Egy MÁSIK TÉMÁBAN (nem) is kissé (
Ekkor merült fel bennem a kérdés, hogy ebben a mókuskerékben jut-e még idő a tradicionális játékokra a családdal, barátokkal, be lehet-e fejezni egy sakk partit anélkül, hogy megszakítaná egy mobil hívás.
Szóval ide várom a hozzászólásokat:
- van-e még idő, kedv, igény a hagyományos vagy kevésbé hagyományos játékokra,
- ki, milyen játékkal játszik szívesen,
- be lehet számolni ismert/kevéssé ismert játékokról szerzett tapasztalatokról
- felhívni a figyelmet valami új játékra
- lehetne írni játékkal kapcsolatos poénokról, sztorikról
- minden egyébről.
Bohó gyermekkoromban a Ki nevet a végén?, a Gazdálkodj okosan! és a Ki az úr a tengeren? voltak a kedvenceim, most a Ravensburger-féle Labirintus sorozat a "sztár".
A kiadó jó sok "bőrt" lehúzott róla, sokféle változatban árulják (pl.: "gyűrűk urás" kiszerelésben is), nekem hármat sikerült begyűjtenem az elmúlt 2 évben:
- a Mini Labirintus (Labyrinth Card Game) két személynek is jó szórakozás,
- a Mester Labirintus (Labyrinth Master) leginkább úgy izgalmas, ha 4-en játszuk
- a Titkos Labirintus (The Secret Labyrinth) élvezhető ketten is, de ott is jobb, ha legalább három játékos játsza.
Egyébként "pofonegyszerű" játék: a játékosoknak a labirintusban kincseket kell gyűjteniük, a lépések során a játékosok elmozdítják a labirintus falait, így mindig új járatok keletkeznek, illetve szünnek meg, ezáltal újabb és újabb kincsek válnak elérhetővé/elérhetetlenné.
Ja, annyit még, hogy célszerű az idegennyelvű (angol) játékleírást is elolvasni, mert néhol elég sajátosra sikerült a magyar fordítás.
Kedvcsinálónak néhány, általam újonnan felfedezett játék (más témában is hivatkoztam rájuk, de itt ez lenne a lényeg):
A gyűrűk urával kapcsolatos NÉHÁNY (közel sem mind!!!) játék - ezek közül is kiemelném a Nexus-féle War of the Rings játékot, úgy ránézésre szimpatikusnak tűnik,
Dragonlance táblás játék - bár ez elég rossz kritikát kapott, de egyrészt ez nem biztos, hogy helytálló, másrészt a fanatikusok sok minden hajlandóak elviselni...
Catan telepesei - ez van magyarul is, sőt az alapjátékohoz tartozó két kiegészítőt is láttam már magyarul
Civilization: The board game - Sid Meier nagysikerű számítógépes stratégiájánák táblás játék változata!
Pirates! The board game - Sid Meier- féle kalózos játék táblás változatban, egyenlőre még csak előrendelés lehetséges
Szóval, választék van rendesen, de idő és kedv /meg persze pénz.../ van-e?
Bárki, bármilyen játékot játszik (a Ki nevet a végén?-től a sakkig) és van kedve élményeit/tapasztalatait megosztani, az írjon bátran!
Üdv: scaurus
u.i.1.: mielőtt a témát megnyitottam, HASZNÁLTAM a keresőt, de nem találtam ilyen témát, ha mégis lenne már ilyen, akkor kéretik azzal összevonni.
u.i.2.: bocs, mindenkitől, aki nem angolos, hogy a hivatkozások angolnyelvű lapokra mutatnak, de nekem ez volt a legegyszerűbb, mert magyarul kevesebb anyagot találtam.
u.i.3.: egyébként, közelg Mikulás és Karácsony, tessék kikapcsolni a TV-t és játszani is egy kicsit, - NEM KELL méregdrága társasjáték, egy pakli magyar kártya is csodákra képes...

Súgó
A téma zárva.