miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2006. 06. 10. 11:14
Nekem van egy Panasonic NV-GS75 típusú 3CCD-s kamerám, és abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy melyik program/ok segítségével érdemes feltenni a videot a számítógépre. Próbálkoztam már többféleképp, de eddig mindig romlott a minőség, és direkt azért vettem 3CCD-s kamerát, hogy szép legyen a kép! A winchesteremen van hely bőven, úgyhogy fel tudnám tenni egy az egyben a cuccot. Ja és firewire kábelt használok, direkt nem USB-t!
Köszönöm a válaszokat.
Elküldve: 2006. 06. 10. 11:29
Idézet: vycman - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 12:14
Nekem van egy Panasonic NV-GS75 típusú 3CCD-s kamerám, és abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy melyik program/ok segítségével érdemes feltenni a videot a számítógépre. Próbálkoztam már többféleképp, de eddig mindig romlott a minőség, és direkt azért vettem 3CCD-s kamerát, hogy szép legyen a kép! A winchesteremen van hely bőven, úgyhogy fel tudnám tenni egy az egyben a cuccot. Ja és firewire kábelt használok, direkt nem USB-t!
Köszönöm a válaszokat.
amelyik az ízlésednek legjobban megfelel, ugyanis ilyenkor bitről bitre átmásolódik a kazetta tartalma.
(én személy szerint a windv című kicsi és ingyenes eszközt használom)
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 06. 10. 13:33
Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 10:48
200e HUF-ot tudnék rá költeni.
Ha lett volna 200 ezrem, biztos a 3CCD-s Panasonic NV-GS300-at vettem volna. Check it out!
Engem nem győztek meg a DVD-s kamerák, miért kellene többet kiadnom azért, hogy a nyersanyag DVD-re kerüljön, ha úgyis meg fogom még vágni.
Elküldve: 2006. 06. 10. 15:14
Idézet: tüskéshátú - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 14:33
Engem nem győztek meg a DVD-s kamerák, miért kellene többet kiadnom azért, hogy a nyersanyag DVD-re kerüljön, ha úgyis meg fogom még vágni.
Köszi az infót megsasolom.
Amúgy a NV-GS300 és a NV-GS280 között annyi a különbség, hogy a 300-as firewire-val is el van látva? ez +25k pénzecske?? húha ennyire számít rajta a firewire?
amúgy, ha kamerázok utánna mivel a legegyszerűbb/legértelmesebb átrakni a cuccokat pc-re?
Jaj majd elfelejtettem kérdezni
Amúgy NV-GS280 panasonic-ra edigital-on azt írjta valaki, hogy nagyon melegszik az alja és, hogy szoba fénynél már szemcsésedik a képe. Ami elég géz lenne
Szerkesztette: xmatrix 2006. 06. 10. 15:50 -kor
Elküldve: 2006. 06. 10. 21:46
Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 15:14
Amúgy a NV-GS300 és a NV-GS280 között annyi a különbség, hogy a 300-as firewire-val is el van látva? ez +25k pénzecske?? húha ennyire számít rajta a firewire?
Amúgy NV-GS280 panasonic-ra edigital-on azt írjta valaki, hogy nagyon melegszik az alja és, hogy szoba fénynél már szemcsésedik a képe. Ami elég géz lenne
Azért a DV bemeneten kívül azt se feledd, hogy a 300 a cseh nyelvet is támogatja.
Egyébként a 280-asra gondoltam, összekevertem a kettőt, a DV bemenetet nem fizetném meg, ez persze már egyéni ízlés kérdése.
Az edigitalos hozzászólás engem is elbizonytalanított, de érdekes, hogy a 300-asról meg jókat írnak, és nyilván ilyen különbség nem lehetne. Ilyen hozzászólások miatt döntöttem én is végül a Sony mellett.
Elküldve: 2006. 06. 11. 05:26
Ami kozismert mozgokepfile formatumba alakitana, az AVI lenne a legjobb.
Olyan mint a CISCO router ;-)
Elküldve: 2006. 06. 11. 07:50
Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 6:26
Ami kozismert mozgokepfile formatumba alakitana, az AVI lenne a legjobb.
Ez azt jelenti, hogy nem is tudod jó minőégben élvezni azt amit felveszel?
Amúgy milyen HDD-s kamerát használtok? Az így kapott eredményről nincs egy kis teszt felvételed a neten valahol?
Elküldve: 2006. 06. 11. 11:08
Idézet: tüskéshátú - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 23:23
Azért az mellbe vágott, hogy az akku alig bír valamit, és egy gyári pótaksi 25ezer. Meglátjuk a Realpower is megteszi-e, bár külön töltővel együtt az is 17 ezer lesz még.
Miért ahhoz külön töltő kell? Nem jó a gyári Sony töltő amit adtak a kamerához?
Elküldve: 2006. 06. 11. 13:48
Idézet: Zoliwrc - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:08
Nem adnak külön töltőt a kamerához, úgy tölt, mint a mobilok. Ez pótaksi mellett már nem praktikus. Így pl. amíg használom a kamerát, tudom tölteni az egyik aksit.
Elküldve: 2006. 06. 11. 14:56
Idézet: tüskéshátú - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:46
Egyébként a 280-asra gondoltam, összekevertem a kettőt, a DV bemenetet nem fizetném meg, ez persze már egyéni ízlés kérdése.
Az edigitalos hozzászólás engem is elbizonytalanított, de érdekes, hogy a 300-asról meg jókat írnak, és nyilván ilyen különbség nem lehetne. Ilyen hozzászólások miatt döntöttem én is végül a Sony mellett.
Akkor most filózás pár napig, hogy sony vagy pana
lehet semmi nem lesz marad a canon fénykép
amúgy sony-dat merre vetted, ja és milyet?
Elküldve: 2006. 06. 11. 19:59
Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 14:56
lehet semmi nem lesz marad a canon fénykép
amúgy sony-dat merre vetted, ja és milyet?
DCR-HC24 pár kategóriával lejjebb, nekem úgy tűnt, ott a Sony a jobb. 200-as szinten lehet, hogy átmenetileg a Pana, vkitől ezt hallottam, nem tudom kitől, nem tudom hol.
Szinte már minden ilyen kütyüt az Edigitalban veszek. Szaktanácsot nem kérek tőlük, azzal csak hellyel-közzel vagyok megelégedve.
Szerintem még kulcskérdés lehet nálad, hogy a Sony 3Mpxel CCD-s kamerái mennyiben mások a 3CCD-s Panánál. Ezt a területet még nem látom át. Próbálj megszólítani itt egy nálam lényegesen profibbat! 2 hete még kb ott jártam, ahol te. Egy Canon fényképezővel
Gyerünk srácok segítsetek!
Elküldve: 2006. 06. 11. 21:16
Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 6:50
Amúgy milyen HDD-s kamerát használtok? Az így kapott eredményről nincs egy kis teszt felvételed a neten valahol?
Egy mozdonyvezeto haverome, JVC valami majd megkerdem. A lenyeg az, hogy amit felvesz es letolt igen nagy file meret. Tovabba kellene utomunkazni is egy szoftverben. Ez nem ismeri a .mod-ot.
Olyan mint a CISCO router ;-)
Elküldve: 2006. 06. 14. 22:43
Vásárolni szeretnék egy digitális videókamerát, és ezt néztem ki magamnak: http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=i...vcategory_id=22
A nagyítás annyira nem fontos, viszont a képminőség annál inkább. Akkumulátor idő ennél a típusnál sehol sincsen feltűntetve, körülbelül meddig bírhatja akkuról folyamatosan használva? Megéri erre áldozni? Nagyobb teljesítményűre igazából nincs szükségem, itt is csak a 3 x-os ccd (jó képminőség) miatt választom. Drágábbra sajnos nem telik, olcsóbbat meg nem veszek, nem hiszem, hogy túl jók lennének. Főleg extrém meteorológiai jelenségek felvételére használnám, mint pl heves zivatarok, villámlások, felhőszakadások, orkánok, tornádók, hurrikánok, világ vége...
Tömörítést csak a wincseszterre eredeti állapotban történő átvitel után lehet megkezdeni, vagy közvetlen átmásoláskor is pl divx-be lehet tömöríteni a felvételt? Elég borsosan fogja zabálni a DVD-ket ahogy látom, elég baj az nekem.
Elküldve: 2006. 06. 15. 23:29
Elküldve: 2006. 06. 19. 19:23
Szintén vásárlás előtt állok és 3 kamera férne be a keretbe és az igényeimbe. SONY HC94, PANASONIC GS180 és GS140. Családi használatra, utazások rögzítésére használnám, fotózásra nem igazán. Felsorolom az általam fontosnak ítélt előnyöket, hátrányokat mindegyikre.
SONY:
+maga a márka jó híre
+carl zeiss objektív
+jobb képstabilizátor
- "csak" 1 CCD
Ár: kb. 165e
GS180:
+3 CCD
+szintén jó márka
-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)
-Panasonic objektív (GS140-hez képest gyengébb)
Ár: kb 135e
GS140:
+3 CCD
+Leica objektív
+beépített objektívvédő
-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)
Ár: kb. 170e
GS180-nal ellentétben a GS140-esen van vaku (felesleges), meg a távirányító mikrofonos (lényegtelen). A többi lényeges paraméterük megegyezik.
Inkább 3CCD-s kamerát vennék (előző hozzászólások alapján is). Sony-nál a felsorolt előnyök kompenzálják-e szerintetek a 3CCD hiányát? Ha Panát vennék, a Leica objektív miatt megéri-e plusz pénzt kiadni a GS140-esre (a többi plusz a GS140-esnél nekem nem nyom a latban)? Mennyire érzékelhető az objektívbeli különbség (Pana kontra Leica - már ha vkinek van ilyen tapasztalata)?
Előre is köszi a válaszokat!
Elküldve: 2006. 06. 23. 16:05
Állítólag vmi szoftveres tiltás van az új Sony-kban.
Nekem ez volt az első gépem a nagy, megbízható márkától, és asszem az utsó is. Annál jobban örülök a brazilok győzelmének!
Ha valaki tud megoldást a problémára, avasson be, hadd ne kelljen Pana-ra cserélnem. Kösz!
Elküldve: 2006. 06. 23. 16:58
hol vettél akkut?
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 06. 23. 18:21
Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:58
hol vettél akkut?
Nem vettem, előre szóltak, hogy nem fog menni, és ezt be is bizonyították a saját kamerámmal.
A következő történt, bekapcsoltuk, ment pár mp-ig majd az a biz kék képernyő a felirattal. Igaz a srác tovább nem próbálta, így nem tudom, hogy esetleg egy idő után nem tűnt volna el, mint egy kötelező reklám, de gondolom ebben már van tapasztalatuk. Extreme Digital!
Aszonták a DC-HC23-tól kezdve van beépítve ez a szoftveres letiltás.
Elküldve: 2006. 06. 23. 19:40

Súgó
A téma zárva.