[quote name='orbano' date='2004. dec. 6., hétfő - 20:20']Feszstab probléma: nekem nyitott háznál, ha nem fújom közvetlenül a feszstabokat, 8 fokot emel a procihőmérsékleten. Elérhetik ezek az alkatrészek akár a 90 fokos hőmérsékletet is működés közben. És szerintem a táp, illetve a két venti nem fog akkora légmozgást okozni a házban, hogy ezen javítson.[/quote]
Az attetszo kepeken kozvetve, de kiveheto, hogy 12cm-es ventivel szerelt tapot szanok a hazakba. Mivel csak fektetve fer el benne, igy pont a kondikrol, illetve feszstabokrol szivja le a levegot - legalabbis Abit NF7-S-nel. Mutass olyat alaplapot, amivel szerinted gondok lehetnek!
[quote]Most értettem meg a radiátorok működését és felépítését. Hát ha ezt kis darabszámban reális áron össze tudod hozni... De szerintem nem tudod. A műanyag profil megmunkálása csakis fröccsöntéssel lehet kifizetődő. Az öntőforma elkészítése százezres nagyságrendű.[/quote]
Sajnos ettol felek en is, bar a lelkem melyen meg nem zartam ki teljesen a forgacsolast. Pl. tobb reteget egymasra helyezve meg lehetne osztani az egy darabra eso koltseget. (5mm-es muanyag szeparator eseten legalabb 2db-ot, 1.5mm-es lamella eseten 6-7db-ot - Forgacsolassal akar a lamella is maradhatna tetszoleges formaju)
[quote]Ezen felül nem árt ha O-gyűrűvel tömíted. Ez nagyobb tételben is olyan 20-50ft/db árat jelent.[/quote]
O-gyurus tomites kulon vajatot igenyelne, marad a levegon megszarado, folyekony allagban felhordhato tomitoanyag. Bar pillanatnyilag meg nem tudom mi johet szoba.
[quote]A lamellákat a legcélszerűbb sajtolni, vagy hogy is hívják azt az eljárást. Nem vagyok benne jártas, de egy ilyen egyedi forma elkészítése sem lehet olcsó, lehet hogy jobban járnál ha téglalap alakú lamellát terveznél. azt szalagból is lehet gyártani, csak fel kell darabolni.[/quote]
Remeltem, hogy erre a kompromisszumra nem szorulok ra. Lemezolloval torteno darabolas utan a sarkak lekerekitese meg hatravan, arra is kellene valami hatekony, es olcso megoldas.
[quote]Amúgy az általam említett eljárás a CNC lemezűtő géppel való megmunkálás. Ez nem ad tökéletesen sima éleket, de kis darabszámban ez a legolcsóbb.[/quote]
Ennek meg utananezek.
[quote]A lézeres és egyéb preciziós megoldásokat felejtsd el, nem erre találták ki.[/quote]
Az alaplapi talca, illetve meghajtokat rogzito lemezek ellenben mindenkepp precizios megmunkalast igenyelnek.
[quote]Ezen felül a két oldalsó műanyag megmunkálása is drága. Marva számolj úgy 5000-1000ft-ot, fröccsöntve pedig ott van a szokásos öntőforma-készytési díj...[/quote]
Ezt csakis forgacsolassal. Legfeljebb az elek letoresetol eltekintek.
[quote]Akkor most térjünk vissza a vázra:
A 8, sarokban lévő kocka megmunkálási pontossága 0,05mm-en belül esik a legócskább CNC maróval is, így a pontosságot a váz anyaga adja.[/quote]
Erre azert kivancsi leszek. A gyakorlatban is probaltad?
[quote]Az L-profil és a zártszelvény között ilyen szempontból nincs nagy különbség (nem tudom dolgoztál e már zártszelvényekkel, de nagyon meg tudnak tekeredni, akár gyártás közben is).[/quote]
Ezt fejtsd ki kicsit bovebben! Arrol tudok, hogy pl. hosszanti tarcsamarozas eseten elofordulhat a ket fel szetnyilasa.
[quote]Persze ha a többi szerkezeti elem megköveteli, akkor nem olyan nagy probléma valóban az a kis többlet súly és ár. Én most beszéltem le a maróssal az L-profilos megoldást, nagyon pöpec lesz...

[/quote]
Lassuk a macit! Kepeket kovetel a nep...
[quote]A tartálynál lehet hogy nem értettél meg teljesen: az adott heyzetében egyes alaplapoknál akár a CPU, NB és VGA fölötti részen is lehet. Így beleütközhet az onnan kifutó csövekbe. Persze ez megfelelő csatlakozókkal kómegoldható, de kényelmesebb lehet egy jóval ksiebb tartály.[/quote]
Mutass olyan alaplapot, aminel szerinted ez problema!
[quote]Amúgy meg gratulálok a tervedhez, szerintem állati jó, csak még finomítani kell a konkrét megoldásokon (főleg gyártástechnológiára). Szerintem akár komolyabb befektetést is megérdemelne a dolog, biztos sokaknak tetszene egy ilyen vízhűtéses ház elérhető áron...[/quote]
Ezert is gondoltam ra, hogy a virtualis tervek es igy a felmerulo igenyek kollektiv megvitatasa elonyos lehet a koltsegek szempontjabol, hisz igy meg azelott tokeletesiteni lehet azt, mielott mintadarab gyartasaba fogna az ember. Jelenleg meg nem egeszen abba az iranyba heled a beszelgetes, amire szamitottam, de pont ez a szep az egeszben, hogy tobb szem tobbet lat.