HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:44

tüzesmadzaggal mindenképpen egyszerűbb a világ :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1202 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:49

Jaja, mindehol ezt olvastam végül is, meg végül is már meg van rendelve, holnap jön meg a boltba  :D

Csak most olvasgattam ezt a izét... és pontosan milyen előnyei vann a Fájörwájörnek? Mert mindenhol olvasom, hogy jobb, mint USB meg már ezerszer leírtuk, hogy miért jobb, de sose láttam konkrét választ :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1203 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:06

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 14:40

Havernak immaron fel eves a gs75 -ose (igaz 1x mar volt szervizben feheregyensuly, es AF hibaval),

Konkrétan hogyan jelentkezett az AF hiba ?
Nekem GS500-asom van. Soxor azt csinálja, hogy majdnem a kép közepén van egy függőleges tárgy mégis rángatja a fókuszt. Van mikor teljesen el is dobja.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1204 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:24

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:49

Jaja, mindehol ezt olvastam végül is, meg végül is már meg van rendelve, holnap jön meg a boltba  :D

Csak most olvasgattam ezt a izét... és pontosan milyen előnyei vann a Fájörwájörnek? Mert mindenhol olvasom, hogy jobb, mint USB meg már ezerszer leírtuk, hogy miért jobb, de sose láttam konkrét választ :)

Az előnye, hogy OHCI (Open Host Controll Interface) felületen kommunikál a kamera ami azt jelenti, hogy az IEEE1394 csatolófelületen keresztüli összeköttetés esetén bármilyen eszközzel összekötheted. Ráadásul PC-nél nem kell driver sem. Továbbá IEEE1394 (firewire) esetén bármilyen olyan capture ill. editor programmal mely kezeli a natív OHCI-t mehet a capture. USB esetén csak a kamerához adott programmal történhet a capture.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 04. 06:26 -kor

#1205 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:09

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:06

Konkrétan hogyan jelentkezett az AF hiba ?
Nekem GS500-asom van. Soxor azt csinálja, hogy majdnem a kép közepén van egy függőleges tárgy mégis rángatja a fókuszt. Van mikor teljesen el is dobja.

Hasonlokrol szamolt be haverom...

Konnyen veszitette a fokuszt, es nem allt vissza, meg optimalis korulmenyek kozott sem, illetve a szinek eltolodtak minimalis fenyvisoznyvaltozasoknal (szinte zold lett minden), majd hiaba keresett be valami homogen steril szurke szint, nem allt vissza, kamcsi kikapcs/bekapcs, aztan amig nem allitodott el megint jo volt... Nem reg jott vissza garibol (1 honap XTRM-D :(), de most azt mondja jobb, mint uj koraban :)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 08:11 -kor

#1206 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:33

Bocs a hulye kerdesert, de ha nektek most lenne 100ezer forint koruli osszegetek dvkamerara, akkor mely tipusokat valasztanatok? Nagyon gyorsan kell dontenem, meg ma, ezert kerdezem :confused:

#1207 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:38

Amikben rendes kepstabilizator van, nem digitalis, azokat ilyen arfekvesben nem lehet megvenni?

#1208 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:36

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:38

Amikben rendes kepstabilizator van, nem digitalis, azokat ilyen arfekvesben nem lehet megvenni?

Nagyon nem...

u.i.
ennyibol inkabb egy occso kis kompakt fenykepezo+1het tengerpart, ahol nincs ilyen hule eso :)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 11:37 -kor

#1209 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:07

Folvittem a keretet 150 korulire :)
Pl Panasonic GS180/140 esetleg GS150 vagy mas 3CCD-s dolog erdekelne. Nekem leginkabb a kepminoseg es a manualis kezelhetoseg szamit, amennyire ilyen kategoriaban lehetseges. Segitsegetek, kerlek! :)

Eskuszom, mindent megteszek, hogy egyedul kifundaljam a dolgot, de ahogy egyre melyebbre asok, egyre jobban osszezavardom, noha rengeteget olvastam ebben a topikban is, nagyjabol kepben vagyok, de nem vagyok kepes ilyen rovid ido alatt talalni egy optimalis megoldast.

Egyebkent a pana kamerakon a reces gyuru az optika korul csak disz vagy az a manualis fokusz? :)

Szerkesztette: ion 2006. 05. 04. 12:54 -kor

#1210 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:11

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:07

Folvittem a keretet 150 korulire :)
Pl Panasonic GS180/140 esetleg GS150 vagy mas 3CCD-s dolog erdekelne. Nekem leginkabb a kepminoseg es a manualis kezelhetoseg szamit, amennyire ilyen kategoriaban lehetseges. Segitsegetek, kerlek! :)

Eskuszom, mindent megteszek, hogy egyedul kifundaljam a dolgot, de ahogy egyre melyebbre asok, egyre jobban osszezavardom, noha rengeteget olvastam ebben a topikban is, nagyjabol kepben vagyok, de nem vagyok kepes ilyen rovid ido alatt talalni egy optimalis megoldast.

Egyebkent a pana kamerakon a reces gyuru az optika korul csak disz vagy az a manualis fokusz? :)

Magasabb tipusoknal (asszem gs250 -nel mar) manualis...

De a legjobb az, ha fogsz egy DV kazettat, bemesz az XTRM-D -ba, meg a MM -ba, EW -be, es megkered a kedves szemelyzetet, hogy kiprobalhasd a kamcsikat, ugy hogy beteszed a kazit, es veszel fel ra veluk... (altalaban meg szoktak engedni)

Szepen kazi hazavisz, felnyomod gepre (erdemes felvetelnel belemondani a mikibe, hogy epp melyik kamcsit probalod), vagy ha nem tudod feltenni, ismerosnel akinek van dv kamcsija, feltetetni gepre, es szepen nyugodtan egymas utan/mellett, azonos korulmenyek kozott meg tudod nezni, melyik milyen kepet ad, es biztosabban tudsz donteni! (persze tok sotet, meg tengerparti verofenyes napsutest nem fogsz tudni tesztelni, de ez a legjobb osszehasonlitas szerintem amire lehetoseg lehet...)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 13:24 -kor

#1211 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:29

Persze.. csinaltam mar ilyet, de most nincs ra idom, mert ezen a heten meg kell vennem, raadasul kameram sincs, amivel a dv kazettarol behuzhatnam az anyagot a szamitogepre.
Csak az erdekelne, hogy van-e mas 3CCD-s kamera mondjuk 170ezer forint alatt. Ha nincs, akkor ebbol a harombol fogok valasztani.

#1212 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:43

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:29

Persze.. csinaltam mar ilyet, de most nincs ra idom, mert ezen a heten meg kell vennem, raadasul kameram sincs, amivel a dv kazettarol behuzhatnam az anyagot a szamitogepre.
Csak az erdekelne, hogy van-e mas 3CCD-s kamera mondjuk 170ezer forint alatt. Ha nincs, akkor ebbol a harombol fogok valasztani.

Figy azert 1x0k mar ertek, nem eri meg latatlanba letudni, mert tobb, mint bosszanto, ha nem az igazi valami, igy megerne 1kis idot forditani ra...

Amikor haver vett (fel eve) leginkabb a pana gs75, 140, es a sony hc-90 -ese jatszott...

Neki a pana volt szimpibb, es volt egy olyan erdekesseg, hogy azonos korulmenyek kozott, automatikus beallitasoknal a gs75 -osnek szebb kepe volt, mint a 140 -esnek (140 -es sotetebb volt, es tul szines)...

Kisebb sony -k zajosabbak voltak, de a hc-90 -es tenyleg szep volt, en nehezen tudtam volna valasztani, nekem picit sony fele huzott a szivem, mert olyanom mar van, es megbizhato kis kutyukent ismertem meg...

Haverom inkabb panas volt, es mivel a 140 -esnel mind2nkek jobban tetszett a 75 -os kepe, igy o a 75 -ost valasztotta leven arban a hc-90 -nel joval olcsobb volt, es szerinte szebb is, szerintem meg nagyopn hasonlo minoseg volt epp abban a kornyezetben (zart ter, erosen narancs falak)...

Mondjuk en kiwi lettem volna egy gs250, vagy 400asra is, de leven az boven kiesett az arkategoriabol, haver nem vett fel veluk...

Azota ujabb tipusok vannak kint, amelyekbe altalaban fejleszteseket szokta tenni, de sajna neha sunnyogo butitasok is belekerulnek, szerintem meg kene nezned szemelyesen!!!

#1213 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:46

De ezek az olcsobb sony-k nem 3CCD-sek. Szerettem volna egy hatart meghuzni, ez lett a 3CCD. Ha ezt a feltetelt most kidobom, akkor ugyanott vagyok, mint az elejen.

#1214 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:54

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:46

De ezek az olcsobb sony-k nem 3CCD-sek. Szerettem volna egy hatart meghuzni, ez lett a 3CCD. Ha ezt a feltetelt most kidobom, akkor ugyanott vagyok, mint az elejen.

Igen, ezek a sony -k 1 ccd -sek, "3 ccd -s sonyba" nem is ccd van hanem cmos asszem, de az mar nagyon nem ez az arkategoria...

En ha most vennek, vagy neznek egy relative egyszerubb kiskamcsit (hasonlot ami most van hc14, vagy gs75 feleseget), vagy 16:9 -es HD -t (persze ez arany arban van, de szerintem jovo ilyenkor mar elerheto lesz)...

Jobbat nem tudok mondani, donteni nem tudunk helyetted, azt tudjuk megmondani melyik tipusok figyelemremeltoak, melyeket erdemes megnezni, kiprobalni, aztan donteni!

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 04. 13:54 -kor

#1215 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:02

Pont erre vagyok kivancsi, hogy 3CCD-sek kozul melyik tipusok figyelemremeltoak (legyen) 200ezer forint alatt. :) Egyebkent leginkabb amatorfilmezesre kell, nem turistakamerazasra.

Szerkesztette: ion 2006. 05. 04. 14:16 -kor

#1216 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:05

Holnap elmegyek megnezni ezeket, de ugy nez ki, a 150-est fogom preferalni, ha esetleg valaki hulyenek tart emiatt, kerem, most szoljon, vagy tartsa magaban mindorokre :)

#1217 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:38

Igazabol nem gondoltam komolyan, hogy tartsatok magatokban a velemenyeteket :) Inkabb szoljatok valamit.
Vertigo hozzaszolasabol az erzodik, mintha szerinte pazarlas lenne tobbet kolteni egy ilyen olcsobb Panasonicra. Felreertem?

#1218 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:12

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:38

Igazabol nem gondoltam komolyan, hogy tartsatok magatokban a velemenyeteket :) Inkabb szoljatok valamit.
Vertigo hozzaszolasabol az erzodik, mintha szerinte pazarlas lenne tobbet kolteni egy ilyen olcsobb Panasonicra. Felreertem?

Ezt csak te tudhatod...

Attol fugg mire hasznalod, mennyit hasznalod, milyenek az igenyeid...

...en csak magambol kiindulva irtam azt hogy vagy a legolcsobb mar jot, vagy valami utoset, de ezt arra alapoztam, hogy en leginkabb nyaralasnal, esetleg bulizgatasokon hasznalom a kamcsit (elvileg akartam probalkozni bluebox -val is, de komolyabb bevilagitas kene hozza, meg azert nem az igazi...), es most mar tv -t is 16:9 -es hd kepernyon nezem, igy egy mezei 4:3 sd kezd karcsu lenni... vagy is, ha sokat hasznalnam a kamcsit, es teljes elvezettel akarnam visszanezni a dolgokat komolyan el kellene gondolkodnom 16:9 -es hd kamcsin (de szerencsere egyelore ilyen igenyeim meg nem foglamazodtak meg komolyan bennem)

Egyre tobb embernek lesz hd megjelenitoje, avagy wide tv -je, igy 4:3 -as sd kamerak eleg hamar elveszitik mind piaci ertekuket, mind valos hasznossagukat, ezert celoztam arra, hogy en nem fektetnek mar nagyon sokat ilyesfajta kemaraba (persze, ez meg 1-2 ev, de ugy nez ki akar itthon is elobb lesz elterjedt a hd home video, mint a hd tv musor :D )

#1219 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:06

Uraim, van egy Samsung MiniDV kamera, ami tud rögzíteni Memory Stickre is.
Szerintetek egy 1GB-os kártyára hány perces felvételt lehet csinálni, ha a rögzítés MPEG4, a felbontás: 720x576, és az FPS: 25.
Csak kb, hozzávetőlegesen kérdezném. Biztos van, aki gyakorlott ebben. Köszönöm.  ;)

#1220 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 07:44

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:06

Uraim, van egy Samsung MiniDV kamera, ami tud rögzíteni Memory Stickre is.
Szerintetek egy 1GB-os kártyára hány perces felvételt lehet csinálni, ha a rögzítés MPEG4, a felbontás: 720x576, és az FPS: 25.
Csak kb, hozzávetőlegesen kérdezném. Biztos van, aki gyakorlott ebben. Köszönöm.  ;)

...ha megtudod milyen bitrate -vel dolgozik, utanna Te is egyszeruen ki tudod szamolni, de amig ezt nem ismert, csak az fogja tudni megmondani aki mar kiprobalta (nem lesz "sok" ilyen ember)...

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 05. 07:45 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.