor is ott lesz, és futni fog, amikor te már a tizedszer rakod újra hajadat tépve az aktuális windózodat
Elküldve: 2009. 01. 18. 13:22
Van még létjogosultsága a 3.1-nek, nem véletlen, hogy egészen a közelmúltig támogatta a Microsoft, csak éppen beágyazott rendszerekben meg célhardvereken, nem júzerszinten.
Szerkesztette: debaj 2009. 01. 18. 13:24 -kor
Elküldve: 2009. 01. 18. 14:51
Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 13:22
Egy kikényszerített szemlélettel és egy roppant aljas üzletpolitikával van a baj.
A felhasználói célhoz kellene rendelni (és ésszerüen) az erőforrásokat.
Szövegszerkesztésre ma is tökéletesen megfelel egy 486-os gép Word 6-tal.
A netezéshez is ha nem lenne direkt erőforrásigényesre készítve, akkor szintén megfelelne.
Tele a faszom evvel a multimarketinggel.
Elküldve: 2009. 01. 18. 14:58
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 14:51
A netezéshez is ha nem lenne direkt erőforrásigényesre készítve, akkor szintén megfelelne.
Ez a fogyasztói társadalom. Ha nincs fogyasztás, megdöglik minden. Lásd jelenlegi világválságot. De ez nem számítástechnikai probléma, bár hívható "rendszer"-hibának...
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s
Elküldve: 2009. 01. 18. 15:01
Ha jobban megnézzük, a PC ipar még nem is áll olyan rosszul a fogyasztói társadalom többi részéhez képest.
Itt legalább bevallják, hogy régi gépeket, szoftvereket nem támogatnak, bár erre is vannak ellenpéldák.
Most hallottam pl., hogy valaki 4GB RAM helyett 4GB HDD-t írt a megrendelőre. Az IBM leszállította, igaz lassan és drágán.
Ezzel szemben simán közlik veled a szervízben, hogy a 3-4 éves hűtődhöz már nincs alkatrész, pedig abban az iparban kb. semmi nem változik a design-on meg pár marketingbaromságon kívül.
Elküldve: 2009. 01. 18. 15:24
Kikényszerített vagy sem, aljas vagy nem, ez van, ezt kell szeretni. Hiába tudsz szöveget szerkeszteni 486-os gépen Word6-tal, ha ki se tudod nyomtatni, mert a régi nyomtatódba már nem kapsz tintapatront, új nyomtatót meg nem tudsz venni, mert ha éppen támogatja is azt a rendszert, ami a gépeden van, USB-t már nem találsz rajta, a párhuzamos port meg a nyomtatóról maradt le. Választhatsz, hogy 5.25-ös vagy 3.5-ös floppira mented ki, aztán imádkozhatsz, hogy a fogadónál legyen olyan meghajtó, meg legyen olyan szoftvere, ami megnyitja a fájlodat. Nem az a fontos, hogy adott konfigon meg lehet-e oldani a problémát, hanem az, hogy megéri-e küszködni vele. A Wartburg is jó autó volt a maga idejében, mégis menthetetlenül elavult, a régi postás telefont sem igazán tudod már a vezetékes vonalra kötni, és ugyanez a helyzet a tíz-tizenöt éves hardverekkel, szoftverekkel is.
Ráadásul júzerszinten még azt sem lehet mondani, hogy ezen a gépen szövegszerkesztés lesz, hiszen előbb-utóbb kap egy frissebb irodai szoftverrel készített dokumentumot, és azt is meg akarja majd nézni, meg akarja majd nyitni. Aztán meg bekötteti az internetet, és a te füledbe fog anyázni, ha nem megy a hálókártya, amit hoztak, vagy öt másodperc alatt használhatatlanná válik a gépe a neten keringő sok szirszar miatt. Ha meg valami bedöglik rajta, akkor is nyakadba veheted a várost, hogy szerezz a CD olvasójához ISA portos csatolókártyát, vagy plusz 32 mega ramot. Ráadásul ha mondjuk bedöglik a vinyó, akkor már gondolkozhatsz, hogy veszel egy működőképeset, vagy majdnem ugyanazon az áron egy pár generációval modernebb konfigot.
A szoftverfejlesztőtől, hardvergyártótól meg pláne nem várható el, hogy milliárd éves szoftvereket is támogasson, illetve fenntartson egy olyan személyzetet, aki ezekre a rendszerekre is fel van készülve. Amilyen gyors a fejlődés az IT iparban, egy win95-ös driver lassan már olyan, mintha gyeplőszegecset meg patkót tartanának az autósboltban.
Elküldve: 2009. 01. 18. 15:55
Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 14:58
Valóban és a szakemberek által nagyon jól tudottan, rendszerhiba.
Külterjesség nélkül az értéktöbblet alapú gazdasági rendszer önleépítő (a szűkülő fizetőképes piacra egyre kevesebb élőmunkával (jövedelemszerzést és életlehetőséget adó munkaerővel) állítják elő a termékeket).
A pénz a megszüntetett valós egyenértékessége (fémérték (egyenértékesség) megszüntetése) óta fizetési igérvény (hitel) fedezetével létrejövő virtuális érték. Viszont a kamatai már valós értéket vesznek ki a gazdasági rendszerből. A rendszer nem tud a kamatterhek fizetéséhez szükséges többletpénzt létrehozni.
A nyilvánvaló rendszerhiba takargatására és a rendszer további működtetéséhez van a mesterségesen gerjesztett fogyasztás és a virtuális értéktermelés (mesterségesen rövidített élettartamon alapuló kényszerfogyasztás létrehozása).
A tápos fórumban Didimennel is volt a javítással kapcsolatban erről egy beszélgetésünk.
Elküldve: 2009. 01. 18. 16:05
Idézet: MisterY - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:07
Ha rendszeresen törnek így rád, akkor gyártani kell egy bazi nagy zárva táblát és a bejárati ajtóra pont szemmagasságba kell kilógatni, amikor korábban vagy később is bent vagy.
3 hónapja megtörtént, de hatástalan :Đ
BEjön, megkérdem, hogy mi van a táblára íra? Asszondja, NYITVA!
Igen b+ bentről nyitva :Đ
Elküldve: 2009. 01. 18. 16:20
Idézet: stol - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 16:05
És a kulcsot belülről nem tudod ráfordítani?
Elküldve: 2009. 01. 18. 16:35
Vannak érdekes emberek, na.
Elküldve: 2009. 01. 18. 17:40
Idézet: stol - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 11:41
Nincsenek nagy igényeim! Ezt már mondtam az exemnek is :DDD
Tipikus példa a billentyűzet és routerek doboza.
Amikor már a pulton eltépi....
Épp csak anyit érkezek mondani, amikor már látom, puffer overrun-t okoz a 2bites agyában a doboz kinyitásának manővere, hogy "Nem ú... SKHhh..!!!" és már keresztbe is szakította a kartonját
A router kartonja nem csak júzer kezében szakad, hanem némely szakmabeli kollégákéban is. Sőt, már nekem is szakadt el visszacsomagoláskor, miután használatra előkészítve akartam a kuncsaft kezébe adni.
Vannak bizonyos doboz-zárófül megoldások, aminél akkora erőkifejtést kell alkalmazni, hogy a lendülettől szakad a többi.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2009. 01. 18. 18:10
Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 17:40
De még mindig jobb, mint a bombabizts-eretvágós-demégúgysemkinyílós műanyag borzalmak.
Elküldve: 2009. 01. 18. 19:14
Idézet: stol - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 16:05
függöny?
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2009. 01. 19. 09:46
Volt már olyan eset hogy fél 9 kór be csőrtet a delikvens mint egy klingon horda hogy neki egy videokártya kellene, mi meg ott álunk még kipakolatlanul a cuccok még a dobozokban.
Mi mondjuk neki hogy várjon egy kicsit vagy jöjjön vissza félóra múlva erre ö azt mondja hogy az már neki késő mert megy dolgozni akkor jöjjön vissza este hat körül, az meg naki már késő.
Erre fogj amagát s ki viharszik a boltból s az üveg ajtót meg be vágja pedig a haverom már fogja az ügyfél által kért videokarit a kezében hogy oda adja neki.
Össze néztünk s mondtunk egy bmeget s egyebet cigi aztán meg pakolástovább, a haverom azöta függöny s ajtobezár belülről.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2009. 01. 19. 12:12
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2009. 01. 19. 12:59
Ami máshonnan kimaradt

Súgó
A téma zárva.