HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 06. 15:36

Idézet: ElvenSpirit - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 11:33

Igen, szerintem ez lesz a nyerő kamera.
Szerintetek érdemes az ár kb. 10%-áért 3 év garanciát venni hozzá?

Szerintem, ha van pénzed 3 év garival vedd meg.
kapopsx írásához hozzászólva:
A lámpa jó dolog, de teljesen más gondolkodásmódott igényel, ugyanis teljesen más a kép lámpával és lámpa nélkűl. Lámpával feltehetően szemből világítod a képet, míg a helyi fények innen onnan jönnek és tényleges valós képet adnak egy egy témáról. Az más, ha a valós fény totál gáz. ekkor vagy nem veszed fel mert minek (úgy is ronda), vagy lámpával el lehet kezdeni zsonglőrködni, de ekkor már úgy sem az lesz a kép amit eredetileg láttál. Ez alapján a gondolatok alapján meg lehet nyerni egy nemzetközi versenyen a legjobb operatőr díjjat is... Azért tényleg jól jöhet egy lámpa; de azért nélküle a filmezés, filmezés és művészet marad. :)

#2242 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 10:15

miért van az, hogy pár perc rögzítés után a pinnacle azt írja, hogy már 88 kimaradt képkocka van? normális ez?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2243 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 07:19

Tudna esetleg valaki ajánlani olyan HDV capture alkalmazást ami felvétel közben darabolja néhány gigás méretre a fáljt? Ez azért lenne érdekes, ha például nem tudná lezárni a fáljt, akkor ne az egész anyag vesszen oda.

#2244 Felhasználó inaktív   ElvenSpirit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 14. 09:16

Sziasztok! Vettem végül egy Sony HDR-XR500 kamerát, ez a GPS nélküli verzió. Hétvégén tudtam kézbe venni, egyelőre próbálkozok a felvételekkel, mivel sosem volt még kamerám, ezért mindent tanulnom kell, még azt is, hogy milyen tempóval pásztázzak, hogy az ne nézzen ki rosszul.
Szobában, árnyékos időben is elég jó képet csinál, nem kell hozzá külön lámpa. Az csak szürkületkor lesz majd szükséges.

#2245 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 14. 18:35

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 10., péntek - 8:19

Tudna esetleg valaki ajánlani olyan HDV capture alkalmazást ami felvétel közben darabolja néhány gigás méretre a fáljt? Ez azért lenne érdekes, ha például nem tudná lezárni a fáljt, akkor ne az egész anyag vesszen oda.

HD kamera eleve USBvel csatlakozik a géphez, aztán simán filekezelővel kell átmásolni róla a fileokat, vagy a hozzá adott managerprogrammal.

Másrészt DVről én rengeteget rángattam le a gépről, de még sosem volt vele bajom, ellentétben a mai olcsóbb HDD kamerákkal.
Make love not Wor.

#2246 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 23:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 19:35

HD kamera eleve USBvel csatlakozik a géphez, aztán simán filekezelővel kell átmásolni róla a fileokat, vagy a hozzá adott managerprogrammal.

Másrészt DVről én rengeteget rángattam le a gépről, de még sosem volt vele bajom, ellentétben a mai olcsóbb HDD kamerákkal.

hdv kamera firewire végén lóg ám :p

beírásra hdvsplitet használok, az jelenetenként tud darabolni, nem tudom, ez mennyiben segít.

de miért ne tudná lezárni? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 23:22

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 0:19

hdv kamera firewire végén lóg ám :p

Jó, simán HDre gondoltam, ott nem mindig van firewire. De ezt a szalagot benéztem, az majdnem más.
Make love not Wor.

