HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers Avagy miről szólt volna az eredeti topic

#121 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 16:29

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:56

Meg egyszerubb, ha le sem kell szedni, hanem oldalra nyilik.

Amugy megfelelo elhajlitasi apparatus hijan nem is tudnek olyan trukkos hajtasokat csinaltatni, mint a gyari hazak lemezein levo (180+90 fok), igy ha nem a radiatorra rogzulne az oldallap, nem tudnam elegansan rogziteni.

Sztem nem a legjobb megoldás ha csak nyitni lehet az oldallapot mivel szereélnél útban van és igen zavaró..

-SZvsz bőven elég az 1db fdd.. Manapság azt is már csak kártyaolvasónak használják az emberek  nem pedig floppy-nak.. ;)
- Hátul maradhat natúr szinű.. Az illik oda jobban.
- A fütöradi jobb alul ahol a mostani képeken is van mivel így (ahogy írtad is) még a vinyókat is hütheted vele,vmint ha az oldallapon levő radiból a csövek középen jönnének ki akkor végképp csak a kinyitható és nem levehető megoldás maradna ami sztem rossz.

:respect:
God is dead. Meet the kids.

#122 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:47

az arara en is kivancsi leszek :)

#123 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:42

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 16:29

Sztem nem a legjobb megoldás ha csak nyitni lehet az oldallapot mivel szereélnél útban van és igen zavaró..

Felo, hogy ezt a kompromisszumot el kell fogadni egy ilyen haz eseteben.

Idézet

-SZvsz bőven elég az 1db fdd.. Manapság azt is már csak kártyaolvasónak használják az emberek  nem pedig floppy-nak.. ;)

Szerintem is, de kaptam olyan visszajelzest, hogy nem, mert FDD-n kivul kartyaolvasonak is 3.5"-osat hasznal az illeto.
Idokozben atgondoltam, s a 6+1-es felallasra szavazok :cool:. azaz felulrol lefele: 1db FDD - 3db ODD - Futoradi(+120mm-es venti+4db HDD) - 3db ODD. Igy felul is van elegseges szamu 5.25"-os fiok, a futoradi is kozeptajt van, s szukseg eseten rendelkezesre all tovabbi 3db 5.25"-os fiok (mobilrack-ek jo helyen vanna alul is).

Idézet

- Hátul maradhat natúr szinű.. Az illik oda jobban.

Hatulrol nezve, ahol a hatlap is natur, a fekete L-profil mutatna jobban, de vegul is az eleje a mervado.

Idézet

- A fütöradi jobb alul ahol a mostani képeken is van mivel így (ahogy írtad is) még a vinyókat is hütheted vele,vmint ha az oldallapon levő radiból a csövek középen jönnének ki akkor végképp csak a kinyitható és nem levehető megoldás maradna ami sztem rossz.

Nem ertem, hogy a (tovabbra is a radiator elen, azaz az elso natur szinu L-profilok takarasaban, csak) kozepen elvezetett csovek ezt mennyiben befolyasoljak.
Azt tudom, hogy kaphatoak olyan pneumatikus csatlakozok, melyekkel kvazi veszteseg mentesen oldhato a kapcsolat, de pontosan hogyan kepzelted a leveheto radiatort?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#124 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 00:42

Sajnos kronikus idohianyban szenvedek. Egy oldallal el vagyok maradva es nem tudom mikor lesz idom protolni. Ha menet kozben felmerulne igeny, amit esetleg meg tudok oldani, akkor e-mailben elerheto vagyok.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#125 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 14:23

Varom a gyorsreagalasu velemenyeket/erveket az alabbiakkal kapcsolatban, mert a sok tepelodes ellenere nem birok donteni :):
- (ODD+FDD) 5+1 v. 5+2 v. 6+1? Kacerkodtam a 6+1-es felallas gondolataval, de egy alaplap+tap magasnyi miditoronyhoz leginkabb az 5+1-es felallas illik, ez testesiti meg az optimalis terkihasznalast.
- Futoradi-venti-HDDk csoportosulas alul legyen-e, vagy inkabb kozepen (ket csoportra osztva az ODD-ket)? 5+1-es felallas eseten felul 2db, alul 3db ODD lenne.
- Atgondoltam, hogyan lehetne zartszelvenybol alaplapi talcat epiteni, s arra jutottam, hogy az elonyei kozt szerepel a kisebb helyfoglalas (magassag) es az elhajlitott lemezek kikuszobolese, illetve a precizios megmunkalast igenylo lemezek szamanak csokkentese. Hatranya viszont, hogy nem lenne kiveheto. Szerintetek elfogadhato kompromisszum?

