HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 22:36

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 23:17

Nekem hasonló a problémám, csak annyi különbséggel, hogy én egy mkv fájl alá szeretnék nyomni magyar hangsávot. Sima divx-nél erre nagyszerű volt a Virtualdubmod. De a mkv az nem müxik. :(
Milyen progit javasoltok?

mkvmerge
- Where are we going?
- Let's go find out.

#642 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 23:46

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 23:36

mkvmerge

Köszi!
Láttam, hogy fentebb javasolta SFIJ, csak arra gondoltam ez egyesítésre meg szétvágásra jó csak. Ezért kérdeztem rá. :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#643 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 23:56

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 0:46

Köszi!
Láttam, hogy fentebb javasolta SFIJ, csak arra gondoltam ez egyesítésre meg szétvágásra jó csak. Ezért kérdeztem rá. :)

Jó erre is :)
Input/add
- Where are we going?
- Let's go find out.

#644 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 22:34

Valakinek nincs ötlete hogy MPC-HC alatt hogy varázsoljam működő képessé a CyberLink féle H.264/AVC codecet?  :think:

Kéne 1080p-hez a DXVA.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#645 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 17:12

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 23:34

Valakinek nincs ötlete hogy MPC-HC alatt hogy varázsoljam működő képessé a CyberLink féle H.264/AVC codecet?  :think:

Kéne 1080p-hez a DXVA.

Opsönsz/external filtersnél kell kókányolni valamit, prefer, block, ilyesmi.
Ez mondjuk sima MPC-ben van, a HC-t nem ismerem.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#646 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 17:17

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 18:12

Opsönsz/external filtersnél kell kókányolni valamit, prefer, block, ilyesmi.
Ez mondjuk sima MPC-ben van, a HC-t nem ismerem.

Azt beállítottam, de nem igazán akar működni. :(

Kimenetet nem mind1 mire állítja az ember. Mert vagy kép nincs, csak hang. Vagy áll a videó, vagy ugyanúgy csak proci számolja. :(
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#647 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 11:41

Sracok, elindult az m1/m2 HD, szabadon rogzitheto a TS, van valami egyszeru progi amivel ujratomorites nelkul lehet vagdosni ezt?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#648 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 03:13

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 11:41

Sracok, elindult az m1/m2 HD, szabadon rogzitheto a TS, van valami egyszeru progi amivel ujratomorites nelkul lehet vagdosni ezt?

Samott

TS Packet Editor, TS4Np, H.264 TS Cutter. Sajnos egyis sem igazán tökéletes.

#649 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 18:38

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 17:57

Ha megtalatad engem is erdekelne a link. En a doom9-es leiras alapjan tomoritek, altalaban egesz jo eredmenyel... :)

Kosz,
Samott

Melyik doom9-es leírás?
Utoljára még a divx korszakban tömörítettem, elkelne egy gyorstalpaló. :)

#650 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 19:20

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 19:38

Melyik doom9-es leírás?
Utoljára még a divx korszakban tömörítettem, elkelne egy gyorstalpaló. :)

En ezt hasznalom... persze mar rutinbol. Illetve kezzel beleturok egy kicsit az elkeszitett avs fileba (deinterlace, sharpen)...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#651 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:33

A kerdes meg mindig aktualis... ;) Most mar ott tartok, hogy kiegyeznek barmilyen hasznalhato szerkeszto szoftverben, ami tud deinterlacelni, vagni, cropolni, atmeretezni es valami vesztesegmentes formatumban kiadni az eredmenyt.

Samott

#652 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 11:34

Hi

Jelenleg x264 kódolásra bevált programom az megui.
Az előre definiált kódolási paramétereket szoktam használni, attól függően mobil cuccra kell vagy HD anyagot készítek.
Ez utóbbit matroska konténerbe pakolom.
Ilyenkor a használt profil "unrestricted 2pass HQ"
Ekkor a következő paraméterek mennek ki az x kódeknek:
program --pass 2 --bitrate 14434 --stats ".stats" --ref 5 --mixed-refs --bframes 3 --b-pyramid --weightb --direct auto --deblock -1:-1 --subme 7 --trellis 2 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --me umh --threads auto --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input" 

Viszont most olvastam ha másik profilt állítom be akkor a dekódolás megfelelő lejátszó esetén kiküldhető a videokártyának.
Ehhez a következő profilt választottam, "DXVA-HD-HQ"
Ekkor a következőek a paraméterek.
program --pass 2 --bitrate 14434 --stats ".stats" --level 4.1 --ref 4 --mixed-refs --bframes 3 --weightb --direct auto --deblock -1:-1 --subme 7 --trellis 2 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --vbv-bufsize 50000 --vbv-maxrate 50000 --me umh --threads auto --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input" 

Ez így működik is, unrestricted profilnál a prociterhelés 40-60% között van, míg DXVA esetén 5-20% között.
Ez így nagyon tetszik.  :)
Mivel nekem a paraméterek nem mondanak semmit a kérdésem a hozzáértőktől, minőségbeli különbség van e a két profil között?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#653 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 12:29

A részleteket nem értem, egyedül a bitrate az ami szemet szúrt. Túl magas. Milyen felbontású filmekkel dolgozol? 14k+ bitrate pl. csak 1080p filmekhez kell, de oda is csak akkor, ha 16:9 a képarány vagy túl mozgalmas a film.

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 12. 29. 12:30 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#654 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 12:35

Idézet: Samott - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 20:33

A kerdes meg mindig aktualis... ;) Most mar ott tartok, hogy kiegyeznek barmilyen hasznalhato szerkeszto szoftverben, ami tud deinterlacelni, vagni, cropolni, atmeretezni es valami vesztesegmentes formatumban kiadni az eredmenyt.

A transport stream-et áttenni MPEG2 "folyamba", utána már bármelyik normál videóvágó software-rel vagdoshatsz (Adobe cuccok pl.), nem?! :confused: :think:

Szerk.: Kipróbálhatod a ProjectX-et is, KATT!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Csokis 2008. 12. 29. 12:39 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#655 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 13:43

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 12:35

A transport stream-et áttenni MPEG2 "folyamba", utána már bármelyik normál videóvágó software-rel vagdoshatsz (Adobe cuccok pl.), nem?! :confused: :think:

Szerk.: Kipróbálhatod a ProjectX-et is, KATT!

Ugy erted tomoritesem at az mpeg4-es videot mpeg2-be? De az minosegromlassal jar... Ha jol latom a ProjectX csak mpeg2-ot tud, vagni, arra meg mar van egy tokeletes eszkozom (TMPGEnc MPEG Editor)...

Samottt

#656 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 15:03

Idézet: Samott - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:43

Ugy erted tomoritesem at az mpeg4-es videot mpeg2-be? De az minosegromlassal jar... Ha jol latom a ProjectX csak mpeg2-ot tud, vagni, arra meg mar van egy tokeletes eszkozom (TMPGEnc MPEG Editor)...

Ja, tényleg, MPEG4-es topikban vagyok. :omg: Bocsi. :) A legjobbnak a Transport Stream Packet Editor-t tartják (KATT!), de ez meg fizetős. Bár, ha tényleg jó, akkor akár meg is érheti azt a 40 eurót. :think:

Szerkesztette: Csokis 2008. 12. 29. 15:10 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#657 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 18:12

Samott

Ha nem akarsz egy felvett műsor közepéből kivágni részeket, akkor tudok egy jó megoldást, ami nálam már bevált. Az m1 és m2 esetében egyébként sincsenek műsor közben reklámok, így csak az elejét és a végét kell vágni.

Kezdem az elején.
Én DVBViewer Pro-val rögzítek TS formátumba. A műsor kezdete előtt kb. fél perccel kezdem a felvételt és a végére is ráhagyok kb. ugyanennyit. Felvétel közben kikapcsolom a kép és hang dekódolást, mert úgyis az adatfolyam lementése a cél és más ne is terhelje a gépet. Minden háttérfolyamatot leállítok. Ha minden ok, akkor a Stream Error értéke 0 lesz, ami azt jelenti, hogy nincs hiba az anyagban.

A TS állomány esetében valamelyik lejátszó programmal, pl. KMPlayer-el megkeresem a film elejét és a végét és az időpontokat megjegyzem. Eztuán a TSmuxer-rel a Split and Cut résznél be lehet állítani, hogy a film elejéből és végéből mennyit vágjon le. Így elkészül a vágott TS állomány, amit érdemes leellenőrizni, hogy jól sikerült-e a vágás. Mivel nincs újratömörítés, így csak I típusú kockáknál tud vágni, de ez nem is baj, mert nem lesz sérült a struktúra a TS állomány elején és végén, ha mégis az, akkor a következő lépés kijavítja.

Eztuán a vágott TS állományt betöltöm a TS Doctor-ba, amit végig is futtatok rajta. Ez egy picivel hosszabb folyamat, mint az előző. A lényeg az, hogy ne találjon benne hibát. Az eredmény egy olyan TS állomány, amiből már lehet MKV-t csinálni.

A TS-ből MKV készítésre - amely csak konténer csere - a GDSmux-ot használom, ami a Haali Media Splitter része. Ez átnyomja a TS-t MKV-ba. A létrejött MKV már több médialejátszó progival lejátszható, de még nem tökéletes, azaz nem eszi meg mindegyik. Szóval ezt az MKV-t még át kell nyomni az MKVmerge-n, ami létrehoz egy olyan MKV-t ami már a végleges kész anyag.

Nem egyszerű folyamat, mert  sok-sok temporális állomány keletkezik, de legalább nem lesz olyan probléma, hogy az egyik lejátszó viszi, a másik pedig nem. A legfontosabb, hogy marad az eredeti kép és hang, azaz nincs újratömörítés. Az újratömörítés mivel veszteséges, azért rontaná a minőséget.

A jövőben a DVB-T (földi digitális) csatornák lehet, hogy AAC hangot fognak használni. Én erre is kipróbáltam. A T-Home műholdas szolgáltatása a hivatalos induláskor egy hétig FTA, azaz szabadon vehető volt. Az onnan felvett HD-s anyaggal is elboldogultam ezzel a módszerrel. Ott majdnem minden csatorna AAC hangot használ.

A kész anyagot egy Popcorn Hour asztali lejátszóval is le szoktam ellenőrizni, hogy viszi-e. Végig hiba nélkül vitte.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 12. 30. 18:23 -kor

#658 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 20:25

Van az mkvmerge-nel felhasznalobaratabb progi, amivel mkv-bol ki lehet vagni egy reszt direct stream copy-zassal?

#659 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 14:11

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:29

A részleteket nem értem, egyedül a bitrate az ami szemet szúrt. Túl magas. Milyen felbontású filmekkel dolgozol? 14k+ bitrate pl. csak 1080p filmekhez kell, de oda is csak akkor, ha 16:9 a képarány vagy túl mozgalmas a film.

Hi

Ezt csak azért csináltam, hogy kipróbáljam valóban ki lehet e küldeni a megfelelően kódolt anyagot dekódolásra a videokártyának.
Nem a bitrátán van a hangsúly hanem a paramétereken.  ;)

Egyébként 1680x1050 felbontású 40mp hosszú játékból felvett fraps videóról van szó.
Ezért ekkora a bitráta.  :cool:

Senki nem érti a paraméterezést?  :think:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#660 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 14:21

Idézet: szabi - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 14:11

Senki nem érti a paraméterezést?  :think:

Az x264 és a DXVA kompatibilitás... De erdemes elolvasni a srac tobbi bejegyzeset is.

Samott

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.