HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1651 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 13. 10:38

Idézet: bailamo - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 23:19

Mas.... szeretnem ujbol es ujbol ismetelni: annak aki nem akar komoly vagast (editalast) vegezni a felvett anyaggal, nem erdemes miniDV-s kamerat venni, mivel a jobb kepminoseg a TV kepernyojen ugysem lathato, es csak idot veszit a kazetta digitalizalasaval, ellemben, ha komoly vagasban gondolkozol, akkor alapveto feltetel a jominosegu nyersanyag (a miniDV losless, mig a dvd vagy HDD MPEG2 vagy MPEG4 suretest hasznal).

Résztben elvileg és tapasztalat alapján, minőségben az alábbi sorrend vélhető:
MPEG2, MPEG4, DV,AVCHD, HDV, DVCAM, full HD
Persze ezek csak irányadóak vásárláshoz. A minőség függ még ezer más dologtól is.
(A DVCAM-hez nem tudok hozzászólni. Filmes kollégák tapasztalata szerint jobb mint a HDV.)

(a lentebb említett DV -nek semmi köze sincs a losless dolgokhoz, mert csupán egy nagybitrátás jóminőségü tömörített anyag)

#1652 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 11:07

Hát igen. A DV-nek nincs sok köze a losless-hez. Pár újratömörítést ugyan komolyabb minőségromlás nélkül elvisel de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy losless lenne. Nem véletlen, hogy komolyabb utómunka esetén amikor más alkalmazásokba is át kell nyomni az anyagot (pld. Adobe After Effects) akkor az ember tömörítetlenbe vagy jobb minőségű losless-be küldi át (én ilyen esetben a Canopus Losless codec-el exportálom).

#1653 Felhasználó inaktív   bailamo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 13. 13:06

Orvendek, h egy objektiv tarsalgast inditottam el, mivel mar nagyon szukseg volt ra. Mindig jol jon a kiegeszites, annal is inkabb, mivel a magyar nyelvteruleten meg nem honosodtak meg (elegge) a magyaritott szakmai kifejezesek es igy nagyon konyen felreerteshez vezethetnek. :cool:
Bailamo!

#1654 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 23:56

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 10:38

Résztben elvileg és tapasztalat alapján, minőségben az alábbi sorrend vélhető:
MPEG2, MPEG4, DV,AVCHD, HDV, DVCAM, full HD
Persze ezek csak irányadóak vásárláshoz. A minőség függ még ezer más dologtól is.
(A DVCAM-hez nem tudok hozzászólni. Filmes kollégák tapasztalata szerint jobb mint a HDV.)

(a lentebb említett DV -nek semmi köze sincs a losless dolgokhoz, mert csupán egy nagybitrátás jóminőségü tömörített anyag)

hjajjj, már megint a dvcam és a sznobizmus... dv és dvcam között a szalagsebesség a különbség, meg a lockolt hang. a kép teljesen ugyanaz!
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1655 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 02:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 0:56

dv és dvcam között a szalagsebesség a különbség, meg a lockolt hang. a kép teljesen ugyanaz!

Idézet

Eredetileg a DV (Professional DV) 270 percnyi videó rögzítésére képes a miniDV 60 percre. Az eleinte egységes formátum minden nagyobb gyártó számára túl egyszerűnek tűnt: sorra jelentek meg a részben vagy egészben DV-re épülő újabb formátumok, a DVCAM, a DVCPRO, a Digital-S (D9) és ezek változatai (25 vagy 50 Mbit/s), és a változatokkal együtt az inkompatibilitás gondjai.
MiniDV
A mini DV formátumnál a kazetta mérete (a szalagszélesség és a szalaghossz) jóval kisebb, ebből adódóan a felvételi ideje is lényegesen rövidebb 60 perc SP (a 80 perces miniDV kazetta gyártók másként gondolták...).

A DV formátumnál alkalmazott 10 µm-rel szemben, a DVCAM formátumnak 15 µm-es a track-szélességge, amely nagyobb megbízhatóságot ad a professzionális szerkesztéskor, a szalagra DVCAM formátumban rögzített videónak nagyobb a hibatűrése: kevésbé érzékeny a szalaghibákra.
A szalag szélessége mindössze 6.35 mm, azaz 1/4 inch.
DVCAM rendszerben több, mint 3 óra felvétel lehetséges. A DVCAM kazetta kétféle méretben érhető el: standard és mini. A standard méretű kazettára max. 184 perc, a mini kazettára max. 40 perc DVCAM anyag rögzíthető. Standard kazettát többféle felvételi időre (szalaghosszúsággal) gyártanak, 12 perctől 184 percig, kaphatók memória IC-vel ellátott és anélküli változatban. A beépített kazetta memória 16kbit méretű, a gyorskereséshez ClipLink™ adatokat, a képek indexeit és egyéb felvételi adatokat tartamaz, ezzel javítja a szerkesztés hatékonyságát.

A DVCAM kamerák, videómagnók képesek DV formátumban is rögzíteni, ekkor az előbb megadott felvételi idők (a szalagsebesség-csökkenésnek megfelelő arányban) a másfélszeresükre növekednek; azaz egy 184 perces DVCAM kazettára 276 perc (több, mint 4,5h!) videó rögzíhető DV formátumban.

Tehát ha jól értem, a DVCAM szalagsebessége éppen másfélszerese a miniDV szalagénak?
ui.
nofene avatart cseréltél ?? alig ismertelek meg :)

Szerkesztette: topeti 2007. 11. 14. 02:25 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1656 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 07:44

Idézet: topeti - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 2:16

Tehát ha jól értem, a DVCAM szalagsebessége éppen másfélszerese a miniDV szalagénak?
ui.
nofene avatart cseréltél ?? alig ismertelek meg :)

Szalagsebesség:

DV=18.81 mm/sec
DVCAM=28.215 mm/sec

Egyébként színmintavételezésben, tömörítésben, frame méretben teljesen megegyezik a DV és a DVCAM.

Szerkesztette: wpepi 2007. 11. 14. 07:47 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   peter01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:04

Segitséget kérnék!

Van egy Pana nvgs-180-as kamerám.firewire kábellel csatlakozom a számitógépre,mikor átmásolom a dv-t.
      A motion dv-t használom.Utánna Vinavival konvertálom mpeg 2-öbe.
  A problémám az,hogy vizszintes kameramozgásnál a függőleges tárgyak éle hullámos.
/ Alapbeállitáson hagyom a programot /
Ha kameráról játszom le a dv-t,akkor nincs ilyen gond.
Kérem aki tudja estleg a megoldást segítsen.

Előre is köszönöm! :confused:

#1658 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 07:02

Idézet: peter01 - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:04

Segitséget kérnék!

Van egy Pana nvgs-180-as kamerám.firewire kábellel csatlakozom a számitógépre,mikor átmásolom a dv-t.
      A motion dv-t használom.Utánna Vinavival konvertálom mpeg 2-öbe.
  A problémám az,hogy vizszintes kameramozgásnál a függőleges tárgyak éle hullámos.
/ Alapbeállitáson hagyom a programot /
Kérem aki tudja estleg a megoldást segítsen.

Előre is köszönöm! :confused:

Lehetséges okok:
deinterlace alkalmazása, nem félkép alapú MPEG2 feldolgozás.
Ellenőrizd az MPEG2 tömörítő program beállításait, hogy a forrás olvasása megfelel-e a DV formátumnak.

#1659 Felhasználó inaktív   peter01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 07:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 7:02

Lehetséges okok:
deinterlace alkalmazása, nem félkép alapú MPEG2 feldolgozás.
Ellenőrizd az MPEG2 tömörítő program beállításait, hogy a forrás olvasása megfelel-e a DV formátumnak.

Köszönöm a segítséget, megpróbálom állitgatni!

#1660 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 10:54

Idézet: peter01 - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 14:04

Segitséget kérnék!

