HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:01

Szerintem egy moderátornak sokféle helyzetben kell döntenie hol így hol úgy. Van ahol kimondottan visszafogott hangnemre van szükség, valahol meg kökemény intézkedésre. Mindkettő lehet zavaró ha nem a megfelelő helyen alkalmazzák. Többek között ennek a jó érzékkel való megválasztása tesz valakit alkalmassá vagy nem alkalmassá.
Majdnem azt írtam hogy komoly pedagógiai érzék szükséges :)
vodi.4shared.com

Asus TA-211 @ DFI Infinity NF4 SLI   AMD A64 X2 @ 2600Mhz   ATI RADEON HD4870 512Mb   1GB Kingmax Hard-Core 500    Seagate ST31500341AS   Plextor 5224A   Tagan 480-U1 Samsung 2243NW   Trust MI-6970C Laser + X-RayPad Thunder8

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

#302 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:07

Lehet hogy nem vagyok benne eléggé a napi dolgokban, de ennek - meglepő - megvan az oka. Mostanában szinte nem tudok úgy benézni ide, hogy ne izélgetnék valahol, valamiért valamelyik modot, vagy akár az összeset. De mindegy, mert ebbe már nem akarok belefolyni...
LY

#303 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:10

Mint ahogyan mas sem...
Van akit jobban erdekel a sz*rkeveres, mint a normalis forumozas.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#304 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:14

Akkor elmondjátok azt is, hogy miért szarkeverés az, hogy Satriani és én megemlítettük, hogy a MOST topicoknak semmi keresenivalója az általatok elmondottak alapján kívánatos, egyre jobb színvonalat és komoly szakmaiságot tükröző, nívós fórumon ?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#305 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:38

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Akkor elmondjátok azt is, hogy miért szarkeverés az, hogy Satriani és én megemlítettük, hogy a MOST topicoknak semmi keresenivalója az általatok elmondottak alapján kívánatos, egyre jobb színvonalat és komoly szakmaiságot tükröző, nívós fórumon ?[/quote]

Szerintem ez a dolog most kevésbé inged, mint másnak itt. Csak annyiban vedd magadra, hogy a mod kevés szóból is jól ért, és legtöbbször az ostor helyett a varázsszó is elegendő :)
Elköltöztem :-)

#306 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:52

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Azért az nem gyenge, hogy az elmúlt pár hónapra jellemző eszement és pofátlan mod-ellenes aktivitás után még azt is számon kéritek, hogy miért is lett a többség visszafogott, miért kerülik a konfrontációt, miért reagálnak lassan...[/quote]

Megbocsáss, de nem kellene általánosítanod, a mod ellenes aktivitást, egy szűk bolhás csoport kezdte el, és nem a modok ellen, hanem kizárólag egyetlen egy mod ellen.

#307 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:58

"eszement és pofátlan"
:eek:

azt hiszem kimerítem a szarkeverő fogalmát, kevés hozzászólás de fele keverős :p

Ezennel kérek elnézést?!
vodi.4shared.com

Asus TA-211 @ DFI Infinity NF4 SLI   AMD A64 X2 @ 2600Mhz   ATI RADEON HD4870 512Mb   1GB Kingmax Hard-Core 500    Seagate ST31500341AS   Plextor 5224A   Tagan 480-U1 Samsung 2243NW   Trust MI-6970C Laser + X-RayPad Thunder8

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

#308 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 14:39

idézet:
Ezt írta Mumia:
Megbocsáss, de nem kellene általánosítanod, a mod ellenes aktivitást, egy szűk bolhás csoport kezdte el[/quote]

Plusz mindazon illetők, akiket - mégoly finoman is - megrendszabályoztak. Nem akarok neveket mondani - akit érdekel, úgy is tudja - de tény, hogy egyesek azt hiszik, hogy a HWSW értük van. Pedig nem.
Én úgy vettem észre, hogy bármilyen mod bármit csinál, legalább 3-4 arc utána a fejére olvassa a szerintük jogtalan moderálást, satöbbit. Tényleg nem lehet kellemes ilyen légkörben dolgozni.

#309 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 23. 15:20

idézet:
Ezt írta Etele:
......Na jó, most már abbahagyom, mert kezd raklámszaga lenni. :) :) :) [/quote]

Nem hinném, hogy emiatt abba kellene hagyni.
A "reklámra" is szükség van, főleg ha nem (csak) ti értetek egyet, hanem látszik is az eredmény :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#310 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 16:50

idézet:
Ezt írta Bástya elvtárs:

Plusz mindazon illetők, ...
[/quote]

Lehet, hogy én vagyok buta, de szerintem normális, hogy akit megrendszabályoznak, az panaszkodni szokott. És ez a moderálással együttjáró következmény. Aki nem bírja, az adja vissza a stafétát.

Bármennyire is jó moderátor valaki, nem tud mindig mindenkinek megfelelni. (Főleg annak, akit moderálni kell)

De törekedni kell, arra, hogy minél jobban megfeleljen a közösség egészének, és a színvonalnak. Szerintem aki ide ír, 99% nem dorgáló, és lehordó szándékkal teszi, hanem javító célzattal, és azért, hogy jobb legyen a fórum.

#311 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 18:29

Üdv

Ez a topik valószínűleg főleg a modok kritikájáról szól.Ez így helyes, mert problémák mindig adódnak egy NAGY KÖZÖSSÉGEN (!!) belül. Szükséges ezt megfelelő mederben tartani. Azonban lehetnek "egyéni" sérelmek, melyeket tisztázni kell.Egyrészt az adott taggal szemben, egyrészt pedig mindenkinek szól.Így lehet csak egy kultúrált fórumot kialakítani.Szerintem jó, hogy van ez a topic, mert a moderátor megbeszélhet nyíltan egy adott szituációt az adott taggal, illetve sokan látva "be tudjuk tájolni" magunkat, valamint a véleményünket is elmondhatjuk az adott tag, moderátor felé. Szerintem ez korrekt dolog ;), de a döntés a moderátor kezében van.Itt többen követhetünk figyelemmel bizonyos eseteket, és a moderátoraink tetteit is. Szerintem nagyon sok jó moderátor van itt a fórumon, személy szerint meg vagyok velük elégedve.Vitatott szituációk mindig is voltak, vannak és lesznek is.

Üdv
macska ;)

Ui: A moderátori munka nagy felelőséggel, emberséggel jár.Nem könnyű. Az pedig, hogy van lehetőségünk javaslatainkat,bírálatainkat megfogalmazni, ez is minősíti őket "valamelyest", még pedig pozitív irányban, de főképp tetteik !! ;) ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#312 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 22:13

idézet:
Ezt írta Mumia:

Lehet, hogy én vagyok buta, de szerintem normális, hogy akit megrendszabályoznak, az panaszkodni szokott. És ez a moderálással együttjáró következmény. Aki nem bírja, az adja vissza a stafétát.

Bármennyire is jó moderátor valaki, nem tud mindig mindenkinek megfelelni. (Főleg annak, akit moderálni kell)

De törekedni kell, arra, hogy minél jobban megfeleljen a közösség egészének, és a színvonalnak. Szerintem aki ide ír, 99% nem dorgáló, és lehordó szándékkal teszi, hanem javító célzattal, és azért, hogy jobb legyen a fórum.
[/quote]

Meg hogy egymásnak segítsen. Szigorúan SZVSZ.
"Légy szerény mint én..."

#313 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 15:22

Akkor válaszolok itt:

idézet:
Ezt írta Drummaster:

2: A téma szerintem megbeszélhető anélkül, hogy pol legyen belőle (recommended)
[/quote]

Nem. Nem beszélhető meg. Ez most is bebizonyosodott.

idézet:
Ezt írta Drummaster:

3: Nem húzhatod rá a topicra, hogy megnyitásakor pol volt, mikor a topicindító felhívta a figyelmet a politika elkerülésére.
[/quote]

De ráhúzhatom, mert aki ismeri a dolog hátterét, az tudja, hogy milyen sok köze van a politikához.
A politika, amely "tiltott a HWSW fórumán" mellesleg nem csak azt jelenti, hogy Fix Ipszilon szidja valamely pártot ! Messze nem csak erről szól ez az egész.

idézet:
Ezt írta Drummaster:

4: Te is tudod és szerintem mindenki aki itt van, hogy ha olyan irányba megy a topic, amilyenbe nem kéne, szó nélkül bezárom, de hadd legyen jogom addíg is bízni az itt lévőkben, hogy ti. tudnak kultúráltan, az adott keretek között beszélgetni.
[/quote]

Ha annyi pénzem lenne, ahányszor ezt a mondatot megnyitott poltopic-ok elején olvastam...

De nem is ez a lényeg. Ahogy mondtam, jelenleg a fórum vezetése összeséggében nézve borzasztóan szervezetlen és következetlen. Ez súlyos hiba.
Adott témakörben, adott moderátorok teljesen eltérő moderálási elveket érvényesítenek és ez megengedhetetlen.

Ha nyíltan kijelentitek itt a VISSZABESZÉLŐ-ben nyitott "Politikát a HWSW-re" témákban, hogy "márpedig itt a HWSW-n soha nem lesz többé ilyen téma, mert nem vezet jóra", akkor talán nem ártana ehhez a kijelentéshez ragaszkodni !

De így a következetlenség miatt az egész moderátori tényekedés hiteltelen lesz. Ne csodálkozzatok azon, ha mindezt egy negyedik, ötödik, sokadik "Poltopicot akarunk" témában még majd -JOGGAL- a fejetekre olvassák mindazok, akiknek az éppen ilyen jellegű témákat boncolgató topicjait bezártátok !

Hogy a még most is a SZIGET-en lévő be nem zárt egyéb poltopicról ne is beszéljünk !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#314 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 16:25

idézet:
(ismeretlen bölcselkedő)

Nem mondunk nagy újdonságot, ha kijelentjük: nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy "a Nagy Testvér", a politika kisebb-hangyobb mértékben újra meg újra beleszól az életünkbe. Ezt mindenki kénytelen tudomásul venni, mégha reakcióink érzelmi megnyilvánulásai nem is mindig leplezhetőek. Talán nem nagy túlzás azt állítani, hogy az emberiség - nagy általánosságban - egy határozott, éles határ vonal mentén két részre osztható: egyesek politizálnak, mások szidják a politikusokat. Tisztelet a kivételeknek: akik a kettőt egyszerre csinálják - nem úgy értve persze, hogy tisztelet azoknak az egyes politikusoknak, akik más egyes politikusokat szidnak, hanem azoknak , akik mernek elgondolkodni, és véleményt, sőt kritikát kialakítani a politikai gyakorlattal kapcsolatban. Tudniillik a politkával van valami alapvető, eleve tapasztalt probléma. A hétköznapi életben mi, emberek szinte kizárólag olyan dolgokkal - tárgyakkal, jelenségekkel - találkozunk, amelyek jelenléte az Univerzum többi részén enyhén szólva nem jellemző. És, mivel életterünk a Világegyetemnek csak elképesztően piciny, szinte szóra sem érdemes hányadát teszi ki, nyugodtan mondhatnánk, hogy legtöbbünk kizárólag teljesen jelentéktelen dolgokkal foglalkozik, végig egész jelentéktelen élete során.
Ugyanakkor ezen jelentéktelen dolgok folyása közepette használunk szavakat, amelyek tartalma, jelentése ködbe veszni látszik, vagy legalábbis jelentősen eltér az egyes egyedek számára. Amikor naponta egymagukban használjuk a "jó" és "rossz" szavakat, akkor emögött kimondatlanul is megbúvik egy rejtett elgondolás arról, hogy mire jó vagy rossz, amiről állítjuk, mi a dolgok menetének az az iránya, amit megegyezéssel jónak, helyesnek tartva már ez egyáltalán elvileg eldönthető. Ezt a kimondatlan alapvetést szokás értékválasztás néven említeni.
Ez az értékválasztás azonban egyedfüggő, de úgy beszélünk róla, mintha mindenki ugyanazt értené alatta, sőt késhegyre menő viták mennek egy egy állításról úgy, hogy a közös alapokat ki sem jelöltük, netán meg sem kíséreltük megtalálni.

Tehát a kérdésem: Neked mit jelentenek a következő szavak?[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#315 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 17:24

Piftu, nem mondod, hogy te nem látod az iróniát a Tilos Rádiós eseményeket (és közvetve talán valamennyire a szólásszabadságot is) taglaló topic mondvacsinált indokkal való bezárásában :D. Mer' én igen, de mondjuk nekem így van srófolva az agyam.

Ha már nyavalygás, a Szigeten nyílt "Van-e halott a HWSW-n?" topic hozzászólóinak nagy része igazi szegénységi bizonyítványt állított ki magáról...fenét, inkább szegénységi államvizsgát tett. Ott már nem akartam offolni, úgyhogy ezúton tolmácsolnám elismerésem.

#316 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 19:11

Visszatérve a topic témájához:

Ezt írta LameXpert:
idézet:

Nagyon nagyon gyerek vagy még... és nagyon nagyon tiszteletlen az élettel szemben. Pedig azt hiszed, te aztán tiszteled. Talán. A magad kis szarosát. Önző, buta, gyermeteg módon.
Még nem látsz ki anyu szoknyája mellől, még elvárod, hogy mindent megcsináljanak helyetted, csak a szádat tátod....... és azt hiszed, te szartad a világot. Számon kérsz máson, de képtelen vagy felfogni, mit beszélsz. Elvesztetted a gombfocidat.... és ezért most durcásan bele akarsz rugni mindenkibe.

Ülj le kicsi fenekedre... és majd akkor kelj fel a szádat nyitni, ha tudod mi az ember. Ha majd elvesztettél - nem kívánom, de megtörténik - két-három-négy sajátot, kisebbet és nagyobbat náladnál, majd akkor gyere elő teleképpel szájalni...... De addig coki.....

[/quote]

Hát fórumszínvonalról nem érdemes beszélni, amig ilyen embereket ideengedtek. Ha mod lennék, már rég repült volna ez a valami (nem ember) innen. Bár úgy látszik lamex egy übermensch, ő bármit mondhat. Évek óta.

T. Moderátor Urak! Mennyi az elfogadható paraszt viselkedés/hozzászólás arány? 0.05 fölé nem mehet, vagy mi?

Ja, szóljatok ha ez a stílus mehet a fórumban, mert akkor én is elmagyarázom mindenkinek, milyen a sz@ros élete!
He?!

üdv.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#317 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 19:34

idézet:
Ezt írta Jazzos:
Visszatérve a topic témájához:

Ezt írta LameXpert:

Hát fórumszínvonalról nem érdemes beszélni, amig ilyen embereket ideengedtek. Ha mod lennék, már rég repült volna ez a valami (nem ember) innen. Bár úgy látszik lamex egy übermensch, ő bármit mondhat. Évek óta.

T. Moderátor Urak! Mennyi az elfogadható paraszt viselkedés/hozzászólás arány? 0.05 fölé nem mehet, vagy mi?

Ja, szóljatok ha ez a stílus mehet a fórumban, mert akkor én is elmagyarázom mindenkinek, milyen a sz@ros élete!
He?!

üdv.
[/quote]

Tudod, ha mások is csak ennyi kultúrát tudnának magukra erőltetni, nem is lenne topic a Visszabeszélőben, csak az új fórummotoros. Én nem találtam különösebb kivetnivalót a megszólalásban, a másik oldal szövegeiben viszont igen.

Mondjuk ez én vagyok. :(

#318 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 19:48

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

...Én nem találtam különösebb kivetnivalót a megszólalásban,...
Mondjuk ez én vagyok. :(
[/quote]

Lamex hozzávakkantásainak visszatérő eleme, hogy elmondja másnak milyen szaros az élete, és hogy milyen nulla alak is az illető. Már velem is megtette :D. Ja, az hogy fogalma sincs arról kik felett tör pálcát az nem érdekni. Én is tehetek ilyet?
Tudom van, akinek ez nem szúr szemet, nekem eléggé. Írtam neki erről privit régebben, azóta fent vagyok nála a nem jó arcoknál :)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#319 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 19:59

idézet:
Ezt írta Jazzos:

Lamex hozzávakkantásainak visszatérő eleme, hogy elmondja másnak milyen szaros az élete, és hogy milyen nulla alak is az illető. Már velem is megtette :D.
[/quote]

Muszáj bizonygatnod, hogy igazam volt?
¤

#320 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 20:13

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Muszáj bizonygatnod, hogy igazam volt?
[/quote]

Hogy nulla vagyok? Igen, légy szíves!

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.