HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 13:32

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 13:13

Azt azért tedd hozzá, hogy különböző indíttatásokból: Van, aki ténylegesen gondolkodásmódból (nézd meg a "régi öregeket"), mert úgy nevelték, abban nőtt fel, hogy mindent meg kell becsülnie, s vigyáznia kell rá, esetleg a tárgyak neki többet jelentenek egyszerű használati tárgyaknál, megbecsüli őket. S van, aki csak lapos pénztárca okán, egyszerűen a legolcsóbb megoldást keresi a problémájára.

Igen, több oka lehet az eszközeinket valóban eszköznek tekinteni. Az eszközségbe nem tartozik bele annak (programozott) tönkremenetele.
Számomra érték a "nagyapám csavarhúzója", h még az Ő keze érintette.
És szeretem magam eldönteni, h lecserélem-e valamimet, vagy azon az áron megmasszíroztatom a hátamat vagy kevesebbet dolgozok. Sajna a rendszerből adódó elszegényedés (egyre nagyobb konkurrenciaharc a szűkülő munkaerőpiacon) miatt egyre többeknél már a valós (kötelező) szükségletek sorrendbeállítása folyik.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 01. 21. 13:33 -kor

#1902 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 09:55

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 17:56

Másrészt magadnak ellent is mondasz a Gef5500-zal.

Mikor adták a gépet, 8 MB-os S3 volt benne...  :Đ
Semmiféle elméletet ne keress, eccerűen az túl karcsu volt,
gyengébb új grafkártya pedig már a boltban nem volt...  :)
Puszta elméleti síkon még így is le van fojtva, hiszen a BX-es deszka 2X-es AGP
de az eredetileg benne lévő S3-nál így is klasszisokkal jobb...  :respect:

Hogy ez némileg ellentmond a "korhűség-elméletemnek"??? Igaz!
Viszont ellentétben az általam említett szkenner-példával, a dolog azért közel nem
oly irreális (értsd: létezik hivatalos Nvidia W9x drájver) és a dolog pöpecen műxik...
:respect:

Szerkesztette: Macikák 2009. 01. 25. 10:06 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1903 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:03

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 12:14

Én nem arra céloztam, hogy venni kell újat, hanem arra, hogy ha az a szkenner nem látott száz lapot se életében, akkor nem kell új szkennert venni, hanem nem kell oda szkenner egyáltalán. :) Valamilyen szinten ez is kényszer, vegyünk szkennert, mert az jó, aztán ott áll a polcon porfogónak.

A multifánksön gépnek van ilyen előnye, hogy megáll rajta az iroda fél évi termése jól  :D Nyomtatóknál nem mindig jellemző ez a sima kialakítás.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1904 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:12

A védett módot (dos4gw, pmode keretek) nyilván el kell felejteni, hiszen az megoldásában összeegyeztethetetlen az XP kernel működésével és az XP DOS alrendszerének (NTVDM) kialakításával, de ezen kívül eddig mindent megoldottam benne ...

Aláírom, hogy amatőr vagyok, de épp efféle szoft-ok miatt kell nékem a valós DOS...  :Đ

#1905 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:18

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 13:15

A kérdés az volt, h egy jó állapotban levő eszközt (amit akár csak félévente egyszer használ valaki) kukába kényszeríteni (amúgy hozzám "kidobni sajnálom" alapon jutott egy a célnak megfelelő jó állapotban levő fénycsöves kütyü, amelyet Milennium alól tudok csak használni. A Laserprinteremhez vért pisilve sikerült egy NT meghajtót beraknom az XP alá).
Miért kell ha valaki mégis meg akarja tartani (a példabeli scannert), egy régebbi oprendszert is üzembevennie és bűvészmutatványokkal (többletmunkával) átvinnie az eredményt az új platformra aminek használatát sok esetben szintén csak kiényszerítettek (új fájlfomátum új programverzióval, de gondot okoz W 98 alól már egy sima nethasználat is)?
A hatalom (és kiszolgáltatottság) bármely függőségből adódik. És a hatalommal jelenleg általában visszaélnek. A függőség csökkentése közös érdekünk, még a tőlönk való függőségé is, mert az csökkenti a mi függőségünket is.

W98 Operával tökéletesen netelhető gép, úgy tudom, a legfrissebb verzió is gond nélkül rácsúszik a 98-ra. Flash plugin ekkor már felboldogul rá 8ha máshogy nem, átmásolod a plugint másik gépről, vagy kicsomagolt telepítőből), java is felmegy rá, ha a figyelmeztetését okéval oldod meg és egyéb csacskaságok. Van pár ilyen gép, meg kellett oldani. :)

Adatbáztis, amire gondoltál, nincsen. Ez inkább szakmai kútfő, szellemi javak összessége, agyban raktározva :) . Alkalomadtán valami komolyabb is lehet belőle...

Igen, ez a javítás ma nagy biznisz. Kevés az olyan szaki, aki képes(!) egyáltalán szétszedni egy olyan eszközt, amit nem szétszedésre találtak ki. Sok javítás itt bukik, mert egyszerűen nem lesz biztonságosan, esztétikusan összerakható.  És akkor a javítás, amit ma már nem tanítanak sehol, legfeljebb a modulszintű hibakeresést és némi alapismeretet alkatrészekről, működésről. Aztán a járulékos dolgok: Mert van benne mondjuk egy ócska kondenzátor, ami az élettartamot belövi. De akkor már rendszerint a hullámforrasz, a mechanika sem tart lépést az idővel, a pár éves műanyagpatent gyárilag még rugalmas volt, pár év melegebb környezet után törik, mint az üveg, az ilyen patentot, mechanikát többé össze nem lehet rakni. Úgy érzem, van törekvés az ilyen javító hozzáállás megnehezítésére is a gyártók részéről, csak az embereket nehezen értem meg, hogy ezt akkoris szó nélkül bekajálják és elégedettek ezzel.

Múlt héten volt egy kidobott mikrosütő: Egy 10A-es biztosíték volt halálának oka. Tegnap egy Orion DVD-játékos, ugyan nem látszott rajtuk, de 5 kondi cseréjével ismét stabil a kép és nem ugrál. Pedig amúgy jó elrendezés, nem főzi meg magát semmi.. De az optika vajon mit fog bíri még, az jó kérdés, ahogy a mikrónál is a magnetron viseltsége.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1906 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:25

XP a PII-es deszkákon messze jobb skálázást tud mutatni, mint egy W98, ha elegendő memória áll rendelkezésre  (128MB minimum a prefetch logikához) és a lemezterület nem gond-ez nem feltevés, vagy akármi, hanem tapasztalat. Nyilván bele kell kicsit piszkálni, amit ugye optimalizálásnak hívnak, amit ugye maga az m$ sem kifejezetten "támogat", pedig a lehetősége rendszereszközök által adott. Mégisncs olyan szoftverprofil, amiben az user számára tökfölösleg szolgáltatások alapból tiltva érkeznek...

Járható utak (elvben), amiket próbáltam...
1. Ama, hírhedett WinMEdos-patch...  :Đ
Miután, kedves WinME egy idő után nem méltóztatik települni
(utsó reboot után "meghatározhatatlan hiba" és kékhalál), ez
kiesik ezért, amúgy okés lenne...  :)
2. 98SE shutdown patch ellenére sem áll le...  :Đ
Emez, azért nem OK.
3. Nagygépen próbáltam Hiren's Boot CD NTFSDOS-t...  :)
Az eredmények katasztrofálisak, meg nem is igazán tartozik ide,
bocs...  :offtopic:

#1907 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:55

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 10:25

Járható utak (elvben), amiket próbáltam...
1. Ama, hírhedett WinMEdos-patch...  :Đ
Miután, kedves WinME egy idő után nem méltóztatik települni
(utsó reboot után "meghatározhatatlan hiba" és kékhalál), ez
kiesik ezért, amúgy okés lenne...  :)
2. 98SE shutdown patch ellenére sem áll le...  :Đ
Emez, azért nem OK.
3. Nagygépen próbáltam Hiren's Boot CD NTFSDOS-t...  :)
Az eredmények katasztrofálisak, meg nem is igazán tartozik ide,
bocs...  :offtopic:

Ez miben kötődik az idézett szöveghez? :confused:

#1908 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 16:50

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 10:18

W98 Operával tökéletesen netelhető gép, úgy tudom, a legfrissebb verzió is gond nélkül rácsúszik a 98-ra.

Én az a fajta vagyok, akinek fáj, ha valami értéknek látszó kimegy a szemétbe, halmozódik is rendesen a kuka elől megmentett készülék nálam.
Végzettségem gépész, középfokú szofwerüzemeltető. Érdeklődésből komoly elektronikai ismeretek.
Másoddiplomám felsőfokú marketing munkatárs. Innen tudom biztosan, h piacfenntartó intézkedésként szándékos lépésekről van szó. Öreg műszakiként pedig láttam, a szemem előtt silányodik el minden.
Mivel épületgépész vagyok, látom, h az épületek, nyílászárók, burkolatok, bútorok is ugyanúgy. Nincs ez másként a ruházattal sem.
A másoddiplomámhoz kapcsolódó tömegmanipulációs ismereteim alapján én értem, h miért eszik meg mindezt az emberek. A fiatalabbakban már fel sem merül, h mindez mesterséges, műszakilag nem indokolt.
Nagyon fontos lenne a másként is lehet-et tudatosítani az emberekben. Ráadásul, mivel az országunk a kifosztandók zónájában van, az életbenmaradásunk múlhat rajta.
Nagyon szeretnék bekerülni a műszaki közösségetekbe. Valószínüleg sokat nem tudok hozzáadni, Ti többet értetek az elektronikához. A finommechanikai tudásomat meg inkább kézközelből tudnám átadni.

