HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 22:49

hogy szeretnek-e projectort a monitor helyett? persze, hiszen ha nem egyedul nezem (es altalaban nem egyedul), akkor 2-3 meterrol mar nagyon nem mindegy. de ha egyedul nezem fel meterrol, akkor az mar biza hasonlo lesz, igaz meg mindig keves

a projektor és a monitor (vagy inkább minden kis és nagy méretű kivetítő), tökmindegy honnan nézed, milyen látószögből, de persze az értelmes határokon belül), kb. úgy viszonyul egymáshoz, mint marcellus wallace feleségének lábmasszírozása vagy kinyalása.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#582 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:42

én elhiszem, h mindenki bizonygatja a maga igazát, de ne csináljátok már ezt a jpeg képek (mer ha még png-k lennének) a monitoronra élvezést.
emellett ott van még, h eltérőek lehetnek a források, lehet szarul is megcsinálni egy x264-et, és nagyon jól egy xvidet.
ez az ostoba, de nem, nincs igazad, mer bizonyíccsad má' be nekem és járjál vizen minimum vita érdemben meg egyébként is totálisan felesleges és már régen túlhaladottá vált. a szkéna az x264 mellett döntött. pont. és kétlem, h azért, mert nem értenek ahhoz, amit csinálnak.
eszed, nem eszed, kit érdekel. persze lehet kb. 3 film és sample, jpeg-be tömörgetett képek alapján ágálni
és kezet rázni felfele az ég felé, h "miért uram???? miért vetted el az hd xvidet tőlünk? add vissza vagy magyarázd meg!!! magyarázatot követelünk!!! adj egy jelet, melyet megérthetünk!" erre csak annyit tudok mondani, kutyaugatás nem hallik az égig. szóval tökfelesleges.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 10:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#583 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:49

javaslok valamit és megfordítom a dolgot. ha valaki bizonyítékot akar az xvidre, akkor szolgáltasson ő.
vegyen elő egy hd dvd/ bd filmet. válasszon ki egy tetszőleges részletet, amiben van mozgás, fény árnyék viszony és részletgazadg kép. kódolja le ugyanazon, az így ráférne dvd5-re vagy dvd9-re bitrátán, 720p és 1080p felbontáson a legjobb xvid illetve x264 profilokkal. linkelje be a sample-t és eldöntjük.
és akkor innentől beszélhetünk arról, h a vitának van érdemi alapja.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 10:51 -kor

#584 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:54

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:49

javaslok valamit és megfordítom a dolgot. ha valaki bizonyítékot akar az xvidre, akkor szolgáltasson ő.
vegyen elő egy hd dvd/ bd filmet. válasszon ki egy tetszőleges részletet, amiben van mozgás, fény árnyék viszony és részletgazadg kép. kódolja le ugyanazon, az így ráférne dvd5-re vagy dvd9-re bitrátán, 720p és 1080p felbontáson a legjobb xvid illetve x264 profilokkal. linkelje be a sample-t és eldöntjük.
és akkor innentől beszélhetünk arról, h a vitának van érdemi alapja.

Ez csak üres kifogás. Ha valaki megcsinálná, akkor másba kötnél bele és nem fogadnád el. Valljuk be ez már fanboyosság. De tök értelmetlen pngbe menteni, mert ugyanezt kapod vissza. Nem photoshopban szeretnénk szerkeszteni a képet csak megnézni, arra meg kitűnő a jpeg is.

Szerkesztette: Mardel 2008. 03. 19. 10:56 -kor

#585 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:05

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:54

Ez csak üres kifogás. Ha valki megcsinálná akkor másba kötnél bele és nem fogdnád el. Valljuk be ez már fanboyosság.

egy valamit ne felejtsünk el. én nem kötöttem bele semmibe. sem pro, sem kontra nem hoztam fel konkrét dolgokat. annyit mondtam, h van rengeteg hd anyagom, mert audiobuziálisan ráfixálódtam egy jó ideje a témára, xvid, divx, h/x64, van nagy méretű, 720p megjelenítőm (a legolcsóbbak egyike) és számomra nem kérdéses, h a kettőből melyik jobb, annak ellenére, h láttam elszart x264-et, és nagyon szép xvidet is.
technikai részhez kevés vagyok, kódolni nem kódolok.
ti hoztatok ásót és jöttetek korteskedni a mostanra hd szinten jobblétre szenderül xvid mellett. az a fanbojság, amikor valaki szembehugyozik a széllel. engem nem zavar, nem az én nacimnak lesz húgyszaga.
még egyszer hangsúlyozom, hozzál kódolt, egy forrásból származó anyagot, linkeld be és az lehet az érdemi vita alapja.  amit belinkeltetek képek, a vicc szintjén működik a témában.
amit oldalak óta művelünk, az már csak sima faszfejkedés felé haladó rizsázás, pro és kontra.
eccer hangsúlyoztam, h nem érdekel és nem kívánok részt venni benne. a továbbiakban már tényleg tartom magam ehhez, hacsak nem jelentkezik valaki a feltételeimben szereplő anyagokkal. van hd dvd/ bd anyagom. valszeg meg is tudnám csinálni. nem azért nem teszem, mert félek a következményektől, hanem mert a téma számomra nem ér ennyit.
az x264 győzött, az xvid mehet a fenébe. ez van.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 11:09 -kor

#586 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:24

Valamelyikkel valamit nagyon csináltak, mert még a színek is tök mások...

Na igen. Lehet, hogy coreavc kicsit megbuherálja a színeket.

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:42

ne csináljátok már ezt a jpeg képek (mer ha még png-k lennének) a monitoronra élvezést.

Meg a jpeg is módosít egy csöppet rajtuk.

Csináltam újabb képet pngt, mplayerrel, szerintem ezt már lehet komolyan venni.

x264 XviD

Szerkesztette: Mardel 2008. 03. 19. 11:44 -kor

#587 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:25

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:11

Szerintem meg az x264 csinál gumiarcú embereket (fényes, csillogó).  :D

Pár kép a filmekből:

x264_1   XviD_1
x264_2   XviD_2

oszinten nem akarok ebbol hitvitat, leven hogy egyik encode se sikerult hudejol ezekre a kockakra nezvest, de ahogy avman is leirta szklinsotok alapjan doreseg ezt megitelni. a kepeken egy valami azert latszik. xviden sokkalta tobb chroma overcookot latsz, sokkalta tobb savosodast, sokkalta jobban elveszett a bor finomtexturazata. hogy fenyesebbnek latod azse veletlen, ugyanis az xvidnek egy masik sajatja az eros dinamika kompresszio. de mivel magad is irtad hogy meg a bitrata is elter itt barminemu hasonlitgatas par kepkocka alapaj folosleges es a lesrefutas gyors gyumolcset hozza. uazon a forrasbol kene azonos bitrataval, mondjuk 1sec-es samplek esetere. lassan megjon a BR ODD-m, ugyhogy ha ennyire harcot akarunk latni akkor szepen csinazok majd 2 darab 1 perces sampulat shakirabol xvid es x264 esetere.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 19. 12:32 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#588 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:22

macil: tenyleg olyan hosszu! (illetve hogy pont nalad pont ezeken milyen hosszu azt nem tudhatom, de az, hogy ennyivel hosszabb, az stimmelhet.) kell-e deinterlace-elni? fogalmam sincs, de hat ezt latja az ember! ha nem latod, hogy kene, akkor nem. ilyen egyszeru. (a 3-ra nem tudom sajnos a valaszt.)

Ok, köszi a választ.
Jobban megnézve olyan volt a kép, mint pl. amikor a félképsorrend felcserélődik. Nem igazán csíkos, hanem erősen remeg. Csak érdekelt, hogy interlace szempontból másképp kell e kezelni TV-re/asztali legjátszóra szánt Xvid-et mint mpeg2-t.

Na, de húzok is innen az Xvidemmel.  :) 

#589 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:34

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:24

Valamelyikkel valamit nagyon csináltak, mert még a színek is tök mások...

ja. az az  idiota, aki az  x264 encodet csinalta, a 16-240-es luminancia tartomanyt szethuzta 0-255-re az encode elott..  :reklamacio:

#590 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:25

A kepeken egy valami azert latszik. xviden sokkalta tobb chroma overcookot latsz, sokkalta tobb savosodast, sokkalta jobban elveszett a bor finomtexturazata. hogy fenyesebbnek latod azse veletlen, ugyanis az xvidnek egy masik sajatja az eros dinamika kompresszio.

Ne azokból indulj ki, mert sajnos a coreavc codec megbuherálja a képet. Tehát ugyanaz az x264 film máshogy néz ki coreavcvel és ffdshow (libavcodec)-el.

ffdshow codec-el   coreavc codec-el

Jah és jpeg vagy png itt nem játszik szerepet  :p   PNG   JPG.

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:25

...de ahogy avman is leirta szklinsotok alapjan doreseg ezt megitelni.

Két , vagy három vagy több képet egymás mellé, vagy alá tudsz tenni a méretüktől függően. Sajnos nincs fent a gépemen most photoshop, hogy egymás alá tegyem a két képet, mert úgy jobban össze lehet hasonlítani ha egyszerre látod a kettőt. Ha egymás után megnézel két filmet nemtudsz köztük minőségi következtetéseket levonni.

Szerkesztette: Mardel 2008. 03. 19. 12:49 -kor

#591 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:42

Idézet: macil - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 8:01

1. Kell-e ilyenkor deinterlecelni ? (mpeg2-ből DVD esetén nem kell/szoktam)

ha a forras lathatoan nem interleszes akkor nem kell. ha interleszes elvben azsem baj, mert az xvid tudja kezelni az interleszt. de. ekkor ne meretezd at a kepet! megjegyzendo, hogy nem minden asztali jatekos birkozik meg az interleszes h263-mal, igy csinalj egy rovid probat.

2. Tényleg 3-3,5x a film hossza a kódolás ideje Xviddel? (Pentium D 2,8GHz) Sokallom, mert Cinema  Craft Basic ugyanezt fele-kétharmad x film hossza idő alatt megcsinálja. Csak, persze én Xvidbe szeretném.:-)
ez attol fugg hogy quality based one pass-sal vagy 2 pass encode-t akarsz-e csinalni. 1 menet a te procidon kb 40-50fps-sel fog menni, igy 2 menet kb a film valosideju hosszanal kicsit tart csak tovabb.

3. Nem tudna valaki segíteni abban, hogy egy "kockamentes" Xvid készítéséhez hogyan kell konfigurálni az Xvidet? Doom9-en található leírást alkalmazom, de nem mindíg jó. Igaz a felvételek minősége is különböző(TV adója válogatja)
huu 1x mar beraktam valahova szklinshotokkal is egy egeszen jo setupot vagy 3-4 eve, francsetuggya mar hova...

#592 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:49

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:41

Na igen. Lehet, hogy coreavc kicsit megbuherálja a színeket.

Meg a jpeg is módosít egy csöppet rajtuk.

Csináltam újabb képet pngt, mplayerrel, szerintem ezt már lehet komolyan venni.

x264   XviD

tedd mar be hogy kivagsz 1-1 percet, ugyan ezt a scene-t es azokat linkeled. raadasula bitrata is elter...

#593 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:57

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:39

Két , vagy három vagy több képet egymás mellé, vagy alá tudsz tenni a méretüktől függően. Sajnos nincs fent a gépemen most photoshop, hogy egymás alá tegyem a két képet, mert úgy jobban össze lehet hasonlítani ha egyszerre látod a kettőt. Ha egymás után megnézel két filmet nemtudsz köztük minőségi következtetéseket levonni.

nem ezt mondtam. 2-3 szklinshotbol nagyjabol semmit nem latsz. ezek akodekek nem arra lettek optimalva hogy gyonoru 'still'-eket produkaljanak, hanem vizualisan jo mozgokepet. dehat hiaba mondjunk ezt avman-nal  :rolleyes:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 19. 12:58 -kor

#594 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:58

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:39

Ne azokból indulj ki, mert sajnos a coreavc codec megbuherálja a képet. Tehát ugyanaz az x264 film máshogy néz ki coreavcvel és ffdshow (libavcodec)-el.

