HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers Avagy miről szólt volna az eredeti topic

#141 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 20:43

Idézet

Nem a HDD-nek kell kozepen lenni. Az egyik indokot 2005. jan. 16., vasárnap - 17:42-kor irtam. A masikat mar nehany napja, miszerint kozeptajt egy legcsatorna alakulna ki a BTX mintajara.

Ok. BTX powah! :)

Idézet

A hangsuly azon volt, hogy van ONLINE, barki altal hozzaferheto katalogusuk ;)

ok.. akkor nézze meg bárki... ;)
Nem verem a nyálam hogy nekem megvan cd-n,csak gondoltam egyszerűbb azon megnézni az egészet mint a neten szenvedni...
God is dead. Meet the kids.

#142 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 11:37

Hy most olvastam csak végig a topic-t és dícséretes a vállalkozás!
(én is gondolkoztam hasonlóban, de csak a saját igényeimet vettem figyelembe..)
Az ajtókka kapcsolatba, én lefele nyitnám, mert így könnydén eltváloítható, és ha az alsó merevítés egy cső, akkor az oldallap aljára lehet sint rakni, ami ajtóként nyíik a csövön, de egy határozott mozdulattal el is távolítható (a chieftek házak elején meg van vezetve az oldallap, hogy könnyen ki lehessen nyitni.. valami olyasmire gondoltam..).
A radiátor az ajtóban lenne rejtve, mondjuk két fal között, itt van annyi hely, hogy a csövek ne törjenek meg, de elég hosszúak legyenek ahhoz az oldallapot gép mellé tegyuk, akár fektetve van, akár állítva.

#143 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 13:13

asszem a reggeli fogalmazásgátló 6ott
az én variációm esetében a pumpa alúlra, vagy a ház hátára kerülne..(természetesen belülről.)
a radiátorról, teljesen passzív radiátor lenne az oldala?

#144 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 18:14

Felmerült bennem egy pár kérdés:

- mi szükség van arra a kis aktív radira a két nagy passzív mellett?  Nemigazán látom értelmét..
- az oldallapradinak a belső oldalát ugye fogja lemez borítani? ez jó lenne mind a merevítés mind pedig a por megelőzése szempontjából..
- miért pont fel került a pumpa? Lent talán jobb helyen lenne a csövezés szempontjából, és ott még könnyebben is meglehet azt oldani hogy a rezgéseket elnyelje vmilyen anyag..
- a ház elölapja hogy lenne megoldva? müanyagból lenne vagy miből?
- a meghajtóknak a felfogatás milyen megoldással lenne? simán be lehetne csavarozni??
.... :think: :confused:

Rengeteg kérdés merült fel amik egy kicsit kezdtek eltánrorítani az egész ház alapoktól való felépítésétől..

Más: az ismeretségi körömben tudok két lehetőséget is ahol lelehetne gyártani az összes alkatrészt a házhoz.. Szóval ezzel nem lesz gond! :)

#145 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 19:12

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 18:14

Felmerült bennem egy pár kérdés:

Mely kerdesek egy reszere megtalalod a valaszt a korabbi hozzaszolasokban :), de lassuk tetelesen:

Idézet

- mi szükség van arra a kis aktív radira a két nagy passzív mellett?  Nemigazán látom értelmét..

Opcionalis lehetoseg. Ha megis szukseg lenne ra a rengeteg hutendo alkatresz miatt, akkor legyen egy reszere kialakitott hely, rogzito felulet.

Idézet

- az oldallapradinak a belső oldalát ugye fogja lemez borítani? ez jó lenne mind a merevítés mind pedig a por megelőzése szempontjából..

Igen, fogja.

Idézet

- miért pont fel került a pumpa? Lent talán jobb helyen lenne a csövezés szempontjából, és ott még könnyebben is meglehet azt oldani hogy a rezgéseket elnyelje vmilyen anyag..

- Az uj elrendezesben ott volt kihasznalatlan, a pumpa szamara idealis hely.
- Igy viszonylag tavol kerul a merevlemezektol
- A tetolemez kozeleben van, ezert igeny szerint <ilyen> feltoltotartalyt is ra lehet kozvetlenul csatlakoztatni
- A vazszerkezetben eszkozolt modositasok miatt felulre, kozepre celszeru elhelyezni a felso kereszttartokat, amik igy remek rogzitesi pontkent szolgalnak a pumpa szamara.

Szamomra ez a nehany erv tobb, mint meggyozo, de tovabbra is nyitott vagyok az alternativ lehetosegek fele.

Idézet

- a ház elölapja hogy lenne megoldva? müanyagból lenne vagy miből?

Tovabbra is aluminium lemezbol, illetve L-profilbol v. zartszelvenybol - meglatjuk, vegul melyikbol celszerubb.

Idézet

- a meghajtóknak a felfogatás milyen megoldással lenne? simán be lehetne csavarozni??
.... :think: :confused:

Orulok, hogy vegre errol is esik szo. Mivel korlatozottak a megmunkalasi lehetoseg (elhajlitas beli megkotottsegek, muanyagontes nem rentabilis mivolta), ezert a korabbi kepeken lathato felig-meddig 'sines' megoldast otlottem ki.
A lenyegi problema ugye az, hogy 'ablak hajtasi' lehetoseg nelkul nincs, ami megtartsa a meghajtot, amig az a csavarok altal rogzitesre nem kerul, ezert a lemezben egy elolrol nyitott kivagast rajzoltam, mibe be lehet csusztatni a meghajtot a felig becsavart csavarok segitsegevel. Azaz felig beletekered kezzel a csavarokat az ODD-kbe, csak annyira, hogy a lemezvastagsagnak megfelelo tavolsag maradjon az ODD burkolata es a csavar feje kozt, igy azt batran a helyere tolhatod annak veszelye nelkul, hogy lepottyanna az alsobb regiokba, majd johet a csavarok megszoritasa. Ez nyilvan nem veszi fel a versenyt a gyari sines megoldasokkal, de az adott megmunkalasi lehetosegek tukreben a legolcsobb megoldas.
Tovabb lehetne fejleszteni az alapotletet olyan muanyag elemekkel, melyek a csavar helyett, csavaras nelkul beledughatoak az ODD-k furataiba, s e muanyag elemek - miutan a meghajto a helyere lett tolva - el lennenek forgatva, meggatolva a kicsuszast. Nagyon egyszeru forma, szeles alatet szeru szoknyaval, hogy a meghajtok festese ne karosodjon a csusztatasok alkalmaval. Hamarosan lemodellezem. Csak ugye muanyagot ontetni nem kifizetodo.

Idézet

Rengeteg kérdés merült fel amik egy kicsit kezdtek eltánrorítani az egész ház alapoktól való felépítésétől..

Velemenyem szerint a kompromisszumok szama es azok fajsulyossaga elfogadhato szinten tarthato. Majd meglatod.

Idézet

Más: az ismeretségi körömben tudok két lehetőséget is ahol lelehetne gyártani az összes alkatrészt a házhoz.. Szóval ezzel nem lesz gond! :)

Ennek orulok, mert felmerult bennem a gondolat, hogyha talalok olyan kivitelezot, ahol minden munkafazist el tudnak vegezni, akkor valamivel olcsobban meguszhato a kivitelezesi osszeg.
Azert gondolom eloxalast nem tudnak csinalni, vagy igen?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#146 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 11:23

Idézet

Opcionalis lehetoseg. Ha megis szukseg lenne ra a rengeteg hutendo alkatresz miatt, akkor legyen egy reszere kialakitott hely, rogzito felulet.

Éértem.. ;) Ha pedig nincs beszerelve akkor mehet a helyére egy 12cm-s venti.. GÚD! :D

Idézet

- Az uj elrendezesben ott volt kihasznalatlan, a pumpa szamara idealis hely.
- Igy viszonylag tavol kerul a merevlemezektol
- A tetolemez kozeleben van, ezert igeny szerint <ilyen> feltoltotartalyt is ra lehet kozvetlenul csatlakoztatni
- A vazszerkezetben eszkozolt modositasok miatt felulre, kozepre celszeru elhelyezni a felso kereszttartokat, amik igy remek rogzitesi pontkent szolgalnak a pumpa szamara.

Clear.. ;) (Mellesleg ennyire nagy mágneses tere van pumpának hogy ilyen komolyan kell venni??  :confused:  Eddig a legtöbb elrendezésben alul a vinyók mellett láttam a pumpát.. )

Idézet

Tovabbra is aluminium lemezbol, illetve L-profilbol v. zartszelvenybol - meglatjuk, vegul melyikbol celszerubb.

Ahham.. S az hogy lenne felületkezelve hogy valahogy ki is nézzen? :think:

Idézet

Orulok, hogy vegre errol is esik szo. Mivel korlatozottak a megmunkalasi lehetoseg (elhajlitas beli megkotottsegek, muanyagontes nem rentabilis mivolta), ezert a korabbi kepeken lathato felig-meddig 'sines' megoldast otlottem ki.
A lenyegi problema ugye az, hogy 'ablak hajtasi' lehetoseg nelkul nincs, ami megtartsa a meghajtot, amig az a csavarok altal rogzitesre nem kerul, ezert a lemezben egy elolrol nyitott kivagast rajzoltam, mibe be lehet csusztatni a meghajtot a felig becsavart csavarok segitsegevel. Azaz felig beletekered kezzel a csavarokat az ODD-kbe, csak annyira, hogy a lemezvastagsagnak megfelelo tavolsag maradjon az ODD burkolata es a csavar feje kozt, igy azt batran a helyere tolhatod annak veszelye nelkul, hogy lepottyanna az alsobb regiokba, majd johet a csavarok megszoritasa. Ez nyilvan nem veszi fel a versenyt a gyari sines megoldasokkal, de az adott megmunkalasi lehetosegek tukreben a legolcsobb megoldas.
Tovabb lehetne fejleszteni az alapotletet olyan muanyag elemekkel, melyek a csavar helyett, csavaras nelkul beledughatoak az ODD-k furataiba, s e muanyag elemek - miutan a meghajto a helyere lett tolva - el lennenek forgatva, meggatolva a kicsuszast. Nagyon egyszeru forma, szeles alatet szeru szoknyaval, hogy a meghajtok festese ne karosodjon a csusztatasok alkalmaval. Hamarosan lemodellezem. Csak ugye muanyagot ontetni nem kifizetodo.

Amilyen egyszerű,olyan jó megoldás.. :) Az advanced verzióra jutott eszembe olyan hogy ilyeneket láttam én már készen is hogy árultak valahol.. Megpróbálok majd utánajárni.

Idézet

Velemenyem szerint a kompromisszumok szama es azok fajsulyossaga elfogadhato szinten tarthato. Majd meglatod.

Én lennék a legboldogabb hogy minden jól összejönne és a végeredmény mindenkit kielégítene!!

Idézet

Ennek orulok, mert felmerult bennem a gondolat, hogyha talalok olyan kivitelezot, ahol minden munkafazist el tudnak vegezni, akkor valamivel olcsobban meguszhato a kivitelezesi osszeg.
Azert gondolom eloxalast nem tudnak csinalni, vagy igen?

Tudomásom szerint eloxálást nem tudnak csinálni,de majd rákérdezek.. Viszont igen felszerelt a mühely,hisz a plazma vágótól a legegyszerübb présgépig minden szinte minden van..  :p

#147 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 22. 21:26

:rolleyes: :lollypop:

A hétvégén majd elnézek a haverhoz hogy pontosan milyen gépeik is vannak a mühelyükben és hogy van-e ismeretségük ahol lehetne eloxáltatni..

#148 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 18. 14:13

Az utobbi idoben keveset allt modomban foglalkozni a hazzal, igy epp itt az ideje, hogy megtorjem a csendet.

Mint az a kepekbol is kiderul, sok tekintetben meg hianyos (sot pontatlan) a modell, foleg az apro reszleteket es a csovezest illetoen, am ennek ellenere az uj tervezesi irany azert kiveheto:
- A vazszerkezet szamos resze modosult az elonyosebb terkihasznalas erdekeben, igy az elso vizszintes keresztmerevitok hatrebb csusztak, kozeptajra (Teljes magassagban elfernek az ODD-k, illetve a futoradiator), ugyanigy a tap folul a felso szinten kozepre kerult (pumpa es tartaly rogzitese), valamint lenyegi modositast eszkozoltem az alaplap kornyeken, ahol egyreszt zartszelvenyek alkotjak az immaron fix alaplapi talcat, masreszt kis trukkel tovabbi 2db rogzitesi pont kerult kialakitasra HDD-k szamara az alaplap alatti terreszben (hatulrol kell becsusztatni, es felul rogziteni csavarokkal). Tobbek kozt ennek is koszonheto, hogy 1db FDD mellett immaron 6db ODD-nek es 8db HDD-nek jutott hely. Tekintettel a miditorony meretekre (HxSzxM + oldallapradik -> ~510x182x450mm + 2x40mm) azt hiszem a terkihasznalasra igazan nem lehet panasz.
Mas kerdes, hogy van-e ertelme, hiszen az ujabb, 8db SATA csatlakozoval rendelkezo alaplapok is legfeljebb 12db meghajtot kepesek kiszolgalni, igy IDE kartya nelkul azok eseten is maradna 2 ures bovitohely.
- Az ajtok tengelye hatulra kerult, ugyanis azok csovezese - diszkreten - a hatso fuggoleges zartszelvenyen belul lesz elvezetve. Konyokcsonk helyett egyenesre gondoltam, amik majdnem a tengely vonalaba esnek. A felso lefele nez, az also felfele, s ebbol kovetkezoen a felso csonk csove a zartszelvenyben alul fut tovabb a haz terebe, az also pedig felul. A csovek a kanyar elott (4-5cm-es radiusszal) ativelnek a vizszintes zartszelvenyekbe, ahonnan mar konnyen elvezethetoek a tartalyba, pumpaba, blokkokba stb.

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép Kép Kép

Felmerulhet a kerdes, hogy mi van abban az esetben, ha a szerkezetet elol kereszt iranyu erok erik, hisz a keresztmerevitok lenyegesen hatrebb kerultek. Nem problema, hisz a rogzitesi pontjaik reven az also, felso, illetve elso burkolati lemezek is meggatoljak a torzulast. Tehat mar nem pusztan a zartszelveny szerkezet vesz reszt a merevitesben, noha a fobb terheleseket tovabbra is az viseli.

Varom az eszreveteleket, kulonosen e kerdesekkel kapcsolatban:
- Van-e ertelme a 6+8+1 -es elosztasnak (ODD+HDD+FDD), vagy legyen inkabb alacsonyabb a haz, de 5+6+1 bovitohellyel?
- Vizhuteses haz eseten van-e ertelme a kiveheto alaplapi talcanak?
- Elegendo egy darab (5-600W-os) tap ennyi bovitohelyhez?

Szerkesztette: HookR 2005. 02. 18. 14:15 -kor

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#149 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:12

Idézet: HookR - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 14:13

Varom az eszreveteleket, kulonosen e kerdesekkel kapcsolatban:
- Van-e ertelme a 6+8+1 -es elosztasnak (ODD+HDD+FDD), vagy legyen inkabb alacsonyabb a haz, de 5+6+1 bovitohellyel?
- Vizhuteses haz eseten van-e ertelme a kiveheto alaplapi talcanak?
- Elegendo egy darab (5-600W-os) tap ennyi bovitohelyhez?

- hogyne, meg magasabb is lehet, egy haz sose art, ha nagy. Pl. aki Dragon DA-t vett, az foleg emiatt valasztotta.

- nem igazan fontos az

- szerintem igen

#150 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:19

no... hasonlo vazszerkezetre gondoltam, amikor a velemenyemet kerted. cserelheto lemezekkel. annyival lett volna flexibilisebb, hogy a belso alkatreszek rogzitesi helyet szabadon lehetne meghatarozni (csusztatni).

#151 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:23

egyebkent fine lesz  :up:

csak egy dolgot hianyolok a rajzaidbol... a csovezest! aprosagnak tunik, de nekem a gyakorlatban ez okozta a legnagyobb problemat, szamos alkatresz helyet ez szabta meg. es esztetikailag sem mind1.

