Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 15:59
A 6 pontos csatlakozó annyiban különbözik a 4 pontostól, hogy a 6 pontos tartalmaz tápfeszt is azaz olyan eszköz is használható mely a firewire porton kapja a tápot is.
és a hatosnál plusz két érrel érzékel a kártya hogy van-e rácsatlakoztatott eszköz, a négypólusú időközönként kérdez rá.
Idézet: wpepi
analóg bemenettel rendelkező hardware-es DV konverter azaz analóg (s-video, composite) videóból
wpepi, lehet hogy mégsem ugyanarról beszélünk. Én semmiféle analóg rendszerről nem beszéltem.
Azt irtam hogy van a firewire ami interfész, attól függetlenül hogy alaplapon van integrálva vagy kártyán, és van a DV kártya, ami abban különbözik hogy kevesebb erőforrást igényel, mert van neki videomemóriája, tud valósidejü effekteket, stb stb, és bizony ez nem 3000-nél kezdődik. Az analóg dolgokat nem kevertem ide, nem tagadom hogy ezerféle capture eszköz létezik de itt egyszerüen arról volt szó hogy a firewire kártya az nem egyenlő a DV kártyával.
Soha nem hittem volna hogy ezt igy be lehet bonyolitani.

De ha a DV kártya a firewire, akkor mi a vágókártya?
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.