HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:46

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 19:27

Sony - Pana mechanikai vita. Sejtettem hogy ilyesmi lesz...

Félreértesz!
Én azt nem értettem, hogy miként tudod a hüvelykujjaddal a zoomot állítani. Nekem sehogyan sem sikerül. Nem ér fel odáig.
Kép

Szerkesztette: Kicsiati 2005. 06. 28. 15:47 -kor

Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#162 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:54

az érintőképernyő szerintem egy marhaság, finoman fogalmazva. egy dologra, jó, kézi élességállításnál arra élesít, amire rámutatsz :) ha viszont fényerőt akarnál kézzel állítani, akkor azt is a képernyő nyomkodásával kell, ami eléggé kényelmetlen megoldás... legalábbis a sony hc30nál így megy
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#163 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:27

Na srácok rászántam az időt és behúztam egykét másodpercet az emtecről.

http://sheen.uw.hu/emtec/emtec.wmv
Nagyon gagyi minőség minimális felbontás, egy autó műszerfalára zoomoltam. Az akadás, a hang és képhiba látszik, erre megfelel ez a felvétel.

Nem az egész kazi ilyen. Az első 45 perc elég korrektül lement, attól a 45 perc alatt beugró 3-4 kis pixelhibától eltekintve.  Utána panasonicot használtam - hiba nem volt benne sehol. Visszaraktam az emtecet hogy kitöltsem a maradék 15 percet. Ennek visszanézésekor kaptam agyvérzést. Majdnem az egész ilyen. És az igazi agyvérzés az volt amikor ujra beraktam a panasonicot. Az nem ilyen, de jelentkeznek annál a pici pixelhibák itt-ott (rendszerint a felvétel inditásakor beugrik egy kis pixel).

Párom azt mondja mi van ha az panasonic kazi "átmágenesezte" a fejet, és amikor az emtecet visszatettem azért lett teljesen használhatatlan. Annyiból igaza van hogy nem tanácsos mindenféle kazettamárkákat össze vissza keverni mert minden gyártó másféle vegyi anyaggal kezeli le a szalagokat, és ha azok a fejen keverednek nem jó.
Node :
1. Új kamera
2. Új Emtec kazi
3. Új panasonic kazetta
Hihetetlen a minőségi különbség, tehát tény hogy a szalagok nagyot kavartak itt.
De akkor is.... ennyire? Vélemény? Nem biztos hogy viszem szervizbe, televeszem ezt a panasonic kazit és meglátom a végeredményt, két év garija van ráérek még nem kapkodok. A kiváncsiság viszont furdal.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#164 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:37

Én mostanában akarok venni miniDV camot, és készítettem excel-ben egy összehasonlító táblázatot. Egyenlőre még csak sony, és pana camok vannak bene, de még fogom bővíteni.
Ha érdekel titeket, elérhetővé teszem.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#165 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:29

Feltettem valamivel jobb minőségben is ugyanezt a részt (640x480)
Sokkal tisztábban hallani ezen a hanghibát és a képhibát is jobban látni.
Kissé meggondolatlanul dobtam fel az első felvételt. Sorry.

http://sheen.uw.hu/emtec/emtec2.wmv
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#166 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 18:18

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 16:39

Sziasztok!
Megvolt a "melyik illik jobban a kezembe" teszt :D
Szinte nincs is különbség fogásra (és talán súlyban sem) köztük.
Pana GS-21 és a Sony HC-22 modelleket teszteltem.
Az Sonynál a zoom rész majdnem a kamera a tetejének a közepén helyezkedik el, ezt a mutatóujjammal érem el, a Panasonicnál pedig egész hátul van, ezt a hüvelykujjamal mozgattam.
Más különbséget nem tudnék felsorolni hirtelen...
Hozzáértő el tudná mondani, mi a fő különbség e két kamera közt (GS21, HC22)?
Üdv, Péter

Hali Topeti!

Mi most vettünk egy hc39-es sony-t, így tudok róla érdemben írni:
Az érintőképernyő messze nem gáz annyira, amennyire az ember gondolná. Rábökök a menü jelre, és egy álltalam összeállított menü ugrik be, persze a gyári menü is elérhető, csak más oldalon. De a lényeg, hogy a sokat használt funkciók rögtön kint vannak. (focus, spot focus(a sima fókusz is nagyon jó!), exposure, white balance(erre kicsit kényes, de tud olyat, hogy mutatok neki egy fehér lapot, majd azt mondom hogy ez a fehér a fehér és rögzíti), steadyshot ki/be, stb.
Furcsa módon az lcd alig fogyasztja az akkut, legalábbis eddig max fél órát vettem magam végig bekapcsotl lcd-vel, és utánna még majd 1 órát mondott a gép. Igaz a HC39-hez a középső kapacitású akkut adják.
Ezeknél a flancos kameráknál a méret az nagy gond, ugyanis marha könnyen rezeg a kép. Ám a HC39 steadyshotja valami döbbenet, maximális zoomnál tudok olyan felvételt mutatni, amin egy repülőt követek, és szinte ember meg nem mondja, hogy 12x-es (asszem annyi) zoom mellett készült...persze csak a remegés szempontjából, mert a képzaj, meg a párás levegő rögtön lebuktatja. 6x zoomig szinte állvány hatású a kép. Amit még nem teszteltem, hogy mennyit romlik a minőség a használatával.
De bosszantó, hogy ha csak a backlight gombot akarom "élőben" használni, ami azért nem ritka, hát itt meg kell állni, mert a gombnyomás jól oldalba b...a a gépet :(
Cserébe viszont nem kényelmetlen egy egész napos városnézés vele. :)
Az éjszakai infrás felvétellel tök jó effektet lehet csinálni, legalábbis én arra használom... ezeknél a gépeknél felesleges szempontként kezelni, elvégre a profi filmesek se filmeznek tök sötétben...hehe :)
Eddig ezek nagyjából az összes sony gépre igazak voltak, ami hc39 specifikus:
- 16:9 natív módon. Ha van szélesvásznú tv a közelben, akkor azt rendesen kihasználja, a többi gép csak letterboxed 16:9-et tud.
- 1MP-es CCD. Nem tom a többi, alacsonyabb pixelszámú sony milyen, de nem rossz a képe. Sajna a pici optika miatt sok fény kell neki.

Szerintem tök mindegy hogy sony v. pana ebben a kategóriában. Sokan dicsérik a sony Leica lencséit...
Én a natív 16:9 és az ár miatt döntöttem mellette. (134bruttó)

Jah. Máshol is olvastam, hogy a tisztítókazikat csak saját márkájú gépbe érdemes használni. De hogy az EMTEC ilyen gány szallagokat gyárt.. :reklamacio:  :think:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#167 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 18:38

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:18

Szerintem tök mindegy hogy sony v. pana ebben a kategóriában. Sokan dicsérik a sony Leica lencséit...
Én a natív 16:9 és az ár miatt döntöttem mellette. (134bruttó)

A HC32 viszont rendelkezik a DV bemenettel, a HC 39 érdekes módon ismét nem. Egyik sem hiánytalan, ennek ellenére a HC32 és 39 jó vételnek tünik.
Sony az nem Leica lencsés hanem Carl Zeiss. Nem mintha ez negativum lenne, azok a legjobbak.
A panára jellemző inkább a Leica.

Ha tévedek bocs. Nem tudom a HC39-ben mi van csak tippelek, hogy elnézted.  :hello:

Amúgy most informáltak hogy egyetlen szalagnál sem szavatolt az első és utolsó egyperc minősége, ezért a profibbak mindig kitöltik egy fade résszel ezt és utána vesznek csak. Ha nincs fade ami egy percet tudna akkor javasolják a kepest felrakni és ugy...  :confused:

#168 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:01

Sony: Carl-Zeiss
Panasonic: Leica, de ha jól tudom csak a felsőbb kategóriás gépekben.

#169 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:10

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:18

- 1MP-es CCD. Nem tom a többi, alacsonyabb pixelszámú sony milyen, de nem rossz a képe. Sajna a pici optika miatt sok fény kell neki.

a rengeteg pixel csak a fényképezésnél számít, a kazira 720x576nál nagyobb felvételt úgyse tudna készíteni

Idézet

Jah. Máshol is olvastam, hogy a tisztítókazikat csak saját márkájú gépbe érdemes használni. De hogy az EMTEC ilyen gány szallagokat gyárt.. :reklamacio:  :think:

nekem van Emtec (ex-BASF) Hi8as kazim, D8 kamerában, semmi bajom nincs vele, meg úgy rémlik hgoy használtam EmtecetminiDVben is, szintén probléma nélkül, úgyhogy ezt én egyedi esetnek tippelném inkább

#170 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:26

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:01

Sony: Carl-Zeiss
Panasonic: Leica, de ha jól tudom csak a felsőbb kategóriás gépekben.

ÁÁÁ shit, ezer bocsi, tényleg... Zeiss. ;)

#171 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:31

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:10

a rengeteg pixel csak a fényképezésnél számít, a kazira 720x576nál nagyobb felvételt úgyse tudna készíteni

nekem van Emtec (ex-BASF) Hi8as kazim, D8 kamerában, semmi bajom nincs vele, meg úgy rémlik hgoy használtam EmtecetminiDVben is, szintén probléma nélkül, úgyhogy ezt én egyedi esetnek tippelném inkább

A képremegés-kioltó miatt bizti kell több pixel. És még valami, amit az indexes topicban olvastam, de csak átfutottam anno, kéne egy szakértő, aki ezt jobban vágja:
ott azt fejtegették, hogy 1 pixel nem mind3 színt veszi. Ezért van értelme pl. egy 3megapixeles ccd-nek (sony hc90).
Így azért már más a baba fekvése :(

Emtec kazink VHS-ben van, semmi gond a minőségével, ezért furcsállom.

Sheen:

A Hc32/42 testvérek, két dologban különböznek: a 42 tud 16:9-et natívban, és színes a keresője.
A Hc39 a kettő közt van: a 42-es CCD-t szerelik bele, de ff a keresője, és/de nem tud digitalizálni.

#172 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:36

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 18:18

Ám a HC39 steadyshotja valami döbbenet

Ha svenkelsz, vagy zoomolsz, akkor is jó?
Most voltak ugye a ballagások, otthon ballagási videó nézés.
Lelkes apuka bekapcsolt képstabilizátorral, utolsó sorból, max zoomal készített felvételeket. Asszem JVC volt a kamera. A képstabilizátor miatt viszon amikor mozgatta a camot, úgy beszaggatott, hogy az nem igaz.
Mondjuk van állványom, de azt se cipelhetem mindenhova, ráadásul csak egy olcsó hama. És mióta használtam egy profi TV-s állványt, brrrr...

#173 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:38

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:31

A képremegés-kioltó miatt bizti kell több pixel. És még valami, amit az indexes topicban olvastam, de csak átfutottam anno, kéne egy szakértő, aki ezt jobban vágja:
ott azt fejtegették, hogy 1 pixel nem mind3 színt veszi. Ezért van értelme pl. egy 3megapixeles ccd-nek (sony hc90).

720x576 = 0,41 mpixel, +20% (mondtam egy számot, de szerintem nagyjából ennyi) a stabilizálás miatt, ez még mindig csak fél mpixel. az ilyen kis kamerák felbontása nem szokta még így se elérni az 576 sort,, az pedig csak egy szép ábránd lenne, hogy nem ebből  a fél mpixelnyi infóból interpolálják a színeket, hanem a több megapixelesből, de ehhez egyrészt sokkal gyorsabb jelfeldolgozás kellene, másrészt ki venne ez után 3ccd-s kamerát?

Szerkesztette: qnadam 2005. 06. 28. 19:40 -kor

#174 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:40

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:36

Ha svenkelsz, vagy zoomolsz, akkor is jó?
Most voltak ugye a ballagások, otthon ballagási videó nézés.
Lelkes apuka bekapcsolt képstabilizátorral, utolsó sorból, max zoomal készített felvételeket. Asszem JVC volt a kamera. A képstabilizátor miatt viszon amikor mozgatta a camot, úgy beszaggatott, hogy az nem igaz.
Mondjuk van állványom, de azt se cipelhetem mindenhova, ráadásul csak egy olcsó hama. És mióta használtam egy profi TV-s állványt, brrrr...

a hc30-é is meglepően jó, ez a rángatós megoldás inkább a régebbi darabokra jellemző, na meg a sony elég jó az elektronikus képstabilizátor múfajában :) bár azért az optikai az igazi :)
egyébként nekem ezekkel az olcsóbb kamerákkal a fő bajom a nagylátószög hiánya :(

Szerkesztette: qnadam 2005. 06. 28. 19:42 -kor

#175 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:42

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:31

Az ha jól tudom úgy van, hogy van a CCD, és ebből egy színnek a ccd-területe/3 képpont jut. Illetve nem teljesen, asszem a zöldnek több.
Ezért jók (meg drágák) a 3CCD-s kamerák.

#176 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:43

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:42

Az ha jól tudom úgy van, hogy van a CCD, és ebből egy színnek a ccd-területe/3 képpont jut. Illetve nem teljesen, asszem a zöldnek több.

Jaja! Eddig azok közül amiket néztem a pana gs35-nek van a legnagyobb nagylátója 35,7 mm (35mm. ekv.)

#177 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:46

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:42

úgy szokták beosztani, hogy két zöld, egy kék és egy piros, mert a szem érzékenyebb a zöld fényességére
(sok fekete-fehér szkenner is ződen világít)

#178 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:38

720x576 = 0,41 mpixel, +20% (mondtam egy számot, de szerintem nagyjából ennyi)

Amúgy a legtöbb leírásban benne van, hogy hasznos képpontok száma: 4k :(

#179 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 19:46

úgy szokták beosztani, hogy két zöld, egy kék és egy piros, mert a szem érzékenyebb a zöld fényességére
(sok fekete-fehér szkenner is ződen világít)

Akkor csak jól tudtam.  ;)

Szerkesztette: denes44 2005. 06. 28. 19:49 -kor

#180 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:49

Amúgy a Panasonic NV-GS75 3 CCD-s (3x500k felbontás), és egész elérhető árú (144ezer)
Csak az nem szimpi benne, hogy 42-es a nagylátója, és csak 10x az optikai zoom.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »