HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:13

Az x264 tényleg nem divat kérdése. Ez az egyetlen nyílt és ingyenes h264 kódoló motor, azért használják. Ha visszatekintessz a múltba, a divx és később az xvid is így indult.

Az meg hogy miért terjed az x264 nem kérdeznéd, ha láttál volna ugyanolyan bitrátával ugyanarról a hd forrásról készült xvid/divx és x264 filmet. Látható a különbség. Csak a vakok nem látják tényleg. :)

#542 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:19

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 20:49

Ilyen 1080p-s filmekből nekem csak a King Kong van meg, ezt akadásmentesen viszi az említett gép, igaz 90% körüli CPU-terheléssel. :)

A lényeg nem csak az 1080p vagy 720p, hanem a bitráta. Az hogy egy adott időpillanatban mekkora adatmennyiséget kell a CPU vagy GPU párosnak feldolgozni.

HW gyorsítás nélkül egy eredeti hddvd vagy bluray lemezen lévő filmet dualcore és 2.5GHz alatt nagyon nehezen tudsz lejátszani teljes minőségbeli pompájában. :)
Erre számos teszt van.

A scene releasek azért mennek jobban mert lényegesen kisebb a bitráta és a feldolgozandó adatmennyiség/"részletesség".

#543 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:29

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:13

Az x264 tényleg nem divat kérdése. Ez az egyetlen nyílt és ingyenes h264 kódoló motor, azért használják. Ha visszatekintessz a múltba, a divx és később az xvid is így indult.

Az meg hogy miért terjed az x264 nem kérdeznéd, ha láttál volna ugyanolyan bitrátával ugyanarról a hd forrásról készült xvid/divx és x264 filmet. Látható a különbség. Csak a vakok nem látják tényleg. :)

:offtopic:  áá hagyjad. arra sem vette a fáradságot hogy megnézzen egy x264-et. a digit. fényképezés topikban is ugyanezt csinálja. az életben nem volt a kezében még digit. fényképezőgép. de ottis is határozott véleménye van, hogy melyik, milyen. :omg:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#544 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:30

en tegnap vegigneztem az SFIJ altal ajanlott osszehasonlito tesztet, es tovabbra sem ertem. ;)
egyfelol persze volt kulonbseg, de kerdeses, hogy ezt mozi kozben is latnam-e, vagy csak igy, kimerevitett kepeken. mert annyira nagy nem volt am az a kulonbseg. (a teszt altalaban nehez, problemas reszeket emelt ki, tehat velhetoleg a maradek 90%-ban ekkora kulonbseg sincs..) masfelol a teszt ertekelesi modszerevel sem tudtam egyeterteni: az, hogy a szemcsezettseget kiszedi egy kodolo, az mitol szamit pozitivumnak? szamomra az xvid sokkal jobban szerepelt, hiszen az meghagyta a szemcses reszek szemcsezettseget, es nem mosta el azokat. (persze voltak olyan blokkosodasok, ahol az xvid volt hatarozottan rosszabb ketsegkivul.)

persze bizionyara vak vagyok, tudom. no meg az izlesem is elvetemult: tobbre ertekelem a fotozasban peldaul az analog technikat, mint a digitalisat.. es ez jelentos kulonbseg, foleg a szemcse kerdeseben (ha egy pillanatra visszaterunk a teszthez!)

mindenesetre akar elfogadja valaki a tesztet, akar nem, en nem latom azt a hatalmas kulonbseget, amit Te itt emlegetsz.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#545 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 8:56

ok, akkor kukacoskodjunk! ;)
balbalbalbalba....

bogdan egyre tobb emberrel kerülsz a forumon szovegertelmezesi vitaba. nem biztos am, hogy mi vagyunk a hulyek, tudod?  :cool:

#546 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:29

:offtopic:  áá hagyjad. arra sem vette a fáradságot hogy megnézzen egy x264-et. a digit. fényképezés topikban is ugyanezt csinálja. az életben nem volt a kezében még digit. fényképezőgép. de ottis is határozott véleménye van, hogy melyik, milyen. :omg:

hm. en meg nem lattam Mardel-t a digitalis fenykepezogepek topicban, de furcsa is lenne 4 hozzaszolassal.. (mert ugye o irta azt, hogy hype!)

ha meg rolam beszelsz, akkor el nem birom kepzelni, mit hordasz ossze itten. ebben a topicban irtam arrol, hogy megneztem egy h264-es filmet.. a digitalis fenykepezogeprol meg akkora marhasag amit irsz.. hat nem csak hogy fogtam, de van is digitalis gepem, sot megfelelo celra hasznalom is. de mas digitalis gepeket is szoktam hasznalni. ezek utan ilyet irni, hat mar megbocsass.. :confused:

(hogy egy szemletetes peldaval mutassam, ez olyan, mintha azt irnam rolad, hogy az Ars-ban osztod az eszt, pedig meg szamitogep elott sem ultel.. az ugyanekkora marhasag lenne!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 18. 10:51 -kor

a forum ma:

#547 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:30

szamomra az xvid sokkal jobban szerepelt, hiszen az meghagyta a szemcses reszek szemcsezettseget, es nem mosta el azokat.

te mondd, ezeket a teszteket braille terminálon olvasod?  :Đ a szemcsézettség ugyanis képügyileg haszontalan információ, ZAJ.

#548 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:33

bogdan egyre tobb emberrel kerülsz a forumon szovegertelmezesi vitaba. nem biztos am, hogy mi vagyunk a hulyek, tudod?  :cool:

szovegertelmezesi vita? belemkotsz, oszt nem tetszik ha visszaszolok? :p
de hol van itt szovegertelmezesi vita? max Te nem ertetted, hogy mit irtam a Donkey halozatrol. (es persze kozben de, ertetted! szoval duplan nincs itt szovegertelmezesi kerdes..)

a masikban persze igazad van, de az szumma egy ember (tobb??), es befejeztem mar. semmi ertelme idecibalnod, nem gondolod?
a forum ma:

#549 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:37

a szemcsézettség ugyanis képügyileg haszontalan információ, ZAJ.

no latod, ez egy ertelmes kerdes, amit felvetsz. de sajnos nem erthetek egyet veled. ajanlhatnek egy cikket, hogy olvasd el, de ketlem, hogy meglenne neked egy nehany evvel ezelotti Foto Art ujsag, es el tudnad olvasni.. ugyhogy maradjunk abban, hogy nem ertek egyet.

(de a felvetesed jo! fontos pont es kerdes.)
a forum ma:

#550 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:39

de sajnos nem erthetek egyet veled.

látod ez a külnbség köztünk. én szabad szellem vagyok, bárminek az elfogadására képesen ami egy kicsi értelmet is hordoz. te meg egy ilyen kényszerektől terhelt.

#551 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 20:22

ez kb annyi, illetve az, hogymár necsak az mpegekben eddig mexokott előredefiniált mátrixokkal kvantálhacc hanem egyéb fifikásabb algerbai módokon is. :)

nézd, az AVC bonyolult  :Đ

Üdv!

Köszi!  :Đ  Asszem ebből skip this track lesz!  :D  E felett egy kicsit átsiklok!  :cool:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#552 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:52

látod ez a külnbség köztünk. én szabad szellem vagyok, bárminek az elfogadására képesen ami egy kicsi értelmet is hordoz. te meg egy ilyen kényszerektől terhelt.

sajnos nem ertem a valaszod.
miert olvasod ki azt, hogy en nem vagyok kepes elfogadni valamit, mikozben arrol magyarazok, hogy szamomra hatarozott ertelme es erteke van/lehet valaminek? (jelen esetben a szemcsezettsegnek?) hol itt a kenyszer? az, hogy szamomra a kerdes mar azelott letezett es hatarozott velemenyem van rola, mintsem Te itt felvetetted?
a forum ma:

#553 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:29

Hozzáteszem, számomra is lehet értelme a szemcsézettségnek. Lehet, hogy nem zaj, hanem finom textúra.
Mindamellett, hogy mindkét oldallal tengelyt akasszak, mert hülye mazochista vagyok, azt kell mondjam, nagy vonalakban a h264 képe azért csak jobban bejött eddig. Mondjuk főleg animét nézek, de talán filmen se olyan rossz az :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#554 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:34

A filmek/adások zajossága attól függ az eredeti filmet hogy vették fel és hogy került át digitális formába.
No meg a rendező célja mi volt... vannak filmek ahol a "zajosság" szándékos. :)

A zaj eltűntetése meg egyéni szubjektív preferencia alá eshet.
Sok esetben a HD források szándékosan tartalmazzák az eredeti felvétel zaját, és mindenki eldöntheti szabadon mekkora zajcsökkentést enged rá otthon a készülékén, máramennyiben az alkalmas rá.

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 03. 18. 11:36 -kor

#555 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:45

az en "oldalam" raadasul nem az, hogy a h264 ne lenne jo, hanem en tenyleg nem ismerem! kerdeztem (anno) amire kaptam erdekes valaszokat. (alapvetoen az jott le, hogy a kozvelemeny szerint a h264 jobb, de valoban sokkal tobb eroforrast eszik.) ramsutottek, hogy nem lattam ilyen kodolasu filmet, es csak elmeletben mondok barmit is -- megneztem egyet, de nem ereztem a kulonbseget. hoztak tesztet, de azt vegignezve sem latom az ordito ("vak vagy ha nem latod") kulonbseget... amibol max azt szurhetNÉM le, hogy nem rosszabb a h264, mint az xvid, semmikeppen sem azt, hogy rosszabb lenne!

az anime (avagy a legtobb rajzfilm) egyebkent erdekes kerdes: gyanum szerint egyik ma alkalmazott (es szeles korben elterjedt) kodek sem alkalmas igazan rajuk, hiszen ott az egymasra epules kepileg teljesen mas, mint a filmekben. bar ha jobban nezem az xvidnek pont van "cartoon" kapcsoloja a mencoderben, lehet, hogy az ilyenek is szamitanak am, hogy optimalizalja az ember az adott temahoz a kodolast. (valahogy a hozott tesztben nem latszik erre utalni semmi sem..)
a forum ma:

#556 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:46

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 11:34

No meg a rendező célja mi volt... vannak filmek ahol a "zajosság" szándékos. :)
nocsak.. csak nem velem ert egyet a tobbseg??
(hm.. rossz poziciot valasztottam, ugy tunik.. :p)

Idézet

A zaj eltűntetése meg egyéni szubjektív preferencia alá eshet.
pontosan ezt irtam en is. a hivatkozott tesztben a tesztelo preferenciaja a zaj eltuntetese mellett szolt, es emiatt ertekelte sokszor magasabbra az x264-et, en viszont az eltuntetes mentesseget preferalom, igy nem erthetek egyet a verdiktjevel.

mindenesetre ugy tunik a kerdes eroteljesen szubjektiv..

Idézet

az eredeti felvétel zaját..
hat kinek a pap, kinek a papne, de szerintem ha az eredeti felvetelen ott van valami, akkor illendo ott is hagyni. nem lehet a tornacsukat kiszedni a Csillagok haborujabol.. ;) ha a rendezo ugy dont, hogy felujitja a filmjet es zajtalanitja, akkor az mar egy masik eset. de amig az eredeti szemcses, addig maradjon is az barmely kopia eseten (analog vagy digitalis egyremegy).

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 18. 11:53 -kor

a forum ma:

#557 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 14:42

Pár kép az általm emlegetett xvides filmből:

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6
Kép7
Kép8

Erre a minőségre nem mondanám, hogy nem a legjobb.  :rolleyes:

Ezzel a filmmel volt szerencsém x264es kódolásban is, és nem nézett ki jobban.  :(

Szerkesztette: Mardel 2008. 03. 18. 14:55 -kor

#558 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 17:07

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:19

A lényeg nem csak az 1080p vagy 720p, hanem a bitráta. Az hogy egy adott időpillanatban mekkora adatmennyiséget kell a CPU vagy GPU párosnak feldolgozni.