#152 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:31

1. a pumpa beepiteset hogyan oldod meg... marmint a rogziteset, hogy ne razza a hazat.
2. milyen pumpat hasznalsz?
3. folytattal kiserleteket arra vonatkozoan, hogy az ilyen iranyu elhelyezkedes a pumpa tengelyere es rotorjara milyen hatassal van? hosszabb tavon.
4. a feltoltest hogyan oldod meg elso alkalommal, es hogyan a kesobbiekben?
5. hogy ereszted le a vizet?

remelem nem sertodsz meg, hogy ennyit kerdezek, csak ezek nem teljesen vilagosak...

#153 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:52

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 15:31

1. a pumpa beepiteset hogyan oldod meg... marmint a rogziteset, hogy ne razza a hazat.

A ket felso keresztmerevito szolgal rogzitesi pontokkal, erre lehet a pumpa talpat racsavarozni, ha szukseges rezgescsillapito gumi, vagy szivacs alatetekkel. Emellett adja magat a lehetoseg, hogy a tartallyal egy mindket vegen menetes (elforgathato) csonk segitsegevel kossem ossze, mely szinten szolgalhat rogzitesul, bar teny, hogy ezesetben nehez lenne rezgescsillapitast kozbeiktatni. (Egy picit abban remenykedem, hogy e zartszelveny szerkezet kelloen kelloen massziv ahhoz, hogy a rezgesek jelentos hanyadat elnyelje, foleg, ha meg lesz pakolva.)

Idézet

2. milyen pumpat hasznalsz?

Mivel jelenleg is Hydor Seltz L20-as pumpat hasznalok, igy a kepeken is egy ilyen lathato (Megteveszto, hogy nincs befejezve a modellezese, de a meretek es igy a csonkok is a helyen vannak. A tervezeshez nem is kell ennel tobb.)

Idézet

3. folytattal kiserleteket arra vonatkozoan, hogy az ilyen iranyu elhelyezkedes a pumpa tengelyere es rotorjara milyen hatassal van? hosszabb tavon.

Tekintve, hogy a tengely es igy a rotor tovabbra is vizszintesen helyezkedik el, nem latom szuksegesnek. A kulonbseg mindossze abban rejlik, hogy a nyomo ag nem felfele, hanem lefele nez.

Idézet

4. a feltoltest hogyan oldod meg elso alkalommal, es hogyan a kesobbiekben?

A haz tetejen lathato hordo szeru tartaly segitsegevel lehet feltolteni. Ezen kivul az oldallapradiatorok tengelytol tavol eso vegenek tetejen (tehat zart allapotban az FDD mellett) egy-egy kupak kerul kialakitasra, melyen keresztul szukseg eseten szinten utantoltheto a rendszer, de alapvetoen legtelenitesi celokat szolgal.

Idézet

5. hogy ereszted le a vizet?

A kerdest kozelitsuk meg onnan, hogy egy ilyen vizhuteses haz eseteben - normalis korulmenyek kozt - nincs szukseg a folyadek leeresztesere, hiszen az alkatreszek anelkul is cserelhetoek, illetve az egesz koncepcio arra epul, hogy a vizhutes szerves reszet kepezi a haznak, azaz hurcolkodasnal sem szukseges a komponenseket elvalasztani egymastol. Ha megis felmerulne az igeny, akkor ket dolog johet szoba:
- Az oldallapradiatorok tengelytol tavol eso vegen nem csak felul, de alul is elhelyezhetoek kupakok
- Az alul futo csovek egy szimpatikus pontjan elhelyezheto egy T elagazas egy csappal, melynek az also lemezbe eleve vagatnek egy nyilast.

Idézet

remelem nem sertodsz meg, hogy ennyit kerdezek, csak ezek nem teljesen vilagosak...

Nem, sot hatarozottan orulok neki. :)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#154 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 20:40

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 15:23

csak egy dolgot hianyolok a rajzaidbol... a csovezest! aprosagnak tunik, de nekem a gyakorlatban ez okozta a legnagyobb problemat, szamos alkatresz helyet ez szabta meg. es esztetikailag sem mind1.