#2248 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 23:26

pl a hdcam sr hq módja azért nem firewire-ön megy, mert az ilyenkor előkerülő (hangsávok nélkül) 880 mbit/s bitrátájú képkupac nem fér át rajta :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2249 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 12:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 22:19

beírásra hdvsplitet használok, az jelenetenként tud darabolni, nem tudom, ez mennyiben segít.
de miért ne tudná lezárni? :think:

-Ha már HDVSPLIT, akkor van e esetleg ötlet, hogy két egyforma (mondj Sony Z1) kamerából egyszerre vegyek fel? Különböző bejátszókkal amiknek más más neve van; hatereset, de elszütyög. De a teljesen azonos kamerákból csak az egyiket látja. A másik elindított hdvsplit már nem lát egy kamerát sem.
-Áramszünetnél megeshet, hogy valami nem záródik le.

Szerkesztette: TEST11 2009. 07. 15. 12:51 -kor

#2250 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 01:09

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 12:50

-Ha már HDVSPLIT, akkor van e esetleg ötlet, hogy két egyforma (mondj Sony Z1) kamerából egyszerre vegyek fel? Különböző bejátszókkal amiknek más más neve van; hatereset, de elszütyög. De a teljesen azonos kamerákból csak az egyiket látja. A másik elindított hdvsplit már nem lát egy kamerát sem.

csokor virág a nagymamának 3000 huf...

2db focijegy a vip páholyba 12000 huf...

szünetmentes táp...megfizethetetlen!

Tréfát félre téve, talán még olcsóbb is egy szünetmentes táp, mint egy jogtiszta program, ami tudja az általad igényelt funkciót. Ha van szünetmentes táp, akkor nem gond az áramszünet.

Amúgy meg a legtöbb kepcsörölni képes program(premiere pro; sony vegas; ulead videostudio; pinacle stb.) tudja a jelenetekként rögzítést, ez megoldás a problémádra.

#2251 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 18. 01:47

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 13:50

Arra ott az UPS. Másrészt ott vége lesz a berángatott anyagnak, aztán kész, de legrosszabb esetben majd lezded elölről. Vagy úgy mégis, milyen gyakori az áramszünet? Köryékemen évi 3 már extrémnek mondható. Esetleg berángatod a kamera saját akkujáról.
Make love not Wor.

#2252 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 23:54

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 0:09

Ha van szünetmentes táp, akkor nem gond az áramszünet.

Amúgy meg a legtöbb kepcsörölni képes program(premiere pro; sony vegas; ulead videostudio; pinacle stb.) tudja a jelenetekként rögzítést, ez megoldás a problémádra.

-Szoftware-es megoldásokat keresek. Tonna tápot vinni magamtól is eszembejutott.
- egy snit nálam 60 és 120 perc közé szokott esni, ami ügye 13-26 Giga körül van. Nem igénylem a snittenkénti tárolást és nem is írtam erről. A kétkamerás rögzítésre esetleg valakinek valami software ötlete akad? Tudom két gép; azt megy... :)

#2253 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 09:09

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 23:54

-Szoftware-es megoldásokat keresek. Tonna tápot vinni magamtól is eszembejutott.

Hát, kezdem elveszíteni a fonalat...

Milyen szoftver képes működni áramszünet alatt..?

Azt kérdezted, mi lehetne a megoldás, áramszünet esetére, hogy az éppen rögzítés alatt levő anyagot még le tudd zárni. Erre mondtam neked a szünetmentes tápot.

A snittenkénti rögzítést/tárolást pedig mint lehetséges megoldást vetettem fel. Függetlenül attól, hogy 60-120 perc egy snitt nálad, még mindig jobb ha mondjuk 60 percnyi anyag veszik el, mint mondjuk 180. Szerintem.

Azért megint megkérdezem, mert lehet, sőt biztos az én ismereteim nagyon hiányosak, de milyen szoftver képes működni áramszünet alatt?

Szerkesztette: kapopsx 2009. 07. 28. 09:14 -kor

#2254 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 09:30

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 0:54

Akkor visszatekered 1 percet, felveszed 2 aviba, majd ügyesen összevágod.
Make love not Wor.

#2255 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 19:43

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 8:09

A snittenkénti rögzítést/tárolást pedig mint lehetséges megoldást vetettem fel. Függetlenül attól, hogy 60-120 perc egy snitt nálad, még mindig jobb ha mondjuk 60 percnyi anyag veszik el, mint mondjuk 180. Szerintem.

Nem az áramszünet a lényeg.. :) A lényeg, hogy lezárja mondjuk percenként a fáljt és nyisson egy újjat a folytatáshoz. Mindezt folyamatos felvétel közben. FAT32-nél néhány cucc kétgigás fálj-okra darabolja a felvétel közben, amit késöbb a programja összefüz. Ilyesmi kellene csak valami szabályozhatóbb programmal... köszönöm azért a segítséget.

Szerkesztette: TEST11 2009. 07. 30. 19:44 -kor

#2256 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 19:57

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 20:43

A lényeg, hogy lezárja mondjuk percenként a fáljt és nyisson egy újjat a folytatáshoz. Mindezt folyamatos felvétel közben.

winDV-ben pld. beállítható, én mikor folyamatában vettem fel, akkor óránként daraboltattam, aztán így el is nevezi a filét. De rakhatod akár 1 secre is, szerintem értelme nincs, amikor óránként daraboltattam akkor is egy terhelt lanra mentett, lett vagy 220 darab fileom, egyiknek sem lett baja :-D
Make love not Wor.

#2257 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 23:02

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 19:43

A lényeg, hogy lezárja mondjuk percenként a fáljt és nyisson egy újjat a folytatáshoz.

Létezik ilyen program. Csak ha megfeszülök se jut a fejembe a neve. Tudom, hogy van mert dolgoztam vele.
Kimondottan CSAK kepcsörölésre szolgáló program!

Kepcsörölni nem csak fixen már felvett filmet lehet, hanem bármilyen bemeneti eszközről, amit a PC felismer. Lehet az webcam vagy TV kártya, vagy akár videó kamera élő képe.

Ez a program, mint írtam, igazából csak erre szolgál, kepcsörölésre.
Beállítható, hogy egybe mindent felvigyen, időre, vagy méretre daraboljon.

Tudom ettől nem lettél okosabb, de javaslom, ezen a vonalon indulj el, olyan programot keress ami kimondottan kepcsörölésre van kitalálva.

Lehet itt a fórumon így már beugrik valakinek 1-2 program neve.

#2258 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 07:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 18:57

winDV-ben pld. beállítható, én mikor folyamatában vettem fel, akkor óránként daraboltattam, aztán így el is nevezi a filét. De rakhatod akár 1 secre is,

Pont ilyen programot keresek, de DV-vel már jó ideje nem foglalkozom. HDV-re, ha esetleg tud valaki valami hasonlót.?

#2259 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 17:03

Üdvözlök mindenkit.
Lenne egy kérdésem. Van egy Pana nv gs 80-as mini dv kamerám és fellépett egy kis gubanc(remélem, hogy kicsi). Kamerázás közben egyszer csak leállt és nem csinál semmit. A képernyő teljes egészében piros színü és egy AJNG 67-es hibaüzenet villog. A PC-re be tudom írni a már felvett anyagot, de felvenni már nem tudok. Ahogy bekapcsolom, a led villog piros-zöld színeket váltva, írja, hogy AJ RUN, csipog egyett és beugrik a píros szín mind a két kijelzőn. Nem  írtam volna ide, de sehol a neten nem találtam ilyen hibaüzenetet. Ha valaki már találkozott ilyennel, kérem írjon. Van-e értelme szervízbe küldeni, vagy mehet raktárra, film beimportálásra még jól jöhet.
Előre is köszi.

#2260 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 19:52

Nem jár errefelé senki már 1 hete? Vagy nem tudja senki mi baja a gépemnek?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.