HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#341 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 12:41

NEM tamogatom (persze, kit erdekel...), hogy csak moderatorok es/vagy hazigazdak indithassanak szavazast.
A magasabb hozzaszolas-szam mint elofeltetel az ok, de tulzasokba nem kene esni, mert ha mondjuk 10k-ban hatarozzatok meg a minimumot akkor egyetlen IT topicban sem lesz tobbet szavazas csak a Szigeten...
PS: meg nem iditottam szavazast es nem is tervezem, de jo tudni, hogy a lehetoseg adott...

#342 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:06

A lehetőség adott, akkor is, ha csak moderátorok indíthatnak. Nem kell mást tenned, mint az adott témakor egyik modjának megírni, hogy erről és erről szeretnél egy szavazást. Nagy valószínűséggel nem fog elhajtani a fenébe, sőt ha értelmes javaslatot tettél, akkor nagy valószínűséggel meg fogja nyitni a kért szavazást. Van egy kis átfutási ideje, és? Ez egy fórum nem chat.

#343 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 13:09

Jé, most látom, hogy ezt a topikot én indítottam. :)

Na, ha már itt vagyok; a főoldali szavazás nonszensz (az előzmény is az volt). Komolyan mondom srácok, nem értem mi van veletek. Lelécelek, és egyből bekattan mindenki? :pokeas:

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#344 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:12

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:09

Jé, most látom, hogy ezt a topikot én indítottam. :)

Na, ha már itt vagyok; a főoldali szavazás nonszensz (az előzmény is az volt). Komolyan mondom srácok, nem értem mi van veletek. Lelécelek, és egyből bekattan mindenki? :pokeas:

üdv

R.

Ha jól olvasom, akkor Te a 4. opciót preferálod... :think: ... :D
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#345 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 13:15

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:12

Ha jól olvasom, akkor Te a 4. opciót preferálod... :think: ... :D

Én a hatodikat...  :think:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#346 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 13:22

Idézet: [-Lulu-] - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:15

Én a hatodikat...  :think:

A hetedik te magad légy...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#347 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:56

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:09

Na, ha már itt vagyok; a főoldali szavazás nonszensz...

Kifejtenéd? :think:

#348 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 14:17

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:56

Kifejtenéd? :think:

Leginkább ezért:

Idézet

Tehát, ha ezen a szavazáson a 2000 "nyer", akkor ennyi hozzászólás után lesz új vendégből fórumtag az illető felhasználó.

Ezt feltételezem ti sem gondoltátok komolyan. Az 5000-es határról nem is beszélve. ~25 800 új vendég, végülis, jól mutatna. :)

Az egész szavazósdi para tök' felesleges és indokolatlan szerintem, de ezt már biztosan leírták előttem. Értelmetlen szavazás -> go to tématemető, és el van intézve. Ha topikokkal meg lehet csinálni, akkor szavazásokkal is.

üdv

R.

#349 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:21

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 13:06

Én pedig még hozátenném, hogy a szavazásos témák - mivel lényegében azok is topicok plusz funkcióval - ugyanúgy lesznek elbírálva/moderálva, mint a "sima" topicok.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#350 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:34

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:17

Leginkább ezért:

Ezt feltételezem ti sem gondoltátok komolyan. Az 5000-es határról nem is beszélve. ~25 800 új vendég, végülis, jól mutatna. :)

Az egész szavazósdi para tök' felesleges és indokolatlan szerintem, de ezt már biztosan leírták előttem. Értelmetlen szavazás -> go to tématemető, és el van intézve. Ha topikokkal meg lehet csinálni, akkor szavazásokkal is.

üdv

R.

Nos, először is olvasd el elölről ezt a témát. :D

Másodszor: Ha egy idióta szavazás nyílik, de szabályzatot nem sért, mi alapján töröljük ugye. A topicoknál is csínján bánunk az ilyesmivel. Márpedig a tisztelt fórumtársak épphogy az idióta/értelmetlen/stb szavazások ellen szólaltak fel, amit respektáltunk. Az előző szavazásra leadott voksok magas száma pedig jelezte, hogy érdekli a közösséget a téma, van igény a probléma közös megoldására. Ez mellett nem mehettünk el csak úgy.

Harmadszor: Az 5000 azért került be opcióként, mert - mint a nyitó hozzászólásomban is említettem - 100, 250, 2000, 5000 hozzászólásra vannak kalibrálva a fórumon a felhasználókhoz rendelhető opciók. A 100 az előző szavazás alapján kilőve, marad a másik 3 plusz a negyedik. Milyen jogon vettem volna ki pont az 5000-et a lehetőségek közül?

#351 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:53

Idézet

Olvassa a rossebb, nem érek rá. :p

Idézet

Másodszor: Ha egy idióta szavazás nyílik, de szabályzatot nem sért, mi alapján töröljük ugye. A topicoknál is csínján bánunk az ilyesmivel. Márpedig a tisztelt fórumtársak épphogy az idióta/értelmetlen/stb szavazások ellen szólaltak fel, amit respektáltunk. Az előző szavazásra leadott voksok magas száma pedig jelezte, hogy érdekli a közösséget a téma, van igény a probléma közös megoldására. Ez mellett nem mehettünk el csak úgy.

Ha jelenlegi formában nem sérti az értelmetlen szavazás a szabályzatot, akkor intézzétek úgy, hogy sértse. :cool:
Nem adok tippeket, biztos nem megoldhatatlan... ;)

Idézet

Harmadszor: Az 5000 azért került be opcióként, mert - mint a nyitó hozzászólásomban is említettem - 100, 250, 2000, 5000 hozzászólásra vannak kalibrálva a fórumon a felhasználókhoz rendelhető opciók. A 100 az előző szavazás alapján kilőve, marad a másik 3 plusz a negyedik. Milyen jogon vettem volna ki pont az 5000-et a lehetőségek közül?

Értelmetlen opciót felesleges beletenni, csak összezavarja a népet. Mondok egy rendkívül egyszerű példát (elnézést a politikai tartalom miatt):

Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság
az Európai Unió tagjává váljon?

[ ] Igen [ ] Nem [ ] Nem tudom

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 02. 15. 14:53 -kor

#352 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:34

Másodszor: Ha egy idióta szavazás nyílik, de szabályzatot nem sért, mi alapján töröljük ugye. A topicoknál is csínján bánunk az ilyesmivel. Márpedig a tisztelt fórumtársak épphogy az idióta/értelmetlen/stb szavazások ellen szólaltak fel, amit respektáltunk.

Csináljunk olyat, hogy minden szavazásnak kötelezően van olyan opciója hogy ``Szerintem ez egy tök fölös és értelmetlen dolog, mehet a sűlyesztőbe" és ha mondjuk 24 óra múlva az vezet akkor goto /dev/null :D :D :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#353 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:19

Idézet

Kedves Fórumozók!

Mint tudjátok, lefuttattunk egy SZAVAZÁST (klikk) már, amelynek eredménye az lett, hogy a többség szeretné, ha magasabb hozzászólásszámtól lenne elérhető a szavazás indítási lehetőség. A fórum üzemeltetőivel megvizsgáltuk, hogy milyen lehetőségek vannak, amelyeket ki is lehet vitelezni. A fentebb látható szavazási opciókban szereplő határértékeket lehet technikailag megvalósítani, de figyelmetekbe ajánlanám, hogy új vendégből fórumtag is később válik mindenkiből, ugyanis ezen számok alapján "lépnek szintet" a felhasználók. Tehát, ha ezen a szavazáson a 2000 "nyer", akkor ennyi hozzászólás után lesz új vendégből fórumtag az illető felhasználó. Külön szót érdemel a 4. szavazási opció, a "Csak a moderátorok/házigazdák indíthassanak szavazást (fórumozói javaslatra is, egyedi elbírálás alapján).". Ezt azért tettem be ismét, mert jópáran jelezték, hogy - bár az előző felmérésben nem erre szavaztak - mégis inkább ezt tartanák jó rendszernek. Ez a szavazás az előzővel ellentétben nem 1 hónapig, hanem csak 1 hétig tart majd - gyorsítandó az "ügymenetet"  -, tehát jövő hét hétfő éjfélkor zárom. Továbbra is fennáll, hogy a szavazások eredménye sem a fórumozókra, sem a fórum üzemeltetőire nézve nem kötelező érvényűek, azonban ha egyértelmű és értékelhető eredmény születik, akkor meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket.

Addig is kívánok mindenkinek kellemes fórumozást.

Üdv.: Drummaster

- 250 hozzászólástól
- 2000 hozzászólástól
- 5000 hozzászólástól
- Csak a moderátorok/házigazdák indíthassanak szavazást (fórumozói javaslatra is, egyedi elbírálás alapján).

Az előző szavazásra 550 szavazat érkezett, ebből 232-en szavaztak arra, h legyen 100nál magasabb a limit. Ha azt írtátok volna, "a legtöbben erre szavaztak" ... de merő túlzás "többség"-et írni.

------

Az 5000-res limit enyhén szólva nevetséges, mintha ott sem lenne. Semmi értelme, hisz lenne ~60 fórumtag és a többi mind új csirke lenne.

Ha 100nál nagyobb lesz a végső döntés, (hozzászólásszám)határt kell módosítani ("új vendég" "Member Group" miatt), nem értem, miért kell(ett) ragaszkodni a meglévő titulus beosztásokhoz. Egy

- 250
- 500
- 1000

szavazás legalább értelmes lett volna, de így ...

Az "új vendég" határmódosítás pedig nem csak a szavazás indítási jog módosulásával jár, hanem más dolgok is módosulnak.

Szerkesztette: fram 2005. 02. 15. 15:21 -kor

Ciciman is on borda

#354 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:24

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:19

... Egy

- 250
- 500
- 1000

szavazás legalább értelmes lett volna, de így ...

Technikai okokbol csak a fennt vazolt lehetosegek kozul lehet valasztani.
En 250-re szavaztam.

#355 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:28

Igazabol ket valasztas van: 250 hozzaszolas vagy csak a hazigazdak... a masik ket menupontra 160 illetve 60 szavazo lehetne max... ;) En ugy gondolom hogy a 2000 hozzaszolas is tul sok... (nekem se lenne ennyi a Sziget nelkul) pedig itt vagyok mar ket es fel eve...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#356 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:34

100, 250, 2000, 5000 hozzászólásra vannak kalibrálva a fórumon a felhasználókhoz rendelhető opciók.

Ez biztos? Én nem így tudom. Van "New Member" és "Member".
De biztosan én tévedek.

Akkor csak annyit kérdeznék, miért tolódik ki az "új vendég" kategória 2000 hozzászólásig, ha a "2000 nyer"? :think: Mert te ugye ezt írtad ...
Ciciman is on borda

#357 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:33

Én csak azért tartom soknak a 2000 -et, mert akkor a titulus is változna vele. De ez csak egy vélemény. A moderátoros megoldásra szavaztam.
Mindenképp több dolguk lesz a mod -oknak. Egyik esetben a szavazásokat kell indítgatniuk, másik setben meg szelektálniuk kell őket.

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 15. 15:34 -kor

#358 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:51

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:53

Csináljunk olyat, hogy minden szavazásnak kötelezően van olyan opciója hogy ``Szerintem ez egy tök fölös és értelmetlen dolog, mehet a sűlyesztőbe" és ha mondjuk 24 óra múlva az vezet akkor goto /dev/null :D :D :D

támogatom :lol:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#359 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 17:22

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:53

Az ötlet brilliáns. :)

Most már csak azt kellene eldönteni, hány szavazat esetén érvényes az utolsó opció, tehát indítsunk szavazást, hogy:

Idézet

- 250 hozzászólástól
- 2000 hozzászólástól
- 5000 hozzászólástól
- Csak a moderátorok/házigazdák szavazhassanak (fórumozói javaslatra is, egyedi elbírálás alapján).

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#360 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 17:27

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 17:22

Az ötlet brilliáns. :)

Most már csak azt kellene eldönteni, hány szavazat esetén érvényes az utolsó opció, tehát indítsunk szavazást, hogy:

és így talán évek múlva lesz is eredmény, tisztára olyanok vagyunk  mint a Tisztelt Ház :lol:  :nevet: :nevet2:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.