Vegiggondoltam, s szerencsere nem kell sok kompromisszumot kotni a csovezes miatt. Egyedul az alaplapot kellett 10mm-rel elorebb tolnom - ezzel 500 helyett 510mm-re novelve a haz hosszat/melyseget -, hogy a fuggoleges vazszerkezetbe rejtett csovezes ne akadalyozza a bovitokartya rogzitocsavarjaihoz valo hozzaferest.

Lemodellezni a jelenlegi konfiguraciom veges szamitokapacitasa miatt nem modelleztem (hogy ugy mondjam, kell hozza egy keves mazochizmus :)), de hamarosan potolom ezt a hianyossagot is.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#155 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:27

inkabb leirok par tapasztalatot, mintsem a korabbiakra valaszolgassak:

1. a csovezesnel nemtom, hogy milyen csovet akarsz felhasznalni, de mindenkepp vedd figyelembe:
* fal mereveseget, a hajlithatosag miatt, a korabban emlitett helyigeny miatt... a beletervezett csonel erdemes kiszamolni, hogy mekkora helyet foglal pl 45 es mekkorat 90 fokos fordulonal. termeszetesen nincs ertelme, ha vmi pu merev pneumatikai csoveket hasznalsz konyokokkel (ami ellenben baromi draga).
* anyagminoseg hogyan valtozik a viz melegedesevel: tobb dolog miatt... megvaltozik a hajlithatosagi sugar, es esetleg "lengokabelnel" lenyeklik... itt problema keletkezhet a csatlakozo jellegetol fuggoen (felold a tomites).

javaslom a lanos csatlakozokat egyreszt azert, mert nagyon sokfele all rendelkezesre, masreszt rezbetettel verhetetlen a szerelhetosege, es biztonsaga is. nalam legjobban relativ lagy, amugy lannak hasznalhatatlan (rezbetettel ok), 12/8as cso vizsgazott minden szempontbol a legjobban. ez olcso is... nem teljesen viztiszta, de nem is mattul be (vagy nehezebben). a melegedesnel alig lagyul.

en fontos szempontnak tartottam egy elszeparalt resz kialakitasat, tehat hogy a gep szerelhetosege alapvetoen ne terjen el egy leghuteses gepetol. tehat be lett iktatva egy olyan resz, ahol le lehet csatolni mindent.

Kép

2. feltoltes, leengedes szerepe: ha jol lattam nalad kozvetlenul csatlakozik a feltoltohoz a pumpa. ez nagyon jo... nalam kis cso vezetett oda, ami nem keves problemat okozott. pl a leeresztes utan a viz nem tavozik el teljesen, mivel tobb helyi melypontja is volt a rendszernek. ott a fennmarado kis vizoszlopok dugokent viselkedtek, a ket ilyen dugo koze szorulo levego meg ugye osszenyomhato... a pumpara eso terheles jelentosen megno, mivel a tartalybol lecsorgo viz nem beleomlott, hanem a visszacsatolas miatt epp hogy csak csorgedezett. ellenben a masik (eredetileg szivo oldalra) is kerul viz, igy patthelyzet alakulhat ki a "legrugok" miatt.... a haz billegtetesevel ez feloldhato ugyan, de megsem olyan elegans megoldas. a legtelenitesben segitett pl akvarisztikakban a pumpahoz kapott szurobetet. a leeresztes cseppet sem mellekes... nagyon bosszanto tud lenni, hogy a mar emlitett bennragadt mini vizoszlopok a zart kor feloldasaval hirtelen levegot kapnak, es a gravitacionak illetve a nyomasnak engedve (!) gyakran ugy folynak ki, hogy nem is szamitana ra az ember (plane ha nem is latod, hogy van benne - mert uresnek tunik). ezert javaslom a levalaszthatosagot.... ott megszakitod, rovidre zarod, igy jobban lehet kontrollalni a hutott resz csovezeset.

3. a pumpa rezgesei. ez a masik dolog, amivel nagyon sokat szivtam... en is ugy gondoltam, hogy majd kis csillapitogumik stb... nagyon nem jott be! vasaroltam jopar fele anyagot (cipo kellekes bolt), es utolag kiserletezgettem ki, hogy mivel lehetne a hatso lemez rezgeset lecsillapitani. igy utolag egy teljesen fuggetlen felfuggeszest csinalnek: lehet kapni kicsi ragaszthato szilikonlabakat, ezeket lehetne lemezre ragasztani, amit utana beszoritani a rogzitendo helyre (a szilikonlabak fixelnek). igy nincs koztuk femes kapcsolat... de mindenkepp kis feluleten erintkezzenek a feluletek, es minel rugalmasabb legyen a kozvetito anyag. ez a lenyeg.

#156 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:04

Érdemes lesz erre az Enermax házra vetni egy pillantást! Rég láttam ilyen jól átgondolt házat.. Elég jó ötletekkel szolgál alapul... ;)

Mellesleg haladunk vmit a ház tervezésével?  :rolleyes:  :D

#157 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:39

Nem rossz nem rossz ez az Enermax. Kérdezném én miért erőltetjük itt is még a hagyományos elrendezést?? VGA hűtésnek sokkal jobb lenne az olyan fajta elrendezés mint az Enermax-nál ami van. Procinak ramnak meg szerintem teljesen mindegy. Én pl, hasonló fejreállítást akartam a Stackerrel megcsinálni. Sajnos kiderült, hogy egy átkozott perem miatt nem tudom teljesen megcsinálni, de ha azt levágom akkor szabad a pálya. Egy apró észrevétel még hogy a midi esetében én egy kicsit több helyet hagynék az optikai eszközök mögött, mert sztem így nagyon nehéz kábelezni.

#158 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:48

Marha jó ez az Enermax!
Hmm ez az elrendezés nagyon tetszik... meg a Macintosh szerű levegő csatorna is marha jó 5let!

Üdv

#159 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 23:43

Btx? jaj. De legalább a táp jó abban a házban :D

Idézet

A haz tetejen lathato hordo szeru tartaly segitsegevel lehet feltolteni. Ezen kivul az oldallapradiatorok tengelytol tavol eso vegenek tetejen (tehat zart allapotban az FDD mellett) egy-egy kupak kerul kialakitasra, melyen keresztul szukseg eseten szinten utantoltheto a rendszer, de alapvetoen legtelenitesi celokat szolgal.

Láttad már az új Danger Den fillportot? elegáns és odaillő megoldás lenne egy ilyesmi. katt!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#160 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:33

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 21:04

Érdemes lesz erre az Enermax házra vetni egy pillantást! Rég láttam ilyen jól átgondolt házat.. Elég jó ötletekkel szolgál alapul... ;)

Nekem ket dolog tetszik benne: A perforalt elolap es a HDD-kkel hasznosan kitoltott ter a felso traktusban.

Idézet

Mellesleg haladunk vmit a ház tervezésével?  :rolleyes:  :D

Bevallom toredelmesen, kevesebbet foglalkozom vele, mint kellene :). Azota kilatasba helyeztem nehany modositast, melyekre egyelore csak par szoban ternek ki:
- A Haz szelessegenek novelese 186+(2x40)mm-rol 200+(2x40)mm-re, mert idokozben kiderult, csak igy ferne el kenyelmesen az alaplap moge helyezett HDD, az alaplap a bovitokartyakkal es a hutoblokk a videokartyan (Ugye a blokk sikja parhuzamos a kartya sikjaval, s a nyak fole tulnyulo reszben kapnak helyet a csonkok, melyek viszont merolegesek az elobbi sikokra). Nameg a keresztben elhelyezett HDD-k kabelezesenel is elonyosebb.
- A bovitohelyek szamat illeto varialhatosag, mely reven vagy 6xODD + 8xHDD + 1FDD + Futoradiator, vagy 9xODD + 4xHDD + 1xFDD szamara van hely. Mindossze 3db tovabbi lemezre van szukseg ennek kivitelezesehez (Elolapi csereelem + 2db szimmetrikus ODD tarto lemez)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10