HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2291 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:24

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 22:06

Huh, nem akarok hosszas vitát kirobbantani a fórumon ezzel kapcsolatban,de az én meglátásom az, hogy a HD nem vad hajtás hanem a jövő...

Inkább már a jelen. Én is agyalok valami kamerán, de attól függ mire, merre kell. Az otthoni 200k-s HD-nak kikiáltott izé helyett inkább egy rendes 3CCD-s miniDV, vagy jelen esetben valami "rendesebb" kamera.

Az ilyen occsó merevlemezes izéknek a képe rendszeresen rosszabb, némelyik hiába HD, ha agyontömörít, vagy gyengébb fényviszonyok közt rosszabb képe lesz, mint mondjuk egy sok éves, de normális miniDV-s kamerának, mert az olyan.

Persze van egy kolléga, aki rendszeresen jó fényviszonyok közt csinál terepen videókat, fontos, hogy kicsi legyen a cucc, sokat bírjon akkuról, majd utána gyorsan átrángassa róla PCre. Másik is valami Toshiba H20-ast vett, "csak jó ha van" dologra.

Én meg most kezdek elborulni videózás felé, igazából kellene egy kis kézi rohangászós cucc, mint a Z1, csak nem értek hozzá. Egy kis miniDV-s basz, ami el is fér, meg elő lehet venni, meg egy vállkamerás rendes, mint a DSR400 környéki sorozatok, meg a, meg a, meg a. Ja, meg egy kis LEDes lámpa 50k-ért, meg egy alap világítás szett fél milláért, meg izé, meg a bigyó  :Đ

Mint a fényképező, ha fotózni akarunk, akkor állvány, obi, istenharagja, de egy kis kompakt mindig jó, ha kéznél van.
Make love not Wor.

#2292 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:41

a kazetták tartósak, főleg ha nem használod rommá őket :)

a géped elég a célra, ha nem akarsz mindenféle soksávos szerkesztést, kompozitálást stb.

az aipteket felejtsd el gyorsan :)

igazából a minidv is 50i, azaz 50 félképet rögzít egy mp alatt, viszonylag szép eredménnyel lassítható felére így a mozgás. a 720as felbontás mellett a 60 kocka valószínűleg szintén 60i, legalábbis az olcsó műfajban nem szokás ennél komolyabbat alkotni...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2293 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:44

ja és vegyél bátran mostani minidv-t, nyilván nem békebeli minőségűek, de azért nem ipari használatra jók szoktak lenni. viszont az árintőképernyő szerintem kényelmetlen sokszor.

#2294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 23:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 22:41

a kazetták tartósak, főleg ha nem használod rommá őket :)

1 szalag egyszer használat. Mondjuk a flipperes bepakolósat azt még egyszer fel fogom használni valami hasonló baromságra, de nekem nyaralástól az akármeddig minden csak 1 szalag. Legyen az sarki mikulásünnepség, vagy bármi.

Bár nálam sok rendezvény van, amit szalagra sem rögzítünk, ellenben a 10 naposat is elraktam lowcost felbontásban, mert ott voltunk, gagyi minőség, de idehaza erre futja, ellenben nyugdíjas koromban is lehet mutogatni.

Saját felvételek vágatlanul DVD-n, vágatlanul natív .avi-ban (míg bírom HDDvel), de szalagot elteszem örökre.
Make love not Wor.

#2295 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 16:08

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 22:06

.
.
.
Remélem tudtam segíteni.

Köszönöm, akkor a munkafolyamat kábé menedzselhető. A valós idejű felmásolás egy kényelmetlenség, de az hogy megmarad a mester anyag sokáig talán ellensúlyozza ezt.

A szoftver nincs eldöntve, valami ami nem túl erőforrásigényes és egyszerű dolgokat tud az már elég nekem. Csak hobbi célra kellene, nem komoly.

A HD egyre inkább előtérbe kerül, ezt érzékelem. Csak úgy érzem hogy nekem nincsen rá szükségem még. A "DVD-felbontás" (konyhai nyelven) nekem jelenleg bőven elég. Inkább legyenek a színek szépek, a dinamika több és a mozgást is fogja jól minthogy valami űber felbontású, de a fentiek tekintetében csapnivaló anyagot vegyen fel. Szóval kisebb felbontás és jobb minőség előtérben van.

A cost-save alatt azt értettem, hogy vajon a ma kapható olcsóbb MiniDV kamerák nincsenek-e tele könnyen törő és kopó idióta kis műanyag alkatrészekkel, nem olyanok-e, hogy a mechanika zaja elnyomja a kis zajokat egy csendes szobában, nincs-e minden részlet a végletekig leegyszerűsítve és "szétspórolva". Szóval hogy érdemes-e mondjuk egy Sony belépő szintű MiniDV kamerát megvenni vagy inkább valami már kifutott és raktáron megmaradt típusra koncentrálni, ami viszont korábban feljebb volt pozícionálva és ezért minőségibb alkatrészekkel szerelték?