Nálam az interlace anyagok lejátszásánál szokot hullámosodni az élek széle, de csak nagyfelbontású interlace (1080i) anaygnál tapasztaltam amikor kissebb felbontásúra lett átmératezve lejátszáskor. Ahogy változtattam a lejátszás felbontását, úgy változtak a hullámos élek is.
pld.: 1-1 lejátszásnál (belenagyítasz) már nem voltak hullámok csak fésük. :)
DV anyag esetében még nem tapasztaltam ilyet.

#1661 Felhasználó inaktív   Richie146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:01

Panasonic Pv Gs80as kamerát vettem (ua mint a nv gs80 csak ááámerikai) és nem adtak hozzá kábelt amivel át tudok tölteni pcre.Vettem egy IEEE 1394 kábelt de azzal megse mekken  :think:  ....Nem is meri fel az xpSp2.(Msi noti minden mükszik rajta)
Tud valaki valami okosságot mondani?  :confused:
Előre is köszi!

#1662 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:14

Idézet: Richie146 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 8:01

Panasonic Pv Gs80as kamerát vettem (ua mint a nv gs80 csak ááámerikai) és nem adtak hozzá kábelt amivel át tudok tölteni pcre.Vettem egy IEEE 1394 kábelt de azzal megse mekken  :think:  ....Nem is meri fel az xpSp2.(Msi noti minden mükszik rajta)
Tud valaki valami okosságot mondani?  :confused:
Előre is köszi!

Összekötöd a PC-vel, bekapcsolod a kamerát és lejátszás módba teszed. Ekkor az XP DV eszközként kell, hogy lássa (eszközkezelőben). IEEE1394 felületről rögzíteni képes szerkesztő program indít (pld. Pinnacle Studio, Vegas, Ulead, Premiere, stb.)

Ha a bekapcsolt és lejátszás módban lévő kamerát mint DV eszközt nem látod az eszközkezelőben akkor a lehetséges okok a következők:
- nincs telepítve vagy le van tiltva a PC-n az IEEE1394 vezérlő
- hibás az IEEE1394 vezérlő a PC-n
- hibás a kamera IEEE 1394 vezérlője
- hibás a kábel

#1663 Felhasználó inaktív   Richie146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 8:14

Összekötöd a PC-vel, bekapcsolod a kamerát és lejátszás módba teszed. Ekkor az XP DV eszközként kell, hogy lássa (eszközkezelőben). IEEE1394 felületről rögzíteni képes szerkesztő program indít (pld. Pinnacle Studio, Vegas, Ulead, Premiere, stb.)

Ha a bekapcsolt és lejátszás módban lévő kamerát mint DV eszközt nem látod az eszközkezelőben akkor a lehetséges okok a következők:
- nincs telepítve vagy le van tiltva a PC-n az IEEE1394 vezérlő
- hibás az IEEE1394 vezérlő a PC-n
- hibás a kamera IEEE 1394 vezérlője
- hibás a kábel

Köszi. A két utobbira gondolok....

#1664 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 22:15

Sziasztok!

Tud ajánlani valaki egy profi SONY kameraszervízt?
A HC90 kamerám nem hajlandó működni akksiról csak hálózati töltőről. Az akksit fel tudja tölteni, az rendben is van, mutatja, hogy 100% a töltöttség, de amint lehúzom a tápot megáll a renszer. Az akksi biztos jó, sőt egy másik ugyanolyan akksival is próbáltam de ugyanaz a helyzet.

Persze gari már nincs rá.

Előre is köszi

#1665 Felhasználó inaktív   dávidhb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 23:54

Hi!

a minap kaptam egy JVC miniDV-s videókamerát...csak sajnos nem járt hozzá semmifelé kábel csak egy coax-s...
éppen áttudom venni a videót a következő képen..a kábelt rákötöm TV-tunerre...azt átállítom külső forrásra...kamerán elidmítom a felvétel lejátszását...a tunerrel pedig elkezdem felvenni...

kérdésem arra irányulna h gondolom nem ez a legjobb rendszer a videó számítógépre való  továbbítására...

Halottam vmi fireware rendzserről de arról sem tudok sokat...illetve erről az egész miniDV rendzserről sem.

Szóval myilen rendzserrel lehet egyszerűen és gyorsan, jó minőségben átvenni a felvételeket gépre?:)

Előre is köszönöm, Dávid

#1666 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 07:31

Idézet: dávidhb - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 23:54

Hi!

a minap kaptam egy JVC miniDV-s videókamerát...csak sajnos nem járt hozzá semmifelé kábel csak egy coax-s...

Itt van ábra az aljzatokról. Ha ilyened van (a kamerán a kisebbik, a gépen többnyire a nagyobbik), akkor szerezz egy kábelt, ami belemegy ezekbe (gyakorlatilag bárhol kapsz), aztán valami videoszerkesztő progival gépre lehet bűvölni az egyébként eleve digitális anyagot (óránként olyan 10-15 gigabájtos méretben).

Ps.: Szerintem minden miniDV kamerán van firewire, számítógépről hiányozhat éppenséggel, de sok esetben csak a kivezetés hiányzik (alaplapon vannak tüskéi), illetve előfordul, hogy hangkártyákon van aljzat (pl. Creative hangkártyákon szokott lenni). Ennél bővebbet és pontosabbat kamera és gép pontos típusa és specifikáció nélkül szerintem nehéz mondani.

#1667 Felhasználó inaktív   dávidhb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 14:42

rájöttem a dolgokra :)
amúgy a kamerám JVC GR-D720.

Egy oylan kérdésem lenne még, hogy érdemes-e beruházni egy firewire portra? mert én msot tv tuneren keresztük rögzítem a képet...javít a minőségen vagy mivel lesz másabb??

A választ előre is köszönöm!:)
Dávid

#1668 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 15:16

Idézet: dávidhb - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:42

rájöttem a dolgokra :)
amúgy a kamerám JVC GR-D720.

Egy oylan kérdésem lenne még, hogy érdemes-e beruházni egy firewire portra? mert én msot tv tuneren keresztük rögzítem a képet...javít a minőségen vagy mivel lesz másabb??

A választ előre is köszönöm!:)
Dávid

Szia Dávid

Bizony érdemes! Nagyon sokat javít, és 2000 Ft-ból megúszható a dolog :)

Szerkesztette: topeti 2007. 12. 18. 15:17 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1669 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 15:19

Idézet: dávidhb - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 14:42

Hát egy lehelletnyit...  ;)  Kihagysz egy digit-->analóg-->digitális konverziót... Bennem fel sem merülne, hogy tvtuneren keresztül coaxal vigyem gépre az anyagot... Akkor minek DV kamera?

#1670 Felhasználó inaktív   bailamo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 17:50

Ujra GS180: megoldottam már regebb a mikrofonproblémát, vagyis tisztáztam a különleges mikrofoncsatlakozo kilétét, de nem volt időm irni. Tehat: a kulső kopeny az érzékelővel a szimpla, (ki be) távirányitónak való, ettől függetlenül barmilyen (sztereó)mikrofon csatlakoztatható. A kimeneten megjelenik egy 2,8V-os feszültség is az olcsó elektret mikrofonok számára. Nem tévesztendő össze a fantomtáppal amely 9-48V (vagy akár 54V is lehet!) és csak a szimmetrikus kábelek esetében beszélünk róla. Nagyon fontos: ha olyan mikrofont használsz, amelyik nem használja a 2,8V-os tápot, feltétlenul 2db 50-100mikrofarád értékű elektrolittal az egyenfeszültséget le kell választani!! A mono Canon csatlakozo esetében az átalakitás: http://www.mediacollege.com/audio/connecti...-jack-mono.html ,sztereo esetében duplázni. Ugy néz ki, hogy a teljes NV-GS család ezt a tehnikát használja (nem láttam a család minden tagját még....).
És ujra van egy kérdésem is: filmezni akarok 2000méter magasban -20C-on egy hétig. Kinek van tapasztalata extrém korülmények között, mitől kell félteni a kamerát, mit hogy lehet elkerülni....
    bailamo!

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »