HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1471 Felhasználó inaktív   erika012 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:05

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:42

Ez így nem teljesen igaz állítás. Az AVI formátum nagyon sokféle lehet, akár erősen (veszteségesen) tömörített, akár enyhéb mértékben (veszteségmentesen) tömörített, de akár tömörítetlen is, attól függően, hogy milyen codec-et és milyen beállításokkal használunk.
Ezzel szemben az MPEG pedig egy erősen veszteséges tömörítési eljárás.
Az az avi fájl, amit azután kapsz, hogy áttöltötted a kameráról a videot egy DV formátumú avi fájl, ami enyhén (1:5 arányban) tömörített, de ez a tömörítés már a kamerában megtörténik és így van letárolva az anyag a szalagon. Az áttöltéskor már további tömörítés nem történik, csak egyszerű adatmásolás. 1 órányi felvétel kb 13 GB-nyi helyet foglal majd a PC-n
Azt döntsd el, hogy mit szeretnél kezdeni az áttöltött videoval. Ha tervezed még szerkeszteni, akkor mindenképpen az egyszerű adatmásolás, vagyis a DV avi formátum a javasolt.
Ha viszont szerkesztés nélkül egyből DVD-re írnád, akkor esetleg szóbajöhet az MPEG2 capture, ha megfelelően erős a géped hozzá. Bár eezel is inkább időt spórolhatsz csak, mert ha nem röptében áttöltéskor tömöríted MPEG2-be a felvételt,, hanme később már az aviból készíted el az MPEG-et egy jó minőségű MPEG2 encoderrel, akkor jobb minőséget is elérhetsz.

MPEG capture-t tudnak a Ulead szoftverei és a Caopus Let's Edit2 is.
Egy kis olvasnivaló a témában: http://www.gaia.hu/ (a videoinfonál)

Köszi a segítséget. Sokat tanultam belőle. :)

#1472 Felhasználó inaktív   erika012 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:06

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:23

:omg:
egyrészt az "avi" még nem mond semmit: az bármilyen kódolást tartalmazhat

mindenesetre ha közvetlenül átjátszottad kameráról, akkor az még mini DV formátumban van
nézd meg mekkora is ez a kameráról átmentett file!
4 percenként 1 GByte, 30 Mbit/s = minden, csak nem erősen tömörített... (egész pontosan a videó csak 1:5 arányban)

ha ezt pl DVD lemezre írod, akkor tipikusan még ötszörösen tovább tömöríted: pl a 6Mb/s egy gyakori, többnyire még jó minőséget és helykihasználást adó érték

Köszi a segítséget. :)

#1473 Felhasználó inaktív   gytibi75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:49

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Van egy Panasonic NV-GS 75-öm leszedtem USB-n keresztül a kazettáról a filmet avi-ba. Az a problémám, hogy szeretném rátenni azt a futó időt és dátumot, amely a kamerán megjelenik, miközben pl. tv-n lejátszod.

Segítsetek, hogy tudom a problémát megoldani.

Köszi,

gytibi75

#1474 Felhasználó inaktív   Adriccicca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 14:50

sziasztok!
Van egy Panasonic nv-ds60 kameránk és nincs hozzá telepítő lemez és nem tudjuk letölteni a szg-re a felvételeket. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. SOS :)
cupp

#1475 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 17:34

Idézet: Adriccicca - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:50

sziasztok!
Van egy Panasonic nv-ds60 kameránk és nincs hozzá telepítő lemez és nem tudjuk letölteni a szg-re a felvételeket. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. SOS :)
cupp

A kazettán lévő felvételeket a kamera DV (IEEE1394) kimenetén kell áttölteni a PC-re. Ehhez kell, hogy a PC-d tartalmazzon firewire portot. Ha nincs Firewire kártya a PC-ben akkor kb. 2000-3000Ft-ért vehetsz  aztán ezt össze kell kötni (firewire kábellel) a kamerával (a kábel kb. 500-1000Ft) és kell egy bármilyen szerkesztő program mely képes a firewire portot kezelni. Szerkesztő program pedig lehet a Pinnacle Studio, Ulead, Vegas, stb.

#1476 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 18:55

Sziasztok vélemeényetek szeretném kikérni a JVC GR-D760 miniDV-s kamerával kapcsolatban, tapasztalatok ezzel a tipussal vagy akár a gyártóval kapcsolatban. Vagy ajánlanátok esetleg más kamerát ebben az árkategoriában.
Válaszaitokat előre is köszönöm:)

#1477 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:39

Vagy esetleg a SONY DCR-HC37 jobb választás lenne?

#1478 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 00:24

Idézet: fr3ewar - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:55

Sziasztok vélemeényetek szeretném kikérni a JVC GR-D760 miniDV-s kamerával kapcsolatban, tapasztalatok ezzel a tipussal vagy akár a gyártóval kapcsolatban. Vagy ajánlanátok esetleg más kamerát ebben az árkategoriában.
Válaszaitokat előre is köszönöm:)

Családban k. sok JVC elfogyott, occsótól a drágáig, de én JVC buzi lettem. Annyira már nem követem a dolgokat, de 60 rugós JVC kamera a vártnál is jobban teljesített, régebben egy majdnem felsőkategóriás Sonyba meg csak bele bírtam kötni. Stmina cuccokat istenítettem, meg üzemidő, meg a minden, amúgy Pana buzi vagyok, de ez megtérített rendesen...

Fene tudja, nekem meg főleg jól kézreáll, ami nyilván több pontos tényező, mint a színe... Ha valaki kamerát kér, csak JVC-t veszek, nagy baj nem lehet belőle. Doksikat meg nézegethetem reggelig, egyik 19 másik egy híján húsz., de JVCre 2 év gari, működik, előző Sonynál meg belehallatszott ahogy tekeri  szalagot, hádeazmilyenmár, egy életre elvágta magát előttem.
Make love not Wor.

#1479 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 1:24

JVC buzi lettem

nagyon messzire nem mentél, hiszen a JVC is a Matsushita egyik márkája (pontosabban már csak volt, idén tavaszig), éppúgy mint a Panasonic...

#1480 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:18

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:47

nagyon messzire nem mentél, hiszen a JVC is a Matsushita egyik márkája (pontosabban már csak volt, idén tavaszig), éppúgy mint a Panasonic...

Mikortól lett egyáltalán a JVC-nek és a Matshushitának köze egymáshoz?
http://www.jvc-victor.co.jp/english/compan...innovative.html

De inkább kérdezek.
Ha ma vehetnék egy kamerát, amivel mozgóképet és állóképet egyaránt tudnék készíteni, és ezt az egészet számítgépre szeretném áttölteni, mi lenne a javaslat?
DV <-> DVD, SD-kártyás? Az ár max. 150, de inkább a fele.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1481 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:20

attól függ, mit akarsz kezdeni az anyaggal utána.

de én még nem láttam ennyiért olyan videokamerát ami elfogadható állóképet produkál...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1482 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:26

A mozgót 12 centis dvd-re írni, az állót fénykép gyanánt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1483 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:35

de akarod komolyabban szerkeszteni?

#1484 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:49

Nem hiszem. Home videó, ill. kirándulás.
Hasonlót már vhs-c-ről megoldottam, firewire-s dv-vel is játszadoztam már.

#1485 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 06:38

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 23:18

De inkább kérdezek.
Ha ma vehetnék egy kamerát, amivel mozgóképet és állóképet egyaránt tudnék készíteni, és ezt az egészet számítgépre szeretném áttölteni, mi lenne a javaslat?
DV <-> DVD, SD-kártyás? Az ár max. 150, de inkább a fele.

A rögzítési formátum megválasztása elsősorban attól függ, hogy a rögzített anyaggal utólag mit szeretnél kezdeni. A DVD-s kamerák igazándiból akkor jók ha a rögzített anyagon semmit sem szeretnél változtatni és a PC is csak azért kell, hogy a 8cm-es DVD-ből átírd 12cm-es lemezre az anyagot mindennemű változatás nélkül. Ha van igény bárminemű utómunkára (pld. mezei fehéregyensúly állításra, filterekre, effektekre, feliratokra, stb.) akkor az MPEG2 formátumban való rögzítés kerülendő mert az eljárás veszteséges mivolta végett az újratömörítés mindenképpen setében minőségromlással jár ami sajnos az esetek többségében látható is lesz a képen. Ez alól csak az élesvágás kivétel mert ott nem kell újratömöríteni.
Tehát ha bárminemű utómunkára van igény akkor csak a DV jöhet számításba.
Viszont kamerák esetén nem csak a rögzítési formátumra kell figyelni hanem a képfeldolgozásra is azaz fontos az optika, a CCD, a fényérzékenység, a fókusz manuális állíthatósága ill. az automatika minősége, a képstabilizátor hatékonysága, a fehéregyensúly és még sorolhatnám mindazokat amit kamera vásárláskor célszerű megnézni.
Állóképnél figyelembe kell venni azt, hogy a kamera soha nem fog olyan állóképet készíteni mint egy fényképezőgép tehát ha az állókép minősége fontos akkor a kamera erre nem lesz alkalmas. Ez főleg az alsó árfekvésű kamerákra nagyon igaz.

#1486 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 07:25

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 23:18

Mikortól lett egyáltalán a JVC-nek és a Matshushitának köze egymáshoz?
http://www.jvc-victor.co.jp/english/compan...innovative.html

Guglival számtalan helyen megtaláltad volna a választ: 1953-tól...
pl itt egy

#1487 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 07:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 23:20

de én még nem láttam ennyiért olyan videokamerát ami elfogadható állóképet produkál...

így igaz, még a drágább modellek is azt a szintet hozzák állóképben, mint egy jobb telefon...

#1488 Felhasználó inaktív   rafaello 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 18:07

Behalt a Panasonic NV65E kamerám . :(  Lejátszásnál semmi baj , de felvenni nem tudok vele , mert teljesen sötét . CCD hiba ? Megéri ezt javíttatni ?  :think:
No Problem!!!!

#1489 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:31

Sziasztok, nem biztos hogy a DV-kategóriába tartozik, de nézegettem a HDD-s kamerákat, és nem értettem meg hogy miért van hogy az 1/3,9 CCD-s 2,18 megapixeles csak 10xoptikai és 300digitális zoommal bír, és ezzel szemben egy 1/6os CCD-s 0,8megapixeles kamerában meg 40xoptikai és 1000xes digit zoom van... szóval melyiket érdemessebb megvenni? melyik a jobb?

Köszi előre is.

#1490 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:52

az előbbit.
(kisebb érzékelőhöz kisebb optika kell, kisebb kamerába belefér a nagyobb zoom, bár szerintem az egész értelmetlen, mert nagylátószöge nincs, a tele végét meg úgysem tartod meg kézből. meg a képminősége is...)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »