HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 11:59

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 16:55

MeGUI-ban probald, x264-re, HQ profillal. ;)

Samott

Hi

Nem tudom nálad mi a helyzet, nálam megui nem jól küldi ki a paramétereket x264-nek.
Ilyenkor x264 preset -fast beállításokkal működik ami kicsit messze van az áhított HQ profiltól várt minőségtől.
Mindez megui 1056, x264r1183 és STx264.v85 profilgyűjteménnyel.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#742 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 20:18

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.
Vettem egy telefont ma, ami elméletileg a következőket tudja játszani:

Támogatott videó-fájlformátumok: .3gp, .mp4, .avi, .asf.; kodekek: H.263, H.264, MPEG-4, WMV9

Értelmezésem szerint ez azt jelenti, higy aviból MPEG-4 -et játszik le csak. Kérdésem az lenne, hogy mivel kódolok mpeg-4 avit? Mit jelent az, hogy MPEG-4 avi?
Már lekódolt aviból hogyan készíthetek MPEG-4-es avit egyszerűen, átkódolás nélkül?

Remélem értelmeset kérdeztem! :)

Tomesz.

#743 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 09:02

Quicktime Pro-val tudtam ilyenbe menteni.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#744 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:40

Megui ezzel az x264 beállítással mp4 formátumban symbian-os nokiákon tökéletesen működik:
program --profile baseline --level 1.3 --pass 2 --bitrate 500 --stats ".stats" --thread-input --ref 2 --vbv-bufsize 1000 --vbv-maxrate 768 --output "output" "input" 

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#745 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 23:57

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 9:02

Quicktime Pro-val tudtam ilyenbe menteni.

Régebben volt egy DivXPro 5.xxx verzió, amelyi a méretre lekódolt ani videót ugyanolyan minőségű MP4 formátummá konvertálta.

Annyi bajom van a sok mindenféle MP4 konverterrel, hogy előtte egy nagyobb avit kell készítsek ráégetett felirattal, hogy MP4-ben megfelelő minőséget kapjak, márha ki tudom számolni egy kalkulátorral a megközelíteni kívánt méretet...

Esetleg valakinek nincs meg ez a fajta DivX Pro teljes verzióban?

Tomesz

#746 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 08:00

De miert kell kodolgatni ha tamogatott az .avi es a H.263-as kodek? Ilyen formaban van fent minden a neten... xvid, divx mind errol szol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#747 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 09:19

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 8:00

De miert kell kodolgatni ha tamogatott az .avi es a H.263-as kodek? Ilyen formaban van fent minden a neten... xvid, divx mind errol szol.

Samott

akárhogy kódoltam .avi-ba, meg sem ismeri a telefon. Magát a file-t nem látja. ffdshow kodekpakkom van, elméletileg tudja a h263-at, de nem tudom miért nem ismeri meg a telefon.

Tomesz

#748 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 09:56

A .3gp, .mp4, .avi, .asf., stb azok KONTÉNEREK, azaz váz funkciót töltenek be. Ahogy des hozta fel példának egy másik topikban, hasonló, mint a .zip vagy a .rar. Tartalmazhatnak hangsávokat, videót (még feliratot is) különböző kódekekkel kódolva, mint tartalmat.

Samott jól írja. A neten minden MPEG4, XViD, DivX, h/x263-ban van fent, a konténer meg általában .avi szokott lenni, az .mkv (Matroska Video), .asf(wmv), .mov (Apple QuickTime), stb. konténerek ritkábbak. MPEG2-nél elképzelhetők .vob (DVD), program/transport stream (ez nem csak MPEG2-nél lehetséges) konténerek is.

Na már most tegyük fel, van egy MPEG4, XViD, DivX-es videód, de nem avi. Nem kell az egészet átkódolni aviba, mert az idő, energia, újabb minőségveszteség. Hanem ki kell szedni a cuccot (a videót, hangsávokat) a régi konténerből és beletenni változatlanul egy másik konténerbe (itt most avi). Mindenféle átkódolás nélkül megvan. Bármelyik videoeditor vagy videoconverter progi tudja. Megnyitod a nem avi-s videót, majd elmented újrakódolás ("Copy Stream"-nek hívják általában) nélkül avi konténerbe. Mp-ek alatt megvan. Ha aviról van szó, akkor én általában a VirtualDub(Mod/MPEG2) valamelyik verzióját szoktam használni, de csinálhatod mással is. Főleg mert a VirtualDub nem boldogul minden kódekkel. Mondjuk nekem általában ez a progi megfelel, mert nem vagyok videób*zi. Ha valamivel nem boldogul, akkor mencoder vagy FFmpeg parancssoros progikkal szoktam konvertálni (azaz most a téma szempontjából másik konténerbe átrakni a cuccost).

Szerkesztette: N0zer0 2009. 12. 24. 10:16 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#749 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 10:41

Pont ez lenne a bajom most nekem is. Töltöttem le pár mkv fájlt, amiben a hangsávot kéne átkódolni. Legtöbbször az a bajom, hogy dts-ben van a hang, és azt nem tudja a tv lejátszani, vagy pedig valami teljesen gány mkv a fájl, amit a számgép lejátszik, de a tv nem lát bele.
Milyen progit javasoltok, amivel tudok így manipulálni, copy stream-elni, transkódolni esetleg hangsávot átkódolni valami másba, akár 2.0 mp3-ba?

szerk: leírom újra, mert még kicsit korán van,körülményesre sikerült az előző mondat:
szóval van egy tv-m, ami usbről játsza az mkv fájlokat, de nem tud DTS-t. az audio sávot kéne átkódolnom valami másba, de hogy ugyanúgy mkv legyen a végeredmény

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 12. 25. 11:01 -kor

#750 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 13:34

mkvtoolnix, azon belül is mkvextract, amivel kiszeded az mkv fájlok tartalmát.

Majd miután a hangsávot átkonvertáltad mp3-ba, vissza copy-zod az egészet videóstól mkv-ba. Mondjuk ezt a második műveletrészt még nem csináltam. mkv-ból még csak kifelé szedtem, bele még nem muxoltam semmit.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#751 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 17:12

Na ezzel próbáltam már.
Törött fájlt jelez a tv, tehát nem csak a hanggal, hanem szerintem a videóval is baja van... francba...
50 perces full hd anyagra azt mondja a c2d 1.8-as noti, hogy 8 óra konvertálás....

#752 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 18:26

Nem muszáj visszamuxolni, normális lejátszók viszik úgy is a hangot, ha pl ott van az ac3 fájl a film mellett, csak a fájlneveknek kell egyezni. Mondjuk a tv nem biztos, hogy vinné.

Szerintem te valami mást próbáltál, ezek a progik nem konvertálnak, csak a streameket másolgatják ide-oda.

szerk.: ha nem megy a konvertálás, akkor az is megoldás lehet, hogy leszeded az adott műsort olyan hangsávval, amilyen neked kell, majd kimuxolod belőle a hangot, és összerakod a hd képpel :think:

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 12. 25. 18:28 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#753 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 18:36

Úgy csináltam, hogy mkvmerge gui progival kiszedtem külön csak az audio-t, lett kb 200 mega. azt handbrake-kel megnyitottam, ott lehetett audio codecet választani, kaptam valami 250 megát asszem (vagy fordítva?). lett ebből is egy mkv fájl. Aztán megnyitottam ismét az mkvmerge gui-val az eredetit, meg a konvertáltat, és a jó képet és jó hangot hagytam bepipálva.
na így nem ment :)
most vagy a konténert rontja el az mkvmerge, vagy az eredeti video formátum nem tetszik a tv-nek. mert a számítógépen a vlc az viszi.
a tv ha hibás audio-t talál, akkor kép van, csak hang nincs. itt egyáltalán meg se nyílik a fájl.

a mellérakom az audio-t nem próbáltam. más verzióban meg nincs fent.

#754 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 19:20

Esetleg még ezzel próbáld meg, hátha.
http://forum.doom9.o...ad.php?t=125966
- Where are we going?
- Let's go find out.

#755 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 19:26

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 19:20

Esetleg még ezzel próbáld meg, hátha.
http://forum.doom9.o...ad.php?t=125966

igen, ezt használja majdnem minden konvertáló progi :)

#756 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 22:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 9:56

A .3gp, .mp4, .avi, .asf., stb azok KONTÉNEREK, azaz váz funkciót töltenek be. Ahogy des hozta fel példának egy másik topikban, hasonló, mint a .zip vagy a .rar. Tartalmazhatnak hangsávokat, videót (még feliratot is) különböző kódekekkel kódolva, mint tartalmat.

Samott jól írja. A neten minden MPEG4, XViD, DivX, h/x263-ban van fent, a konténer meg általában .avi szokott lenni, az .mkv (Matroska Video), .asf(wmv), .mov (Apple QuickTime), stb. konténerek ritkábbak. MPEG2-nél elképzelhetők .vob (DVD), program/transport stream (ez nem csak MPEG2-nél lehetséges) konténerek is.

Na már most tegyük fel, van egy MPEG4, XViD, DivX-es videód, de nem avi. Nem kell az egészet átkódolni aviba, mert az idő, energia, újabb minőségveszteség. Hanem ki kell szedni a cuccot (a videót, hangsávokat) a régi konténerből és beletenni változatlanul egy másik konténerbe (itt most avi). Mindenféle átkódolás nélkül megvan. Bármelyik videoeditor vagy videoconverter progi tudja. Megnyitod a nem avi-s videót, majd elmented újrakódolás ("Copy Stream"-nek hívják általában) nélkül avi konténerbe. Mp-ek alatt megvan. Ha aviról van szó, akkor én általában a VirtualDub(Mod/MPEG2) valamelyik verzióját szoktam használni, de csinálhatod mással is. Főleg mert a VirtualDub nem boldogul minden kódekkel. Mondjuk nekem általában ez a progi megfelel, mert nem vagyok videób*zi. Ha valamivel nem boldogul, akkor mencoder vagy FFmpeg parancssoros progikkal szoktam konvertálni (azaz most a téma szempontjából másik konténerbe átrakni a cuccost).

Köszönöm szépen aleírást, érthető teljes mértékben.

Kérdésem az lenne, hogyha nekem egy AVI-m van, de nem ismeri meg a telefon, akkor is próbáljam meg áttenni mondjuk egy h263 aviba?

Próbálkoztam egy régebbi 5.02-es verziójú Divx MP4 converterrel, ami valószínűleg ugyan ezt a konténer másolást végzi, mert tényleg másodpercek alatt megvolt. De sajnos ezt a típusú MP4-et nem játsza le a telefon. Vajon azért nem, mert nem h263 volt a codec hanem Divx 5.0 (dx50)?

#757 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 10:08

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 22:54

Köszönöm szépen aleírást, érthető teljes mértékben.

Kérdésem az lenne, hogyha nekem egy AVI-m van, de nem ismeri meg a telefon, akkor is próbáljam meg áttenni mondjuk egy h263 aviba?

Próbálkoztam egy régebbi 5.02-es verziójú Divx MP4 converterrel, ami valószínűleg ugyan ezt a konténer másolást végzi, mert tényleg másodpercek alatt megvolt. De sajnos ezt a típusú MP4-et nem játsza le a telefon. Vajon azért nem, mert nem h263 volt a codec hanem Divx 5.0 (dx50)?

Figyi, ehhez a telefonhoz nem adtak vmi cd-t(ilyen-olyan driver, user manual szokott rajta lenni), amin esetleg van media converter is? De ha leírnád a telefon tipusát, az is segítene.

A codec egy dolog, de ugye van még felbontás is, framerate, a codec beállítások(advanced settingset nem nagyon komálják), de most csak nagy általánosságokat mondtam.

Amit divx5.0ás avit csináltál, abban próbáld meg átállítani a FourCC-t. Ez az avi fejlécében van, ebből tudja az adott lejátszó, hogy mivel kódolták. >>LINK<<

#758 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 20:06

Idézet: pitius - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 10:08

Figyi, ehhez a telefonhoz nem adtak vmi cd-t(ilyen-olyan driver, user manual szokott rajta lenni), amin esetleg van media converter is? De ha leírnád a telefon tipusát, az is segítene.

A codec egy dolog, de ugye van még felbontás is, framerate, a codec beállítások(advanced settingset nem nagyon komálják), de most csak nagy általánosságokat mondtam.

Amit divx5.0ás avit csináltál, abban próbáld meg átállítani a FourCC-t. Ez az avi fejlécében van, ebből tudja az adott lejátszó, hogy mivel kódolták. >>LINK<<

Szia!

Nokia X3 a telefon típusa.

Sajnos a telepítő CD-jén nincs még egy manual sem, csak zene feltöltésére alkalmas szoftver. :(

FourCC kód cserével is próbálkoztam már, sajnos nem segít. Vagy 15 féle változatot kipróbáltam, de nem látja akkor sem az avikat. MP4-be ha átnevezem, akkoa hangot lejátsza, de a képet így sem.

Egyelőre csak a konvertált MP4-et játsza le és a 3GP fájlokat. Úgy látom nem fogom megúszni az újrakódolást MP4-be, és a PDA-ra lekódolt filmjeimet is újra kódolhatom...

Olyan programot sem találtam a neten, ami .avi-ból .mp4 -et készítene újrakódolás nélkül.

Tomesz

#759 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 22:21

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 20:06

Szia!

Nokia X3 a telefon típusa.

Sajnos a telepítő CD-jén nincs még egy manual sem, csak zene feltöltésére alkalmas szoftver. :(

FourCC kód cserével is próbálkoztam már, sajnos nem segít. Vagy 15 féle változatot kipróbáltam, de nem látja akkor sem az avikat. MP4-be ha átnevezem, akkoa hangot lejátsza, de a képet így sem.

Egyelőre csak a konvertált MP4-et játsza le és a 3GP fájlokat. Úgy látom nem fogom megúszni az újrakódolást MP4-be, és a PDA-ra lekódolt filmjeimet is újra kódolhatom...

Olyan programot sem találtam a neten, ami .avi-ból .mp4 -et készítene újrakódolás nélkül.

Tomesz

Nos, tenned kéne egy próbát. A Nokia PC Suite-ba bele integrálták a Nokia Video Manager-t, ami nem csak file transferre jó, hanem a cél készülékre optimalizált videót tud transzkódolni.

Mivel nekem nincs nokia telkóm, és ez a nyavalyás progi hibával elszáll kódolás közben win7 rc1-en, sajna nem tudok átkódolni egy videót sem.

Veszel egy sima xvid/divx-es avi-t, átkódoltatod ezzel a a Nokia Video Managerrel (elméletileg ez tuti olyan formátumba kódolja, amit tud is a telefonod) és szépen összehasonlítod a két videót. Pl. GSpot-tal. És keresed a különbségeket. Ha olyanok, amit lehet/érdemes buzerálni, akkor jöhetnek a célprogik (fourcc és tsai). Máskülönben marad az átkódolás.

De el kell mondjam, hogy ez is csak egy telefon, ami tud vmiféle videót lejátszani, erős megkötésekkel.

#760 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 25. 09:33

Sziasztok,

Segítséget kérnék Megui programmal kapcsolatban: MiniDV kameráról származó DV AVi fájlt szeretnék betölteni a programba, de nem tudok rájönni, hogy hogyan kell. Csak hibaüzenetet kapok, hogy nem komálja ezt az anyagot (sajnos, most nem tudom idézni).

Továbbá szeretnék kísérletezni a 720x576 felbontású DV AVI felkonvertálásávak 1280x... vagy 1920x... felbontásba remélve egy kissé jobb  minőséget. A  végtermék  Xvid (AVI)  vagy  X(H).264 (MKV) lenne. Érdemes, illetve lehetséges ?

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.