HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 10:39

Idézet: Horla - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 23:26

Ti melyiket választanátok, és miért?
Panasonic NV-S500
Canon HV30
Sony HDR-HC9E

Köszönöm,
Horla

Szia Hora!

A Panasonic a maga kategóriájában valóban nagyon jó, az egyik legjobb, de akkor sem lehet a másik kettővel egy kalap alá venni, mivel a másik két masina HDV, vagyis nagyfelbontású kamera.

Árban cirka 20-25 ezerrel több a Sony vagy a Canon, tudom ez nem kevés pénz, de ha azt veszed egy lassan elavultnak számító kameráért kiadni majdnem ugyan annyit mint egy nagyfelbontásúért, az már pazarlás.

Marad a Canon és a Sony.
Én nagyon nem gondolkodtam azon, hogy melyiket venném a kettőből, mivel a Sonynak jobb, nagyobb a képérzékelő szenzora, nagyobb valamennyivel a felbontása is. Másrészt a Sony által használt Carl Zeiss optika a világon az egyik legjobb, ha nem a legjobb, ezt többnyire mindenki elismeri.

Én a magam részéről a Sony-t javasolnám megvételre.

#2062 Felhasználó inaktív   Passionata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 19:03

sziasztok,
van egy par eves canon dv m , olyan gond van , hogy pc n a vissyajatszott anyag felso 1mm e vilagosabb mint alatta, tv n ez persze nem latszik.tisztito kazetta nem segit.volna valami tanacs
elore is koszi

#2063 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 19:32

egy sor világosabb a tetején mint a többi? az valószínűleg már új korában is olyan volt. nem nagyon lehet vele mit csinálni, barátkozz meg vele :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2064 Felhasználó inaktív   Horla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 14:46

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 10:39

Én a magam részéről a Sony-t javasolnám megvételre.

Köszönöm a választ. A kezelése mennyire egyszerű a Sony-nak? Nem sok kamerás tapasztalatom van, és a vásárlás után viszonylag hamar kell vele filmeznem. Persze majd folyamatosan mélyítem a tudásom, ha már ilyen kamera lesz a kezemben.  A Canonról írták valahol, hogy automata beállításokkal is viszonylag jól produkál. Vajon a Sony is?
Állványt vajon  milyet érdemes néznem hozzá?
A Sony-nál a fejlámpa csatlakoztatás elég speciális. Ez nehezítheti a helyzetet. Vagy inkább ne fejlámpázzak? Beltéri felvételeket kell készítenem főleg.
Üdv,

Horla

#2065 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 02:51

Idézet: Horla - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 14:46

Köszönöm a választ. A kezelése mennyire egyszerű a Sony-nak? Nem sok kamerás tapasztalatom van, és a vásárlás után viszonylag hamar kell vele filmeznem. Persze majd folyamatosan mélyítem a tudásom, ha már ilyen kamera lesz a kezemben.  A Canonról írták valahol, hogy automata beállításokkal is viszonylag jól produkál. Vajon a Sony is?
Állványt vajon  milyet érdemes néznem hozzá?
A Sony-nál a fejlámpa csatlakoztatás elég speciális. Ez nehezítheti a helyzetet. Vagy inkább ne fejlámpázzak? Beltéri felvételeket kell készítenem főleg.
Üdv,

Horla

Na most meg nem mondom, hogy van-e az általad kiszemelt kamerának magyar nyelvű menüje, de szerintem biztosan. Ha nincs az se gond. Alap szabály, olvasd el a kezelési útmutatót mielőtt a kamerával foglalatoskodsz. Ha ez meg van, akkor egyszerre csináld a kettőt. olvasod lépésről lépésre mi hogyan működik, közben a gyakorlatban meg is csinálod ugyan azt a kamerával. ezzel  módszerrel cirka 1-2 óra latt 80%-ban elsajátítod a kamera kezelésének tudását. Ha valamit nem tudsz, ne érezd méltóságon alulinak elolvasni a kezelési útmutatóban :) Nekem a Sony-hoz jól értelmezhető útmutatót adtak, gyerekjáték volt megtanulni. Szerintem éppen ezért mindegy, hogy egyes márkáknak milyen a menürendszere, ha fordítasz rá kellő figyelmet és enerigát, nagyon hamar megtanulható.

Én azt gondolom megint csak, hogy különböző márkáknál, nem a név számít, hogy mondjuk auto módban jól vagy rosszul teljesít egy kamera. A beleépített technika a lényeg. A sonynak nagyobb a szenzora mint a canonnak és szerintem az objektívje is jobb, szerintem legalább ugyan olyan jól kell működnie.

Állvány.
Több szempont is számít.
Mire akarod használni, milyen környezetben, milyen gyakran?
Ha hobby célból filmezel, elegendő egy egyszerűbb olcsóbb állvány.
Ha dolgozol, akkor nincs mese, komolyabb állvány kell.
Arra figyelj, hogy a kiválasztott állvány terhelhetősége arányos legyen a kamerád súlyával.
Ne legyen a kamera túl könnyű, vagy éppen túl nehéz az állványhoz. Ezt a tól-ig súlyhatárt minden állványhoz megadják.

Nem tudom mire gondolsz "speciális  fejlámpa csatlakozás"  alatt.
Nem néztem meg, de szerintem egy passzív vakupapucs van a kamerán. ez szabványnak tekinthető.
Ez annyit jelent, hogy a vakupapucs (kamera) nem képes ellátni árammal a lámpát, csak rögzíteni lehet rajrta. A fejlámpának külön akku kell még. Hogy használsz-e fejlámpát, vagy más módon "generálsz" fényt, megint csak az adott helyzet dönti el. Mondjuk egy párhetes csecsemőnek nem nagyon kellene az arcába világítani 1m-ről fejlámpával. Viszont egy templomban, ahol kicsit oldalról 1,5-2m-ről veszed fel az esketést, ott kell a fejlámpa.
Én gyakran használok fejlámpát, mert jól megvilágítható vele az adott téma. Ha túlságosan tolakodónak érzem, akkor kikapcsolom.

Szerkesztette: kapopsx 2008. 12. 05. 02:53 -kor

#2066 Felhasználó inaktív   Horla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 21:15

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 2:51

Állvány.
Több szempont is számít.
Mire akarod használni, milyen környezetben, milyen gyakran?

Az angol leírással nem lesz gond. Csak kicsit izgulok, de majd belejövök.
Állvány: nem ezzel fogok minden nap dolgozni, de mivel a cégünk termékeiről szeretnék bemutató filmeket készíteni, ezért a jó  minőség fontos. A Velbon CX-686-t néztem, vagy a CX-660-t. De nem tudom, hogy ezek jók-e erre a célra. Azért a specifikációból nekem ez nem derül ki, mert nem nagyon értek hozzá.
Beltéri filmezés lesz az, ami a legfontosabb. Normál szobában. Olvastam, hogy a plafonra kellene világítani, de milyen lámpával? Hol lehet vajon ilyesmit beszerezni elérhető áron? Gondolom, hogy az egyes nagyobb üzletláncokban kapható halogén lámpa nem az igazi... Olyanom van több is, állványra szerelve az éjszakai pingpongozáshoz.

Üdv,
Horla

#2067 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 21:41

Idézet: Horla - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 21:15

Az angol leírással nem lesz gond. Csak kicsit izgulok, de majd belejövök.
Állvány: nem ezzel fogok minden nap dolgozni, de mivel a cégünk termékeiről szeretnék bemutató filmeket készíteni, ezért a jó  minőség fontos. A Velbon CX-686-t néztem, vagy a CX-660-t. De nem tudom, hogy ezek jók-e erre a célra. Azért a specifikációból nekem ez nem derül ki, mert nem nagyon értek hozzá.
Beltéri filmezés lesz az, ami a legfontosabb. Normál szobában. Olvastam, hogy a plafonra kellene világítani, de milyen lámpával? Hol lehet vajon ilyesmit beszerezni elérhető áron? Gondolom, hogy az egyes nagyobb üzletláncokban kapható halogén lámpa nem az igazi... Olyanom van több is, állványra szerelve az éjszakai pingpongozáshoz.

Üdv,
Horla

a velbon cuccai jók, de előbb próbáld ki a boltban, hogy simán mozog-e a feje a kameráddal.

ha vannak ezek a lámpák, akkor próbáld ki őket, aztán ha nem jók, még mindig lehet más megoldáson gondolkozni :)

#2068 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 02:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 21:41

a velbon cuccai jók, de előbb próbáld ki a boltban, hogy simán mozog-e a feje a kameráddal.

ha vannak ezek a lámpák, akkor próbáld ki őket, aztán ha nem jók, még mindig lehet más megoldáson gondolkozni :)

qnadam-nak maximálisan igaza van!

Az állványt teszteld mielőtt megveszed. Csak próba alapján válassz!

A lámpára is azt mondom, ha vannak, próbáld ki őket! A lényeg csak annyi, ne direktbe világítsd meg amit vagy akit fel akarsz venni, hanem a mennyezetről derítve és a reflektor frontüvegét meszeld le fehérre, vagy itt javasolta valaki és nagy ötlet szerintem, homokszóróval fújasd le! a Lényeg, matt felületet kapjál, ami szórja, tompítja a fényt, így nem lesznek nagyon erősek a kontúrok és túl kemények az árnyékok!

#2069 Felhasználó inaktív   Panaskodik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 19:35

Sziasztok!

Tegnap vettem használtan egy Panasonic NV-GS60-as kamerát(erre futotta).A beltéri felvételekkel, főleg izzóvilágításnál nem nagyon vagyok megelégedve(fránya fehéregyensúly),de mivel utána olvastam,felvilágosító munkátoknak köszönhetően rájöttem,ez a kamera paramétereinek köszönhetően csodákra nem képes.Megfelelő beállításokkal és megvilágítással azért lehet javítani a dolgon.Bár azért,hogy gyermekem némely vicces megmozdulását rögzítsem nem fogok stúdiót csinálni a lakásból...Azért nem ússzátok meg kérdés nélkül.Ez pedig a következő lenne:
A megvásárolható tartozékok között láttam olyanokat,hogy:
Széleslátószögű előtét lencse,Teleobjektív előtét lencse,ND szűrő,MC protektor.
Vajh ezek közül valamelyik segít-e a fenti problémán?Egyáltalán összefüggésben van-e valamelyik a CCD-vel(ami nekem sajna 1/6")?Ha igen megéri-e az árát?Gondolom nem 2.- Ft.-ba kerülnek ezek a cuccok.
Válaszaitokat előre is köszönöm.

#2070 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 20:30

Idézet: Panaskodik - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 19:35

Sziasztok!

Tegnap vettem használtan egy Panasonic NV-GS60-as kamerát(erre futotta).A beltéri felvételekkel, főleg izzóvilágításnál nem nagyon vagyok megelégedve(fránya fehéregyensúly),de mivel utána olvastam,felvilágosító munkátoknak köszönhetően rájöttem,ez a kamera paramétereinek köszönhetően csodákra nem képes.Megfelelő beállításokkal és megvilágítással azért lehet javítani a dolgon.Bár azért,hogy gyermekem némely vicces megmozdulását rögzítsem nem fogok stúdiót csinálni a lakásból...Azért nem ússzátok meg kérdés nélkül.Ez pedig a következő lenne:
A megvásárolható tartozékok között láttam olyanokat,hogy:
Széleslátószögű előtét lencse,Teleobjektív előtét lencse,ND szűrő,MC protektor.
Vajh ezek közül valamelyik segít-e a fenti problémán?Egyáltalán összefüggésben van-e valamelyik a CCD-vel(ami nekem sajna 1/6")?Ha igen megéri-e az árát?Gondolom nem 2.- Ft.-ba kerülnek ezek a cuccok.
Válaszaitokat előre is köszönöm.

Szia!

Röviden és egyszerűen megfogalmazva, ezek az eszközök nem segítenek az alap problémán.

Ha úgy nézzük, ezek mind kapcsolatban vannak a CCD-vel és mégsem. A lencséken keresztül beeső fény jut az érzékelőre.

Mivel az összes kamera ebben a kategóriában fix objektíves, a plusz lencsét a jelenlegi elé tudod feltenni.
Ez azt jelenti, hiába teszel fel esetleg egy jobb fényerejű lencsét, azt akkor is a gyengébb minőségű eredeti lencsén keresztül tudod csak eljuttatni az érzékelőhöz.

A másik, hogy egy fix lencse elé feltenni egy másik előtét lencsét, könnyen eredményez olyan torzulást, amit nem szeretnél viszont látni a felvételeken, mondjuk halszem efektus. Ebben az esetben főleg felesleges pénzkidobás.

Az általad felsorolt eszközök funkciója leegyszerűsítve:

szélles látószögű előtétlencse - a képen nagyobb tér látszik egyszerre, a lencse nagyobb területet fog be.
teleobjektív - jó nagy zoom tartomány
ND szűrő - bizonyos ételemben még ennek van a legtöbb köze a fényhez, ez olyan szűrő, ami a nagyon erős, kültéri napfényes felvételeknél jön jól, amolyan napszemüveggént funkcionál.
MC protektor - a képhatást nem befolyásolja, ennek a feladata a lencse védelme a mechanikai behatásoktól.

El kell fogadni, hogy az a kamera ennyire képes.

Egyetlen módon tudsz javítani a felvételeken az nélkül, hogy stúdiót csinálnál a lakásból.
A megoldás egy fejlámpa ami a kamerára szerelhető.
Ez sem tökéletes megoldás, de több mint a semmi.
Egy fejlámpával 1,5-2 méterig megvilágíthatod amit fel akarsz venni és érvényesül az arany szabály, "több fény jobb felvétel" lesz a végeredmény.

#2071 Felhasználó inaktív   Panaskodik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 20:47

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:30

A megoldás egy fejlámpa ami a kamerára szerelhető.
Ez sem tökéletes megoldás, de több mint a semmi.
Egy fejlámpával 1,5-2 méterig megvilágíthatod amit fel akarsz venni és érvényesül az arany szabály, "több fény jobb felvétel" lesz a végeredmény.

Köszönöm.
Sokat segítettél.Már csak egy fejlámpa és egy firewire kártya kell a boldogságomhoz...

#2072 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:06

Idézet: Panaskodik - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:47

Köszönöm.
Sokat segítettél.Már csak egy fejlámpa és egy firewire kártya kell a boldogságomhoz...

Nincs mit, örülök ha segíthettem.

Én ilyen lámpát használok:

http://www.studiotec...php?item_id=366

Én meg vagyok elégedve vele.

A kamera vakupapucsára illeszthető, ami szabvány méret, tehát bármien kamerához jónak kell lennie, amin van vakupapucs :D

Ehhez a lámpához kell egy külön akku is, mivel saját táp kell neki, önállóan működik.
Nem kell eredeti 970-es akku mert az 50 rugó körül van, bőven jó egy utángyártott is, 10 ezerért.

Léteznek más fejlámpák is, nézz körül.

Firewire kártyát ma már 2-3000 forintért lehet venni, minden üzletben ahol PC cuccokat forgalmaznak.

#2073 Felhasználó inaktív   Panaskodik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:23

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:06

Én ilyen lámpát használok:

http://www.studiotec...php?item_id=366

Én meg vagyok elégedve vele.

A kamera vakupapucsára illeszthető, ami szabvány méret, tehát bármien kamerához jónak kell lennie, amin van vakupapucs :D

Ahhh!
Szívemhez kaptam rögtön :eek: .Ez többe kerül mint a kamerám.Ráadásul szerintem nincs rajta vakupapucs.Nem baj majd ellemlámpával kamerázok :D .Esetleg kivárom amíg ideálisak lesznek a fényviszonyok...

#2074 Felhasználó inaktív   Panaskodik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:44

Még egy kérdés:
A hangot 12 vagy 16 bit-re állítsam?

#2075 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:49

Idézet: Panaskodik - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:44

Még egy kérdés:
A hangot 12 vagy 16 bit-re állítsam?

16

#2076 Felhasználó inaktív   Panaskodik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:49

16

Köszi.

#2077 Felhasználó inaktív   Horla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:11

Sziasztok!
Megérkezett a kamerám. Köszönöm a segítséget, úgy érzem végül jól döntöttem. Nagyon elégedett vagyok a cuccal, de még csak ismerkedek vele. :) Sony HC9 és Velbon DV7000 állvány lett a vége. A CX 660 nem volt az igazi.
Minden beállítás nélkül, bevilágítás nélkül, beltéren is, szerintem nagyon jó felvételt csinál. Féltem az érintőképernyőtől, de nem gond. Próbálgatom a beállításokat is. Még biztosan lesznek kérdéseim. :)
Üdv,
Horla

#2078 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:44

a dv7000 jó, hamarosan kijön a dvd, amin az extrák azzal készültek (már ahol nem kézből persze) :cool:

#2079 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 23:35

Idézet: Horla - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 22:11

Sziasztok!
Megérkezett a kamerám. Köszönöm a segítséget, úgy érzem végül jól döntöttem. Nagyon elégedett vagyok a cuccal, de még csak ismerkedek vele. :) Sony HC9 és Velbon DV7000 állvány lett a vége. A CX 660 nem volt az igazi.
Minden beállítás nélkül, bevilágítás nélkül, beltéren is, szerintem nagyon jó felvételt csinál. Féltem az érintőképernyőtől, de nem gond. Próbálgatom a beállításokat is. Még biztosan lesznek kérdéseim. :)
Üdv,
Horla

Horla,

néhány másodperces tesztvideót dobjál fel valahová!
örömmel nézném meg!

előre is köszi!

Szerkesztette: kapopsx 2008. 12. 14. 23:47 -kor

#2080 Felhasználó inaktív   EvilKeny3R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 07:50

Üdw mindenkinek.

Én is a napokban szeretnék kamerát venni, de nem nagyon értek hozzájuk.
Rövid időn belül rájöttem, hogy a hdd-s kamerákat kerülöm, miniDV a megfelelő.
Ez idáig oké, csak nem tudok dönteni, hogy milyet vegyek.

Konkrétan kinéztem s Panasonic NV-GS 330-at, ami szerintem nem rossz, csak nem tudok dönteni, mert közben szemezgettem eg pár sony-val is. Amihez azért több dolgot lehet venni (lencse). Mondjuk pl egy Sony DCR-HC62E.

Kérdésem. Pana vagy Sony? Pró és kontra.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.