HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#41 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 25. 09:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 10:13

Akkor az csak istentől származó lehet......   :think:

(Tudod, azért időnként mégis fel lehet és kell állítani kritériumokat, melyek alapján valamit csinálunk... vagy nem csinálunk.  Szóval ez a vélemény - ismerve például a modulátorok rendszerbe kerülésének menetét is - most egy kicsit túl kiszorítósnak tűnik.)

Vagy félreértesz, vagy csúsztatsz. Technikailag nem lehetséges (tudtommal) a hozzászólásszám, vagy a regisztráció ideje alapján jogosultságokat osztani. Az meg, hogy nem sok értelme lenne, az én véleményem, nem kell osztani. Azért volt ott a szerintem.

#42 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 10:17

Ez a szeniorátus anno nem volt rossz gondolat... miért is nem lett megvalósítva? Technikai vagy lelkesedési probléma?

#43 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 25. 10:20

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 11:17

Ez a szeniorátus anno nem volt rossz gondolat... miért is nem lett megvalósítva? Technikai vagy lelkesedési probléma?

Igen... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#44 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 10:50

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 11:20

üdv

R.

Melyik igen?

#45 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 25. 10:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 10:32

Vagy félreértesz, vagy csúsztatsz. Technikailag nem lehetséges (tudtommal) a hozzászólásszám, vagy a regisztráció ideje alapján jogosultságokat osztani. Az meg, hogy nem sok értelme lenne, az én véleményem, nem kell osztani. Azért volt ott a szerintem.

Vagy feleslegesen érzékenykedsz vagy szándékosan.  Egyik sem megalapozott, mármint erről az oldalról nézve.

Technikailag pedig......... nos mintha valaki megemlítette volna már a lehetőségeket. Akkor pedig technikailag sem stimmel.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#46 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 25. 11:12

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 10:13

...ismerve például a modulátorok rendszerbe kerülésének menetét is...

Ismered?

#47 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 12:23

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 11:20

üdv

R.

Én is inkább arra tippeltem :Đ.

#48 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 13:38

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 11:20

Mint látható, kikerült a főoldalra egy szavazás.
Ez a fajta szavazási mód nem ismeretlen már a számotokra. Ezentúl esetenként vállalható, hogy időről-időre az érdekesebb szavazásokat kitegyük a fórum főoldalára is. Ennek mindőssze annyi formai kritériuma lenne, hogy a lehetséges válaszok számát korlátozzuk le valami emberi mértékre (ne foglaljon túl sok helyet). Optimális lenne a 3-5 válaszadási lehetőség. A szavazás mondjuk átlag egy hétig maradhatna a főoldalon, utána továbbra is megtalálható lenne a megfelelő topik alatt.

Várjuk a kiemelt szavazásokkal kapcsolatos ötleteket/javaslatokat itt a visszabeszélőben, vagy privát üzenetben.

üdv

R.

Azt esetleg meg lehetne oldani, hogy miután felkerül a szavazás, az első bejelentkezésnél a főoldal tetején legyen, ha szavaztam, akkor meg lemenjen az aljára/eltűnjöm? Magamból kiindulva sokan ezért nem veszik észre, én is legalább 10szer beléptem, mióta fenn van, mégis csak most vettem észre (és szavaztam is :cool: ).

#49 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 16:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 14:38

Azt esetleg meg lehetne oldani, hogy miután felkerül a szavazás, az első bejelentkezésnél a főoldal tetején legyen, ha szavaztam, akkor meg lemenjen az aljára/eltűnjöm? Magamból kiindulva sokan ezért nem veszik észre, én is legalább 10szer beléptem, mióta fenn van, mégis csak most vettem észre (és szavaztam is :cool: ).

Ezért nem értem azt, hogy mitől baj az ha hosszú, hisz az oldal alján van. Alatta már nincs semmi amiért oda kellene lapozni. Így felőlem akár 100 lehetőség is lehetne, az sem zavarna.

#50 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 11:25

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 21:59

Úgy kellene, hogy az 'öregek' a saját szavazós topicjukat bezárhatnák, esetleg újranyithatnák.
Moderátori jogokat viszont nem kapnának.

Ezt sajnos nem lehet kivitelezni.

A globalis szavazas felulre tetelen gondolkoztam, de azt nem lehet megoldani, hogy utana lekeruljon... vagyis mint mondottam volt en nem vagyok programozo. :) Bar otletem volna ra, felulre is, alulra is be kell tenni a modult, egy-egy feltetellel, ha meg nem szavaztal felul igen, alul nem, ha mar szavaztal, alul igen, felul nem. Jozan paraszti esszel. :) Biztosan lenne elegancsosabb megoldas is... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#51 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 19:01

Hagyjad csak lent. Legalább nem kell folyton átlapozni...

#52 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 19:30

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 20:01

Hagyjad csak lent. Legalább nem kell folyton átlapozni...

Ehh, pont arról van szó, hogy ezzel szavazásra bírja az embereket, utána meg ne zavarjon senkit.

#53 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 19:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 12:25

Bar otletem volna ra, felulre is, alulra is be kell tenni a modult, egy-egy feltetellel, ha meg nem szavaztal felul igen, alul nem, ha mar szavaztal, alul igen, felul nem. Jozan paraszti esszel. :) Biztosan lenne elegancsosabb megoldas is... :D

Krinyo

Esetleg indítsunk róla szavazást  :think:  :Đ de hol, fent vagy lent  :confused:  :cool:  :omg:  :D  bááááááááááhhhhhhhhhh  :oops:

#54 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 20:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 17:28

Ezért nem értem azt, hogy mitől baj az ha hosszú, hisz az oldal alján van. Alatta már nincs semmi amiért oda kellene lapozni. Így felőlem akár 100 lehetőség is lehetne, az sem zavarna.

Márpedig épp az egyik leglényegesebb gomb került alá:
Az elmúlt 24 óra aktív témái
Hozzáteszem, a szomszédainak is a lap tetején lenne a helye.

Hogy értsd: olvasgatsz a topikokban, hozzászólsz, az visszadob a topikba, ahol a lap alján a legördülőből, vagy a lap tetejére ugorva (minden hsz jobb alsó sarkában) elmehetsz a "fórum tartalomjegyzékéhez" ami jó akkor, ha célzottan keresel, de ha csak az újdonságok érdekelnek, akkor legörgethetsz a fentebb jelölt linkig.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#55 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 20:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 12:25

Bar otletem volna ra, felulre is, alulra is be kell tenni a modult, egy-egy feltetellel, ha meg nem szavaztal felul igen, alul nem, ha mar szavaztal, alul igen, felul nem. Jozan paraszti esszel. :) Biztosan lenne elegancsosabb megoldas is... :D

Krinyo

Épp ilyesmire gondoltam, ha már a szavazatot úgyis figyeli a motor, de ha nem megy, hát ez van.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#56 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 23:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 21:19

Márpedig épp az egyik leglényegesebb gomb került alá:
Az elmúlt 24 óra aktív témái
Hozzáteszem, a szomszédainak is a lap tetején lenne a helye.

Őszinte legyek? Talán 1x használtam azt a linket mióta az új motor van, azt is csak azért, hogy megnézzem mit csinál :D

#57 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 27. 06:17

Idézet: guga - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 20:50

Esetleg indítsunk róla szavazást  :think:  :Đ de hol, fent vagy lent  :confused:  :cool:  :omg:  :D  bááááááááááhhhhhhhhhh  :oops:

Jól mondod... hol fent... hol lent.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#58 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 16:16

Nekem kezd elegem lenni azokból a hozzászólásokból melyek a fórum változtatásáról szólnak, mint pl. HTTPS a forum.hwsw.hu-ra, Avagy biztonságot a fórum használatához. vagy Bolhan a szerkesztes gomb., Modositsuk vagy ne a hozzaszolast?. Van topic kérem szépen ahol ezt meg lehet beszélni szépen és nyíltan, nem kell teleszemetelni szavazással a fórumot (a második még okés aránylag)! :reklamacio:

Szerkesztette: beeci 2004. 11. 01. 16:19 -kor

#59 Felhasználó inaktív   Koppany 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 18:52

Idézet: beeci - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 16:16

Nekem kezd elegem lenni azokból a hozzászólásokból melyek a fórum változtatásáról szólnak, mint pl. HTTPS a forum.hwsw.hu-ra, Avagy biztonságot a fórum használatához. vagy Bolhan a szerkesztes gomb., Modositsuk vagy ne a hozzaszolast?. Van topic kérem szépen ahol ezt meg lehet beszélni szépen és nyíltan, nem kell teleszemetelni szavazással a fórumot (a második még okés aránylag)! :reklamacio:

Elhetsz a szavazasi lehetoseggel a szavazasrol a szavazas cimu szavazasban. :D

#60 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:29

Először is, semmi értelme a szavazásoknak addig, ameddig az adminokat illetve más illetékeseket nem s érdekel ez a dolog.
Itt van ez a topic:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...90#entry2136428
Garama nyitotta a szavazást azzal a céllal, hogy  lehessen szerkeszteni a hozzászólásokat, legalább az elsőket.
Na most, hiába nyomna mondjuk az első gombra 1682-en, ha az illetékesek le se tojják a dolgot.
Nem tudom, hogy van-e ilyen, de én bevezetnék egy lyan rendszert, hogy mondjuk az egész forumot globálisan érintő, változást elősegitő szavazásokat, (pl: piros legyen-e a fórum)  2000 igen szavazat esetén a z adminok kötelesek legyenek megvizsgálni a kérdést, és jó esetben helyt adni nekik, engedve a nép akaratának. De ezenbelül akármilyen szabályokat létre leheten hozni, hogy csak az szavazhat a globális problémákat érintő szavazásokban,  aki mondjuk elérte az 500 hozzászólást, és legalább egy éve regisztrált tag a forumon, persze ez csak egy példa.
Mondjuk létre lehetne hozni olyat, pl a Bolhapiac esetében, hogy már akár 500, egy pontra eső szavazat esetén, a kérdés megoldását az adminoknak keljen átadni.
Persze olyan esetben, ha így áll a szavazás:
500 igen.
499 nem.

Akkor felesleges vizsgálni az adott kérdést, így erre létre lehetne hozni egy százalék értéket.
Ez már csak a fantázia kérdése.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5