HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#241 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 10:45

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:59

Hm.

Itt a lényeg inkább a hozzáállás, nem pedig a hozzáértés. Az pedig egy-egy témában már néhány hozzászólás után is egész jól körülhatárolható. Egy vitában jó kérdést feltenni legalább akkora érdem, mint tényszerű válaszokat adni.

Kérdezni tudni kell :)

Lehet, ezért igyekszem csak válaszokat adni? :)
(...vagy esetleg utánanézek, hátha más már feltalálta a spanyolviaszt ugyebár...)
-- Legyen egy jó napod! --

#242 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:50

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 10:36

Amikor a fórum üzemeltetője meghozta az általad említett és ok nélkül hiányolt döntést (szavazások), az sem (volt) jó. Nekem ez olyan van sapka-nincs sapka szagú...

Az üzemeltető nincs jelen a fórum mindennapi életében: az azzal kapcsolatos mindennapi döntéseket nem neki, hanem nektek, a modoknak kell(ene) meghoznotok... Ez természetesen együtt jár azzal, hogy néhány ember panaszkodik, ugyanakkor a panasz hosszú távon kevesebb, mert a fórumszabályzat szavait ki lehet forgatni, de egy mod (evileg :confused:  ) tudja, hogy mit akar. Emlékezz csak Mujdej aláírásaira - amint eldöntötted, hogy milyennek minősíted őket, rövid úton csend lett. Ha belementél volna bármi elemezgetésbe...                             
Brrr, bele se gondolok inkább: :oops: :)

Ha hasonlatokkal jobban tetszik: az üzemeltető kikarózhatja az utat, de a gyeplőnek is valaki kezében kell lennie, hogy jól menjen a szekér. Vállaljátok már be végre, hogy hatással vagytok a saját szekcióitokra, és kevesebb lesz a zökkenő, mert legalább a többség tudni fogja, hogy merre kell menni :)

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 17. 10:55 -kor

Elköltöztem :-)

#243 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:03

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 10:50

Az üzemeltető nincs jelen a fórum mindennapi életében: az azzal kapcsolatos mindennapi döntéseket nem neki, hanem nektek, a modoknak kell(ene) meghoznotok... Ez természetesen együtt jár azzal, hogy néhány ember panaszkodik, ugyanakkor a panasz hosszú távon kevesebb, mert a fórumszabályzat szavait ki lehet forgatni, de egy mod (evileg :confused:  ) tudja, hogy mit akar. Emlékezz csak Mujdej aláírásaira - amint eldöntötted, hogy milyennek minősíted őket, rövid úton csend lett. Ha belementél volna bármi elemezgetésbe...                                
Brrr, bele se gondolok inkább: :oops: :)

Ha hasonlatokkal jobban tetszik: az üzemeltető kikarózhatja az utat, de a gyeplőnek is valaki kezében kell lennie, hogy jól menjen a szekér. Vállaljátok már be végre, hogy hatással vagytok a saját szekcióitokra, és kevesebb lesz a zökkenő, mert legalább a többség tudni fogja, hogy merre kell menni :)

Szerintem a többség most is tudja, hogy merre kell menni. :up: A problémák pedig azért vannak, hogy megoldjuk őket. Közösen. Mert senki nem határolhatja el magát azzal a szöveggel, hogy "kérem, én csak írogatok, amúgy semmi közöm az egészhez". Hisz pont az írogatásaival alakítja, formálja, építi vagy épp rombolja, színesíti vagy épp fakítja a fórumot. Pont Neked ezt felesleges mondanom egyébként. :up: Ha meg elhatárolja mégis magát, akkor viszont ne tüntessen az első sorban, hogy neki ezmegaz nem tetszik és itten kérem diktatúra van.

#244 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:05

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 9:42

Hát, az "egyéb" nevű opció aztán marhára megmutatja, hogy ki mit szeretne. Olvasd már el kérlek a szavazás-nyitó hozzászólásomat. Benne van, hogy miért csak ezek a választási lehetőségek vannak, de tudod mit? Leírom neked itt is, kicsit bővebben. A fórummotornak megvannak a maga lehetőségei és korlátai. Ezek a lehetőségek és korlátok szabják meg, hogy mit lehet technikailag kivitelezni és mit nem. Ezen lehetőségek és korlátok tükrében lehetett a szavazási opciókat meghatározni. Ezért azok azok az opciók, amik.

lehet hogy ezek a forum motor korlátai mégsem tetszik egyik lehetőség sem
szerintem a fórum motor nem gátolt volna abban hogy bele tegyél mégegy menüpontot hogy pl.: Ezek közöl egyik sem.

elolvastam csak akkor sincs képviselve az álláspontom
tudom hogy csak ezeket tudja a fórum motor

nem kötekedek csak így nem tudok mire szavazni

pl.: le lehett volna szűrni ebből a pontból (ami nincs) hogy, ha nagyon sokan szavaztak volna rá hogy ez a fórum motor nem elégíti ki az igényeket (szerintem)

(ui.: ne értsd félre nem akarom lecseréltetni a fórum motort)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#245 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:03

Szerintem a többség most is tudja, hogy merre kell menni. :up: A problémák pedig azért vannak, hogy megoldjuk őket. Közösen. Mert senki nem határolhatja el magát azzal a szöveggel, hogy "kérem, én csak írogatok, amúgy semmi közöm az egészhez". Hisz pont az írogatásaival alakítja, formálja, építi vagy épp rombolja, színesíti vagy épp fakítja a fórumot. Pont Neked ezt felesleges mondanom egyébként. :up: Ha meg elhatárolja mégis magát, akkor viszont ne tüntessen az első sorban, hogy neki ezmegaz nem tetszik és itten kérem diktatúra van.

A problémák közös megoldása egyfajta demokráciát feltételez(ne). Ami meg itt nincs, és nem is lesz, gondolom. Szóval vállaljátok már be végre, hogy a visszabeszélő csak a dolgok megbeszélésére, az irányelveitek kifejtésére alkalmas, és a döntéseitek csak a tieitek. Ha hibáztok, azzal a többség meg fog békélni, mer' mindenki prímán tudja, hogy emberből vagytok: de ha nem mertek dönteni, akkor nem lesz mit megbocsájtani.

Szóval: ha nem akartok gyenge szavazásokat, akkor vagy utólag ritkítsatok erőteljesen, vagy előzetesen: mindegy. De ne hozzászólásszám, regisztrációtól eltelt idő, piros sapka legyen a szűrő, hanem hasznos - nem hasznos. Jó - nem jó. És szigorúan a saját szubjektív mércéitek szerint, jó? És majd akkor lesz végre vége ennek a koncepciótlan, low-level szavazásdömpingnek.

Ha meg valakinek jó érvei lesznek a szubjektív mércéitek ellen, akkor az vagy ki tudja fejteni jól, vagy nem. Ha nem, akkor azok az érvek nem is annyira jók... Ha meg igen, és meg tud győzni titeket, akkor az ugye a saját mércék változásával, gazdagodásával jár - az ilyen nem agyalás, hanem tiszta haszon :)

Ui.: Anno Integert se azért csípte itt majd' mindenki, mert olyan hűde pártatlan volt :) Viszont önmagát adta, és volt mit adnia :)

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 17. 11:28 -kor

#246 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 12:07

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:03

Szerintem a többség most is tudja, hogy merre kell menni.

Rovat: Keltető
Téma: szavazáskezdemények, -ötletek
Előfeltétel: -
Utófeltétel: ha egy ötlet - a hozzászólások eredményeként - összeállt, kiforrott, a moderátorok elindítják azt a megfelelő rovatban.

Ennyi.

Szerintem.
Ciciman is on borda

#247 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 12:49

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 12:07

Rovat: Keltető

Túlképzett vagy. :omg:

;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#248 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:48

Kíváncsiságból megnéztem néhány kategóriát, hány szavazás van az első 50 topikban / utolsó 7 napban.

Alaplap: 1
VGA: 1
Multimédia: 1
Háttértárak: -
EVO: 1
Hálózatok: -
Egyéb hardver: -
--------------------------
Microsoft OS: -
Más világ: -
Sziget: 3
Társalgó: 7

Azt hiszem, ebből látszik, hogy a szakmai topikokban nagyon kevés szavazás van, szvsz. azok is kivétel nélkül értelmesek. Tehát a "szakmai munkát" semmi nem zavarja.
A Szigeten és  a Társalgóban is még elfogadható szinten van a szavazások aránya.

Akkor kit is zavar? :think:  Nincs egy ici-picit az ügy felfújva? Nem csak azok hangoskodnak, akik amúgy is hangoskodnának, ha valaki számukra érdektelen topikot nyit? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#249 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 13:49

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 12:49

Túlképzett vagy. :omg:

;)

Jah  :D
Ciciman is on borda

#250 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:51

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:48

Kíváncsiságból megnéztem néhány kategóriát, hány szavazás van az első 50 topikban / utolsó 7 napban.

Azt hiszem, ebből látszik, hogy a szakmai topikokban nagyon kevés szavazás van, szvsz. azok is kivétel nélkül értelmesek. Tehát a "szakmai munkát" semmi nem zavarja.
A Szigeten és  a Társalgóban is még elfogadható szinten van a szavazások aránya.

Ezt kikérem magamnak! :)

De igazad van.

#251 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:51

Ezt kikérem magamnak! :)

De igazad van.

Bocsánat, a kiemelteket nem néztem. :omg: 
Mentségemre legyen mondva, hogy valószínűleg nem tennének idióta szavazást a kiemeltek közé. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#252 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 13:57

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:48

Alaplap: 1
VGA: 1
Multimédia: 1
EVO: 1
Hálózatok: -
Egyéb hardver: -
Microsoft OS: -
Más világ: -
Sziget: 3
Társalgó: 7

Akkor kit is zavar? :think:  Nincs egy ici-picit az ügy felfújva? Nem csak azok hangoskodnak, akik amúgy is hangoskodnának, ha valaki számukra érdektelen topikot nyit? :think:

Osztanám, ha lehet.  :up:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#253 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 18:38

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 22:41

Jó ideig csak moderátorok indíthattak szavazást (ami ugye nem azt jelenti, hogy csak ők "találhattak ki"), és köszöni szépen a fórum, nagyon jól elvolt, sőt, akkor az összes ezt támogató topikban érdemes volt szavazni. :omg:

Nem is tetszett, de a sok kis buzgómócsing hathatós munkájának köszönhetően nagyon nem is izgat már - egyáltalán nem tetszik a fórum mostani légköre. Csak a szavazások édekelnek szinte :D

#254 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 18:41

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 14:48

De, fel van fújva. Bizonyos elemek úgy érzik hogy ettől nem élhetnek úgy, mint hal a vízben.

#255 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 19:01

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 18:38

Nem is tetszett, de a sok kis buzgómócsing hathatós munkájának köszönhetően nagyon nem is izgat már - egyáltalán nem tetszik a fórum mostani légköre. Csak a szavazások édekelnek szinte :D

Engem is érdekeltek a szavazások, amíg bele nem fulladtak azt igénytelenségbe.

Egyébként az meg csakis téged minősít, hogy azokat, aki nem értenek veled egyet, "nemes" egyszerűséggel "kis buzgómócsingnak" titulálod. :rolleyes:

Idézet

De, fel van fújva. Bizonyos elemek úgy érzik hogy ettől nem élhetnek úgy, mint hal a vízben.

Célozgatunk, célozgatunk? :D

Csak azért, mert merészeltem mást mondani, mint amit hallani szerettél volna? Szánalmas. :D

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 17. 19:02 -kor

#256 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 19:11

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 20:01

Engem is érdekeltek a szavazások, amíg bele nem fulladtak azt igénytelenségbe.

Egyébként az meg csakis téged minősít, hogy azokat, aki nem értenek veled egyet, "nemes" egyszerűséggel "kis buzgómócsingnak" titulálod. :rolleyes:

Célozgatunk, célozgatunk? :D

Csak azért, mert merészeltem mást mondani, mint amit hallani szerettél volna? Szánalmas. :D

Na ezért nem járok ide mostmár olyan sokat.
Mert nem érdekel. De nem kardoskodom azért, hogy Téged számoljanak fel.
Egyszerűen ez olyan, mint egy igénytelen szavazás - ha nem érdekel, senki sem kötelezhet rá...
Felfogtad?

#257 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 19:34

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 19:11

Na ezért nem járok ide mostmár olyan sokat.
Mert nem érdekel. De nem kardoskodom azért, hogy Téged számoljanak fel.
Egyszerűen ez olyan, mint egy igénytelen szavazás - ha nem érdekel, senki sem kötelezhet rá...
Felfogtad?

Nem. Ezt pl. nem tudom hova rakni:

Idézet

De nem kardoskodom azért, hogy Téged számoljanak fel.

Ki beszél itt arról, hogy bármit is számoljanak fel? Ne keverd már a szezont a fazonnal! Egészen egyszerűen arról van szó, hogy "mi" azt mondjuk, szigorítani kellene kicsit a szavazásindítási jogokon. Pont.
Felfogtad? :rolleyes:

A másik: ki kardoskodik? Leírtad a véleményedet, mire én (azt hiszem kultúráltan, nem személyeskedve) leírtam az enyémet, erre tőled jött a buzgómócsingozás és a célozgatás. Ha csak erre vagy képes, akkor azt kell mondanom: jobb is, ha minél ritkábban jársz ide. :(

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 17. 19:36 -kor

#258 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 20:33

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 20:34

Nem. Ezt pl. nem tudom hova rakni:

Ki beszél itt arról, hogy bármit is számoljanak fel? Ne keverd már a szezont a fazonnal! Egészen egyszerűen arról van szó, hogy "mi" azt mondjuk, szigorítani kellene kicsit a szavazásindítási jogokon. Pont.
Felfogtad? :rolleyes:

A másik: ki kardoskodik? Leírtad a véleményedet, mire én (azt hiszem kultúráltan, nem személyeskedve) leírtam az enyémet, erre tőled jött a buzgómócsingozás és a célozgatás. Ha csak erre vagy képes, akkor azt kell mondanom: jobb is, ha minél ritkábban jársz ide. :(

Ok.

Egyszer akartam szavazást indítani, már nem is emlékszem milyen témában, és akkor az illetékes házigazda azt mondta hogy szerinte semmi szükség rá. Ezt kéne elkerülni.

Ne kelljen már mindig valakit megkeresni egy szavazással. Ennyire lehetne felnőttnek tekinteni a fórumozókat és nem valami áldemokratikus rendszert visszahozni. Persze ez csak az én véleményem. A többséget nem zavarja a mostani gyakorlat, csak az igazi öregeket ha jól látom, mert mintha félnének valamitől.

De mitől? Ettől nem változik meg a fórum szakmai súlya.

És igen, rád céloztam, mert te akarsz szigorítani a kereteken (kardoskodsz) és ezt te el is ismered - akkor meg mi a gond? Min sértődsz meg? Hogy ez explicit le van írva?

#259 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 21:27

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:55

Bocsánat, a kiemelteket nem néztem. :omg: 
Mentségemre legyen mondva, hogy valószínűleg nem tennének idióta szavazást a kiemeltek közé. :D

:think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#260 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:31

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 20:33

A többséget nem zavarja a mostani gyakorlat, csak az igazi öregeket ha jól látom, mert mintha félnének valamitől.

De mitől? Ettől nem változik meg a fórum szakmai súlya.

Az 'öregeknek' van jobb dolga is, mint valami értelmet kihámozni a rengeteg fehérzajból.
Ha túl sok a zaj, akkor én (is) inkább csendben maradok.

Nem tudom, hogy ez miképpen hat a szakmai szinvonalra.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.