Idézet: 2-More - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 9:26
A minap bejön 2 olyan 30+os roma nő, hogy számitógép kellene. Semmi gond, teljesen normálisan viselkednek, semmi balhé, semmi gond, pont, amilyenek mellesleg az eddigi tapasztalataim is amugy velük, pedig dolgoztam, dolgozok nem egynek. ...
Persze, amíg dolgozol, meg rendesebb vagy mint a többi kollégád (ingyen hálókábel, meg telepítés, és mindent azonnal) addig rendesek.
De ha valami nem tetszik --vagy csak nem szolgálsz semmi hasznot nekik-- kimutatják a foguk fehérjét.
Meg állati pofátlanok. Több, mint 10 évig ilyen környéken laktam, és rendszeres volt, hogy egyik nap agyon akarnak ütni, másnap meg jön oda mézesmázosan, hogy drága szomszéd ez kéne, az kéne. És azt nem értik meg, hogy egyszerűen azt mondod, hogy "nem", hanem minimum egy "húzzál innét a p*csába te rohadt g*ci" kifejezésre érti meg, hogy nem akarok neki segíteni vagy adni semmit.
Vagy amikor 5-en állnak szemben késsel 1 emberrel szemben, vagy 30-an höbőrögnek üvöltözve 5-6 emberrel szemben. Vagy mennek az emberek az utcán, és kis 4-5 éves kölkök kiabálnak az embereknek, hogy "BUZIIII!!!", meg hogy "K*RVA ANYÁD!!!" ... vagy ha éppen nincsenek ott elegen, csak valami csoda folytán csak 3-an, és nem mernek egyből neked menni, akkor csak fenyegetnek, hogy pl. a barátnődet bántják, ha arra jár: "A k*rvádnak annyi!" ... undorító dolgok ezek.
Meg van amelyik kötekedős, akit minden este megvernek, mert általában részeg is meg béna is, de mégis odaáll hogy boxolni akar, és ha leverik, akkor jön a haverjaival vissza, hogy őt ott bántották.
Bennem sose volt semmi fajgyűlölet, vagy ilyesmi, de kialakult egy nagyon erős előítélet. amit ők maguk alakítottak ki bennem.
Persze amíg dolgozol neki, addig nem ilyen: addig még a gyerekeket is elzavarja, ha zavarnak.
Az első pár hónapban, amíg nem tudtam, hogy viselkednek, addig naívan én is beválltam ilyen munkákat, de minddel csak a szívás volt, ezért aztán el is hajtottam őket sorban, később nem is jöttek.
Vannak azért kivételek is, pl. van olyan roma haverom aki totál normális, és többet melózik, mint két fehér ember, de ritka az ilyen. Vagy legalábbis azon a környéken ritka volt nagyon.
Különben, ha én mentem volna vissza a géppel a boltodba, nekem is ilyen szívélyes lettél volna, tessék hálókábel, azonnal telepítem és sysprepelek ingyen, meg a végén még vissza is veszem az egészet ...
Mert a múltkor a garanciális témában még cserealkatrészt se akartál adni: ha jut valami, adok de ne nézd hogy milyen, ha nem jut vagy nincs kedvem, akkor nem adok ... ehhez képest most meg simán visszavetette a főnököd.