HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers Avagy miről szólt volna az eredeti topic

#61 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 00:32

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 0:43

Ertem. En csak a midi haz kepeivel tudok szemezni. Valoban a tappal veszik elsokent ossze. Nem tudom a bujtatos elhelyezest hogyan dijjazak majd a csovek.

Furdes kozben gondolkodtam a radiator dolgon. Az en elgondolasommal az a problema, hogy nem lehet nagyon suru a lamellazas. Azonban szerintem mivel van egy aktiv hutesi pont a rendszerben, ez nem akkora hatrany.
A suru lamellazas ugyan meg betoltene egy valaszotfal szerepet is, de ezt egy esztetikus femhaloval, perforalt lemezzel lehet helyettesiteni.

A lamellak preselessel alakithatoak ki, egy szerszammal. A szerszam elvegzi a formai vagast, ill. a szem kinyomasat (azt hiszem igy hivjak). Az osszeallitas gondolom nem okoz komoly fejtorest. A holeadokat en rezbol keszitenem, szerintem megeri. De ugy tudom, hogy az aluminium galvanizalas utan kozonseges modon forraszthato. Ez miert fontos? Mert a lamellak csore fuzese utan szerintem erdemes lenne a lamellak es a rajtuk kresztulfuto cso talalkozasat forrasztassal megerositeni/kiegesziteni. Hiaba passzentos a lamellakbol kinyomott szem es a cso csatlakozasa (finom vajat), hosszu tavon megeri a forrasztas. Ez zarja ki a suru lamellazast.

Velemenyek?

PErforalt lemez nagyon draga.

Forrasztani nem kell a lamellákat, anélkül is elég jó (ilyen radikat használunk UI.)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#62 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 10:06

A perforalt lemezt en el tudom kesziteni hazon belul, mivel van sajat presgepunk. Az alapanyag a necces szamomra es a szerszam elkeszitese. De ezt pontosan megkerdezem, mert otven millio szerszamunk van itthon a presgpehez. A teljesitmenye pedig eleg, mivel 1mm-es lemez kivagasarol van szo. Sajnos biztosat csak este tudok mondani.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#63 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 13:23

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 11:06

A perforalt lemezt en el tudom kesziteni hazon belul, mivel van sajat presgepunk. Az alapanyag a necces szamomra es a szerszam elkeszitese. De ezt pontosan megkerdezem, mert otven millio szerszamunk van itthon a presgpehez. A teljesitmenye pedig eleg, mivel 1mm-es lemez kivagasarol van szo. Sajnos biztosat csak este tudok mondani.

wow. és miket tud ez a présgép?
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#64 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:09

A passziv holeado elkeszitheto olcson. A rez alapanyagot tekercselve kell megvasarolni. Ebben is tudok segiteni. HookR altal tervezett radiator lamellaknak egy hatranya van - sok hulladek kepzodik. Gondolom elso sorban a design jatszott szerepet a tervezeskor.

Nekem az az oteletem, hogy csak a lamellak vegei vannak megmunkalva a masik ketto oldal maradjon parhuzamos egymassal. Igy minimalis az anyagveszteseg. Cserebe aldozunk a design oltaran. A hrmadik (nem szamozott) kepreszlet HookR elgondolasat vazolja, ahol a piros anyag a hulladek. Az altalam tervezett forma az egyes kepreszlet. Az oldalak nem 45 fokban lennenek elvagva, csak paint alatt igy konnyebb tervezni! A piros resz maga a vago szerszam lenne. A zold ponttal jelolt reszeken radiuszos lenne a megmunkalas, hogy a kivagott lamellaknak ne legyen hegyes vege (serules megelozes). A vago szerszam szelesseget akar 3mm-re is le lehet csokkenteni, igy gyakorlatilag nulla a hulladek. Ket fazisban lehet elkesziteni a lamellakat, az elsoben le vannak szabva, a masodikban van rajuk nyomva a szem. Ennek a lyukaszto szerszamat olyanra kell elkesziteni, hogy a lyukasztas utan kuposan szukoljon a kinyomott resz es legalabb 3mm hosszu legyen. Ugy ha ra van huzva a rezcso kulso falara, akkor igen szorosan fog illeszkedni. Gyakorlatilag majd egy illeszto kzei pres is kell majd, mert olyan passzentos lesz. A 3mm-es vall pedig stabil helyzetet es jo hoataadast biztosit majd. Szerintem azonban kiserletezni kellene a kinyomassal, hogy mekkora nyulast kepes elviselni a rezlemez. Ha eleg hosszu vallat lehetne kinyomni, akkor a hoatadas jelentosen javulna, a stabilitas nagyon jo lenne es a vall betolthetne meg a tavtarto szerepet is. Igy osszeszereleskot utkozesig csusztathatoak lennenek a lamellak, nem kellene tavtartokkal szarakodni.

Roviden ennyi lenne a jelenlegi otletem. A sajat presgepunkkel problema mentesen megoldhato mindegyik fazis. A szerszam is kivitelezheto hazon belul. Azonban egy dolgot szeretnek kerni! Ha sikerul minden, akkor kozosen menjunk ki egy kulfoldi mod versenyre, "A" hazzal.

Csatolt fájl:

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#65 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:54

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:09

A passziv holeado elkeszitheto olcson. A rez alapanyagot tekercselve kell megvasarolni. Ebben is tudok segiteni. HookR altal tervezett radiator lamellaknak egy hatranya van - sok hulladek kepzodik. Gondolom elso sorban a design jatszott szerepet a tervezeskor.

Nekem az az oteletem, hogy csak a lamellak vegei vannak megmunkalva a masik ketto oldal maradjon parhuzamos egymassal. Igy minimalis az anyagveszteseg. Cserebe aldozunk a design oltaran. A hrmadik (nem szamozott) kepreszlet HookR elgondolasat vazolja, ahol a piros anyag a hulladek. Az altalam tervezett forma az egyes kepreszlet. Az oldalak nem 45 fokban lennenek elvagva, csak paint alatt igy konnyebb tervezni! A piros resz maga a vago szerszam lenne. A zold ponttal jelolt reszeken radiuszos lenne a megmunkalas, hogy a kivagott lamellaknak ne legyen hegyes vege (serules megelozes). A vago szerszam szelesseget akar 3mm-re is le lehet csokkenteni, igy gyakorlatilag nulla a hulladek. Ket fazisban lehet elkesziteni a lamellakat, az elsoben le vannak szabva, a masodikban van rajuk nyomva a szem. Ennek a lyukaszto szerszamat olyanra kell elkesziteni, hogy a lyukasztas utan kuposan szukoljon a kinyomott resz es legalabb 3mm hosszu legyen. Ugy ha ra van huzva a rezcso kulso falara, akkor igen szorosan fog illeszkedni. Gyakorlatilag majd egy illeszto kzei pres is kell majd, mert olyan passzentos lesz. A 3mm-es vall pedig stabil helyzetet es jo hoataadast biztosit majd. Szerintem azonban kiserletezni kellene a kinyomassal, hogy mekkora nyulast kepes elviselni a rezlemez. Ha eleg hosszu vallat lehetne kinyomni, akkor a hoatadas jelentosen javulna, a stabilitas nagyon jo lenne es a vall betolthetne meg a tavtarto szerepet is. Igy osszeszereleskot utkozesig csusztathatoak lennenek a lamellak, nem kellene tavtartokkal szarakodni.

Roviden ennyi lenne a jelenlegi otletem. A sajat presgepunkkel problema mentesen megoldhato mindegyik fazis. A szerszam is kivitelezheto hazon belul. Azonban egy dolgot szeretnek kerni! Ha sikerul minden, akkor kozosen menjunk ki egy kulfoldi mod versenyre, "A" hazzal.

Ez ám a segítőkészség! És nem utolsó sorban hozzáértés! Le a a kalappal!
:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#66 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 22:27

Kép

Orbano segitsegevel egy kep a presgeprol.

#67 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:31

Hmm. Egy ilyen radiátorba lehet én is beneveznék ha sikerül összehozni! :)
--HunFrost vízhűtés--

#68 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:33

Gyakorlatilag, ha HookR rabolint, hogy nalunk keszuljon el az elso protoripus, megadja a lamellak (torony, midi, cube) meretet, akkor el is tudjuk kezdeni a szerszam kesziteset. Hajlando vagyok ingyen nekiallni - a tesztelesre es a tomeggyartasra viszont mar nem tudom biztositani az alapanyagot. De mint mar irtam, ha van penz tudok mondani nagyon jo "lelohelyeket".

#69 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 18:53

HookR itt mar soha sem tisztel meg minket?! :)

#70 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 20:55

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 17., péntek - 18:53']HookR itt mar soha sem tisztel meg minket?! :)[/quote]
Joleso erzessel tolt el a tudat, hogy igy hianyzom :wub:, de van eletem az interneten tul is... :)

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 15., szerda - 23:43']Nem tudom a bujtatos elhelyezest hogyan dijjazak majd a csovek.[/quote]
A midi haz eseteben a kozepso vizszintes zartszelvenyben csupan az ajto tengelyehez legkozelebbi resre van szukseg, ugyanis az oldallapradiatoron, tengelytol tavolabb eso konyokcsonk csove csupan azon lenne keresztul bujtatva. A masik ketto res a korabbi konstrukciok hozomanya (idorendi sorrendben: kocka, torony, midi), mert legeloszor, a kocka haznal a tartaly - szembol nezve a jobb hatso reszbe - felulre kerult volna (ahogy az a kepeken is latszik), s onnan a zartszelvenyen celszeru levezetni az also terreszbe. A nagytoronyban is hasonlo megfontolasbol maradt meg, bar ott kesobb a merevlemezek vettek at a tartraly helyet. A midiben meg igazabol felesleges is.

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 15., szerda - 23:43']Furdes kozben gondolkodtam a radiator dolgon. Az en elgondolasommal az a problema, hogy nem lehet nagyon suru a lamellazas. Azonban szerintem mivel van egy aktiv hutesi pont a rendszerben, ez nem akkora hatrany.
A suru lamellazas ugyan meg betoltene egy valaszotfal szerepet is, de ezt egy esztetikus femhaloval, perforalt lemezzel lehet helyettesiteni.[/quote]
Az egyaltalan nem problema, hogy nem lehet suru, hisz az oldallapradiatorok csak passziv holeadokent funkcionalnak. A futoradit meg amugy is celszeru vagy bontobol, vagy a 'neves gyartoktol' beszerezni - penztarcatol fuggoen.

Az aktiv futesi pont, azaz a futoradiator a haz belsejeben pontosan ezert lett elhelyezve. Ha szukseg van ra, ott van, de ha passziv radik is elegendonek bizonyulnak, akkor akar el is hagyhato, es HDD fiokokkal helyettesitheto. Ez utobbira is keszitek hamarosan illusztraciot.

A csore fuzott lamellak szvsz nem eleg esztetikusak, igy arra gondoltam, oldalrol egy az egyben el kellene takarni egy lemezzel. Csupan alul es felul - esetleg perforalt lemezen keresztul - szellozne a radiator (kemenyhatas). Gyakorlatilag egy szendvics-szerkezetet kapnank, ami a kulso oldalrol is es a belso oldalrol is el lenne hatarolva a kornyezetetol. A kulso oldalon esztetikai okokbol, a belson legmozgas kordaban tartasa miatt.
Mi a velemenyetek?

Ellenben ha szabadon maradna, akkor ragaszknek a szinezest is biztosito feluleti kezeleshez.

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 15., szerda - 23:43']A lamellak preselessel alakithatoak ki, egy szerszammal. A szerszam elvegzi a formai vagast, ill. a szem kinyomasat (azt hiszem igy hivjak). Az osszeallitas gondolom nem okoz komoly fejtorest. A holeadokat en rezbol keszitenem, szerintem megeri. De ugy tudom, hogy az aluminium galvanizalas utan kozonseges modon forraszthato. Ez miert fontos? Mert a lamellak csore fuzese utan szerintem erdemes lenne a lamellak es a rajtuk kresztulfuto cso talalkozasat forrasztassal megerositeni/kiegesziteni. Hiaba passzentos a lamellakbol kinyomott szem es a cso csatlakozasa (finom vajat), hosszu tavon megeri a forrasztas. Ez zarja ki a suru lamellazast.[/quote]
Igen, ez jol hangzik, anno Brian (ha jol emlekszem a nickjere) is ilyen tipusu radiatort keszittetett, valamelyik topicban meg is vannak az adatai, de talan Arn, vagy Orbano is meg tudja mondani ;)

Tekintve, hogy a kompakt vizhuteses haz gondolata reszben a hordozhatosag jegyeben fogant, en inkabb az alu lamellakra szavaznek a sulycsokkentes erdekeben. Elegendo, ha a csovek vannak v.rezbol a hutoblokkok miatt.

Forrasztani szerintem felesleges. Csak bonyolitja a megmunkalast es igy noveli a koltsegeket.

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 16., csütörtök - 18:09']A passziv holeado elkeszitheto olcson. A rez alapanyagot tekercselve kell megvasarolni. Ebben is tudok segiteni. HookR altal tervezett radiator lamellaknak egy hatranya van - sok hulladek kepzodik. Gondolom elso sorban a design jatszott szerepet a tervezeskor.[/quote]
Alut is lehet kapni tekercselve?

Egyelore ugy tunik, a hulladekanyag a legkisebb problema a radimmal kapcsolatban :)

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 16., csütörtök - 18:09']Nekem az az oteletem, hogy csak a lamellak vegei vannak megmunkalva a masik ketto oldal maradjon parhuzamos egymassal. Igy minimalis az anyagveszteseg. Cserebe aldozunk a design oltaran.[/quote]
Igen, igy valoban gazdasagosabb.

Amugy - a megmunkalasi koltsegektol eltekintve - akar minden egyes lamella egyedi formaju is lehetne, ezzel kolunbozo mintakat, esetleg betuket formazva oldalnezetbol.
A  szemleletesebb pelda kedveert kepzeljuk el, hogy minden lamella ele egyenes es fuggoleges. A radiator sikjaba - tehat a hazat oldalrol szemlelve - "besullyesztenenk" a mintat (mondjuk betuket), azaz a lemellak eleibol kivagnank a megfelelo szakaszokat.

[quote]A hrmadik (nem szamozott) kepreszlet HookR elgondolasat vazolja, ahol a piros anyag a hulladek. Az altalam tervezett forma az egyes kepreszlet. Az oldalak nem 45 fokban lennenek elvagva, csak paint alatt igy konnyebb tervezni! A piros resz maga a vago szerszam lenne. A zold ponttal jelolt reszeken radiuszos lenne a megmunkalas, hogy a kivagott lamellaknak ne legyen hegyes vege (serules megelozes). A vago szerszam szelesseget akar 3mm-re is le lehet csokkenteni, igy gyakorlatilag nulla a hulladek. Ket fazisban lehet elkesziteni a lamellakat, az elsoben le vannak szabva, a masodikban van rajuk nyomva a szem. Ennek a lyukaszto szerszamat olyanra kell elkesziteni, hogy a lyukasztas utan kuposan szukoljon a kinyomott resz es legalabb 3mm hosszu legyen. Ugy ha ra van huzva a rezcso kulso falara, akkor igen szorosan fog illeszkedni. Gyakorlatilag majd egy illeszto kzei pres is kell majd, mert olyan passzentos lesz. A 3mm-es vall pedig stabil helyzetet es jo hoataadast biztosit majd. Szerintem azonban kiserletezni kellene a kinyomassal, hogy mekkora nyulast kepes elviselni a rezlemez. Ha eleg hosszu vallat lehetne kinyomni, akkor a hoatadas jelentosen javulna, a stabilitas nagyon jo lenne es a vall betolthetne meg a tavtarto szerepet is. Igy osszeszereleskot utkozesig csusztathatoak lennenek a lamellak, nem kellene tavtartokkal szarakodni.[/quote]
Jol hangzik.
Utalva egy korabbi kerdesemre, ez alubol is kivitelezheto szerinted? Birna az ezzel kapcsolatos deformaciokat? Nyilvan vekonyabb lemezbol, mint a v.reznel.
Tovabba milyen koltsegvonzata lenne a felvazolt eljarasnak?

[quote]Azonban egy dolgot szeretnek kerni! Ha sikerul minden, akkor kozosen menjunk ki egy kulfoldi mod versenyre, "A" hazzal.[/quote]
Bar ott tartanank. :) Felolem lehet rola szo, de ezesetben meg csiszolni kellene a kulso megjelenesen, nem? Mert mig most a vizhuteses belbecsre hetkoznapi gunyat akarunk huzni, addig egy modversenyre ennel talan tobb kell.

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 16., csütörtök - 22:27']Orbano segitsegevel egy kep a presgeprol.[/quote]
Jo lenne latni mukodes kozben is.

[quote name='orbano' date='2004. dec. 17., péntek - 0:31'] Hmm. Egy ilyen radiátorba lehet én is beneveznék ha sikerül összehozni! smile2.gif[/quote]
Mint emlitettem volt, Brian(?) mar csinaltatott ilyet, s ha jol tevedek, Templomegere hazanak az oldalan is ilyen diszeleg.

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 17., péntek - 9:33'] Gyakorlatilag, ha HookR rabolint, hogy nalunk keszuljon el az elso protoripus, megadja a lamellak (torony, midi, cube) meretet, akkor el is tudjuk kezdeni a szerszam kesziteset. Hajlando vagyok ingyen nekiallni - a tesztelesre es a tomeggyartasra viszont mar nem tudom biztositani az alapanyagot. De mint mar irtam, ha van penz tudok mondani nagyon jo "lelohelyeket".[/quote]
Reszemrol nincs akadalya, azonban pontositsunk meg a konstrukcion! Megoldando problemak:
- Ajtokent valo rogzithetoseg, azaz megfelelo rogzitesi pontok kialakitasa a zsanerok szamara.
- Csonkok elhelyezese a nyithatosag jegyeben. Azaz a konyokcsonkoknak a csoveket a tengellyel parhuzamosan, annak vonalat minnel jobban megkozelitve kell pozicionalniuk. Felteve, hogy a jelenlegi formajaban nyilna az oldallap.
- Esztetika. A mar korabban vazolt burkolat pontos kialakitasa.

Szerkesztette: HookR 2004. 12. 17. 23:26 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#71 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 23:01

Idézet: HookR - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 21:55

...

A holeado eleg esztetikussa varaszolhato szerintem:
- galvanizalassal
- porfestessel

Ezek szep feluletet adnak es nagyon minimalis lesz a teljesitmeny veszteseg. De a takaro lemez kialakitasa sem problema, lemezhajlito is van.

Azonban szerintem a lamellak belso oldalara biztosan nem kellene takaro lemez. Pont ez miatt egyedi a haz! Azt is el tudom kepzelni, hogy nem lesz szukseg kulon hazhutokre.

Szerintem lesz tekercselt aluminium lelohely is, majd holnap mondok pontosat ezzel kapcsolatban. Az aluminium siman birja ugyan azt a megmunkalast, mint a vorosrez lemez. Sot!

Szerintem kellene vegezni egy szamitast arra vontakozoan, hogy a rez- ill. az aluminium lamellak kozott mekkora a sulykulonbseg!

Hogy mi a koltsegvonzata a szerszam elkeszitesenek? Semmi! Pontos lamella mereteket kerek, es mar keszul is a szerszam. A hatranya a dolognak, hogy nem budapesti vagyok - igy csak kepeket tudok majd mutatni. De privatban lehet erdeklodni! Persze alapanyaggal nagy tetelben nem tudok szolgalni, de probak erejeig mukodhet a dolog.

Van egy otletem, bar ebben nem vagyok jartas. Szoval tegyuk fel, hogy a lamellak mar ki vannak vagva, de semmi tobb. Lehetseges-e az, hogy a marogep gepsatujaba befogni az osszes lamellat es igy marni belejuk a kivant szoveget?

Presgep mukodesen mit kell nezni?! Ha kell elmondom nagy vonalakban a mukodeset, az nem eleg?

Modeversenyen elso sorban szerintem maga az otlet szamit. Az pedig mar meg van. De egyetertek Veled, mert meg csiszolasra szorul. Viszont el lehet indulni...

Mar akartam regebben is kerdezni. Az oldallapok sarkaiban, a szurke lemezkek sulycsokkentesre szolganak a csukott allapot mellett?

Kaphatok egy konkret kepet egy kihuzhato alaplap talcarol? Lehet, hogy van egy otletem. Meg kaphatnek kepet egy becsovezett midi hazrol?

#72 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 00:36

[quote name='PeppeR' date='2004. dec. 17., péntek - 23:01']A holeado eleg esztetikussa varaszolhato szerintem:
- galvanizalassal
- porfestessel[/quote]
Gyanitom, a feluletkezelest a csovekre valo felfuzes utan celszeru elvegezni. Ezen eljarasoknal nem jelent problemat, hogy aluminiumot es v.rezet is tartalmaz a radiator?

[quote]Ezek szep feluletet adnak es nagyon minimalis lesz a teljesitmeny veszteseg. De a takaro lemez kialakitasa sem problema, lemezhajlito is van.[/quote]
A kerdes az, hogy a takarolemez mennyire befolyasolna a holeadast. Kemenyhatas vs. szabadon szellozo lamellak.

[quote]Azonban szerintem a lamellak belso oldalara biztosan nem kellene takaro lemez. Pont ez miatt egyedi a haz! Azt is el tudom kepzelni, hogy nem lesz szukseg kulon hazhutokre.[/quote]
Elgondolkodtato, azonban igy konnyebben porosodna a belso.

[quote]Szerintem lesz tekercselt aluminium lelohely is, majd holnap mondok pontosat ezzel kapcsolatban. Az aluminium siman birja ugyan azt a megmunkalast, mint a vorosrez lemez. Sot!

Szerintem kellene vegezni egy szamitast arra vontakozoan, hogy a rez- ill. az aluminium lamellak kozott mekkora a sulykulonbseg![/quote]
Valamivel tobb, mint 3x-os. A Ferroglobus prospektusa alapjan az 1.0x1000x2000mm-es tablakra vetitett suly (kg):
  • V.rez: 17.00 CuZn37 (CW508C)

• V.rez: 17.50 SF-Cu (CW024A)

• Alu:  5.50 Al99.5F/G11, AlMg3 F/G22 es AlMg3 eseten is
Milyen vastag szalag johet szoba alu es milyen v.rez eseten?

[quote]Hogy mi a koltsegvonzata a szerszam elkeszitesenek? Semmi! Pontos lamella mereteket kerek, es mar keszul is a szerszam.[/quote]
A lamella(k)nak.

[quote]A hatranya a dolognak, hogy nem budapesti vagyok - igy csak kepeket tudok majd mutatni. De privatban lehet erdeklodni! Persze alapanyaggal nagy tetelben nem tudok szolgalni, de probak erejeig mukodhet a dolog.[/quote]
En sem vagyok bp.-i.

[quote]Van egy otletem, bar ebben nem vagyok jartas. Szoval tegyuk fel, hogy a lamellak mar ki vannak vagva, de semmi tobb. Lehetseges-e az, hogy a marogep gepsatujaba befogni az osszes lamellat es igy marni belejuk a kivant szoveget?[/quote]
Ez mar felmerult korabban is a topicban, olvass vissza! :)
A maros ismerosnel felvetve a kotegelt lemez marasanak kerdeset azt mondta, hogy marofejtol fuggoen legfeljebb olyan 15-20mm lehetne a beszuras. Aztan hogy ez most csak az o gepparkjara es hozzaallasara vonatkozik-e, azt nem tudom. Alaposabban utana kellene jarni a kerdesnek, hisz mar 10-15-20-as kotegekben toredekere lehetne leszoritani a forgacsolas idejet es koltsegeit. Azonban nyilvan itt is felmerulnek jerulekos problemak, ezeket is ki kellene deriteni.

[quote]Presgep mukodesen mit kell nezni?! Ha kell elmondom nagy vonalakban a mukodeset, az nem eleg?[/quote]
Szamomra nem egyertelmu, ami a kepen lathato. A kalapacs, kesztyu, villaskulcs az a felso pofa(?) tetejen lathato? Tehat azok alatt van a ket pofa, ami osszepreseli a munkadarabot? :think:

[quote]Modeversenyen elso sorban szerintem maga az otlet szamit. Az pedig mar meg van. De egyetertek Veled, mert meg csiszolasra szorul. Viszont el lehet indulni...[/quote]
Pl. a [url="http://www.thermaltake.com/xaserCase/shark/black/black.htm"]Thermaltake Shark[/url]-nak (VA7000BWA) van igen latvanyos elolapja:

Amennyire en latom, egy egyedi vonalvezetesu U-profil szolgalt nyersanyag gyanant (Szvsz megfelelo mennyiseg eseten a Ferroglobusnal, vagy egyeb cegnel is lehetne egyedit hengereltetni, ennek is utana kell erdeklodni), amit gondolom vizzel formara vagtak, s megtoldottak egymasba illesztett, sikjukra meroleges lemezekkel. Elgondolkodtato.

[quote]Mar akartam regebben is kerdezni. Az oldallapok sarkaiban, a szurke lemezkek sulycsokkentesre szolganak a csukott allapot mellett?[/quote]
Ebben a formaban nem egeszen ertem a kerdest, bizonyara nem sulycsokkentest akartal irni ;).
Ha az imbuszcsavarokkal az oldallapradi vegelemeihez fogatott szurke lemezkekre gondolsz, azok a zsanerok (haz elolapjanal), illetve rogzitolemezek (haz hatuljanal). Utobbiak zart allapotban az ajto kepezte terheles egyenletes elosztasat, valamint a stabil zarhatosagot hivatottak szolgalni.

A problema ott kezdodott, hogy a zart allapotban az elolap lemezeinek elevel tokeletesen illeszkedo oldallapok az ajto tengelyenek pozicioja miatt nem tettek lehetove a nyitast, ezert a zsanerok ugy lettek kialakitva, hogy 2mm-nyi hatracsuszast engednek az ajtonak. Azaz nyitashoz hatra kell tolnod az oldallapradit 2mm-nyit, ekkor elegge eltavolodik az oldallamez az elolapi lemez eletol es nyilhat az ajto.
Ez a megoldas felvetett egy ujabb problemat, nevezetesen a 2mm-es holtjatekot a tengelynel. Mivel csak elol a tengelynel van felfuggesztve az ajto, ezert annak hatulja a gravitacionak engedelmeskedve lehajlik, ele a vizszintestol elter nehany fokkal. Mivel ez lenyegeben csak az ajto kozel zart allapotaban jelentkezik, ezert kezenfekvo volt hatra is ilyen lemezeket illeszteni, amik egyreszt vizszintesen tartjak az ajtot, masreszt - a lemezkek alakja reven - kis kampok segitsegevel biztositjak a zart allapotot az ajto eloretolt allapotaban.

Lehet, hogy ez igy leirva nem kelloen egyertelmu, ezert hamarosan keszitek ehhez is illusztraciot.

[quote]Kaphatok egy konkret kepet egy kihuzhato alaplap talcarol? Lehet, hogy van egy otletem. Meg kaphatnek kepet egy becsovezett midi hazrol?[/quote]
Elobbirol igen, utobbira varnod kell. Hogy miert? Mar errol is esett szo ;)

Szerkesztette: HookR 2004. 12. 18. 00:45 -kor

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#73 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 14:44

Vegyes anyagu radiator eseten nem tudom, hogy mukodnek-e a dolgok! Azonban szerintem legyen kulon a ket anyag - tiszta alu-, ill. rez radiator. A feluletkezeleskor a csovek veget nem kell lezarni, igy a teljesen aluminium radiator nem fog osszeveszni a rez blokkal.

Letezik aluminium radiator, ami befer a tervezett kis helyre (haz elejebe, alulra)?

Hogy a takaro lemezek mennyire befolyasoljak a lamellak holeadasat, szerintem csak kiserletezeskor fog kiderulni. Majd tervezeskor figyelni kell, hogy azert egeszseges tavolsag legyen a lamellak kozott!

A hatarolo lapok vonatkozasaban szerintem megegyezhetunk egy arany kozep ut megoldasban! Rovid M3-as csavarok fognak a lemezeket, igy igeny eseten leszerelhetoek.

A lemezcsikok szelessege ne legyen tobb, mint 150mm. Ez szerintem boven elegendo. A vastagsag meg legyen mondjuk maximum 2mm. Ennel vastagabb is szoba johet, de a szem kinyomasakor konnyebb dolgozni az 1mm-es lemezzel es a gep szamara sem olyan megterhelo.

A lamellakba torteno szoveg gravirozasa mennyire fontos? Mert ezt akkor kell elvegezni, ha mar meretre vannak vagva. Utanna elkerulnek marasra, majd megint vissza. Szerintem felesleges kitero.

Presgep leirast majd linkelek, kepekkel egyutt. Most kuldtem el a kepeket orbano-nak!

Elolap vonatkozasaban van otletem - azonban ez nem tomeggyarthato. De erre majd visszaterunk meg.

Az oldallapok sarkaiban levo lemezek arra szolgalnak amire gondoltam, csak nem pontosan fejeztem ki magam! Az elvet en ertem - tetszik. A tesztek ideje alatt sima zongora zsanert hasznaltatok?

Az alaplapi talcat szerintem le kellene egyszerusiteni ketto vizszintesen futo also-, felso sinre es az ezeket fuggolegesen osszekoto idomokra. Majd errol meg en is rajzolok.

#74 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 17:40

Kép

Ismetelten orbano kozbenjarasaval - koszonom!

A bal felso kepen lathato az a resz, ami befogja a szerszamok felso reszet. Az egesz egyseget, ami fel-le mozog medvenek hivjak. Egy sinrendszerben mozog. A szerszam felso reszenek a rogzitese a kep elotereben lathato hiddal tortenik.

A jobb felso kepen a munkalap lathato. Kozepen a lyuk azert van, mert nehany munkadaranak olyan a szerszama, hogy a kivagott resz alul ki tud potyogni. Ilyenkor egy csuszda van felszerelve a gep oldalara es mar mehet is a vodorbe. Latszanak az X iranyu hornyok, ezeknek T profilja van. Erre a munkalapra kell rarogziteni a szerszam also reszet.

A bal also kepen latszik maga a lefogato egyseg. A rud egyik vege a mar emlitett T profilban vegzodik, a masik vege pedig menetes.

A jobb also kepen pedig egy imitalt lefogatas latszik. Az aluminium tomb imitalja a szerszam also reszet, a masik vasdarab pedig a tamasztekot.

A szerszamot osszecsusztatott allapotaban kell beszerelni a helyere. Rogzites utan meg van jaratva a presgep, ilyenkor ki szoktak derulni a pontatlansagok es a hanyag munka - romma torik minden. De ez igen extrem eset.

Ha minden rendben van, akkor be kell allitani a lokethosszt, ami probalgatas modszerrel mukodik. Ha jo a lokethossz, akkor le van fixalva a medven a leszorito resz. Utanna kovetkezik a hossz belovese egy primitiv utkozo segitsegevel es ha ez is kesz, akkor mar mehet is a moka!

Ja, nem! Elotte meg fel kell szenvedni a reztekercset az adagolora. Az igen finom feladat, mivel a tekrecsek altalaban nem 2kg-osak. Maga az adagolo gyakorlatilag ugy nez ki, mint ketto plussz jel tavtartokkal osszefogva. Kozeppontban van egy tengely, amin forog a ket plussz jel. De ez mar nem annyira fontos...

De eloben majd a Nagypapam tobbet tud mondani, O a mestere ezeknek a dolgoknak. Amiket eddig leirtam azokkal lehet szamolni, biztosak!

#75 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 22:25

Az Interthermo csinál ilyen radiátorokat, bár elég húzós egy ekkora darabnak az ára.

A perforált lemezzel való eltakarása jó ötlet, a tervezett passzív radiátorunkat mi is ilyennel akartuk borítani.

E a Shark háéz meg rohadt szép. Valami hasonlót tervezgetek én is... Ez a ház megerősített abban, hogy jó felé haladok :)
--HunFrost vízhűtés--

#76 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 21:23

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 14:44

Vegyes anyagu radiator eseten nem tudom, hogy mukodnek-e a dolgok! Azonban szerintem legyen kulon a ket anyag - tiszta alu-, ill. rez radiator.

A tiszta alu szimpatikusabb az alacsonyabb sulyabol fakadoan.

Idézet

A feluletkezeleskor a csovek veget nem kell lezarni, igy a teljesen aluminium radiator nem fog osszeveszni a rez blokkal.

A 180 fokos vegeket mindenkepp fel kell tenni elotte. A hosszu kigyozo csoszakasz belso feluletkezelese nem jelent gondot?

Idézet

Letezik aluminium radiator, ami befer a tervezett kis helyre (haz elejebe, alulra)?

A modellen lathatoak letezo radiatorok masai. Nevezetesen:
- Nagytoronyban: Black Ice Pro 2
- Minitoronyban: Black Ice Pro
- Kockaban: Innova Dual
(Utobbi ket eset felcserelheto)

Idézet

A hatarolo lapok vonatkozasaban szerintem megegyezhetunk egy arany kozep ut megoldasban! Rovid M3-as csavarok fognak a lemezeket, igy igeny eseten leszerelhetoek.

Ebben az esetben eleve olyan kulso megjelenest kell kolcsonozni a hazaknak, hogy takarolemezzel, illetve anelkul is latvanyos legyen.

Idézet

A lemezcsikok szelessege ne legyen tobb, mint 150mm. Ez szerintem boven elegendo. A vastagsag meg legyen mondjuk maximum 2mm. Ennel vastagabb is szoba johet, de a szem kinyomasakor konnyebb dolgozni az 1mm-es lemezzel es a gep szamara sem olyan megterhelo.

Maga a vazszerkezet 152mm szeles, gondold el, ha mindket oldalon egy-egy 150mm szeles radiator poffeszkedne... ;)
Kozben raleltem a hozzaszolasra, amit kerestem, nem 'Brian', hanem oalex kovette el, es valoban Inter-Thermo Rt. a szoban forgo ceg - mint ahogy Orbano is irta. 43mm (vagy annak tobbszorose) szeles lemezekkel dolgoznak, ami pont megfelel.

Idézet

A lamellakba torteno szoveg gravirozasa mennyire fontos? Mert ezt akkor kell elvegezni, ha mar meretre vannak vagva. Utanna elkerulnek marasra, majd megint vissza. Szerintem felesleges kitero.

Csak egy kosza otlet volt, mikor a lehetosegeket latolgattam. Amugy nem gravirozast irtam, hanem a lamellak elebol valo kivagast, ami a lemallak osszesegen - a radiator sikjara merolegesen - szemlelve eredmenyezne mintat.

Idézet

Elolap vonatkozasaban van otletem - azonban ez nem tomeggyarthato. De erre majd visszaterunk meg.

Kivancsian varom.

Idézet

A tesztek ideje alatt sima zongora zsanert hasznaltatok?

Csak a vazszerkezet es a tartaly keszult el eddig, a tobbi csupan virtualis modellkent letezik, igy a problemak feltarasa is elmeleti sikon tortent. A tobbesszam felesleges, csak en vagyok.

Idézet

Az alaplapi talcat szerintem le kellene egyszerusiteni ketto vizszintesen futo also-, felso sinre es az ezeket fuggolegesen osszekoto idomokra. Majd errol meg en is rajzolok.

Kivancsian varom.

Kiraktam a képeket <IDE> is, sot megtoldottam a korabban igertekkel is (alaplapi talca, zsaner 2mm holtjatekkal).

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#77 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 19. 21:33

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 17:40

A bal felso kepen lathato...

Mekkora a legnagyobb szerszam, amit be lehet fogni? Azaz legfeljebb milyen magas lehet egy-egy lamella?

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#78 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 21:38

Idézet: orbano - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 22:25

A perforált lemezzel való eltakarása jó ötlet, a tervezett passzív radiátorunkat mi is ilyennel akartuk borítani.

En speciel sima lemezre gondoltam, ami az oldalan takarja el, a perforalt lemezt meg csak felulre, a radiator tetejen eltakarando. Alul maradhat szabadon.

Idézet

E a Shark háéz meg rohadt szép. Valami hasonlót tervezgetek én is... Ez a ház megerősített abban, hogy jó felé haladok :)

Folottebb kivancsi vagyok arra a valami hasonlora. A nep elfogad kepeket, skicceket, vagy ami van... :cool:

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#79 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 23:08

Fixaljunk le veglegesen, amit lehet:

- alapanyag tekinteteben teljesen mindegy mit kell megmunkalni (vorosrez vagy aluminium)
- mivel lesznek leveheto takaro lemezek, felejtheto a lamellak "design-olasa"

Ha valoban indokoltak a 150mm szeles lamellak, akkor tolem lehetnak akkorak. De ezt a szerszam elkszitese elott le kell fixalni. En felesleges "anyagpazarlasnak" tartom. Lamellak szelessege szerintem nyugodtan fixalhato 60mm-ben. Azonban azt nem tartom feleslegesnek, hogy haromnal tobb helyen legyenek "atszurva" csovekkel.
Az alapanyag beszerzesi hely nem problema, nem vagyunk egy cegre utalva.

Idézet

A 180 fokos vegeket mindenkepp fel kell tenni elotte. A hosszu kigyozo csoszakasz belso feluletkezelese nem jelent gondot?

Ezt nem ertem! Milyen vegekrol van szo? A lamellakon kersztul futo csovek egy "gyujtoben" vegzodnek. Te szeparatornak nevezted a rajzokon!

Az alaplap talcaval szerintem van egy kis konstrukcios problema! Ha jol latom, akkor pont az a resz hianyzik, ami a processzor foglalat mogott helyezkedik el. Nem tudom ki hogyan van ezzel, de en ehhez a reszhez szoktam rogziteni a blokk leszoritasahoz hasznalt M4-es szarakat. Nem szeretem, ha az alaplap van terhelve.
Tovabba ha megint csak jol latom, akkor maga a talca, egy lemez, aminek hajlitva vannak a szelei - ezek kepezik a csuszo reszt a sinekben. Plussz koltseget jelentene a teli lemezre vagni egy akkora lyukat!
Ezzel kapcsolatban hamarosan kuldok egy rajzot!

Az unnepek utan, amint van ra lehetoseg, szerintem egy kozos talalkozot letre kellene hozni! Akar Nalad, akar nalam.

#80 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 23:13

Idézet: HookR - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 22:33

Mekkora a legnagyobb szerszam, amit be lehet fogni? Azaz legfeljebb milyen magas lehet egy-egy lamella?

Ezt most nem teljesen ertem!
A lamellak vizszintes sikban (fekve) lennenek darabolva a tekercselt anyagbol, igy a magassag modosul szelessegre, azt pedig mar irtam, hogy 150mm-nel huzzuk meg a maximalis hatart.
Vagy Te masra gondoltal?!

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.