HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:19

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:31

a projektor és a monitor [...], tökmindegy honnan nézed, milyen látószögből, [...]
ha ez az allaspontod, akkor a tobbi hozzaszolasodat is csak ilyen szinten tudom venni! doreseg amit irsz, punktum. (de latod Te is, kulonben nem tetted volna moge azt az ertelmezhetetlen es megfoghatatlan "ertelmes hatarokon belul"-t! tessek leforditani ertelmes nyelvre, es megkapod a latoszog fogalmat. vagy ennyire nehez belatni, mirol beszel a masik??)

es persze jogos, hogy a projector es egy rendes CRT tok mas: a projectorral soha nem fogsz hasznalhato szineket kapni! :p

Idézet

javaslok valamit és megfordítom a dolgot. ha valaki bizonyítékot akar az xvidre, akkor szolgáltasson ő.
mivel en eddig sem akartam semmit bizonyitani, igy remelem ezt nem tolem kerted. ha igen, akkor nem figyeltel, miket irok..

az itteni vita amugy felettebb hasznosnak bizonyult. plane a vege, az "allitsd be a lejatszodat jol, mert kulonben..." resz! tok jol latszik, hogy ha van is kulonbseg, az nem tud olyan nagy lenni, hogy barki, barmilyen korulmenyek kozott eszrevegye. ideznek egy regi (mar elhunyt) hifistat, aki magyarorszagon az apostola volt a kerdesnek: a jobb rendszer (itt audiora vonatkozik) az olyan, hogy a sarki rendor is meghallja a kulonbseget!

az 1cd-s es a 2cd-s divix kozott a kulonbseg ilyen. az eredeti dvd es a 2cd-s divx kozott a kulonbseg ilyen. a HD felbontas nehez kerdes: ahhoz megfelelo "meretu" (=latoszogu) felulet is kell, kulonben az emberi szem felbontasa amugy sem erzekeli a kulonbseget... ugyhogy errol nem nyilatkozhatom, mert nem tudok akkora latoszoggel mozizni itthoz.

az azonos bitrataju xvid es h264 kozott nem latszik ez a hatalmas kulonbseg itt a vitaban. lehet szidni a kiragadott kepeket, lehet szidni az "egy-ket filmet lattal csak" velemenyeket, de nem nagyon tudtatok "nesze, itt van, ebbol tenyleg csak a vak nem latja" informaciot prezentalni. sajnalom, de a "sarki rendor"  helyzeten nem tud tullendulni ez a vita! ezt mutatja a nem azonos bitrata felhanytorgatasa (18%-os kulonbsegrol beszelnuk!), ezt mutatja a lejatszoprogram kulonbsegenek, a jpg/png kepeknek a kritizalasa. mind, mind, mind erre utal!

hogy mi az en konkluziom magamnak? az, hogy ebben a meretben (2cd tomorites) es ebben a latoszogben (21" crt -- ketten nezzuk) szamomra nem lenyeges kulonbseg az xvid/h264. es mivel a gepem amugy is gyenge a h264-hez nincs miert eroltetnem. (persze nagyobb felbontasban --HD -- mas is lehet a helyzet, de akkor az mar egy szukitese az eredeti kerdesnek, specializacio, amit majd akkor nezek meg, ha lesz ertelme. persze a HD felbontasu xvid is nagyon jol nezett ki...)

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 19. 15:28 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#602 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:21

hasznald a TV beallitast mindig.

Mind2ben (Input/Output)? :)

#603 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:49

Y, Cr, Cb. A digitalis videok nem RGB szineket, hanem digitalis komponenseket tartonak. a torzitasmentes atalakithatosag miatt van a 16-240 koze valo korlatozas. van egy ujabb szabvany is, az xvYCC, azmar tartalamzza a majdnem teljes, palettat, ott 1-254 meretben lehet mocorogni. de. akijelzodnek ehhez tamogatni kell az xvYCC-t. a legtobb TV, amitogepmonitor meg nem tamogatja kellokeppen.

Aha. Szóval ha fejreállok is szar lenne a konvertálás mián a teljes tartományra értelmezve, és inkább így korlátozták, nem máshogy csesződik el... de valamiért akkor is úgy érzem, jobban is ki lehetett volna ezt találni (default kompresszió, vagy mittu domain)... így aztán nem elég, hogy hátulról sütögetett tft-t nézek (remélem átmeneti állapot, és hamarosan leáldozik ennek a technikának), még a videó se fekete, úgyhogy duplán sántít a végeredmény...

Ámde. Gondolom, akik a filmeket készítik, eleve úgy generálják az anyagot, hogy a 00000 feketét "felhúzzák" 101010h-ra, a fehérrel ellenben ugyanígy fordítva, és akkor valóban az a legjobb, ha ráteszem a dekompressziót, akár a kodekben, akár a videokártyán... mert azt nem hiszem, hogy az összes film készítői azzal a tudattal alkotnának, hogy a végeredményben minden fekete helyett kásás sötétszürke iszapot kapnak :fear:

Szerkesztette: alvaro 2008. 03. 19. 15:32 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#604 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:33

á, szinkezeles az mindenhol a "pain in the a..."!
tulajdonkeppen nem lehet jol megoldani. kozelitgetni lehet, de hogy tokeletes legyen? a konverziok meg gyanithatod, hogy nem segitenek rajta..
a forum ma:

#605 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 16:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:42

ha a forras lathatoan nem interleszes akkor nem kell. ha interleszes elvben azsem baj, mert az xvid tudja kezelni az interleszt. de. ekkor ne meretezd at a kepet! megjegyzendo, hogy nem minden asztali jatekos birkozik meg az interleszes h263-mal, igy csinalj egy rovid probat.

ez attol fugg hogy quality based one pass-sal vagy 2 pass encode-t akarsz-e csinalni. 1 menet a te procidon kb 40-50fps-sel fog menni, igy 2 menet kb a film valosideju hosszanal kicsit tart csak tovabb.

huu 1x mar beraktam valahova szklinshotokkal is egy egeszen jo setupot vagy 3-4 eve, francsetuggya mar hova...

Köszi a választ.

A forrás interlace (WinfastPVR2000 kártyával hardveresen rögzítve) a Dgmpegdec szerint. Viszont átméreteztem... Illetve némelyik program 720x576 -ról auto átméretezéssel 720x544  re méretezi. Na majd próbálgatok...
Lejátszani lejátszotta az asztali, csak az volt a furcsa, hogy pl. ugyan olyan beállítás mellett az egyik film jó volt -bár halványan kockás- a másik meg erősen képremegős volt(valószínűleg félkép sorrend hiba miatt). Mondjuk két különböző TV adóról származtak a filmek, ha ez számít valamit...

Eleve 2 menetben "szoktam"/próbálkoztam kódolni, gondoltam ez jobb minőséget ad. Nagy átlagban az első menet valóban 40 fps, a második 20 fps körül szokott alakulni (most már). Folyamatosan próbálkozom más-más programokkal (Vdubmod, Xmpeg, avi.NET), korábban Vfapi/VdubMod párossal csináltam, ott volt igaz az, hogy egy 10 perces film kódolása kb. 35 percig tartott.

Most megui illetve autoMKV van soron, ezekről sok jót olvastam, de nem adják könnyen magukat... :)

Az AutoGK volna nekem az igazi, de nem tudom a megfelelő Xvid beállításokat megadni benne/neki. Ezzel mingíg "kockás" a kép.

Csak azért annyira fontos ez nekem mert fejembe vettem, hogy egy sorozatot minél kevesebb lemezre igyekszem rátenni. DVD-ben ez sok lemez lenne, és most már nagyon nyomja a winchesteremet a sok epizód... :)

Arra a leírásra majd rákeresek még...

Üdv.

István

#606 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 16:57

Idézet: macil - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 16:37

Arra a leírásra majd rákeresek még...

Ha megtalatad engem is erdekelne a link. En a doom9-es leiras alapjan tomoritek, altalaban egesz jo eredmenyel... :)

Kosz,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#607 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 15:19

mindenki hülye, csak én vagyok faék.

gratulálok az érvrendszeredhez. utólagos engedelmeddel, lefordítottam az érveidet és összetömörítettem közérhetőre. így nem lóg ki a többi pro és kontra szófosástól (kivétel és áhitatos tisztelet sfij szakbarbaricus szövegeinek :Đ ) egyaránt. :up: :omg:  :Đ
tessen beülni egy hd proji elé vagy 100-120" hd tv elé, nagyfelbontású xvid és x264 anyagokkal, és nagyjából szimulálni a klasszikus házimozi nézési távolságot. ha ezt eddig nem tette meg, akkor szerintem ebben a témában (aka, nem a méret számít, hanem a svung, biológiailag én is ezzel áltatom egyébként magam), csak  méla kuss övezze az ön részéről az ügyet a továbbiakban. ha már megtette, na akkor nem tudom mi van.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 19:12 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#608 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:04

a) a stilus az ember! (az ervek megertesehez meg ketsegkivul kell gondolkodni is..)
b) egyre viccesebb.. eddig nem szamitott a latoszog, most meg "klasszikus hazimozi nezesi tavolsagrol beszelsz". (persze, persze, a meret szamit! 90 fokos szogben nem mindegy am, hogy a 40cm-es monitort nezed 20cm-rol vagy a 200cm-es vetitett kepet 1m-rol. miert lenne mindegy, hulyeseg! ne higgy senkinek se!)
c) az sem semmi, hogy ezeddig a h264 MINDIG es MINDEN esetben jobb volt az xvid-nel, most meg valami miatt a HD anyagokat ajanlgatod. most akkor megsem minden esetben? ha kisebb felbontast hasznalok, akkor megsem jobb a h264?
a forum ma:

#609 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:04

érintőleges a témában:
Simpsons Blu-Ray 1080p AVC 5.1 DTS HD-VET
BD+ is of course removed, play it anyway you like it.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#610 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:04

blablabla

sajnos ezen témában jelentkező problémáidon:
1. szövegértés
2. kötözködési és kiforgatási kényszer, megspékelve valami nekem mindig igazam van komplexussal
nem tudok segíteni, csak javasalatokat tehetek:
1. tanulni, tanulni, tanulni, lenin is megmondta. ne add fel.
2. szakorvosi segítség. hidd el, egy agyturkász biztosan tud segíteni a problémáidon.
a továbbiakban, ha megkérhetlek személyemmel kapcsolatosan keresd meg a moderatúrát, vagy akit és ahol akarsz, mert a továbbiakban se pro sem kontra nem foglalkozok ezzel az értelmetlen témával, illetve személyedet ezügyben vastagon, ívben és magasról ignorálom.
illetve mint olvtárs, ha kérhetném nyiss egy miért jobb az xvid, mint a x264 totyikot és az óvodát ott folytassa veled az, aki ebben parner, ezt a totyikot meg ne szard és szarasd össze hülyeségekkel.
köszönöm.

#611 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:49

van egy ujabb szabvany is, az xvYCC, azmar tartalamzza a majdnem teljes, palettat, ott 1-254 meretben lehet mocorogni. de. akijelzodnek ehhez tamogatni kell az xvYCC-t. a legtobb TV, amitogepmonitor meg nem tamogatja kellokeppen.

Ha már szóbakerűlt. Az x.v.color AVCHD-s felvételek hogyan játszhatók le számítógépen színhelyesen? Vagy  melyik software támogatja ezt a formátumot? mondjuk valami média player-re gondoltam, ami a kijelzőhöz igazítja ezt az új színprofilt. 

#612 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 21:54

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 15:24

Mind2ben (Input/Output)? :)

akkor jó, ha nem nyúl hozzá. úgy tudod eldőnteni, hogy a flim blank részén a kép picikét világosabb mint az alsó/felső csík.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#613 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 22:05

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 15:28

Aha. Szóval ha fejreállok is szar lenne a konvertálás mián a teljes tartományra értelmezve, és inkább így korlátozták, nem máshogy csesződik el... de valamiért akkor is úgy érzem, jobban is ki lehetett volna ezt találni (default kompresszió, vagy mittu domain)... így aztán nem elég, hogy hátulról sütögetett tft-t nézek (remélem átmeneti állapot, és hamarosan leáldozik ennek a technikának), még a videó se fekete, úgyhogy duplán sántít a végeredmény...

Ámde. Gondolom, akik a filmeket készítik, eleve úgy generálják az anyagot, hogy a 00000 feketét "felhúzzák" 101010h-ra, a fehérrel ellenben ugyanígy fordítva, és akkor valóban az a legjobb, ha ráteszem a dekompressziót, akár a kodekben, akár a videokártyán... mert azt nem hiszem, hogy az összes film készítői azzal a tudattal alkotnának, hogy a végeredményben minden fekete helyett kásás sötétszürke iszapot kapnak :fear:

szia. leírtam már, nemis egyszer, hogyha digitális a muszter, akkor 2k/4k DPX, RGB, és 10bitre kvantáltak a színkomponensek, nemlineárisan. ez kb 16 bites lineárisnak felel meg. ha celluózra forgatták, akkor a digit kópiát  DPX-re világítják le. szal van a kezükben olyan gyönyörűség amit te sosem láthatol. ehhez van spéci projijuk megnézni, a sony gyárt ollat, kb 85 ezer dollár. ezen ellenőrzik a levilágítást vagy a digit musztert. utánna mennek a laborba a hD/DVD képlemez számára mindezt lerohasztani. az RGB-ből 4:2:0-s YCC lesz, tehát kivágják a kukába az RGB pixelekenek lényegében a felét. Utána jön az hogy a 10-bit ből lesz ez a sánta 8 bites izé. benn ül a szobában a fénymegadó, a színtechnikus meg általában a rendező. sceneről scénére állítgatják a leendő DVD színeit. eccer aztán aszondják, mostmár elég ronda lett, mehet a lemmingeknek, akik majd fizetnek érte :D

Egyébként ezeért van az, hogy a DVD szebb képet ad komponensről, mint RGB-ről. Sőt a HDMI 1.3 esetében is át lehet kavarni komponensben, digitálisan. Ha van eizo moncsid ami eszik ilyen HDM-it a mindenféle LUT tábláival el tudja érni hogy legyen 256 árnyalat de ez azzal jár, hogy a zöld szin megszalad nemisolyritkán 260-280 közé, eizo megoldja okos palettázással. sRGB-ben meg marad ez a nyomoronc felállás, kicsit kompresszált dinamika, de legalább színhelyes. most nem mondom azt hogy szaladj el azonnal 400 ezer forintos eizo téjefét venni :D

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 19. 22:08 -kor

#614 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 22:37

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:55

Ha már szóbakerűlt. Az x.v.color AVCHD-s felvételek hogyan játszhatók le számítógépen színhelyesen? Vagy  melyik software támogatja ezt a formátumot? mondjuk valami média player-re gondoltam, ami a kijelzőhöz igazítja ezt az új színprofilt. 

szia. egy feltelepített AVCHD kodek megszokja oldani a problémát. sajnos az xvYCC-t teljes pompájában az sRGB-t tudó téjeftéken em élezheted :(

#615 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 00:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 21:54

akkor jó, ha nem nyúl hozzá. úgy tudod eldőnteni, hogy a flim blank részén a kép picikét világosabb mint az alsó/felső csík.

Input pc, outpu TV. :)

Szerkesztette: Mardel 2008. 03. 20. 00:28 -kor

#616 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 00:23

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:15

sajnos ezen témában jelentkező problémáidon:
1. szövegértés
2. kötözködési és kiforgatási kényszer, megspékelve valami nekem mindig igazam van komplexussal
egyetertek, de lathatoan hibas a ragozas. elso szam elso szemelyben kellett volna fogalmaznod, en ugy latom! ;)

Idézet

csak javasalatokat tehetek:
1. tanulni, tanulni, tanulni, lenin is megmondta. ne add fel.
latom a megertes nem az erosseged.. vajh mit csinaltam eddig..? persze, tanulni. de amit Te csinalsz a "tanar" oldalan, az elobb lesz vallasi dogma, mint tanitas. most oszinten, en tehetek rola, hogy igy nyilatkozol? nem hinnem.. vagy netan a "tanulni" ige is hibas, es helyette a "vallasi tanokat magadeva tenni" lett volna a precizebb? ;)

Idézet

2. szakorvosi segítség. hidd el, egy agyturkász biztosan tud segíteni a problémáidon.
mondom: a stilus az ember!

Idézet

a továbbiakban, ha megkérhetlek személyemmel kapcsolatosan keresd meg a moderatúrát,
miert tennem? nem stilusom nekem az ilyen.

Idézet

illetve mint olvtárs, ha kérhetném nyiss egy miért jobb az xvid, mint a x264 totyikot és az óvodát ott folytassa veled az, aki ebben parner, ezt a totyikot meg ne szard és szarasd össze hülyeségekkel.
köszönöm.
problemaddal keresd meg moderaturat. esetleg. :p

(es tovabbra sem erosseged a megertes... hogy honnan birtad kiolvasni, hogy en akarhol is az xvid-et allitottam volna jobbnak, mint a h264-et?? fel nem foghatom..)

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 20. 00:24 -kor

a forum ma:

#617 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 07:23

anélkül, h fenti postot elolvasnám, mert mélységes ignorálást vezettem be (jó, hazudok, mikor letekertem, az utolsó pár sort láttam), ez a vallási beszélgetős hittérítési szófosás kísérteties analógiát mutat az alábbi filmidézettel, az utolsó sor pedig akár allegórikus értelmet is nyerhetne.
  - És mit adtak nekünk mindezért cserébe? (t.i : a rómaiak)
  - Vízvezetéket?
  - Mit?
  - Vízvezetéket.
  - Ó, igen, igen.Azt ők adták, igen.
  - És a csatornázást.
  - Ó, igen, a csatornázást,
  - Ne feledd, hogy milyen volt a város előtte!
  - Jól van, elfogadom.A vízvezetéket meg a csatornázást ők csinálták.
  - És az utakat.
  - Persze, az utakat.
  - Ez nem is vita tárgya, ugyebár?
  - De eltekintve az utaktól,a vízvezetéktől, a csatornáktól...
  - Öntözés.
  - Gyógyászat.
  - Oktatás.
  - Jó, jó, elég volt. Elég.
  - És a borászat.
  - Igen, a bor tényleg nagyon hiányozna,ha elmennének.
  - Népfürdők.
  - És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is.Jól tudják, hogyan kell rendet tartani.Egy ilyen helyen.
  - Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól , oktatástól, bortól, közrendtől,öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól, közegészségügytől... mit tettek a rómaiak értünk?

(- Békét hoztak...)

#618 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 07:38

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 17:57

Ha megtalatad engem is erdekelne a link. En a doom9-es leiras alapjan tomoritek, altalaban egesz jo eredmenyel... :)

Kosz,
Samott

Tegnap este szántam rá egy kis időt, de nem jártam sikerrel. Néhány egyéb, régebbi hozzászólás alpján a doom9-es leírás valóban nem rossz.
Az én problémám az lehet, hogy nem DVD2Xvid tömörítést végzek, hanem a DVD-hez képest zajos, szemcsés, vacak képet tömörítek, amit gondolom zaj és egyéb szűrőkkel csiszolgatni kellene. Na ez nekem nem megy. Hozzáértésem nincs a lehetőségek/megoldások száma pedig igencsak bőséges.
De majd próbálkozom.  :)

Üdv.

István

#619 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 08:25

hat pedig pont ez az az eset, amikor sokat kell utanaolvasni, kiserletezni. nincs kiralyi ut, attol felek.
a forum ma:

#620 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 08:29

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 7:23

anélkül, h fenti postot elolvasnám,

Idézet

mert a továbbiakban se pro sem kontra nem foglalkozok ezzel az értelmetlen témával

ha hallgattal volna...

(peldabeszeded szep is, jo is, csak hat semmi koze az itteni beszelgeteshez. csak sajnalni tudlak, ha nem latod!)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »