Idézet: Horla - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 14:46
Köszönöm a választ. A kezelése mennyire egyszerű a Sony-nak? Nem sok kamerás tapasztalatom van, és a vásárlás után viszonylag hamar kell vele filmeznem. Persze majd folyamatosan mélyítem a tudásom, ha már ilyen kamera lesz a kezemben. A Canonról írták valahol, hogy automata beállításokkal is viszonylag jól produkál. Vajon a Sony is?
Állványt vajon milyet érdemes néznem hozzá?
A Sony-nál a fejlámpa csatlakoztatás elég speciális. Ez nehezítheti a helyzetet. Vagy inkább ne fejlámpázzak? Beltéri felvételeket kell készítenem főleg.
Üdv,
Horla
Na most meg nem mondom, hogy van-e az általad kiszemelt kamerának magyar nyelvű menüje, de szerintem biztosan. Ha nincs az se gond. Alap szabály, olvasd el a kezelési útmutatót mielőtt a kamerával foglalatoskodsz. Ha ez meg van, akkor egyszerre csináld a kettőt. olvasod lépésről lépésre mi hogyan működik, közben a gyakorlatban meg is csinálod ugyan azt a kamerával. ezzel módszerrel cirka 1-2 óra latt 80%-ban elsajátítod a kamera kezelésének tudását. Ha valamit nem tudsz, ne érezd méltóságon alulinak elolvasni a kezelési útmutatóban

Nekem a Sony-hoz jól értelmezhető útmutatót adtak, gyerekjáték volt megtanulni. Szerintem éppen ezért mindegy, hogy egyes márkáknak milyen a menürendszere, ha fordítasz rá kellő figyelmet és enerigát, nagyon hamar megtanulható.
Én azt gondolom megint csak, hogy különböző márkáknál, nem a név számít, hogy mondjuk auto módban jól vagy rosszul teljesít egy kamera. A beleépített technika a lényeg. A sonynak nagyobb a szenzora mint a canonnak és szerintem az objektívje is jobb, szerintem legalább ugyan olyan jól kell működnie.
Állvány.
Több szempont is számít.
Mire akarod használni, milyen környezetben, milyen gyakran?
Ha hobby célból filmezel, elegendő egy egyszerűbb olcsóbb állvány.
Ha dolgozol, akkor nincs mese, komolyabb állvány kell.
Arra figyelj, hogy a kiválasztott állvány terhelhetősége arányos legyen a kamerád súlyával.
Ne legyen a kamera túl könnyű, vagy éppen túl nehéz az állványhoz. Ezt a tól-ig súlyhatárt minden állványhoz megadják.
Nem tudom mire gondolsz "speciális fejlámpa csatlakozás" alatt.
Nem néztem meg, de szerintem egy passzív vakupapucs van a kamerán. ez szabványnak tekinthető.
Ez annyit jelent, hogy a vakupapucs (kamera) nem képes ellátni árammal a lámpát, csak rögzíteni lehet rajrta. A fejlámpának külön akku kell még. Hogy használsz-e fejlámpát, vagy más módon "generálsz" fényt, megint csak az adott helyzet dönti el. Mondjuk egy párhetes csecsemőnek nem nagyon kellene az arcába világítani 1m-ről fejlámpával. Viszont egy templomban, ahol kicsit oldalról 1,5-2m-ről veszed fel az esketést, ott kell a fejlámpa.
Én gyakran használok fejlámpát, mert jól megvilágítható vele az adott téma. Ha túlságosan tolakodónak érzem, akkor kikapcsolom.
Szerkesztette: kapopsx 2008. 12. 05. 02:53 -kor