HW gyorsítás nélkül egy eredeti hddvd vagy bluray lemezen lévő filmet dualcore és 2.5GHz alatt nagyon nehezen tudsz lejátszani teljes minőségbeli pompájában. :)
Erre számos teszt van.

A scene releasek azért mennek jobban mert lényegesen kisebb a bitráta és a feldolgozandó adatmennyiség/"részletesség".

18 mpbs és "eredeti hddvd" (vót valamikor :Đ). Mellesleg ennél biztosan van valamekkora hardveres gyorsítás, lásd a terhelési görbét. Pont a szabványkerülő scene release-ekkel van bajom, azok mennek kizárólag CPU-ból.

Csatolt fájl:

#559 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 17:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:58

sajnos nem ertem a valaszod.
miert olvasod ki azt, hogy en nem vagyok kepes elfogadni valamit, mikozben arrol magyarazok, hogy szamomra hatarozott ertelme es erteke van/lehet valaminek? (jelen esetben a szemcsezettsegnek?) hol itt a kenyszer? az, hogy szamomra a kerdes mar azelott letezett es hatarozott velemenyem van rola, mintsem Te itt felvetetted?

Összegyűltek a perverzek és a mazochisták remélvén hogy nekik is leesik valami alapon gyönyörködhessenek abban a kevésben ami számukra az űbergazdag fogyasztói társadalom legszélső peremén morzsaként elérhető. És igen megörvendezének vala, amikor a téglavörös ruházatban megjelenő fiatal kaukázusi nőalak arcán sok év vacak és nyavajás digitális hozadéka után feltűntek végre emberi vonások, a türkizkék tekintet végre elárulta tulajdonosa világfájdalmát, egy tekintetet vehettek ki, amiben benne foglaltatott végre az emberiség és az emberi lét egész nyomora, küzdelemi, igen (!) ami megragadta mindazt ami emberi. A lány vonásai meglehetősen durvák voltak, sokkalta durvábbak mint azt életkora sugallaná. De ott volt abban a tekintetben az életigenlés, az hogy nem adom fel, a kíváncsiság a világra, mind emellet a kérés és a könyörgés, hogy "segítsetek". Volt ebben a tekintetben egy pátoszian emelkedett szépség, egyszerűség. Az arc mindenki szívének mélyére hatolt. És mi hálásak voltunk hogy mindennek részeseivé válhattunk, szinte úgy éreztük az intim széfánkbig elért ez a tekintet, sőt a lelkünk mélyéig hatolt, mintegy kéznyújtási közelségbe került. Ekkor betoppant egy bogdan nevű alak. jött, nem érdekelte semmi, nem akart részese lenni annak a csodának, ami szinte mindenki szívét megérintette. Toppantott egyet és elkiáltotta magát: "Le az Afgán Lánnyal! Sokáig éljen a film grain!"  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 18. 17:29 -kor

#560 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 17:51

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:07

18 mpbs és "eredeti hddvd" (vót valamikor :Đ). Mellesleg ennél biztosan van valamekkora hardveres gyorsítás, lásd a terhelési görbét. Pont a szabványkerülő scene release-ekkel van bajom, azok mennek kizárólag CPU-ból.

persze. nincsen ingyenebed. a scene releaseük azert tudnak alacsony(abb) bitratan is jo kepminoseget elerni, mert kihasznaljak a szabvany altal nyujtott, fejlettebb de nagyon szamitasigenyes lehetosegeket is. Ezek hasznalata magasabb bitratan mar nem ad akkora hozadekot, ellenben nem hasznalatuk, egyszerubbe, olcsobba teszi a dekodoloh ahrdvereket. ezert vanaz hogy a bulraqy is csak a Main Profile@level 4.0-t eseteleg level 4.1-et hasznal. a scene encode-ok, meg unrestricted profile-t, vagyis a teljes rendelkezesre allo fegyverzetet.

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »