HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 17. 15:56

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 15:49

Catanhoz legalabb harom ember kell, de igazan 4 emberrel elvezetes, harman kicsit keves a konfrontacio. Mondjuk ha a jatekosok egyebkent joban vannak, akkor a kereskedelem kozbeni eszosztasok miatt ugy is nagy moka :D

na meg ha ki akarnak szurni a masikkal akkor is.  :reklamacio:  :D  :D  :D 
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#202 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:45

Idézet: zorrobomber - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 15:34

Kiegészíteném a korábbi hsz-emet. Olyan játékot keresek, amivel élvezetesen lehet 2en is játszani, de akár többen is. Catan, Carcassone mennyire alkalmasak erre?

Catan esetében már csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz: ez egy 3-4 személyes játék. Két fővel nem alkalmas, bár meglehet, lelhető a neten maszek mód megalkotott játékvariáns kettő főre. Három játékosnak sok a hely szigeten, négynek viszont kevés. :)
Így szerintem is a négy fő a javasolt játékosszám.
(Az 5-6 fős kiegészítővel, s a megnövelt létszámmal pedig gyakran válik unalmasan hosszúvá a parti.)

Carcassonne:
A legjobb választás az általad kérdezett helyzetre. Ráadásul ma láttam a Tesco-ban: 3500Ft-20% karácsony előtt, így 2800Ft-ért megvehető. (Valaki azt mondta még ennél is olcsóbban látta az Auchanban.)
A Carcassonne igazi kétszemélyes játék, ami nagyon alkalmas 3-4-5 fővel való játékra is. (Az első kiegészítővel pedig már hatan is lehet játszani, nem is beszélve a plusz lapokról, a nagy meeple-ről, és az új szabályokról.)
Helyzetedben tán a Carcassonne a legjobb választás.

Mivel maximum létszámot nem határoztál meg, nem is javaslok más játékot, bár az az igazság, nehéz is oly játékot fellelni, ami ketten is élvezetes, valamint 5-6 főt meghaladó létszám esetén is. Hirtelen ilyenre nincs is ötletem.

Szerkesztette: Csend vala 2007. 12. 21. 15:47 -kor

#203 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 21. 19:41

A fentebb emlegetett Királyné nyakláncát játszottuk ketten is, négyen is, nekem 2 fővel jobban tetszett.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#204 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 17:05

Köszönöm a tippeket! Olvasgattam mindenfele, és nagyon úgy néz ki Carcassone lesz a nyertes.

#205 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 10:16

Idézet: Csend vala - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:45

Catan esetében már csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz: ez egy 3-4 személyes játék. Két fővel nem alkalmas, bár meglehet, lelhető a neten maszek mód megalkotott játékvariáns kettő főre. Három játékosnak sok a hely szigeten, négynek viszont kevés. :)
Így szerintem is a négy fő a javasolt játékosszám.
(Az 5-6 fős kiegészítővel, s a megnövelt létszámmal pedig gyakran válik unalmasan hosszúvá a parti.)

Carcassonne:
A legjobb választás az általad kérdezett helyzetre. Ráadásul ma láttam a Tesco-ban: 3500Ft-20% karácsony előtt, így 2800Ft-ért megvehető. (Valaki azt mondta még ennél is olcsóbban látta az Auchanban.)
A Carcassonne igazi kétszemélyes játék, ami nagyon alkalmas 3-4-5 fővel való játékra is. (Az első kiegészítővel pedig már hatan is lehet játszani, nem is beszélve a plusz lapokról, a nagy meeple-ről, és az új szabályokról.)
Helyzetedben tán a Carcassonne a legjobb választás.

Mivel maximum létszámot nem határoztál meg, nem is javaslok más játékot, bár az az igazság, nehéz is oly játékot fellelni, ami ketten is élvezetes, valamint 5-6 főt meghaladó létszám esetén is. Hirtelen ilyenre nincs is ötletem.

Melyik Tesco-ban láttad Carcassone-t? Én tegnap néztem és nem volt. Persze nem csodálkozok, rendesen ki volt fosztva a játékrészleg.

#206 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 10:50

Idézet: zorrobomber - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 10:16

Melyik Tesco-ban láttad Carcassone-t? Én tegnap néztem és nem volt. Persze nem csodálkozok, rendesen ki volt fosztva a játékrészleg.

Csepel.

Persze hol van már a karácsonyi készület?
Nem elsősorban kifosztják, hanem visszakerülnek a polcokról a forgalmazók raktáraiba. Mivel vélhetőleg "bizományban" vannak a Tesconál.
Nameg az árak is visszaállnak akciósról a korábbira.

#207 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 12:35

Még a 3500 is olcsóbb lenne a 4500as szellemlovasos verziónál

#208 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:31

Idézet: zorrobomber - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 12:35

Még a 3500 is olcsóbb lenne a 4500as szellemlovasos verziónál

Gemklubba talaltam 3500ért, meg is veszem vmikor

#209 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 16:42

Az első kiegészítőt érdemes beszerezni mellé, az új lehetőségekkel együtt sem teszi túl bonyolulttá a játékot. Leírása itt.

#210 Felhasználó inaktív   La-dy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 18:23

Idézet: fcbferi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 23:25

A Balaton Rt. nem Novoplast? Sajna ezt nem tudom, mert nincs meg.

Szia,
véletlenül találtam erre a lapra, s örömmel láttam, a balaton rt társas szóba került..Nekünk nagyon régen megvan, de sajnos nincs meg hozzá a szabály, s így nem tudtuk használni..nagyon hálás lennék, ha valaki eljuttatná valami módon a szabályát..
köszönettel...
Déti

#211 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 12. 18:00

Pro primo:

Kép

A BattleLore egy új fantasy-kalandjáték rendszer, mely a társasjátékok világát a miniatúrák és szerepjátékok világával hivatott összekötni.

Bövebben (magyarul):
http://www.rpgportal.../view/2135/450/

Bővebben (angol):
http://www.boardgame...om/image/145116

Hivatalos honlap (angol):
http://www.daysofwon.../battlelore/en/

Pro secundo:

Bár még fejlesztés alatt van (in development) ez a játék, azért nem semmi, ahogy kinéz:

Kép

Kép

A táblásjátékok és a "miniatür" (nem tudom a megfelelő magyar szót, ha van egyáltalán) játékok keveréke volna.
2-4 fős játék lesz, viszonylag gyors játékmenetet ígérnek, 30-60 perc.
A játékosoknak egy 4 fős csapatot kell átjuttatnia a Labirintuson, ami nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz...
A tervek szerint a készletben 75 db labirintus elem, 16db 28mm-es figura, speciális kocka és szabálykönyv (mondjuk ez utóbbi nem hátrány ha játszani is akar az ember...) lesz.
Néhány figura már elkészült, és valami szabálytervezet is elérhető már a lenti honlapon.

Hivatalos oldal (angol):
http://www.victorial...Labyrintus.html

#212 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 01. 19:49

Ingyenes, társasjáték "e-újság" honlapja:

http://www.tabulamagazin.hu/

#213 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 31. 00:15

Most olvasom egy vaterás aukcióban, hogy újra megjelenik a Ki az úr a tengeren! (infó itt, máshol még semmi)

Igaz, nekem már van, pont aukcióban sikerült szerválni egy használtat pár hónapja.  :cool:

#214 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 12:24

Idézet: La-dy - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:23

Szia,
véletlenül találtam erre a lapra, s örömmel láttam, a balaton rt társas szóba került..Nekünk nagyon régen megvan, de sajnos nincs meg hozzá a szabály, s így nem tudtuk használni..nagyon hálás lennék, ha valaki eljuttatná valami módon a szabályát..
köszönettel...

Sziasztok.

Nem tudom hogy megkaptad-e már a Balaton Rt. leírást.
Ha nem, akkor én lehet hogy tudok segíteni.
Nekem is vannak régi játékaim. (a Balaton Rt. mondjuk 2x van meg :-) )
Le tudom fénymásolni és akkor személyesen át tudom adni ha gondolod, valahol Bp-en.

#215 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 20:42

Feldobok róla egy képet is. A szabályleírás az, ami úgy néz ki mint egy újság.
Azért (is) szeretem ezt a játékot, mert nagyon igényesen van elkészítve,
de aki ismeri az úgyis tudja.

Csatolt fájl:

#216 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 01:16

Végre sikerült bővebb infót találnom az új Ki az úr a tengeren társasról, mégpedig a gyártó honlapján. Láttam játékboltban is, a Mammutban 8500 Ft-ért vesztegetik, ami elég borsos. A vaterás 6900 Ft már valamivel kedvezőbb, de azért az is soknak tűnik. Kíváncsi leszzek a belbecsre...

Ami vicces, van most fent egy használt, régi verziós példány a vaterán, az eladó először 13 ezerért sem adta oda a "nyertes" licitálónak (minimálár felette volt). Nos, most, hogy újonnan olcsóbban kapnak az emberek, nehéz lesz vevőt találnia megint ennyiért.  :cool:

#217 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 25. 16:18

Én megleptem magamat Karácsonyra vele. Most láttam az interneten, hogy egyes online boltok 5.900 forint körül adják. Mondjuk én 7.200 forintért vettem, de most már mindegy.  :(

A tesztelésre majd szilveszterkor kerül sor baráti társaságban, ha minden jól megy.

Annyit el tudok mondani, hogy örültem az újrakiadásnak (mert nekem ez a Novoplast játék nem volt meg), de megmondom őszintén, ezért az árért igényesebb kiadást vártam.

Szépek a rajzok és a különféle részvények, pénzek mintázata is rendben van, de a doboz "hajtogatott barna kartonpapír-fílingje" kicsit kiábrándító, ahogyan az is, amilyen extra vékony papírra nyomtatták a játékelemeket.

Maguk a hajók sem műanyagból vannak, hanem kartonlapok, amiket egy műanyag talpba lehet beilleszteni.

A legkiábrándítóbbak a szerencsekártyák. Sima hófehér lapok (szintén pofátlanul vékony papírra nyomtatva), a közepükre nyomtatott egyszerű, igen apró betűs fekete feliratokkal. Semmi dísz, semmi kép. S az a vékony papír... (ezt nem győzöm elégszer kihangsúlyozni.) :reklamacio:

Ha eszembe jutnak az "Ezüst-tó kincse" társasjáték extra igényes szerencsejátékkártyái, akkor még nagyobb a kontraszt.

A játéktábla elég vastag, masszív darabnak tűnik, de nem szimpatikus, hogy a "kihajtogatós" megoldás helyett úgy oldották meg, mintha 3 óriási puzzle darab lenne. A puzzledarabok "akasztórészei" sérülékenynek tűnnek. Kiváncsi vagyok, hogy hány összerakást-szétszedést bírnak majd ki!

Sajnos kibontani nem lehetett vásárlás előtt, az eladó kislány pedig (jellemző módon) azt sem tudta, hogy eszik-e, vagy isszák ezt a társasjátékot. Semmilyen információt nem tudott mondani róla. Így látatlanba vettem meg.

De ez volt az utolsó ilyen eset. Megtudtam, hogy van nálunk egy bolt, ahol bontva meg lehet nézni a társasjátékokat, s ki is lehet próbálni. Legközelebb ott fogok vásárolni. (Vagy alaposan körbekérdezek itt.)

Persze azért nem bánom, hogy megvettem, de a kivitelezés, a tartalom alapján úgy 2.000-3.000 forintos kategóriába raktam volna ezt a társasjátékot. (Figyelembe véve, hogy a nyomdai költségek jelentősek.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#218 Felhasználó inaktív   dr.agy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 18:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 16:18

Én megleptem magamat Karácsonyra vele. Most láttam az interneten, hogy egyes online boltok 5.900 forint körül adják. Mondjuk én 7.200 forintért vettem, de most már mindegy.  :(

A tesztelésre majd szilveszterkor kerül sor baráti társaságban, ha minden jól megy.

Annyit el tudok mondani, hogy örültem az újrakiadásnak (mert nekem ez a Novoplast játék nem volt meg), de megmondom őszintén, ezért az árért igényesebb kiadást vártam.

Szépek a rajzok és a különféle részvények, pénzek mintázata is rendben van, de a doboz "hajtogatott barna kartonpapír-fílingje" kicsit kiábrándító, ahogyan az is, amilyen extra vékony papírra nyomtatták a játékelemeket.

Maguk a hajók sem műanyagból vannak, hanem kartonlapok, amiket egy műanyag talpba lehet beilleszteni.

A legkiábrándítóbbak a szerencsekártyák. Sima hófehér lapok (szintén pofátlanul vékony papírra nyomtatva), a közepükre nyomtatott egyszerű, igen apró betűs fekete feliratokkal. Semmi dísz, semmi kép. S az a vékony papír... (ezt nem győzöm elégszer kihangsúlyozni.)   :reklamacio:

Ha eszembe jutnak az "Ezüst-tó kincse" társasjáték extra igényes szerencsejátékkártyái, akkor még nagyobb a kontraszt.

A játéktábla elég vastag, masszív darabnak tűnik, de nem szimpatikus, hogy a "kihajtogatós" megoldás helyett úgy oldották meg, mintha 3 óriási puzzle darab lenne. A puzzledarabok "akasztórészei" sérülékenynek tűnnek. Kiváncsi vagyok, hogy hány összerakást-szétszedést bírnak majd ki!

Sajnos kibontani nem lehetett vásárlás előtt, az eladó kislány pedig (jellemző módon) azt sem tudta, hogy eszik-e, vagy isszák ezt a társasjátékot. Semmilyen információt nem tudott mondani róla. Így látatlanba vettem meg.

De ez volt az utolsó ilyen eset. Megtudtam, hogy van nálunk egy bolt, ahol bontva meg lehet nézni a társasjátékokat, s ki is lehet próbálni. Legközelebb ott fogok vásárolni. (Vagy alaposan körbekérdezek itt.)

Persze azért nem bánom, hogy megvettem, de a kivitelezés, a tartalom alapján úgy 2.000-3.000 forintos kategóriába raktam volna ezt a társasjátékot. (Figyelembe véve, hogy a nyomdai költségek jelentősek.)

Szerintem a "ki az úr a tengeren?" nem Novoplast játék volt! De lehet, hogy tévedek, mert nekem sincs meg...

#219 Felhasználó inaktív   jajnagyonkell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 22:48

sziasztok,

azt a jatekot keresem, amit az egyik reszben (még a regi szeriaban) a Falconon asszzem Csubakka es Thripio jatszott. Valami sakkszeru tarsas. Kerek tabla asszem.

szoval a nevet keresem, vagy kepet rola, jatekszabalyt...barmilyen informaciot.

Kerlek segitsetek!

koszonom,

jajnagyonkell

#220 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 12. 21:24

Idézet: dr.agy - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 18:05

Szerintem a "ki az úr a tengeren?" nem Novoplast játék volt! De lehet, hogy tévedek, mert nekem sincs meg...

Én úgy tudom, hogy Novoplast játék volt.  :think: De majd csak benéz ide egy szakértő, s megerősít, vagy megcáfol.  :)

Egyébként azóta sikerült kipróbálnunk a játékot. Nagyon tetszik a játékmenet, de igen hosszú tud lenni, ha a játékosok a "kevés hajóval hódítsuk meg a tengert" taktikát választják. Több órás lehet így egy parti.

Szóval a játékmenet izgalmas, hangulatos, amelyhez hozzájárulnak a szép grafikák.

Én személy szerint a táblán több és fantáziadúsabb "ezt elbuktad" kockákat helyeztem volna el, s a szerencsejátékok tartalma is igen szegényes. 

A felhasznált alapanyagokat, a kidolgozás minőségét viszont továbbra is igen nagy negatívumnak tartom (a puzzle rendszerű játéktáblával már megbékéltem; tulajdonképpen egészen jó ötlet, mert soha nem fog elszakadni a "hajtogatás" mentén, mint az a hagyományos táblákkal megeshet).

A papírpénznél még beleférne a vékony, fényes papír, de a hajókártyák, a szállítólevelek nyugodtan készülhettek volna vastag, fényes kartonpapírból is, hogy a szerencsekártyáról ne is beszéljek. Sokkal fantáziadúsabb szövegekkel lehetett volna feldobni a játékot.

Ha évi 1-2 alkalommal veszi elő az ember ezt a játékot, akkor nem probléma mindez. De aki gyakran játszik vele, az pár év után bosszankodni fog, hogy vehet új társasjátékot, mert a tartozékok annyira leamortizálódtak. Ehhez mérten a játék árát továbbra is soknak tartom, de a játékmenet valóban izgalmas és érdekes, így a téma rajongói számára abszolút ajánlom ezt a társasjátékot.

A többiek számára csak fenntartásokkal.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13