Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 0:09
Bonyolult kérdésem lesz, már szopok vele lassan 1 hete.
Samsung kameráról mentettek nekem felvételeket. Kamera típusát nem tudom, valszínű memóriakártyás. Ellenben nincs hang.
Fórumokat végig túrtam, Samsung supportnál is olvastam, hogy a CDről feltétlenül telepítsük fel a "video codec" alkalmazást, mert az kell.
Szóval egyedi hülye kodekre gyanakszom, oszt szopok miatta. Valaki tudna rá okosat mondani? Típust nyilván megpróbálom kideríteni, de egyelőre félhomályban tapogatózom, én is úgy kaptam meg a felvételeket, hogy USBvel szomszéd gépére rámásolták, oszt mentem érte külső HDDvel. Most meg DVD kellene belőle.
Hühhhh.... ez nekem még elég homályos így kicsit. Jó lenne tudni milyen formátumban van a cucc, illetve hogyan másolták fel (sima adatot húztak át) vagy milyen programot használtak, akkor talán jobban lehetne ötletelni. Azért lenne jó tudni a formátumot, mert lehetséges, hogy kepcsörölésnél, mikor feltolták a szomszéd gépére a cuccot, már eleve konvertáltak. Ebben az esetben könnyen meglehet, hogy rosszul állították be az opciókat és eleve nincs is hang a filmen!
Mondok egy példát.
Én premire pro 2.0-val dolgozom. HDV anyagot rögzitek, ezt tolom fel a gépre. Kepcsöröléskor a jó öreg mpeg2 formátum kerül fel, vágás után, mivel DVD-re kell a végeredmény, átkonvertálom DV-re, amiből második lépésben megcsinálom a DVD-t.
Nos, mikor konvertálok HDV-ből DV-re, alapból a multiplexelésnél NEM DVD formátum van beállítva, nem azt ajánlja fel a program! Ha nem állítanám át DVD-re a multiplexelést, akkor a konvertáláskor a kép és a hang külön file-ba kerül!
Elképzelhetőnek tartom, hogy valami hasonló jelenség léphetett fel nálad is.