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#126 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 15:51

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:42

Szerintem is, de kaptam olyan visszajelzest, hogy nem, mert FDD-n kivul kartyaolvasonak is 3.5"-osat hasznal az illeto.
Idokozben atgondoltam, s a 6+1-es felallasra szavazok :cool:. azaz felulrol lefele: 1db FDD - 3db ODD - Futoradi(+120mm-es venti+4db HDD) - 3db ODD. Igy felul is van elegseges szamu 5.25"-os fiok, a futoradi is kozeptajt van, s szukseg eseten rendelkezesre all tovabbi 3db 5.25"-os fiok (mobilrack-ek jo helyen vanna alul is).

Hatulrol nezve, ahol a hatlap is natur, a fekete L-profil mutatna jobban, de vegul is az eleje a mervado.

Nem ertem, hogy a (tovabbra is a radiator elen, azaz az elso natur szinu L-profilok takarasaban, csak) kozepen elvezetett csovek ezt mennyiben befolyasoljak.
Azt tudom, hogy kaphatoak olyan pneumatikus csatlakozok, melyekkel kvazi veszteseg mentesen oldhato a kapcsolat, de pontosan hogyan kepzelted a leveheto radiatort?

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Ezt már másodszor fogom leírni,mert először amikor elküldtem akkorm ár pont karbantartsá volt és így nem ment el.. .

Idézet

Nemigazán értem hogy miért kellene kompromisszumokat kötni ennél a háznál ahol épp az a cél hogy olyan házat építsünk ami mindenki testreszabhat. S szerintem akinek már egy ilyen ház kell az szinte mindíg csinosít/gyorsít/újít valamit a gépén és ehhez óhatatlanul sokat kell szerelni a gépet.. Épp ezért nem lenne szerencsés ha csak nyitni lehetne és nem egy az egyben levenni..

Idézet

6+1 szvsz sok lenne. Inkább 5+1 az optimális..1 felül, 5 alul és a futo radi alul legyen ahogy a legutóbbi képen is van mert így a hdd-ket is lehet hüteni (jó ötlet!).

Idézet

hogy hogy képzeltem el? oldallap kinyit,csatlakozó kiold,radi leemel.. Víz benne marad,egyszerű szerelni,szvsz tökéletes megoldás..

Este majd bövebben is kifejtem a dolgokat ha nem ok vmi de most mennem kell..

#127 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 16:49

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 15:51

Nemigazán értem hogy miért kellene kompromisszumokat kötni ennél a háznál ahol épp az a cél hogy olyan házat építsünk ami mindenki testreszabhat. S szerintem akinek már egy ilyen ház kell az szinte mindíg csinosít/gyorsít/újít valamit a gépén és ehhez óhatatlanul sokat kell szerelni a gépet.. Épp ezért nem lenne szerencsés ha csak nyitni lehetne és nem egy az egyben levenni..

Nem vagyok semmi jo elrontoja, de pillanatnyilag nincs otletem a konkret megvalositasra.

Idézet

6+1 szvsz sok lenne. Inkább 5+1 az optimális..1 felül, 5 alul és a futo radi alul legyen ahogy a legutóbbi képen is van mert így a hdd-ket is lehet hüteni (jó ötlet!).

A HDD-k, a venti es a futoradi egyutt maradna, igy ezen csoportosulas feljebb helyezese nem befolyasolna a merevlemezek huteset.

Idézet

hogy hogy képzeltem el? oldallap kinyit,csatlakozó kiold,radi leemel.. Víz benne marad,egyszerű szerelni,szvsz tökéletes megoldás..

Jol hangzik, de technikailag hogyan? :)

Ahhoz, hogy a radi eleben lehessenek a csatlakozok, es a haz elolapjanak oldalaban legyenek a csovek bevezetve nem mindegy, hogy hol van az ajtokent nyilo radiator tengelye. A leheto legkulsobb pontban kell lennie, hogy mikor 90 fokban kinyitja az ember, a radiator ele (azaz az ott leledzo konyokcsonk) ne befele, a haz tere fele mozduljon el (Mint az a korabbi konstrukcio eseten volt lathato), hanem kifele. Ezert turemkednek ki a sarkokban a kereszttarto zartszelvenyek (182mm helyett ~260mm), ugyanis adta magat a lehetoseg, hogy a stabil felfuggesztesi alapot kepezo zartszelvenyben legyen a tengely. Namost a legegyszerubb az, ha a radiator vegelemebe alul es felul is egy hengeres feju imbuszt csavarok, mely hengeres fej a szamara - a kilogo zartszelvenyekben - kikepzett furatban tengelyt alkot.
Namost ezt kellene valahogyan - a nyitott allapotot - oldhatova varazsolni. Vagy ha ez nem kivitelezheto, akkor mas modon megoldani a tengely+oldhatosag problemajat... Javaslat?

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#128 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 17:27

Azt sem art szem elott tartani, hogy a csovek oldasat lehetove tevo csatlakozok keresztmetszete jelentosen leszukul (kerdes, hogy szamszerint mennyire?). A pneumatikaban, ahol is hasznalatosak, nem jelent problemat, de folyadek eseten annal inkabb. Persze az oldallapradiatorok parhuzamositasa javit a helyzeten.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#129 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 17:28

Esetleg, ha az oldallapradik hatrafele nyilnanak? Akkor is ragaszkodnal a levehtoseghez?

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#130 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 23:57

Idézet

A HDD-k, a venti es a futoradi egyutt maradna, igy ezen csoportosulas feljebb helyezese nem befolyasolna a merevlemezek huteset.

Ha a radi+venti pl középre kerül és vele együtt ugye a HDD-k is akkor hogy oldod meg a hdd-k felfogatását?

Idézet

Ahhoz, hogy a radi eleben lehessenek a csatlakozok, es a haz elolapjanak oldalaban legyenek a csovek bevezetve nem mindegy, hogy hol van az ajtokent nyilo radiator tengelye. A leheto legkulsobb pontban kell lennie, hogy mikor 90 fokban kinyitja az ember, a radiator ele (azaz az ott leledzo konyokcsonk) ne befele, a haz tere fele mozduljon el (Mint az a korabbi konstrukcio eseten volt lathato), hanem kifele. Ezert turemkednek ki a sarkokban a kereszttarto zartszelvenyek (182mm helyett ~260mm), ugyanis adta magat a lehetoseg, hogy a stabil felfuggesztesi alapot kepezo zartszelvenyben legyen a tengely. Namost a legegyszerubb az, ha a radiator vegelemebe alul es felul is egy hengeres feju imbuszt csavarok, mely hengeres fej a szamara - a kilogo zartszelvenyekben - kikepzett furatban tengelyt alkot.
Namost ezt kellene valahogyan - a nyitott allapotot - oldhatova varazsolni. Vagy ha ez nem kivitelezheto, akkor mas modon megoldani a tengely+oldhatosag problemajat... Javaslat?

Én az oldallap felfogatását egyszerübben gondoltam: lenne egy sín amiben alu-felül csúszna és az előlapon lenne egy ilyen kis kulcsos zár amivel zárni lehetne.. Sztem talán ezt a legegyszerübb megcsinálni.
Most hirtelenjében megpróbáltam végig gondolni hogy hogy is lehetne a csövezés és rá kellett jönnöm hogy ez nem túl egyszerű..  :think:  :smoker:
Nem tudnál egy vázlatos rajzot csinálni a csövezésről és akkor onnan már kitudnék én is indulni..

Idézet

Azt sem art szem elott tartani, hogy a csovek oldasat lehetove tevo csatlakozok keresztmetszete jelentosen leszukul (kerdes, hogy szamszerint mennyire?). A pneumatikaban, ahol is hasznalatosak, nem jelent problemat, de folyadek eseten annal inkabb. Persze az oldallapradiatorok parhuzamositasa javit a helyzeten.

Ilyen gyorscsatikból csak egy méret van???  :think: Jó lenne pontosan tudni.. Megpróbálok én is utána nézni..

Idézet

Esetleg, ha az oldallapradik hatrafele nyilnanak? Akkor is ragaszkodnal a levehtoseghez?

Hátrafelé??? miért,Te eddig hogy gondoltad??  :D Én eddig végig abban gondolkodtam hogy hátrafele nyílna..

Ui: PÜ ment!

#131 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 19:37

Most jutott eszembe hogy nekem van egy 2004es Festo katalógus cd-m , amin szerintem minden rajta lesz ahhoz hogy kitaláljuk hogy milyen pneumatikus csati lesz az ideális,ha mégis amellett döntünk..

Már telepítem is fel és írok amint eredmény van! :)

#132 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:59

előszöris csak annyit, hogy: wow  :eek:

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 17:28

és ha egy sínen szépen felcsusszannának?  :rolleyes:

#133 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 14:50

hol van a mester?? :D :respect:

#134 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:57

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 23:57

Ha a radi+venti pl középre kerül és vele együtt ugye a HDD-k is akkor hogy oldod meg a hdd-k felfogatását?

Ebben az esetben az ODD-ket rogzito ket lemez a tetotol az aljig erne, igy arra lehetne (keresztben) rogziteni a HDD-k rogzitokeretet (lenyegeben egymast merevitenek).

Idézet

Én az oldallap felfogatását egyszerübben gondoltam: lenne egy sín amiben alu-felül csúszna és az előlapon lenne egy ilyen kis kulcsos zár amivel zárni lehetne.. Sztem talán ezt a legegyszerübb megcsinálni.
Most hirtelenjében megpróbáltam végig gondolni hogy hogy is lehetne a csövezés és rá kellett jönnöm hogy ez nem túl egyszerű..  :think:  :smoker:

Bizony nem. Csovezes nelkul lehet, hogy az lenne az egyszerubb.

Idézet

Nem tudnál egy vázlatos rajzot csinálni a csövezésről és akkor onnan már kitudnék én is indulni..

Az uj felallas miatt meg nem fixaltam a csovezest, csak kvazi elkepzelesem van rola (ez nalam azt jelenti, hogy megoldhato :) )

Idézet

Ilyen gyorscsatikból csak egy méret van???  :think: Jó lenne pontosan tudni.. Megpróbálok én is utána nézni..

Ha jol emlekszem, a Festonak is van online katalogusa, es 3D modellek is letolthetok.

Idézet

Hátrafelé??? miért,Te eddig hogy gondoltad??  :D Én eddig végig abban gondolkodtam hogy hátrafele nyílna..

Eddig csak elore nyithatosagrol esett szo ;)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#135 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 16. 17:42

Idézet: reandre - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 13:59

és ha egy sínen szépen felcsusszannának?  :rolleyes:

A sinnel az a nagy problema, hogy mikent oldod meg a csovezest?

Megjegyzesek:
- A radiator levehetosege ugyan jarhat elonyokkel a hasznalat soran (szemely szerint feleslegesnek tartom), de minden alkalommal megbontani a csoveket kisse faraszto procedura, ezert csak akkor van letjogosultsaga, ha nyithato az oldallap a rendszer zart allapotaban is, s a levehetoseg csak egy plusz lehetoseg.
- A korabbi verzional a konyokcsonkok a radiator lapjabol alltak ki, s beturemkedve a haz belterebe az alkatreszekkel osszeutkozesbe kerulhettek, de legalabbis megkoteseket szabtak a belso elrendezesre vonatkozolag. A mostani felallasban az oldallapradi elere kerulnek a csonkok, s a zartszelveny vazszerkezeten kivul lepnek be a haz belterebe. Ha mindezt (joggal) a burkolat alatt kivanjuk elrejteni (az egysegesebb kulso megjelenes okan), akkor pillanatnyilag csak az elolapi kituremkedes johet szoba (amire az ajto es a meghajtok elolapja kozti ter miatt van szukseg), de ott is csak a futoradiator koruli resz, hiszen az nyulhat tul a meghajtok elolapjan, azaz csak ott ven elegendo tavolsag a zartszelveny szerkezet es a haz elolapja kozt a csovezes bevezetesehez. Ezt bonyolitja az oldallapradiator felepitese, ami megkoteseket tamaszt az annak elen leledzo konyokcsonkok poziciojaval kapcsolatban, ugyanis figyelembe kell venni a csovek hajlitasi sugarat (fuggoleges helyzetbol be kell hajlitani oket a haz belterenek egy vizszintes sikjara). Ezt vegulis meg tudom oldani akkor is, ha a futoradi alul van, es akkor is, ha kozepen, bar ez utobbi elonyt (egyenlo tavolsag) jelentene, mivel az oldallapradi konyokcsonkjait az oldallapradi ket szelso vegen (felul es alul) celszeru elhelyezni a futoradiatoron beluli jaratelrendezes miatt. Egy szo, mint szaz, hatul nincs burkolati tulnyulas a zartszelvenyen tul, igy ott a csovezest maceras elrejteni.
- Tovabbra is az ajtokent nyilas a legcelravezetobb, hisz egy ajto tengelyenel a legegyszerubb a csovezest (diszkreten) megoldani. (Lasd: szemelyautok ajtajanak kabelezese)
- Toloajto (sines megoldas) eseten a csoveknek vagy egy eltero szarhosszu U alakot kellene kepezni, mely U szarak az ajto elcsuszasanak mertekeben dinamikusan valtoznak, vagy a gurulo allvanyzatu feltekercselt kerti slag mintajara kompenzalni a valtozo tavolsagot. Mindket eset bonyolultabb annal, hogy erdemes legyen vele foglalkozni.

Nem art ezeket az osszefuggeseket szem elott tartani, ha ilyen dramai merteku modositasok merulnek fel.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#136 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 17:48

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 17:42

A sinnel az a nagy problema, hogy mikent oldod meg a csovezest?

Megjegyzesek:
- A radiator levehetosege ugyan jarhat elonyokkel a hasznalat soran (szemely szerint feleslegesnek tartom), de minden alkalommal megbontani a csoveket kisse faraszto procedura, ezert csak akkor van letjogosultsaga, ha nyithato az oldallap a rendszer zart allapotaban is, s a levehetoseg csak egy plusz lehetoseg.
- A korabbi verzional a konyokcsonkok a radiator lapjabol alltak ki, s beturemkedve a haz belterebe az alkatreszekkel osszeutkozesbe kerulhettek, de legalabbis megkoteseket szabtak a belso elrendezesre vonatkozolag. A mostani felallasban az oldallapradi elere kerulnek a csonkok, s a zartszelveny vazszerkezeten kivul lepnek be a haz belterebe. Ha mindezt (joggal) a burkolat alatt kivanjuk elrejteni (az egysegesebb kulso megjelenes okan), akkor pillanatnyilag csak az elolapi kituremkedes johet szoba (amire az ajto es a meghajtok elolapja kozti ter miatt van szukseg), de ott is csak a futoradiator koruli resz, hiszen az nyulhat tul a meghajtok elolapjan, azaz csak ott ven elegendo tavolsag a zartszelveny szerkezet es a haz elolapja kozt a csovezes bevezetesehez. Ezt bonyolitja az oldallapradiator felepitese, ami megkoteseket tamaszt az annak elen leledzo konyokcsonkok poziciojaval kapcsolatban, ugyanis figyelembe kell venni a csovek hajlitasi sugarat (fuggoleges helyzetbol be kell hajlitani oket a haz belterenek egy vizszintes sikjara). Ezt vegulis meg tudom oldani akkor is, ha a futoradi alul van, es akkor is, ha kozepen, bar ez utobbi elonyt (egyenlo tavolsag) jelentene, mivel az oldallapradi konyokcsonkjait az oldallapradi ket szelso vegen (felul es alul) celszeru elhelyezni a futoradiatoron beluli jaratelrendezes miatt. Egy szo, mint szaz, hatul nincs burkolati tulnyulas a zartszelvenyen tul, igy ott a csovezest maceras elrejteni.
- Tovabbra is az ajtokent nyilas a legcelravezetobb, hisz egy ajto tengelyenel a legegyszerubb a csovezest (diszkreten) megoldani. (Lasd: szemelyautok ajtajanak kabelezese)
- Toloajto (sines megoldas) eseten a csoveknek vagy egy eltero szarhosszu U alakot kellene kepezni, mely U szarak az ajto elcsuszasanak mertekeben dinamikusan valtoznak, vagy a gurulo allvanyzatu feltekercselt kerti slag mintajara kompenzalni a valtozo tavolsagot. Mindket eset bonyolultabb annal, hogy erdemes legyen vele foglalkozni.

Nem art ezeket az osszefuggeseket szem elott tartani, ha ilyen dramai merteku modositasok merulnek fel.

azis igaz... nameg a sín se olyan egyszerű...

#137 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 17:50

Jah, a megoldasi javaslat lemaradt:

Maradjunk a mar kitaposott osvenyen, azaz az ajto fuggoleges tengelyen, ahol az oldallapradiatorok elen levo konyokcsonkok meg fuggolegesen tartjak a csoveket, buntetlenul elhelyezheto az oldhatosagot szavatolo pneumatikus csatlakozo. S nem utolso sorban az ajto 90 fokban kinyitott allapota eseten talan valahogy megoldhato annak levetele is.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#138 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 18:06

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 17:50

Jah, a megoldasi javaslat lemaradt:

Maradjunk a mar kitaposott osvenyen, azaz az ajto fuggoleges tengelyen, ahol az oldallapradiatorok elen levo konyokcsonkok meg fuggolegesen tartjak a csoveket, buntetlenul elhelyezheto az oldhatosagot szavatolo pneumatikus csatlakozo. S nem utolso sorban az ajto 90 fokban kinyitott allapota eseten talan valahogy megoldhato annak levetele is.

pneumatikusról jut eszembe mégegy eszement ötlet: és ha az autók csomagtartójánál előszeretettel alkalmazott hidraulikus emelőizéhez (nemjut eszembe a neve :rolleyes:)  hasonlót használnánk, és ez nyitná előre, hátra, fölfelé ki az ajtót egy bizonyos szögig, utánna pedig leemelhető lenne az ajtó? de közben rájöttem, hogy tök más síkon gondolkodom mint Ti de nembaj, saját projektben megfontolandó az ötlet...  :D

#139 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 20:10

(vmiért csak a "gyorsválasz" él a fórumban,úgyhogy ilyen spártai módon tudok csak írni..)

"Ebben az esetben az ODD-ket rogzito ket lemez a tetotol az aljig erne, igy arra lehetne (keresztben) rogziteni a HDD-k rogzitokeretet (lenyegeben egymast merevitenek).
"

Akár még jó is lehet ez a megoldás de nem látom át hogy miért lenne jobb ha középen lennének a HDD-k.. :think:

"Bizony nem. Csovezes nelkul lehet, hogy az lenne az egyszerubb."

Mi lenne ha úgy menne a csövezés az én általam felvázolt esetben hogy az oldallapradi alsó és felső sikjában futna a cső,ami ha hátrahúznánk az oldallapot akkor az engedne annyit hogy jó legyen.. (Ezt a megoldást még az este folyamán igyexem átgondolni,mert most nem látom magam előtt a gépet,mivel csak a mobilomról tudok írni..)

"Ha jol emlekszem, a Festonak is van online katalogusa, es 3D modellek is letolthetok."

Igen van ilyen katalógusom de még nem volt időm belemélyedni.. Remélem ma ezt is sikerül megcsinálnom.. :)

#140 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 20:29

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 20:10

Akár még jó is lehet ez a megoldás de nem látom át hogy miért lenne jobb ha középen lennének a HDD-k.. :think:

Nem a HDD-nek kell kozepen lenni. Az egyik indokot 2005. jan. 16., vasárnap - 17:42-kor irtam. A masikat mar nehany napja, miszerint kozeptajt egy legcsatorna alakulna ki a BTX mintajara.

Idézet

Mi lenne ha úgy menne a csövezés az én általam felvázolt esetben hogy az oldallapradi alsó és felső sikjában futna a cső,ami ha hátrahúznánk az oldallapot akkor az engedne annyit hogy jó legyen.. (Ezt a megoldást még az este folyamán igyexem átgondolni,mert most nem látom magam előtt a gépet,mivel csak a mobilomról tudok írni..)

Ezt diszkreten csak akkor lehet megoldani a korabban emlitett (dinamikusan valtozo) egyenlotlen szaru U formaban, ha a haz belterebol nem log ki, es az oldallapradira belulrol rogzulo lemez takarasaban van. Ehhez viszont az kell, hogy mind alul, mind felul megnoveljuk a haz magassagat es kialakitasra keruljon egy-egy reteg csonyi hely, illetve modosulas a zartszelveny vazszerkezetben. Azaz csovezest igenylo oldallapradiatorral tovabbra is az oldalra nyilo ajto a befuto.

Idézet

Igen van ilyen katalógusom de még nem volt időm belemélyedni.. Remélem ma ezt is sikerül megcsinálnom.. :)

A hangsuly azon volt, hogy van ONLINE, barki altal hozzaferheto katalogusuk ;)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9