SEGITSETEK PLZ nem bootol a rendszer
Elküldve: 2004. 12. 18. 19:50
Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 12:33
Vettem használtan egy Abit SA7-es alaplapot, benne 512Mb Infineon 333-mas ram, egy 1.7Ghz-s Celeron , Geforce 4 MX 440-el.
Az a baj hogy föltettem windows XP-t sp2-vel és egyfolytában fagy, ha semmit nem csinálok csak az asztalon vagyok akkor is az egész megáll és csak resettel indul újra!
Tud valaki segíteni?
Hali,
Sp2 nélküli xp-vel próbáltad már telepíteni? Amúgy jönnek a szokásos kérdések: ramteszt, megfelelő terhelhetőségű táp, nincs-e húzva a cpu, alaplapi driverek frissítése, VGA driver csere, stb.
Kicsit több info kellene
üdv:
mucka
WILL PICK ME UP...
Elküldve: 2004. 12. 19. 19:23
Még mindíg fagy, de teljesen változó van hogy 30 perc után fagy le van hogy rögtön újraindítás után.Játék közben pl nem fagyott!
Én ezt nem értem :confused: :confused:
Elküldve: 2004. 12. 19. 23:59
Elküldve: 2004. 12. 24. 20:40
Konfig:
Aopen H700B ház, 400W Silent táp,
Asus P4S800 alaplap, BIOS 1009
Intel 3.20E GHz Prescott 800MHz FBS / 1MB L2 processzor
2x512 DDR-400 Kingmax Superram
Zalman CNPS7000B-Cu hűtő
ASUS V9999LE vga kártya
A gép teljesen random módon hajlandó csak bebootolni, legtöbbször elakad a bootban, olyan, mintha suspendben maradna, a ventillátorok felpörögnek, cd, winchester elindul, nem is állnak le, de a monitor nem kapcsol be. Ha nyomok neki resetet, elsőre semmit nem csinál, 2.-3.-ra kikapcsol. Néha beesik a BIOS-ba is, és ott azt mondja, hogy a CPU nem jó sebességre van állítva (de), és amikor Save settings and exit, akkor nem újraindul, hanem kikapcsol. Ugyanezt csinálja, ha a Windows akarja újraindítani. De persze van amikor minden gond nélkül újra indul. Ma reggel elsőre símán elindult, majd az alaplapi hangkártya 4 hangszóróra való átállítása miatt történő restart után kb 1 óráig nem bírtam elindítani. Aztán egyszer csak elindult. És ha elindul, símán megy egész nap, lehet terhelni, bírja, nem fagy, nem mekeg, semmi.
Néztem a hőmérsékletet BIOS-ban, az ASUS-hoz adott PCProbe-bal is, 35 idle, 40-45 terheltés alatt, feszültségekre se síkított. Mind a ház, mind az alaplap 'Prescott-ready'. Állítólag.
Én elakadtam. Ha bárkinek bármi ötlete van, pls ossza meg velem. Köszönöm.
Elküldve: 2004. 12. 25. 22:18
Egyik haverom most vett új gépet.
Vagy 3 hétig ment teljesen hiba nélkül.
Most elhívott, hogy nem bootol be a windows. Bekapcsoljuk a gépet és
az jön be mikor ki kell választani, hogy "Csökkentett mód, normál indítás, stb..."
Hogyha kiválasztjuk az egyiket, akkor ujraindul a gép, kezdi előröl.
Na gondoltuk telepítsük újra az XP-t. Bejön a telepítő, először kipróbáltuk a "jelenlegi
rendszer javításá"-t.: Azt írja ki, hogy nem található merevlemezes meghajtó.
Konfig: Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe, Proci: AMD Sempron 2800+,Táp: Codegen 350W
Winyó:Samsung 120GB SATA.
Segítsetek légyszi. Üdv: Ati_
Elküldve: 2004. 12. 26. 20:47
Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 13:02
És a többieknek is.
Megpróbálkozom egy nagyobb táppal hátha bejön
Az url-eket köszi
De addig is nyitott vagyok minden ötletre
aapu
Buék mindenkinek!!
Én már győztem!
(a saját hülyeségem felett)
A hiba alapja a 4 pólusú (12V) tápcsati elfelejtése volt, a többi az idegeskedés miatti kapkodás (határidő).
Ehez jött még a kereskedő pontatlansága mert a dokumentáción 300w-os tápot ír pedig a házban gyárilag 420w-os van építve. Persze ez csak a tápcserénél derült ki.
Szóval az én gépeim elindúltak és üzemelnek
Magamból kiindúlva azt tanácsolom a többieknek is, hogy azt a hibaforrást is ellenőrizzék ami önmagunkban rejlik.
Aki az elején a tápcsatlakozókra gondolt érezte a probléma okát, és akik a gyenge tápellátást okolták szintén jó nyomon jártak!
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Elküldve: 2004. 12. 26. 20:59
Idézet: Ati_ - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 21:18
Egyik haverom most vett új gépet.
Vagy 3 hétig ment teljesen hiba nélkül.
Most elhívott, hogy nem bootol be a windows. Bekapcsoljuk a gépet és
az jön be mikor ki kell választani, hogy "Csökkentett mód, normál indítás, stb..."
Hogyha kiválasztjuk az egyiket, akkor ujraindul a gép, kezdi előröl.
Na gondoltuk telepítsük újra az XP-t. Bejön a telepítő, először kipróbáltuk a "jelenlegi
Konfig: Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe, Proci: AMD Sempron 2800+,Táp: Codegen 350W
Segítsetek légyszi. Üdv: Ati_
Helló.
Volt nekem is hasonló problémám. Kiderült , hogy feszül a kábel és a gép finom rászkódása lelazítja az ide kábelt. Hátha ez a baj ellenőrizd le.
Buék
aapu
Elküldve: 2004. 12. 26. 21:06
Idézet: BadDude - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 19:40
Konfig:
Aopen H700B ház, 400W Silent táp,
Asus P4S800 alaplap, BIOS 1009
Intel 3.20E GHz Prescott 800MHz FBS / 1MB L2 processzor
2x512 DDR-400 Kingmax Superram
Zalman CNPS7000B-Cu hűtő
ASUS V9999LE vga kártya
A gép teljesen random módon hajlandó csak bebootolni, legtöbbször elakad a bootban, olyan, mintha suspendben maradna, a ventillátorok felpörögnek, cd, winchester elindul, nem is állnak le, de a monitor nem kapcsol be. Ha nyomok neki resetet, elsőre semmit nem csinál, 2.-3.-ra kikapcsol. Néha beesik a BIOS-ba is, és ott azt mondja, hogy a CPU nem jó sebességre van állítva (de), és amikor Save settings and exit, akkor nem újraindul, hanem kikapcsol. Ugyanezt csinálja, ha a Windows akarja újraindítani. De persze van amikor minden gond nélkül újra indul. Ma reggel elsőre símán elindult, majd az alaplapi hangkártya 4 hangszóróra való átállítása miatt történő restart után kb 1 óráig nem bírtam elindítani. Aztán egyszer csak elindult. És ha elindul, símán megy egész nap, lehet terhelni, bírja, nem fagy, nem mekeg, semmi.
Néztem a hőmérsékletet BIOS-ban, az ASUS-hoz adott PCProbe-bal is, 35 idle, 40-45 terheltés alatt, feszültségekre se síkított. Mind a ház, mind az alaplap 'Prescott-ready'. Állítólag.
Én elakadtam. Ha bárkinek bármi ötlete van, pls ossza meg velem. Köszönöm.
Helló.
Én kontakthibára gyanakokodnék. Ellenőrizd le a csatlakozókat és kábeleket beleértve a monitor vezérlőkábelt is.
Buék!
aapu
Elküldve: 2004. 12. 26. 21:17
Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:59
Volt nekem is hasonló problémám. Kiderült , hogy feszül a kábel és a gép finom rászkódása lelazítja az ide kábelt. Hátha ez a baj ellenőrizd le.
Buék
aapu
Helló!
Nem lehet IDE kábelhiba.
Azért kössz a választ.
Más vélemény? :confused:
Üdv:Ati_
Elküldve: 2004. 12. 26. 22:12
Idézet: Ati_ - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 22:18
Az alaplaphoz kapott floppy-t használtátok, mikor kellett (telepítés indulásakor F6)? Anélkül nem fogja látni a SATA vezérlőn lévő vinyót...
Elküldve: 2004. 12. 26. 22:48
Idézet: seby - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:12
Ha az xp sp1-es akkor elég sok sata vezérlőt felismer, ha meg sp2, akkor pláne. De azért vannak kivételek. Ha sp nélküli az xp telepítő akkor mindenképpen kell egy floppy.
Elküldve: 2004. 12. 27. 08:12
Kipróbáltuk úgy is, akkor már felismerte a winyót.
De utána sem bírtuk feltelepíteni az XP-t.
A válaszokat köszönöm: Ati_
Elküldve: 2004. 12. 27. 11:35
Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:06
Én kontakthibára gyanakokodnék. Ellenőrizd le a csatlakozókat és kábeleket beleértve a monitor vezérlőkábelt is.
Buék!
aapu
Szia.
Fejlemények:
Kiszedtem az egész motyót a házból, és telefonkönyvön összedugdostam, gond nélkül rebootol, kikapcsol, bekapcsol. Amire nem gondoltam, bár most pont spec tenni nem tdok ellene, hogy az alaplapot tartó csavarok fele alatt nincs alátét (erről megoszlanak a fórumokon a vélemények, hogy kellenek-e, vagy tilosak-e), és a hátsó IO panel (egér/billentyűzet) takaró lemeze vagy mi a rák, az nincs meg, azaz berakva sincs. Az előzőn, ami persze nem kompatilbilis ezzel az alaplappal, ott vannak ilyen leszorító fém fülecskék, amik földelik/összekötik/nem tudom micsinálják a csatlakozókat. Én vmi kóbor áramra, feszültségre gyanakszom, ami miatt azt hiszi a gép, hogy suspendbe kell csak mennie. Persze csak tipp, nem tudom tudok vele csinálni. most.
A kábelezések jók, mert a memória/processzor/alaplap kivételével minden ment az előző konfigban.
Karácsonyi lidércnyomás.

Súgó
A téma zárva.