#1909 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 17:21

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 16:50

Én az a fajta vagyok, akinek fáj, ha valami értéknek látszó kimegy a szemétbe...

Apám mellett szerettem meg a bütykölést, forrasztást. Mechanikai műszerész lettem (elektronikai szerettem volna lenni, de...).
Sokmindent megjavítottam a magam tudása szerint, és véletlenül szoftverüzemeltetőim is van. Diplomám meg egy sincs.
Kb tíz éve már nem javítgatok olyan dolgokat, ami macerás, és "egyszerűbb" venni helyette egy újat. Bár pár kacat még nálam is gyűlik, de a lomtalanításnak egyre több áldozatává válik.
Tudom, fiatal vagyok....  :D
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1910 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 17:45

asszongya, 1961, akkor én meg a csecsemő :D .
Gyula: Nincs "közösség", csak pár lelkes ember, akik hasonlóképpen gondolkoznak. Meg Békásmegyeren egy műhely, ahol az egész szerelősdimnek az írmagját Balázs Lajos bácsi elültette bennem. Mi pár lelkes kolléga meg vagyunk arról győződve, hogy ilyen javításokkal olcsóért lehet megmenteni kidobástól gépet, aminek vagy mi (saját cucc), vagy az ügyfél örül.
Nekem meg tanári a másoddiplomám, ott is tanultunk mindenféle pszichomotoros tevékenységekről, és végeredményben arról, hogy mennyire lehet manipulálni embereket már az oktatás által. Sajnos nem hiszem, hogy a Kandó tanári gárdája sokáig lesz kivétel, ahogy az "öregek" elmennek, marad az a réteg, akitől a szőrünk felállt, akiknek nem a tudás átadása volt az elsődleges dolga, hanem az életünk bonyolítása :) . Valójában gusztustalan dolgok ezek. Droidokat nevelni a társadalomba, olyan embereket, akik hisznek. Nem nagy eszmékben, hanem a szürke hétköznapokban. És akiket ezen a csík mentén még saját józan eszüket is meghazudtolva el lehet vezetgetni a társadalomban gond nélkül.

#1911 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 19:22

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 9:51

Upolom a topikot egy kicsit :Đ
Turkáltam a telefonos felvett beszélgetések között és találtam egy gyöngyszemet.

A felvétel 2008.9.24-n készült 13ó 24perckor.
Letölthető itt:KATT

+ adalék még, hogy rá 2napra a "vevő" megrendelte az "alaplapot" és 4magvas Q6600-as CPU-t a webshopban  :omg:

...a fal legalább meghallgat!

Egy mulatságos volt nagyon :D
Az eladó meg elég korrekt és vasidegzetű ...

VAN MÉG ILYEN ??? PLZ
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#1912 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 08:05

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 17:50

...
Nagyon szeretnék bekerülni a műszaki közösségetekbe. Valószínüleg sokat nem tudok hozzáadni, ...

Tulajdonképp már meg is tetted. S bizony nem is kevés az, amit hozzáadsz.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1913 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 10:39

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 17:45

asszongya, 1961, akkor én meg a csecsemő :D .

Én '57-es kiadású vagyok.
A műszaki érdeklődést Atyámtól kaptam. Nagyon ügyesen, nekem nem játékfegyverek kerültek a kezembe, hanem építősdi (mechanikus és elektromos). Meg sokminden áldozatul esett a nézzük meg, hogyan működik-nek (az idők folyamán aztán egyre többször raktam úgy össze, h utána is működött).
Meg köszönet illeti a Gépipari régivágású tanárgárdáját. Tulajképp még Imrei Jánost is, aki azt mondta, 5-ösre Isten tudja a szakrajzot, Ő 4-esre, a többin mi osztozhatunk.
Nem tudom, hogyan tudjuk átörökíteni a szemléletet és az egyre fogyatkozó tudást amire úgy gondolom, nagy szükség lesz nem is oly sokára.
Szerintem nagyobb örömöt tud adni egy gyereknek egy villogó megépítése, mint az, ha végig tudja lövöldözni magát mind az x pályán. Csak elé kellene tenni a lehetőséget.

#1914 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 10:56

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 10:39

Szerintem nagyobb örömöt tud adni egy gyereknek egy villogó megépítése...

Meg nagyobb pofonokat, ha összecsepegteti a lakkos asztalt ónnal  :Đ

(Édesanyám elég nehezen tolerálta ugyanis ezirányú szárnybontogatásaimat, aztán kiegyeztünk egy méretes bükkfa deszkában. :) )

#1915 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:39

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 20:22

Egy mulatságos volt nagyon :D
Az eladó meg elég korrekt és vasidegzetű ...

VAN MÉG ILYEN ??? PLZ

Ha meg akar élni az eladó akkor korrektnek és segitőkésznek kell lennie, mert különben bezárhajta a boltott.
az a vevő aki jól kiszolgálást kapott legközelebb is óda megy, és még el is mondja az ismeröseinek, hogy ott milyen jó a kiszolgálás.
És meg kell hogy mondjam sok ilyen bolt van de ezek mind a kisebbek közé tartoznak.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1916 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:54

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 10:56

Én szerencsés helyzetben voltam.
Az emeleti lakásunk előszobájában még a Komar mopedem generáljavítását (motorblokk szétszedéssel együtt) is megcsinálhattam. :)

#1917 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:59

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 10:56

(Édesanyám elég nehezen tolerálta ugyanis ezirányú szárnybontogatásaimat, aztán kiegyeztünk egy méretes bükkfa deszkában. :) )

Nálunk a konyhaasztal volt a műtőasztal is.
Másodjára abrosz nélkül.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1918 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 22:53

Én '57-es kiadású vagyok.
A műszaki érdeklődést Atyámtól kaptam. Nagyon ügyesen, nekem nem játékfegyverek kerültek a kezembe, hanem építősdi (mechanikus és elektromos). Meg sokminden áldozatul esett a nézzük meg, hogyan működik-nek (az idők folyamán aztán egyre többször raktam úgy össze, h utána is működött).
Meg köszönet illeti a Gépipari régivágású tanárgárdáját. Tulajképp még Imrei Jánost is, aki azt mondta, 5-ösre Isten tudja a szakrajzot, Ő 4-esre, a többin mi osztozhatunk.
Nem tudom, hogyan tudjuk átörökíteni a szemléletet és az egyre fogyatkozó tudást amire úgy gondolom, nagy szükség lesz nem is oly sokára.
Szerintem nagyobb örömöt tud adni egy gyereknek egy villogó megépítése, mint az, ha végig tudja lövöldözni magát mind az x pályán. Csak elé kellene tenni a lehetőséget.

Ez dettó így volt. Alvó nagyapám mellett zsebrádió, aztán anyu turmixgépe, kávédarálói. Össze ezeket nem én raktam kedzetben, de a következő stációban építettem az alapoktól kezdve. Aztán lassan ötleteltem, terveztem is. Na az már igen jó érzés :) .

#1919 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:09

aki azt mondta, 5-ösre Isten tudja a szakrajzot, Ő 4-esre, a többin mi osztozhatunk.

A szakmunkásképzőben ugyanezért kaptam ketteseket, így majdnem elvették a kedvem a rajztól.
Mivel imádtam egyszerű elektromos kapcsolásokkal, meg vekkerekkel foglalkozni, a véletlen folytán telefonszerelő lettem.
Valódi. Nem olyan, aki csak cserélte az elromlott készüléket, hanem aki akár helyszínen, akár műhelyben meg tudta javítani.
Ma már azokat a Postamúzeumban látni.
Erről a polcról bármelyik hazai, és kelet-német típust: http://www.postamuzeum.hu/data/uploads/sto...20telefonok.JPG

Csemegézzetek: http://www.postamuze...lery/5/660.html

Szerkesztette: csozsi 2009. 01. 26. 23:20 -kor

#1920 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 00:32

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 23:09

A szakmunkásképzőben ugyanezért kaptam ketteseket, így majdnem elvették a kedvem a rajztól.

Nekem a láttam már érzésem támadt a főiskolán, amikor belenéztem a Mikó féle szakrajzkönyvbe.
Ekővettem a középiskolás szakrajfüzeteimet. Imrei ezt a könyvet diktálta le nekünk és vasalta be kíméletlen keménységgel (mondjuk a fősuliban nem is volt gondom már vele).
A szüleim a postán dolgoztak. Édesapám olyan jó szakember volt, h osztályidegen létére Ő tárgyalt a Svédekkel, nagyrésze volt benne, h sikerült behozni a mátrixrelés (crosbar) központot.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.