HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1611 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:17

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 22:24

jaaa.
ezekszerint a windv egyetlen bazinagy avi fájlt csinál?
Én sony vegas-al kepcsörölök és az úgy csinálja, hogy egy jelenet egy avi fájl (start-tól stop-ig), szépen besorszámozza. Tehát ha van egy kazim mondjuk 3 jelenettel, akkor 3 fájlt csinál.

Nagyon úgy tűnik, hogy a kamerám hiányossága ez a dátummizéria, ugyanis az összes capturelt felvételemben egyedül a dvdate írja ki normálisan, más progik nem "látják". Ellenpéldaként itt van nálam egy haverom Panájával készített felvétel, amin gyönyörűen működnek a vágóprogik jelenetfelismerései, és a dvmp is írja az összes adatot ellentétben az enyéimmel, amikben csak a timecodeot tudja normálisan megjeleníteni. Létezik, hogy többféle módszer van a datecode tárolására, és a Samsung VP-D80i-m valami olyan módszert használ amit csak önmaga és a dvdate ismer?  :confused:
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1612 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:23

Idézet: Jaki71 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 10:06

Kedden megyek, beszerzek magamnak egy Pana NV-GS230-ast.
Egyet mondjatok el nekem, akinek van a geppel tapasztalata, mennyire hallhato a felvetel hangjan a gep sajat mechanikai zoreje? Tudom, hogy ehhez csatlakoztathato kulso miki is, de a sajat mikrofonja mire kepes? Olyan felvetelekhez kell hasznaljam, ahol nagyon fontos a jo hangminosegi is. Amator szinhazi eloadasok, stb. Mik a tapasztalatok? Ezert az egyert meg vacilaltam egy HDDs kameran is, azzal probaltam mar, kepe olyan amilyen, szodaval elmegy, de a zajtalan hangja nagyon kedvemre volt.

szerintem nem lesz ezzel gondod, szép hangja van saját mikrofonnal is, és nem tűnik úgy, h a saját hangját fölszedné

viszont egy színházban nem mindig van sok fény, és akkor a képminőség okozhat csalódást

#1613 Felhasználó inaktív   Jaki71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:55

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:23

szerintem nem lesz ezzel gondod, szép hangja van saját mikrofonnal is, és nem tűnik úgy, h a saját hangját fölszedné

viszont egy színházban nem mindig van sok fény, és akkor a képminőség okozhat csalódást

koszi. ez persze benne van a pakliban...

#1614 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:46

Sziasztok!

Sikerült bedigizni gépre a videót (Pana gs320), de nagyon csúnya, mikor mozdul a kamera, akkor a képen csíkok látszanak, nem folyamatosak az élek. Ez mitől lehet?

Szerkesztette: Dispose 2007. 08. 24. 21:41 -kor

"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#1615 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 06:08

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 21:46

Sziasztok!

Sikerült bedigizni gépre a videót (Pana gs320), de nagyon csúnya, mikor mozdul a kamera, akkor a képen csíkok látszanak, nem folyamatosak az élek. Ez mitől lehet?

Ez a jelenség a kamera félképes (interlace) rögzítési módja miatt van. Nem kell vele foglalkoznod mert ez természetes jelenség ha a DV-t olyan lejátszó programmal nézed mely csak progressive videóra van felkészítve. Feldolgozáskor arra figyelj, hogy a DV félképsorrendje lower-upper.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 25. 06:10 -kor

#1616 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 7:08

Ez a jelenség a kamera félképes (interlace) rögzítési módja miatt van. Nem kell vele foglalkoznod mert ez természetes jelenség ha a DV-t olyan lejátszó programmal nézed mely csak progressive videóra van felkészítve. Feldolgozáskor arra figyelj, hogy a DV félképsorrendje lower-upper.

szia

Milyen lejátszóprogit tudsz ajánlani ami helyesen jeleníti meg az interlaced formátumot?
Én eddig a Canopus progival készitettem a dvd-ket, és ott az alapbeállítás up/top , és sajnos néhány gyorsmozgásos filmél látszottak a csíkok, ugyhogy ez az infó nagyon jól jött.

Szerkesztette: topeti 2007. 08. 25. 09:55 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1617 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 10:20

Idézet: topeti - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 10:48

szia

Milyen lejátszóprogit tudsz ajánlani ami helyesen jeleníti meg az interlaced formátumot?
Én eddig a Canopus progival készitettem a dvd-ket, és ott az alapbeállítás up/top , és sajnos néhány gyorsmozgásos filmél látszottak a csíkok, ugyhogy ez az infó nagyon jól jött.

A DV felvételek szerkesztésekor, lejátszásakor mindig vannak csíkok mert a programok nem alkalmaznak deinterlace-t a megjelenítéskor. Ha DVD-VIDEO (MPEG2) a lesz a végeredmény akkor az MPEG2 tömörítési beállításokat is interlace-re kell tenni. Különösen figyelni kell a félképsorrend helyes beállítására mert ha az MPEG2 tömörítésekor felcseréljük a sorrendet akkor az progressive megjelenítőn csíkokat, TV-n (CRT-n) akadást fog eredményezni. A DV félképsorrendje minden esetben lower-upper tehát az MPEG2 tömörítőnek is ezt kell beállítani. A Te esetedben Canopus alapbeállítása okozta a problémát mert hagytad az up/top azaz az upper-lower sorrendet és így felcserélted a két félképet.

Természetesen vannak olyan DV kamerák is melyek eleve progressive formátumban rögzítenek de itt ugyebár értelemszerű, hogy a feldolgozáskor progressive formátumot kell beállítani hiszen ebben az esetben nincsenek félképek.

Szerk:
A kész DVD PC-s lejátszásakor minden normális DVD lejátszó program helyesen fogja megjeleníteni az interlace MPEG2-t. (PowerDVD, WinDVD, stb.)

Természetesen ha olyan formátum lesz a DV-ből mely nem félképes rendszerben működik akkor deinterlace-elni kell a kódoláskor. Ez persze minőségromlással jár.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 25. 10:27 -kor

#1618 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 11:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 11:20

Természetesen vannak olyan DV kamerák is melyek eleve progressive formátumban rögzítenek...

Tudsz mondani ilyen tipusokat? Vagy ez csak a félprofi/profi kategóriában jelenik meg?
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1619 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 12:59

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 12:15

Tudsz mondani ilyen tipusokat? Vagy ez csak a félprofi/profi kategóriában jelenik meg?

Ez csak a félprofi/profi kategóriában létezik ill. némely HD kameránál is van lehetőség 25p rögzítésre.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 25. 13:04 -kor

#1620 Felhasználó inaktív   ronis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 21:30

szijjasztok,
- kérném a segitségeteket  abban hogy szeretnék venni valamilyen mini DV-t amit sisak oldalára szerelnék fel, és terepmotoron ,meg cross motoron lenne használva, tehát nem kicsi rázkodást kap,ugyhogy valami olyan kellene amiben jofajta kép stabilizálo van,és egyszerű a kezelése,nem kell semmi extra sallang, de  tolerálja a gyors mozgást,meg a sokszor össze vissza a fák közűl bejövö fényt.
Kiprobáltam egy OREGON ACTION CAM2  tipusu holmit,amit pont ilyesmire ajánlanak, de iszonyatosan nézhetetlenűl tud remegni, gyorsabb temponál, viszont láttam olyan amatör felvételt amit valamilyen  mini dv-vel készitettek,(nem tudom milyen tipussal) és elképesztöen jo minöségű.
Talán a SAMSUNG VP-X 220L,,,???? vagy melyik tud ilyet,,, segitsetek,!!!

#1621 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 15:49

Vegyél HD-s memoriakártyás cuccok; rázkódáshoz és jó képhez. Lehet már kapni vagy háromféle( de lehet 5) márkában is.

#1622 Felhasználó inaktív   ronis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 20:20

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 15:49

Vegyél HD-s memoriakártyás cuccok; rázkódáshoz és jó képhez. Lehet már kapni vagy háromféle( de lehet 5) márkában is.

nem tudnál abban segiteni hogy konkrét tipust mondanál, meg esetleg melyik jobb- rosszabb,mert én nem vagyok egy nagy szakértöje a témának.

#1623 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 12:52

A panasonic kamerákon egytől eggyig lehet álitgatni záridőt+blendét+fehéregyensújt+fókuszt.
Sony-nál a záridőt+blendét csak nagyon korlátozottan a gyári progamhoz igazodva egy kb 20 lépcsőben. A Sonynak szép a képe. A JVC mintafilmje oldalt elkent volt... de ez lehet csak rossz beállitás miatt. Nézegetni kell teszteket és érdemes mintafelvételt késziteni és othon megnézni.

A kamera árához számold hozzá a legnagyobb akkut és egy nagylátószögü előtétet. esetleg memóriakártyát. Ezeket általában egynapos túra alatt hasznátveszi az ember.

Szerkesztette: TEST11 2007. 09. 03. 13:12 -kor

#1624 Felhasználó inaktív   ronis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:10

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 12:52

A panasonic kamerákon egytől eggyig lehet álitgatni záridőt+blendét+fehéregyensújt+fókuszt.
Sony-nál a záridőt+blendét csak nagyon korlátozottan a gyári progamhoz igazodva egy kb 20 lépcsőben. A Sonynak szép a képe. A JVC mintafilmje oldalt elkent volt... de ez lehet csak rossz beállitás miatt. Nézegetni kell teszteket és érdemes mintafelvételt késziteni és othon megnézni.

A kamera árához számold hozzá a legnagyobb akkut és egy nagylátószögü előtétet. esetleg memóriakártyát. Ezeket általában egynapos túra alatt hasznátveszi az ember.

mondjuk konkrétan  PANASONIC SD 5 -höz mit szolsz?? szerinted?? Igencsak istenitik,
vagy a SONY HDR- SR5,, ?? ja és ezekhez, mindeggyikhez lehet vajon nagylátoszögü elötétet kapni??

#1625 Felhasználó inaktív   fede94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:37

sziasztok,
végre működik újra a gépremől a kamerára való visszaírás. jó pár filmet szeretnék visszaírni és így archiválni. tudtok ajánlani olcsó miniDv kazetta lelőhelyet? én utoóljára 700 örül vettem tdk-t. mostanában nem vagyok képben. köszi előre is!

#1626 Felhasználó inaktív   fede94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 21:06

..mi a különbség a DV és a DVM szalagok között? :confused:

#1627 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 21:15

Szerintem a DV egy szabvány a DVM pedig egy gyártón belüli jelölés(besorolás, termékkód). De lehet tévedek...

#1628 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 21:19

mediamarktban 1-2 hete a narancssárga sony 600 alatt volt kicsivel.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1629 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 22:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 22:19

mediamarktban 1-2 hete a narancssárga sony 600 alatt volt kicsivel.

két hónapja ez (nsárga Sony Premium) 430 volt a Tescoban

#1630 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:36

így jártam :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +