miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2006. 04. 21. 06:09
A DC10-es kártya hardveresen tömörített. Az alsó értékre már nem emlékszem potosan ( talán 1 MB/sec ) a felső érték 6 MB/sec volt. Tehát majdnem kétszerese a DV szabványnak. Én 3-4 MB/sec között használtam.
A HDD teszteléséhez meg olyan programot keress, ami egyszuszra legalább 50-100 megát ír a HDD-re, mert pillanatok alatt teleírja a puffert utána már valós értéket kapsz.
Nem stimmel a parittyásbit !
"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.
Elküldve: 2006. 04. 22. 20:20
Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 22:22
amint irtam, nekem egy 30 GB-os "vinyom" van, ami 12-22 msec-es hozzáférésü idejü.
szerintem nem lesz vele probléma, de ha mégis, azt úgyis észre fogod venni
Idézet
amint irtam, EC 30 vagy EC 45 kazettára tudom a videofilmet rögziteni.
Addig jutottunk, hogy a felvett felvételt úgy tudom átjátszani pc-re, hogy a kábeleket összedugom az általatok "20 eFt, de 60 eFt a legjobb" kártyába, ami Zsigabá szerint mpeg vagy egyéb formátumba rögziti a filmet a "vinyom"-ra.
Még mindig nem tudom, hogy lesz belöle dv, és miért jobb, mint a mpeg.
az mpeggel az a baj, hogyha vágni akarod, akkor néhzkes meg macerás, és nagyobb a gépigénye is. a dv az a formátum, amiben a minidv kamerák is rögzítenek, egy elterjedt és jól vágható formátum, óránként 13GB helyfoglalással, ilyenformán a kész anyagot érdemes tömöríteni, akár mpeg2be is, ami már csak azért is praktikus, mert a dvdk tartalma is mpeg2.
Idézet
szerintem szó nincs piszokul rühellésről, de ha az a kívánság, hogy írjunk le mindent, akkor az nem olyan könnyű ám. de ez egy fórum, valaki mond valamit, ha másvalaki nem érti, visszakérdez, ideális esetben megmagyarázzák a nem értett részt... de ez nem hiszem, hogy probléma.
Idézet
azért off, mert ez a topik a minidv kamerákról szól elsősorban, te viszont videót akarsz digitalizálni
erre a szaktopikra gondoltam: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 04. 24. 22:43
Elküldve: 2006. 04. 25. 01:18
Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 23:43
Első sarkon veszel valamit, ami mondjuk nem via, hanem legjobb a NEC chipes, de dobozos jó drága Pinnacle kártyák is kiválóak.
Elküldve: 2006. 05. 03. 12:59
Szeretnék venni egy videokamerát. Olvasgattam a fórumot. Ez alapján 3 jelöltem maradt.
Max. 100e Ft lenne a kamerára pótaksival, firewire kártyával, hordtáskával együtt, tehát az alsóbb szegmensben nézelődtem.
A jelöltek:
1. Sony DCR-HC14
2. Sony DCR-HC23
3. Panasonic NV-GS17
A 2. és a 3. a mostani legújabb, legolcsóbb modell a két gyártónál.
A DSC-HC14 egy régebbi Sony modell. Ezen "csak" 10X optikai zoom van, bár ez nekem nem hátrány, mert ahogy olvasom úgysem tudnám kézben megtartani, más különbséget nem látok, talán a webkamera funkciót az új modelleken, ill. az új Sony(hc23) kisebb fogyasztását. Ezen a CCD viszont 1/4"-os, ami a képminőségnél jelentkezik is, ahogy ezt Vertigo korábban kifejtette. Azért ódzkodom tőle mégis, mert egy megmaradt kiállított darab itt Győrben az Euronics-ban. Ki tudja mióta áll ott, ill. mióta működtetik...
Az árak:
1. 75e 2. 85 az edigitalnál 3. 67800 ugyanitt.
Szívem szerint az 1.-t venném meg, de fenntartásaim vannak a fentiek miatt. Ti mit tanácsoltok?
Elküldve: 2006. 05. 03. 13:13
NV-GS17 van a közelemben. Nekem nem tetszik a képstabilizátora meg a kijelzője (sony-hoz képest) de amúgy szerintem jó kamera.HC14 havernak van és nem panaszkodott rá.Nekem HC17 van de abban nem tetszik, hogy kevés fénynél nehezen tud fókuszálni.HC23-ról elég rossz teszteket olvastam (bár kitudja mennyire voltak megkenve) illetve hátránya még az, hogy egyelőre nem lehet hozzá működő utángyártott akksit kapni az eredeti meg nagyon drága. Szombaton a camponai electroworldben viszont lesz 50000-ért samsung vpd-351 (20x optikai zoom és van éjszakai módja nemúgy mint a Panának) bár elég igénytelen műanyagnak tűnt meg kevés fénynél állítólag zajos, de lehet hogy nemrossz.
üdv.
Elküldve: 2006. 05. 03. 13:29
Idézet: Cif - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:13
NV-GS17 van a közelemben. Nekem nem tetszik a képstabilizátora meg a kijelzője (sony-hoz képest) de amúgy szerintem jó kamera.HC14 havernak van és nem panaszkodott rá.Nekem HC17 van de abban nem tetszik, hogy kevés fénynél nehezen tud fókuszálni.HC23-ról elég rossz teszteket olvastam (bár kitudja mennyire voltak megkenve) illetve hátránya még az, hogy egyelőre nem lehet hozzá működő utángyártott akksit kapni az eredeti meg nagyon drága. Szombaton a camponai electroworldben viszont lesz 50000-ért samsung vpd-351 (20x optikai zoom és van éjszakai módja nemúgy mint a Panának) bár elég igénytelen műanyagnak tűnt meg kevés fénynél állítólag zajos, de lehet hogy nemrossz.
üdv.
Hello!
Samsungokról eddig csak rosszat olvastam, de azért köszi.
Elküldve: 2006. 05. 03. 13:40
Idézet: zolnagy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:59
Szeretnék venni egy videokamerát. Olvasgattam a fórumot. Ez alapján 3 jelöltem maradt.
Max. 100e Ft lenne a kamerára pótaksival, firewire kártyával, hordtáskával együtt, tehát az alsóbb szegmensben nézelődtem.
A jelöltek:
1. Sony DCR-HC14
2. Sony DCR-HC23
3. Panasonic NV-GS17
A 2. és a 3. a mostani legújabb, legolcsóbb modell a két gyártónál.
A DSC-HC14 egy régebbi Sony modell. Ezen "csak" 10X optikai zoom van, bár ez nekem nem hátrány, mert ahogy olvasom úgysem tudnám kézben megtartani, más különbséget nem látok, talán a webkamera funkciót az új modelleken, ill. az új Sony(hc23) kisebb fogyasztását. Ezen a CCD viszont 1/4"-os, ami a képminőségnél jelentkezik is, ahogy ezt Vertigo korábban kifejtette. Azért ódzkodom tőle mégis, mert egy megmaradt kiállított darab itt Győrben az Euronics-ban. Ki tudja mióta áll ott, ill. mióta működtetik...
Az árak:
1. 75e 2. 85 az edigitalnál 3. 67800 ugyanitt.
Szívem szerint az 1.-t venném meg, de fenntartásaim vannak a fentiek miatt. Ti mit tanácsoltok?
Hali!
HC-14 mar nem mai darab, ellenben a kb fel evel ezelotti korbenezesem alapjan szerintem ami mar kimondottan szebb jobb kepet csinal (na meg persze rengeteg plusz funkcio van benne) az a hc-90 sony fronton (avagy gondolom az ennek megfelelo utoda), panabol az 1 ccd -sek felejtosek, erosen sargasba tolodik a kepuk, hamar zajosodnak, viszont a 3ccd -sek meglepoen szepen dolgoznak... Havernak immaron fel eves a gs75 -ose (igaz 1x mar volt szervizben feheregyensuly, es AF hibaval), de a problemak elott, es a javitas utan nagyon szepen dolgozik, es asszem ezekbol is jottek ujabb tipusok... (..ha ra tudnal szanni picit tobbet ajanlanam ezeket a 3ccd -s panakat, hogy nezd meg oket). Amugy meg vigyel kazit a boltba, es veszegessel fel a kamcsikkal!
u.i.
Kiallitasi daraboktol ovakodj!
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 03. 13:42 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2006. 05. 03. 15:31
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:40
HC-14 mar nem mai darab, ellenben a kb fel evel ezelotti korbenezesem alapjan szerintem ami mar kimondottan szebb jobb kepet csinal (na meg persze rengeteg plusz funkcio van benne) az a hc-90 sony fronton (avagy gondolom az ennek megfelelo utoda), panabol az 1 ccd -sek felejtosek, erosen sargasba tolodik a kepuk, hamar zajosodnak, viszont a 3ccd -sek meglepoen szepen dolgoznak... Havernak immaron fel eves a gs75 -ose (igaz 1x mar volt szervizben feheregyensuly, es AF hibaval), de a problemak elott, es a javitas utan nagyon szepen dolgozik, es asszem ezekbol is jottek ujabb tipusok... (..ha ra tudnal szanni picit tobbet ajanlanam ezeket a 3ccd -s panakat, hogy nezd meg oket). Amugy meg vigyel kazit a boltba, es veszegessel fel a kamcsikkal!
u.i.
Kiallitasi daraboktol ovakodj!
Hello!
Köszi a kimerítő választ!
Amúgy a 3CCD-s GS75-t én is néztem, kb 1 hónapja volt kb. 125 körül, ami már nem is olyan rossz ár, de én nem szántam rá annyit.
Elküldve: 2006. 05. 03. 20:30
Idézet
Most ez így igaz vagy azért jobb lesz nekem ha mégis veszek Fájörwájört?
Elküldve: 2006. 05. 03. 20:44
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 05. 03. 20:49
Csak most olvasgattam ezt a izét... és pontosan milyen előnyei vann a Fájörwájörnek? Mert mindenhol olvasom, hogy jobb, mint USB meg már ezerszer leírtuk, hogy miért jobb, de sose láttam konkrét választ
Elküldve: 2006. 05. 04. 06:06
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 14:40
Konkrétan hogyan jelentkezett az AF hiba ?
Nekem GS500-asom van. Soxor azt csinálja, hogy majdnem a kép közepén van egy függőleges tárgy mégis rángatja a fókuszt. Van mikor teljesen el is dobja.
Nem stimmel a parittyásbit !
"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.
Elküldve: 2006. 05. 04. 06:24
Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:49
Csak most olvasgattam ezt a izét... és pontosan milyen előnyei vann a Fájörwájörnek? Mert mindenhol olvasom, hogy jobb, mint USB meg már ezerszer leírtuk, hogy miért jobb, de sose láttam konkrét választ
Az előnye, hogy OHCI (Open Host Controll Interface) felületen kommunikál a kamera ami azt jelenti, hogy az IEEE1394 csatolófelületen keresztüli összeköttetés esetén bármilyen eszközzel összekötheted. Ráadásul PC-nél nem kell driver sem. Továbbá IEEE1394 (firewire) esetén bármilyen olyan capture ill. editor programmal mely kezeli a natív OHCI-t mehet a capture. USB esetén csak a kamerához adott programmal történhet a capture.
Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 04. 06:26 -kor
Elküldve: 2006. 05. 04. 08:09
Idézet: Zsigabá - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:06
Nekem GS500-asom van. Soxor azt csinálja, hogy majdnem a kép közepén van egy függőleges tárgy mégis rángatja a fókuszt. Van mikor teljesen el is dobja.
Hasonlokrol szamolt be haverom...
Konnyen veszitette a fokuszt, es nem allt vissza, meg optimalis korulmenyek kozott sem, illetve a szinek eltolodtak minimalis fenyvisoznyvaltozasoknal (szinte zold lett minden), majd hiaba keresett be valami homogen steril szurke szint, nem allt vissza, kamcsi kikapcs/bekapcs, aztan amig nem allitodott el megint jo volt... Nem reg jott vissza garibol (1 honap XTRM-D
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 08:11 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2006. 05. 04. 08:33
Elküldve: 2006. 05. 04. 10:38
Elküldve: 2006. 05. 04. 11:36
Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:38
Nagyon nem...
u.i.
ennyibol inkabb egy occso kis kompakt fenykepezo+1het tengerpart, ahol nincs ilyen hule eso
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 11:37 -kor
Elküldve: 2006. 05. 04. 12:07
Pl Panasonic GS180/140 esetleg GS150 vagy mas 3CCD-s dolog erdekelne. Nekem leginkabb a kepminoseg es a manualis kezelhetoseg szamit, amennyire ilyen kategoriaban lehetseges. Segitsegetek, kerlek!
Eskuszom, mindent megteszek, hogy egyedul kifundaljam a dolgot, de ahogy egyre melyebbre asok, egyre jobban osszezavardom, noha rengeteget olvastam ebben a topikban is, nagyjabol kepben vagyok, de nem vagyok kepes ilyen rovid ido alatt talalni egy optimalis megoldast.
Egyebkent a pana kamerakon a reces gyuru az optika korul csak disz vagy az a manualis fokusz?
Szerkesztette: ion 2006. 05. 04. 12:54 -kor
Elküldve: 2006. 05. 04. 13:11
Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:07
Pl Panasonic GS180/140 esetleg GS150 vagy mas 3CCD-s dolog erdekelne. Nekem leginkabb a kepminoseg es a manualis kezelhetoseg szamit, amennyire ilyen kategoriaban lehetseges. Segitsegetek, kerlek!
Eskuszom, mindent megteszek, hogy egyedul kifundaljam a dolgot, de ahogy egyre melyebbre asok, egyre jobban osszezavardom, noha rengeteget olvastam ebben a topikban is, nagyjabol kepben vagyok, de nem vagyok kepes ilyen rovid ido alatt talalni egy optimalis megoldast.
Egyebkent a pana kamerakon a reces gyuru az optika korul csak disz vagy az a manualis fokusz?
Magasabb tipusoknal (asszem gs250 -nel mar) manualis...
De a legjobb az, ha fogsz egy DV kazettat, bemesz az XTRM-D -ba, meg a MM -ba, EW -be, es megkered a kedves szemelyzetet, hogy kiprobalhasd a kamcsikat, ugy hogy beteszed a kazit, es veszel fel ra veluk... (altalaban meg szoktak engedni)
Szepen kazi hazavisz, felnyomod gepre (erdemes felvetelnel belemondani a mikibe, hogy epp melyik kamcsit probalod), vagy ha nem tudod feltenni, ismerosnel akinek van dv kamcsija, feltetetni gepre, es szepen nyugodtan egymas utan/mellett, azonos korulmenyek kozott meg tudod nezni, melyik milyen kepet ad, es biztosabban tudsz donteni! (persze tok sotet, meg tengerparti verofenyes napsutest nem fogsz tudni tesztelni, de ez a legjobb osszehasonlitas szerintem amire lehetoseg lehet...)
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 13:24 -kor

Súgó
A téma zárva.