HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 00:46

Kész is az oldal. Jelenleg 9 kamera van az adatbázisban.
A funkciók is még bővülni fognak. ;)

Információk, leírások miniDV kamerákról, miniDV kamerák összehasonlítása: http://minidv.uw.hu/
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#202 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 11:44

Máris vannak új funkció. Már lehet ár és zoom szerint keresni.

#203 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 12:59

Sziasztok srácok!
Most furát fogok irni, halkan nevessetek ki :D
Bizonyára van különbség firewire és firewire kártya közt... Van esetleg valami favorit kártya amit ajánlani tudtok?
A mellettem lévő sztech boltba VIA VT 6306 chipset-es kártyát láttam, de nem tudom ez szereti-e a kamerát.
Megirnátok, hogy milyen chipset-ű firewire cuccotok van?
Pana és Sony kamerákhoz van oylan, hogy firewire chipset kompatibilitási lista, vagy ez hülyeség? :)
Az alaplapom Via chipsetes...
Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#204 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:00

Csak az a baj, hogy szinte csak pana és sony kamerákhoz van normális leírás

#205 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:01

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 12:59

Bizonyára van különbség firewire és firewire kártya közt...

Sztem nincs különbség. Jó mind1ik.

#206 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:02

vedd meg a legolcsóbb kártyát :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#207 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:04

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:18

Az érintőképernyő messze nem gáz annyira, amennyire az ember gondolná. Rábökök a menü jelre, és egy álltalam összeállított menü ugrik be, persze a gyári menü is elérhető, csak más oldalon.

Én azért félek tőle. LCD nagyon utálja, ha nyomkorásszák.
Lásd a PC-s LCD monitorokat... ha nyomkodod őket, pixelhibák keletkeznek.
Ezt hogy csinálják, hogy nem lesz pixelhiba?
pl. tesznek az LCD és az érintőpanel közé valami átlátszó műanyaglapot?  :confused:  :think:

sony és a Pana is csak angolul tudnak. Azt hittem az EU csatlakozás okán már megtanitották őket magyarul :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#208 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:05

Az érintőképernyő a spéci lcd. azt nyomkodhatod ujjal is. A palmok is ilyenek. Én azt is kéézel használom. :)

#209 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 14:02

vedd meg a legolcsóbb kártyát :)

Jézusom de pörögtök :)
Nos, ez a kártya 3000 Ft, nem hinném hogy ennél olcsóbbat találnék.
Akkor ennél maradok. ebből még lesz raktáron... kösz a segitséget.
Üdv

#210 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:06

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 13:05

Jézusom de pörögtök :)
Nos, ez a kártya 3000 Ft, nem hinném hogy ennél olcsóbbat találnék.
Akkor ennél maradok. ebből még lesz raktáron... kösz a segitséget.
Üdv

Van olcsóbban is.  ;)

#211 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:07

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 14:04

Én azért félek tőle. LCD nagyon utálja, ha nyomkorásszák.
Lásd a PC-s LCD monitorokat... ha nyomkodod őket, pixelhibák keletkeznek.
Ezt hogy csinálják, hogy nem lesz pixelhiba?
pl. tesznek az LCD és az érintőpanel közé valami átlátszó műanyaglapot?  :confused:  :think:

sony és a Pana is csak angolul tudnak. Azt hittem az EU csatlakozás okán már megtanitották őket magyarul :D

nyugi, az érintőpékernyő nem lesz hibás.

különben meg szerintem addig jó, amíg nem tudnak magyarul, amilyen fordítások előfordulnak néha...

#212 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:38

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 13:59

Bizonyára van különbség firewire és firewire kártya közt...

Firewire kártya akkor kell ha nincs alaplapra integrált firewire. Nekem alaplapra integrált van, szépen müködik (egy régebbi Abit IC7 alaplap). A DV kártya persze már más téma.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#213 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:44

dv kártya = fw kártya, persze vannak soksok pénzért mindenféle vágókártyák is, de az már egy másik eset :)

#214 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:47

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:46

Én azt nem értettem, hogy miként tudod a hüvelykujjaddal a zoomot állítani. Nekem sehogyan sem sikerül. Nem ér fel odáig.

Szia!
Voltam megint a médiába... és kezembe vettem jobban is a kamerákat.
Jelentem a Sony és a Pana kameránál egyaránt a mutatóujjammal érem el a zoom-állító gombot.
Szóval ez a kérdéskör is tisztázva van. Itt sincs különbség. :D
Üdv

#215 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:51

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 14:38

Firewire kártya akkor kell ha nincs alaplapra integrált firewire. Nekem alaplapra integrált van, szépen müködik (egy régebbi Abit IC7 alaplap). A DV kártya persze már más téma.

De az én alaplapomon nincs FW port, csak USB.
Üdv!

#216 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 14:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 14:44

dv kártya = fw kártya, persze vannak soksok pénzért mindenféle vágókártyák is, de az már egy másik eset :)

Szó sincs róla.
A firewire (iLink, IEEE1394) az interfész, függetlenül attól hogy kártyára vagy alaplapra integrálva van. Csatlakoztatható hozzá bármiféle eszköz, ami rendelkezik firewire csatival (pl egyes külső merevlemezek, scannerek, stb), ezzel szemben a DV kártya kizárólag DV eszközöket kezel (pl. a kamera). Általában a DV kártyák 4 pólusú, a Firewire (OHCI kompatibilis) kártyák a nagyobb, 6 pólusú csatival vannak ellátva. A DV kártyák zártabb rendszerüek, jellemző hogy csak saját szoftvereikkel müködnek, de kisebb erőforrás igényük van stb.

Vagyis szvsz van dv kártya (vagy vágókártya) és van firewire (ami interfész).
Túlzott jelentősége nincs mindamellett, csak ha topeti DV kártyát keres 3000 körül, furán fognak nézni rá. :)
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#217 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 14:59

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 15:19

Szó sincs róla.
A firewire (iLink, IEEE1394) az interfész, függetlenül attól hogy kártyára vagy alaplapra integrálva van. Csatlakoztatható hozzá bármiféle eszköz, ami rendelkezik firewire csatival (pl egyes külső merevlemezek, scannerek, stb), ezzel szemben a DV kártya kizárólag DV eszközöket kezel (pl. a kamera). Általában a DV kártyák 4 pólusú, a Firewire (OHCI kompatibilis) kártyák a nagyobb, 6 pólusú csatival vannak ellátva. A DV kártyák zártabb rendszerüek, jellemző hogy csak saját szoftvereikkel müködnek, de kisebb erőforrás igényük van stb.

Vagyis szvsz van dv kártya (vagy vágókártya) és van firewire (ami interfész).
Túlzott jelentősége nincs mindamellett, csak ha topeti DV kártyát keres 3000 körül, furán fognak nézni rá. :)

DV in/out =Firewire, iLink, IEEE 1394
A DV kommunikációra szabványos OHCI (Open Host Connection Interface) felület kell melynek a neve IEEE 1394.  A 6 pontos csatlakozó annyiban különbözik a 4 pontostól, hogy a 6 pontos tartalmaz tápfeszt is azaz olyan eszköz is használható mely a firewire porton kapja a tápot is.

Az amivel kevered azaz a DV kártya ami analóg bemenettel rendelkező hardware-es DV konverter azaz analóg (s-video, composite) videóból hardware-esen készít DV-t.

"DV

DV is nowadays a popular digital video camera format used for consumer and semi-professional use.MiniDV is the "low-cost" digital video (DV) format targeted for comsumer use.The resolution quality of MiniDV and Betacam SP are perceptively similar (=very good). MiniDV has some limitations. The DV and MiniDV formats use IEEE 1394 interfacefor connecting the camcoder to a computer to transfer the video in digital format. DV system uses the 4:1:1 sampling for video signal. It has 480 active for NTSC and around 500 lines horizonal resolution. DV system uses 5:1 DCT-based video compression. Many detractors of the DV format arbitrarily categorize 5:1 compression as "excessive" for broadcast and corporate video production. It is a very good for most uses, but is not always free of artifacts. The use of DV codes has become popular after the introduction of computer based non-linear editing systems for DV cameras. Those system take the DV data from the tape as it is there to the computer through IEEE 1394 interface. Then they process the data in the computer in the native DV camera format.

Firewire / IEEE 1394

IEEE 1394 is a fast (up to 400 Mbit/s) serial bus interface. IEEE 1394 was called Firewire before standardization in IEEE to become standard IEEE 1394. Firewire, or IEEE-1394, is that tiny, square-like connector tucked away on the side of your digital camcorder that allows you to upload DV format to your computer, among other things.IEEE 1394 is nowadays used mainly for interconnecting modern digital video equipments to PC. For example practically every DV camera has IEE 1394 interface in it, so with IEEE 1394 interface card and suitable software you can transfer your movies form DV camera to PC hard disk for editing. The DV (Digital Video) recording standard now driving most consumer camcorder purchases, is a serial digital format of 25 Mbps, sometimes called DV25. The Firewire (IEEE 1394) interface conveniently handles the data rate of DV, and then some. The DV format is the first application making tremendous use of the IEEE 1394 capability. IEEE 1394 is also designed be become on universal digital inteface between digital consumer video equipment like DV cameras, DVD players and digital flat panel displays. Devices on the IEE 1394 bus are Hot-Swappable, which means that the bus allows live connection/disconnection of devices. The digital interface supports either asynchronous and isochronous data transfers. Addressing is used to a particular device on the bus. Each device determines its own address. IEEE 1394 supports up to 63 devices at a maximum cable distance between devices of 4.5 meters. However, "powered" Firewire devices and repeaters will repeat a signal and allow you to extend another 15 feet. The maximum devices on the bus is 16 allowing a total maximum cable distance of 72 meters. The 1394 specification limits cable length to 4.5 meters in order to satisfy the round trip time maximum required by the arbitration protocol. Some applications may run longer lengths when the data rate is lowered to the 100 Mbps level. The 1394 system utilizes two shielded twisted pairs and two single wires. The twisted pairs handle differential data and strobe (assists in clock regeneration) while the separate wires provide power and ground for remote devices needing power support. Signal level is 265 mV differential into 110 ohms. The 1394 specification provides electrical performance requirements, which leave open the actual parameters of the cable design. As with all differential signaling systems, pair-to-pair data skew is critical (less than 0.40 nanoseconds). Crosstalk must be maintained below -26 dB from 1 to 500 MHz. The only requirement on the size of wire used is that velocity of propagation must not exceed 5.05 nS/meter. The typical cable has 28 gauge copper twisted pairs and 22 gauge wires for power and ground. A Firewire connected appliance may or may not need power from its host, but must be capable of providing limited power for downstream devices. The 1394 specification supports two plug configurations: a four-pin version and a six-pin version. Six-pin versions can carry all six connections and are capable of providing power to appliances that need it. For independently powered appliances, like camcorders, the four-pin version is used for its compactness. Cable assemblies have the data signal pairs crossed over to avoid polarity issues. All 1394 type appliances have receptacles, which makes for easy upstream-downstream connection with the male-to-male cable. New standard version have increased the avaialble media from original short "Firewire" cable to other medias also. Transmitting data over CAT5 cable allows data at 100Mbps to travel 100m (specified in IEEE 1394b). Fiber cable will allow 100 meter distances at any speed (maximum speed depends on the type of fiber cable).

#218 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 14:59

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 13:47

Szia!
Voltam megint a médiába... és kezembe vettem jobban is a kamerákat.
Jelentem a Sony és a Pana kameránál egyaránt a mutatóujjammal érem el a zoom-állító gombot.
Szóval ez a kérdéskör is tisztázva van. Itt sincs különbség. :D
Üdv

Már azt hittem, hogy módosult hüvelykujjad van.  :D
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#219 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 15:03

Közben várom a javaslatokat, hogy mi kellen még a miniDV-s oldalra (http://minidv.uw.hu)

#220 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 15:13

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 15:59

Már azt hittem, hogy módosult hüvelykujjad van.  :D

:nevet:  :lol:

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.