olyan mélységes és szentségtörő szinten buherálja, h látsz egy olyat rajta, output/input level, tv/pc -> 0-255, 15-235. nem bug, fícsör. de tényleg.  :)
régebben leírták, talán épp sfij és épp itt, h mi a jelentősége, meg mi meg hogyan van azzal a dinamikatartománnyal (eminenciatartománnyal vagymivel  :Đ ), akkor se érdekelt a technikai háttere  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 13:02 -kor

#595 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:57

avman-nal  :rolleyes:

:offtopic: kűttem pm-et ám. akarol-e névtelen, sörrel fizetett informátor lenni a 80-as évek hekkerségével kapcsolatosan??? igényes, átfogó, tudományoss, bőcsész munka lesz. ha egyszer elkészül vele az írója :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 13:04 -kor

#596 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:13

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:58

olyan mélységes és szentségtörő szinten buherálja, h látsz egy olyat rajta, output/input level, tv/pc -> 0-255, 15-235. nem bug, fícsör. de tényleg.  :)
régebben leírták, talán épp sfij és épp itt, h mi a jelentősége, meg mi meg hogyan van azzal a dinamikatartománnyal (eminenciatartománnyal vagymivel  :Đ ), akkor se érdekelt a technikai háttere  :Đ

Akkor szar az autodetect opciója. Alap beállításon meg autodectre van téve mind 2.

Szerkesztette: Mardel 2008. 03. 19. 13:13 -kor

#597 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:18

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:00

:offtopic: kűttem pm-et ám. akarol-e névtelen, sörrel fizetett informátor lenni a 80-as évek hekkerségével kapcsolatosan??? igényes, átfogó, tudományoss, bőcsész munka lesz. ha egyszer elkészül vele az írója :Đ

make it so :D mondjuk nem oszlops tagja voltam az akkori szkenek, inkabbcsak nyeretlen licser  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 19. 13:22 -kor

#598 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:21

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:13

Akkor szar az autodetect opciója. Alap beállításon meg autodectre van téve mind 2.

szia. hasznald a TV beallitast mindig. divat mostanaban 0-255-er szethuzatni mert az  'emborok szeretik'. a lenyeg a lenyeg a digit videoban a legfeketebb fekete a 16, 16, 16. a filmgyarak eszerint allitjak be a szinegyensulyt, ha ettol eltersz minimalisan tobb kontrasztot kapsz, cserebe a szinek elmasznak a francba.

#599 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:39

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:58

A... én olyasmit a videokártyával csináltatok. Lekonvertáltam x264-gyel képsorozatból egy tökfekete hátterű "renderelt" animációt, és azon nagyjából bebizergáltam rivatunerrel, hogy korrektül nézzen ki ffdshow-val lejátszva is, szóval lehetőleg az eredeti képekhez hasonlóan.
Azt meg már akkor se értettem, miért jó, hogy nincs 0-15 meg 240-255 az mpeg-ben (vagy csak a h.264-ben? szerintem nem, mintha az xvid is olyan lett volna :think:). Talán ez is a római ló segge miatt van így? :confused: De hogy miért rossz, azt legalább látom a saját szememmel...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#600 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:49

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:39

Azt meg már akkor se értettem, miért jó, hogy nincs 0-15 meg 240-255 az mpeg-ben (vagy csak a h.264-ben? szerintem nem, mintha az xvid is olyan lett volna :think:). Talán ez is a római ló segge miatt van így? :confused: De hogy miért rossz, azt legalább látom a saját szememmel...

Y, Cr, Cb. A digitalis videok nem RGB szineket, hanem digitalis komponenseket tartonak. a torzitasmentes atalakithatosag miatt van a 16-240 koze valo korlatozas. van egy ujabb szabvany is, az xvYCC, azmar tartalamzza a majdnem teljes, palettat, ott 1-254 meretben lehet mocorogni. de. akijelzodnek ehhez tamogatni kell az xvYCC-t. a legtobb TV, amitogepmonitor meg nem tamogatja kellokeppen.

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »