HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 17:59

DVD-íróval kapcsolatban csak úgy eszembe jutott. Ha mondjuk a dvd-író nem hajlandó normálisan írni egy alaplappal, de egy másikkal hibátlanul ír, akkor az most mi? Egyik részről hibás, másik részről jó. Hogyha az usernek a rosszféle alaplapja van, akkor most jó-e vagy rossz, ha szervizba viszi.

#2082 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 18:18

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 17:55

Ahogy mondtam, az a bolt problémája.
Ha egy vevő vesz valamit 60.000Ft-ért akkor ha az nem működik és kicserélni sem tudják neki, akkor jogosan kéri vissza a pénzét.
Ha ezt nem tudja a bolt kifizettetni senkivel, akkor azt bukta.
Én sajnálom a boltot, de vevőként meg saját magam vagyok a fontosabb.
A jogszabályok meg egyértelműek.
Ha a bolt vagy a szolgáltató köcsögösködik, akkor egy-két ezer forintért is simán perre megyek.
300Ft-ért is büntetettem meg bankot sokszázezerre.
Ha normális, akkor csak az érdekel, hogy az elromlott pl. dvd író helyett kapjak egy másikat, nem érdekel, hogy jog szerint bukok-e rajta.

Igen a jelenlegi jogi szabályozás alapján ez így van. Ezért is írtam hogy rossz/hiányos a jogi háttere a dolognak. Főleg ha szervízgaranciás termékről van szó.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2083 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 19:06

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 16:55

Ahogy mondtam, az a bolt problémája.
Ha egy vevő vesz valamit 60.000Ft-ért akkor ha az nem működik és kicserélni sem tudják neki, akkor jogosan kéri vissza a pénzét.
Ha ezt nem tudja a bolt kifizettetni senkivel, akkor azt bukta.
Én sajnálom a boltot, de vevőként meg saját magam vagyok a fontosabb.
A jogszabályok meg egyértelműek.
Ha a bolt vagy a szolgáltató köcsögösködik, akkor egy-két ezer forintért is simán perre megyek.
300Ft-ért is büntetettem meg bankot sokszázezerre.
Ha normális, akkor csak az érdekel, hogy az elromlott pl. dvd író helyett kapjak egy másikat, nem érdekel, hogy jog szerint bukok-e rajta.

Személyeskedő kérdés...

PC-boltban dolgozol?
Mert ha nem, akkor miért kell olyanról beszélni állandóan, aminek a GYAKORLATI oldaláról halovány lila gőzöd sincs?
Ez a gáz evvel a teliberakott országgal!
Túl sok az okos, akik miatt nem tudunk MEGÉLNI. ;)
Mint mondottam, ha mindenki így járna el, ahogy felvázoltad, nemcsak mi pc-boltosok, de mindenki becsődölne.
És a teliberakodt metéltfaxúak meg dörzsölik a markukat odafenn, hogy "jól megcsináltuk.."
Majd, ha nem adózom le a fizetésem majd 50%-át, valamint a bolt a nyereségének majd megint 50%-át, akkor betartunk mi is minden idevonatkozó törvényt kivétel nélkül.

Namost egy életszerű példa.
Legyél te lélekben boltos, akinek van napi 150-500ezres bevételed, ennek 10%-a kb. bruttó nyereség. (ekkora árréssel dolgozol.)
Vett egy paraszt 2év 8hóapja egy VGA-t 150ezerért, ami azóta hallomásból sincs. (pl. NV 7950GT)
Megsüti, visszaviszi, te átveszed, nagykernek küldöd.
Nagyker 4hét után visszaküld egy 8800GT-t, ami jelenlegi piaci áron 30ezer HUF, de teljesítményét tekintve KETTŐSZÖR gyorsabb a régitől.
Hogyan járnál el?
Odaadod a parasztnak, hogy tessék, erre cserélték ki, vagy 150-ezret leperkálsz elé, netán adsz neki most 150ezerért egy vga-t?

Várom válaszodat.

Szerkesztette: stol 2009. 02. 07. 19:18 -kor

#2084 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 20:01

Idézet: stol - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 19:06

Személyeskedő kérdés...

PC-boltban dolgozol?
Mert ha nem, akkor miért kell olyanról beszélni állandóan, aminek a GYAKORLATI oldaláról halovány lila gőzöd sincs?
Ez a gáz evvel a teliberakott országgal!
Túl sok az okos, akik miatt nem tudunk MEGÉLNI. ;)
Mint mondottam, ha mindenki így járna el, ahogy felvázoltad, nemcsak mi pc-boltosok, de mindenki becsődölne.
És a teliberakodt metéltfaxúak meg dörzsölik a markukat odafenn, hogy "jól megcsináltuk.."
Majd, ha nem adózom le a fizetésem majd 50%-át, valamint a bolt a nyereségének majd megint 50%-át, akkor betartunk mi is minden idevonatkozó törvényt kivétel nélkül.

Legyél te lélekben boltos, akinek van napi 150-500ezres bevételed, ennek 10%-a kb. bruttó nyereség. (ekkora árréssel dolgozol.)
Vett egy paraszt 2év 8hóapja egy VGA-t 150ezerért, ami azóta hallomásból sincs. (pl. NV 7950GT)
Nagyker 4hét után visszaküld egy 8800GT-t, ami jelenlegi piaci áron 30ezer HUF, de teljesítményét tekintve KETTŐSZÖR gyorsabb a régitől.
Hogyan járnál el?
Odaadod a parasztnak, hogy tessék, erre cserélték ki, vagy 150-ezret leperkálsz elé, netán adsz neki most 150ezerért egy vga-t?

Várom válaszodat.

Az elméleti résszel nagyjából egyetértek.

A gyakorlati példával kapcsolatban, az lenne a kérdésem, hogy 2 év 8 hónapja Te mennyit fizettél a nagykernek a VGA-ért? Ha pedig többet, akkor miért fogadod el most a kevesebbet? Rá vagy kényszerítve, hogy neked azt el kell fogadni?

Az pedig, hogy kettőször gyorsabb az nagyon relatív, mert mondjuk mi van akkor, ha pl. egy 256 bites memóriabuszos, de zacskós VGA helyett odadobnak egy 64 bitest, de sokkal nagyobb, jobb, gyorsabb GPU-val, körítéssel, biszbaszokkal? Azt is elfogadod?

Most volt egy ASUS laptop garanciában egy ismerősömnél, az ASUS szerviz csereigazolására más modellt kellett választani. Erre pl. jó rákúrt az ismerős, mert még fizethetett rá az ugyanolyan-hasonló teljesítményű gépért...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2085 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 20:51

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 20:01

Az elméleti résszel nagyjából egyetértek.

A gyakorlati példával kapcsolatban, az lenne a kérdésem, hogy 2 év 8 hónapja Te mennyit fizettél a nagykernek a VGA-ért? Ha pedig többet, akkor miért fogadod el most a kevesebbet? Rá vagy kényszerítve, hogy neked azt el kell fogadni?

Az pedig, hogy kettőször gyorsabb az nagyon relatív, mert mondjuk mi van akkor, ha pl. egy 256 bites memóriabuszos, de zacskós VGA helyett odadobnak egy 64 bitest, de sokkal nagyobb, jobb, gyorsabb GPU-val, körítéssel, biszbaszokkal? Azt is elfogadod?

Most volt egy ASUS laptop garanciában egy ismerősömnél, az ASUS szerviz csereigazolására más modellt kellett választani. Erre pl. jó rákúrt az ismerős, mert még fizethetett rá az ugyanolyan-hasonló teljesítményű gépért...

A nagyker tesz rá, hogy anno menyiért vetted. Ez a valóság.
Azt kell elfogadni, amit adnak és kész, vagy lehet menni a sóhivatalba.
A nagyker akkori árat se most, se korábban nem adott vissza.

#2086 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 23:46

Nem dolgozok számtek boltban, azt is leírtam, hogy én ha kapok egy újat, jobbat, mindezt normális stílusban, akkor eddig még mindig elfogadtam.
Informatikus is vagyok és hamarosan jogász is szóval pontosan ismerem a jogaimat és nem ijedek meg ha bíróságra kell menni, ennek ellenére eszembe sem jut, ha úgy állnak hozzám.
A jogban meg nem lehet különbséget tenni, hogy te most szegény számítógép boltos vagy rád ne vonatkozzanak azok a szabályok amik más boltokra igen.
A jog ezt mondja ki, nagyon helyesen, védve a fogyasztókat, több ponton nem elég határozottan, amiken még szigorítanék.

Arról meg nem tehetek vevőként, hogy a kiskerek töketlenek és nem állnak ki a nagykerekkel szemben.
Boltosként én is ideges lennék, hogy ha egy 3 év jótállásos kártyát 2 év 11 hónap múlva hoznának, hogy pont most ment tönkre, mert az embereket ismerve az ilyen esetek kb. 1%-a lehet ami tényleg nem az ügyeskedésről szól.

De tényleg nem érdemes tovább ragozni, a jog ebben az esetben egyértelmű, a kisboltok meg fogjanak össze harcoljanak ki maguknak jó pozíciót a nagykerekkel szemben.
Ez nem a vevők és az én problémám, illetve ha megfizettek érte, akkor igen.

#2087 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 00:25

Idézet: stol - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 19:06

...
Hogyan járnál el?

Várom válaszodat.

Ha annyira ragaszkodna hozzá a kedves vevő, hogy neki a 8800GT nem jó, csak és kizárólag a 7950GT, és ha nincs akkor kéri vissza a pénzét, akkor én meg felhajtanék egy használt 7950 GT-t 10-15e ft-ért, a nagykerből kapott 8800GT-t meg eladnám másik vevőnek. És így nyertem az ügyön 15-20e ft-ot.

Esetleg megpróbálnám kicseréltetni a gyártóval (vagy hazai képviseletével), hiszen ha van rá garancia, akkor ők is kicserélik, nem csak a nagyker, és hátha tudnak előkaparni egy ugyanolyat.

De ha semmikép nincs ugyanolyan, akkor a törvény szerint az eredeti vételárat kell visszafizetned, ha nem akarja elfogadni az újabb kártyát (amivel persze rosszabbul jár, hiszen a 150e ft helyett kap egy 30e ft-os kártyát). Aztán vagy betartod, vagy nem.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 02. 08. 00:39 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 08. 00:45

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 23:46

Arról meg nem tehetek vevőként, hogy a kiskerek töketlenek és nem állnak ki a nagykerekkel szemben.

Ez nem a vevők és az én problémám, illetve ha megfizettek érte, akkor igen.

1. ez van, pont. Nagyker leszarja

2. több ember próbáltak megfizetni, de lászik elméleti szakember vagy, hidd el, nem fog menni,

Hümm, jobban belegondolva eddig 2 ilyen fórumos "ha megfizetsz érte" vagy "majd én a megmondanám Neki" vagdalkozás volt, első ember megfutamodott, második meg elég lájtra sikeredett, mert nem is úgy gondolta. Szóval kampó duma  :down:
Make love not Wor.

#2089 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 00:46

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 0:25

akkor én meg felhajtanék egy használt 7950 GT-t 10-15e ft-ért,

Nem lehet használt, nem lehet más márka sem.
Make love not Wor.

#2090 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 00:49

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 18:18

Igen a jelenlegi jogi szabályozás alapján ez így van. Ezért is írtam hogy rossz/hiányos a jogi háttere a dolognak. Főleg ha szervízgaranciás termékről van szó.

Kezdünk átmenni bogdanos Maksis jogvédős Mustár garanciás topikba. Ráadásul 10 éve hallottam először hírét, hogy ezt a törvényt többek közt majd jól megváltoztatják, meg a különben is.

egy darabig így fog maradni, vagy elbasszák. Amíg saját gyártásunk, meg otthon/sarkon szervizelhető eszközök voltak, addig sok minden működött. Mióta nem Tisza cipő meg VTC TVcomputer van, hanem rohamosan fejlődő technika odaátról a sárgáktól, esély nincs ezekre. Elmúlt 10 évben párszor lenyöszörögtük.
Make love not Wor.

#2091 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 01:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 0:49

Amíg saját gyártásunk, meg otthon/sarkon szervizelhető eszközök voltak, addig sok minden működött. Mióta nem Tisza cipő meg VTC TVcomputer van, hanem rohamosan fejlődő technika odaátról a sárgáktól, esély nincs ezekre. Elmúlt 10 évben párszor lenyöszörögtük.

Ezért kellene (központi támogatással) létrehozni egy javítási segédlet adatbázist, amelyből egy szakember értelmes munkamennyiséggel a még egyáltalán javítható konstrukciókat meg tudja javítani.
Kétségbeejtő, h akár egy kondenzátor meghibásodása miatt egy komplett berendezés megy a szemétdombra.
-Meg büntetni a nagy áruházláncok azon gyakorlatát, h szériahibás termékeket dobnak piacra, és ha a felét valami okból nem viszik vissza, akkor nagyot kaszáljanak.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 02. 08. 01:10 -kor

#2092 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 01:18

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 1:06

Ezért kellene (központi támogatással) létrehozni egy javítási segédlet adatbázist, amelyből egy szakember értelmes munkamennyiséggel a még egyáltalán javítható konstrukciókat meg tudja javítani.
Kétségbeejtő, h akár egy kondenzátor meghibásodása miatt egy komplett berendezés megy a szemétdombra.

Mert a berendezés olcsóbb, mint a szakember pöcsölése. Ha komplett alaplapot cserélik egy noteszben, akkor tuti jó lesz. Ha tápban 1-2 kondit, vagy lapon eztazt, akkor bármi lehet belőle, nagy cégeknél meg minőségbiztosításon sem árt matekozni.

10 éve még hülyén néztem rá, de már kezdem érteni, főleg ha egy digit fényképezőről van szó, vagy hasonlóról, pláne mondjuk HDD, amit úgysem lehet javítani, a kommersz otthoni cuccok meg nem gazdaságosak.
Make love not Wor.

#2093 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 01:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 1:18

Mert a berendezés olcsóbb, mint a szakember pöcsölése.

Ezért írtam, h a még javíthatókat és nem elsősorban a számítástechnikában. Meg azt, h a gazdaságos javíthatósághoz szükségeltetik egy tudás, amit közzé kellene tenni.
Korábban beszéltem a ciklusidő beállításához beépített gyenge pontokról. A régi szervízdokumentációkban szerepelt egy típushibajegyzék, amelyből a hibás cucik zöme megjavítható volt. Most a gyenge pontok jegyzéke és az esetleges célszerű átalakítások megadása lehetne a kiemelt pont.
A jelenlegi felállásban központilag nem igazán lehet befolyásolni, h mit engedünk be az országba, de hasznos lenne közzétenni a még mit szabad megvenni készülékek névsorát is.
A világválság szemléletváltozást kényszerít ki az emberekből, többeközt az eszközeink nagyobb megbecsülését. A javítóipar újraéledése is jót tenne az egész országak (inportfüggőség csökkenése).
Lehet, idegesítő, h megint leírtam, de nagyon fontosnak tartom ezt a túlélésünk érdekében.

#2094 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 07:39

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 23:46

Ha a nagyker felé érvényesíthető is volna ez a követelés (a jogi hátteréről, mely a kiskert védi, a fogyasztó kiváltságait e tekintetben tovább görgeti a gyártó felé, tudsz nyilatkozni?), akkor a nagyker, a disztribútor tovább focizza a gyártó felé. milyen reális esélyt látsz arra, hogy a gyártó a megküldött cseredarabon felül anyagi jóvátételt is foganatosít az említett levásárlásból adódó kárrendezésre? A magyar jog arrafelé nem lesz érvényes gondolom, marad a nemzetközi jog.
Tehát ezt a bolt dolga, meg fogjanak össze, meg ők a hülyék dolgot kissé mosolyogva olvasom, mert szart ér a harag hatalom nélkül.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2095 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 07:55

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 0:25

Ha annyira ragaszkodna hozzá a kedves vevő, hogy neki a 8800GT nem jó, csak és kizárólag a 7950GT, és ha nincs akkor kéri vissza a pénzét, akkor én meg felhajtanék egy használt 7950 GT-t 10-15e ft-ért, a nagykerből kapott 8800GT-t meg eladnám másik vevőnek. És így nyertem az ügyön 15-20e ft-ot.

Esetleg megpróbálnám kicseréltetni a gyártóval (vagy hazai képviseletével), hiszen ha van rá garancia, akkor ők is kicserélik, nem csak a nagyker, és hátha tudnak előkaparni egy ugyanolyat.

De ha semmikép nincs ugyanolyan, akkor a törvény szerint az eredeti vételárat kell visszafizetned, ha nem akarja elfogadni az újabb kártyát (amivel persze rosszabbul jár, hiszen a 150e ft helyett kap egy 30e ft-os kártyát). Aztán vagy betartod, vagy nem.

Az a baj ezzel is, hogy idő, utánajárás, szopás, ha valami baja van, ügyfél türelmetlen, aztán megint joga lesz valamihez. Én eddig csupa jó fej nagykerrel találkoztam, de a helyzet az, hogy ha valamit ők sem tudnak tovább érvényesíteni, akkor megette a fene az egészet. Pjotr elmegy bíróságra, én  viszont megértő vagyok, mert továbbra is egy előnyös és kölcsönös üzleti kapcsolatot óhajtok fenntartani, ahogy a nagyker is vélhetően ilyen megfontolásból nem áll neki ölre menni a disztribútorral egy pártízezer Ft-os tétel miatt. Az egésszel az égadta világon semmi gond nem volna, ha a jog egyértelműen és teljeskörűen szabályozná ezt, napi gyakorlat szintjén továbbérvényesíthető volna. Mivel ez a probléma elenyésző forgalmat érint és csak néhány kiskereskedő fejére esik rá a felette állandóan függeszkedő kard, nyilván nem ebből lesz aláírásgyűjtés, van ennél nagyobb gondja az országnak meg a kiskereknek is. Egyszerűen gusztustalan, hogy ilyen apróságokon múlik az, hogy az embernek hirtelen eltűnik negyed-félhavi fizetésének megfelelő bevétele, hogy egy laptopról például ne is beszéljek.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2096 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 08:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 1:18

Mert a berendezés olcsóbb, mint a szakember pöcsölése. Ha komplett alaplapot cserélik egy noteszben, akkor tuti jó lesz. Ha tápban 1-2 kondit, vagy lapon eztazt, akkor bármi lehet belőle, nagy cégeknél meg minőségbiztosításon sem árt matekozni.

10 éve még hülyén néztem rá, de már kezdem érteni, főleg ha egy digit fényképezőről van szó, vagy hasonlóról, pláne mondjuk HDD, amit úgysem lehet javítani, a kommersz otthoni cuccok meg nem gazdaságosak.

Réggen sem volt egyszerűbb szétszedni egy akármit, mint manapság, megfelelő eszköz és segédlet kérdése. A szériahibákról van adatbázis is az euras személyében, mely pont ilyen megfontolásból jött létre, központi szervizes adatbank. A gyakori hibák listáját meg szinte meg sem találod gyári forrásból, egyszerűen nem érdekük ezeknek a gyenge pontoknak a szervizek felé történő elismerése sem, mivel a tervezett élettartamhoz tartozó, szigorúan féltett apróságok ezek és hiába ismert ez széleskörűen, mégis tökciki, ha egy ilyen dolog abszolút elismertté válik és nyilván jogi aggályokat is felvet, hiszen a gyártó szándékosan élettartamot rövidít, vagyis a minőségpolitikát, az arra irányuló isoakárhányas törekvéseiket lehúzhatják a klotyón, kerek perec a szemedbe hazudnak.

A gyakorlat meg mégis az, hogy egy csomó mindent szervizelek és megéri. De az, hogy egy HP laptopszervizben egy kontakthibás csatlakozót, elégett biztosítékot, esetleg mögötte elpukkant FET-et a gyártó álláspontja miatt nem szabad javítani, hanem alaplapot kell cserélni, az kissé túlzás, amikor már egy BGA rework sem "nagy dolog".
Szóval én most is hülyén nézek ezekre az emberekre, mert tudod legtöbbször a szakértelem, a hozzáértés, a szakmai tapasztalat az, ami hiányzik, nem az idő. Én sem fogok nekiállni autókat szerelni, hengerfejezni, mert kurva sok idő lenne megfelelő hozzáértés és eszközpark nélkül, így persze, hogy nem éri meg időben. Én nem tartom magam nagy szakmai tálentumnak, messze vagyok én még ettől, de mégis ritka állatfajta kategóriába tartozok. Emlékszel (dehogy emlékszel, kurvaanyáztál akkoris :D ), arra az ag neovo monitorra? Szétszedtem és a második mérési ponton már megvolt a hiba, 10 perc alatt javítottam. Ha berendelek hozzá egy invertert, az mennyi idő alatt jön meg és mibe kerül? Ha 3-ból 2 monitor így javul meg, amire azt mondom, hogy érdemes nekiállni, akkor szerintem érdemes foglalkozni vele, aztán neked sem fog pénzbe kerülni, mert majd jól elintézzük sörben, pipuban. Múlt héten volt 5 IBM TFT, kondis táppal, repedő forraszokkal. Fél óra per darab első csavartól az utolsóig. Ha panelt utánrendelek, meg sem éri foglalkozni vele, de ha azt mondom az embernek, hogy dobdki, 20k-ért kapsz másikat, az se kevés.

#2097 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 08:22

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 1:51

Meg azt, h a gazdaságos javíthatósághoz szükségeltetik egy tudás, amit közzé kellene tenni.

Az Eurast felejtettem el múltkor, de teljesen, pedig tavaly regisztrálni akartam...

#2098 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 10:36

Az a gond, hogy gyakorlatban élünk, nem elméletben.
Nem elméletben nyitom ki reggel a boltot, nem elméletben adok el, nem elméletben rendelek, nem elméletben szerelek, nem elméletben garizok és nem elméletben kapok fizetést.

A gyártó törekszik egy kifutott darab esetén vagy azonos, vagy kicsivel nagyobb teljesítményű cseredarabot biztosítani.
Őt nem érdekli, hogy jelenlegi ára menyi. Miért is? Mert a piac ezen szegmensében a leggyorsabb az elavulás.
Majd ilyen üzletág az autóipar. Ott megannyi élettartamszámított és vagy szériahibás fos gurul az úton.
T5-ös Jürgenben 70 ezernél széteső váltó, ami 10 hónaposan esett pont szét? Annak 1év és 1 hónaposan kellett volna szétesni, de mi többet használtuk a kelleténél így pont nem bírta ki az évet.
2-3 fokozat szinkronja elszállt és úgy kelett váltani vele duplakuplunggal, mint egy 50éves Csepel teherautóval. A szerviz váltig állította, hogy mi tettük tönkre, hogy KUPLUNG NÉLKÜL RÁNGATTUK BE FOKOZATBA. Szóval ott is totális a hülyéneknézés, csak sokkal nagyobb összegekről és a termék HASZNÁLHATÓSÁGA van kockán, nem az anyagi károkozás.

Tudod, itt a pc-iparban a vevő valójában leszarja, hogy neki menyibe kerül a kártya, az a lényeg, hogy xy játék akadás mentesen menjen rajta.
DE van egy ettől fontosabb tényező. Amikor a szomszéd benő megkérdni, hogy "milyen videokártyá van?" Erre a válasz mindig melldagasztóbb legyen :Đ
Ha azt mondja, 7950GT, az nem mond semmit. Ha azt mondja, 150 rongy, akkor a szomszéd pistike elélvez és anyunak lehet takarítani a parkettát és kedves vásárlónk ettől szintén elélvez, így lehet duplán takarítani.
De, ha azt mondja, 8800GT és 30rongy, akkor semmi aljfertályi bizsergés nem jön létre és ez hervasztó.
Így ő ragaszkodik a minél nagyobb árcédulához. ;)

Jesszus!
Hány ilyen eset van, hogy megveszi az 512-es 8500GT, a 256/8600GT helyett, csakhogy, 512MB-os VGA-ja legyen! :omg:
Az egész arról szól, hogy kinek nagyobb. :Đ

Szerkesztette: stol 2009. 02. 08. 10:42 -kor

#2099 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 10:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 0:49

Kezdünk átmenni bogdanos Maksis jogvédős Mustár garanciás topikba.

Azt azert ne feledjuk, hogy kozben Maksi elso fokon pernyertes ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2100 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 10:47

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 8:22

Az Eurast felejtettem el múltkor, de teljesen, pedig tavaly regisztrálni akartam...

Előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.