A kamera hobbi célokra lenne, tehát a tipikus pár hetente pár tucat percet használom emberke vagyok ebből a szempontból. Viszont amikor használom akkor jót akarok és nem valami idióta kompromisszumot. Szóval ha lehet azt mondani, akkor igényes amatőr. Már ha létezik ilyen.

Köszönöm a sok hasznos infót mindenkinek!
Üdv!
.
.
.

#2296 Felhasználó inaktív   vandb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 02:00

Sziasztok
Tud valaki segiteni hibaelharitasban? Van egy Sony DCR-HC19E kameram. Felvetelnel nem jelenik meg semmi az LCD-n se a keresoben a felvenni kivant kep, teljesen fekete az egesz [a "cover" nyitva van, szoval nem az a baj :)  ] es ha elkezdek felvenni akkor csak a fekete kepet mutatja be hanggal. A tobbi film, ami korabban lett felveve rendesen le lehet jatszani vele. A kamera kb 2 v 3 eves, de alig volt hasznalva.
:think:
Varom a tippeket es elore is koszi :)

#2297 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 19:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 16:08

A HD egyre inkább előtérbe kerül, ezt érzékelem. Csak úgy érzem hogy nekem nincsen rá szükségem még. A "DVD-felbontás" (konyhai nyelven) nekem jelenleg bőven elég. Inkább legyenek a színek szépek, a dinamika több és a mozgást is fogja jól minthogy valami űber felbontású, de a fentiek tekintetében csapnivaló anyagot vegyen fel. Szóval kisebb felbontás és jobb minőség előtérben van.

A cost-save alatt azt értettem, hogy vajon a ma kapható olcsóbb MiniDV kamerák nincsenek-e tele könnyen törő és kopó idióta kis műanyag alkatrészekkel, nem olyanok-e, hogy a mechanika zaja elnyomja a kis zajokat egy csendes szobában, nincs-e minden részlet a végletekig leegyszerűsítve és "szétspórolva". Szóval hogy érdemes-e mondjuk egy Sony belépő szintű MiniDV kamerát megvenni vagy inkább valami már kifutott és raktáron megmaradt típusra koncentrálni, ami viszont korábban feljebb volt pozícionálva és ezért minőségibb alkatrészekkel szerelték?

A kamera hobbi célokra lenne, tehát a tipikus pár hetente pár tucat percet használom emberke vagyok ebből a szempontból. Viszont amikor használom akkor jót akarok és nem valami idióta kompromisszumot. Szóval ha lehet azt mondani, akkor igényes amatőr. Már ha létezik ilyen.

Köszönöm a sok hasznos infót mindenkinek!
Üdv!

"A HD egyre inkább előtérbe kerül, ezt érzékelem. Csak úgy érzem hogy nekem nincsen rá szükségem még. A "DVD-felbontás" (konyhai nyelven) nekem jelenleg bőven elég. Inkább legyenek a színek szépek, a dinamika több és a mozgást is fogja jól minthogy valami űber felbontású, de a fentiek tekintetében csapnivaló anyagot vegyen fel. Szóval kisebb felbontás és jobb minőség előtérben van."

Lehet valamit elértettél...
Az vágom, hogy nem igényeled a HD felbontást, meg elégszel a DVD minőséggel.

De azt vedd figyelembe, hogy akár belépő szintű, vagy attól feljebb levő DVD felbontásban rögzítő kamera képe, sosem lesz olyan szép, mint a legalapabb belépőszintű HDV kameráé.
Pont arról van szó, hogy a HD felbontású kamerának sokkal jobb a dinamikája, szebbek a színei, élethűebb a visszaadott képe, mint a DVD (DV) felbontású kameráké.
Szintén alap dolog, hogy minél jobb a kiinduló nyersanyagod minősége, a végén utómunka és tömörités után annál jobb, szebb marad a végeredmény. Ugyan azt felveszed HD és DV kamerával, majd összevágod, kiírod DVD-re, a HD kamera felvétele kalsszisokkal szebb lesz DVD felbontásban is mint a DV kameráé.

Tetszik vagy sem, a HD irányába mennek a dolgok. Ez olyan, mint a számítás technikában, ha van egy 5 évvel ez előtti konfigurációd és mondjuk tönkre megy  az alaplap, akkor nem tehetsz mást, mint egyben cseréled az alaplapot, processzort, ramot, mert az 5 évvel ezelötti alaplapod már elavult, nem is gyártják már és sehol nem lehet venni. Az aktuális alaplapba amit meg tudsz venni, abba meg már nem jó a régi processzor meg ram.
A cégek nem fejlesztenek már DV kamerákat, még akkor sem ha van rá igény.
Másik példa, van olyan nagy fényképezőgép gyártó cég (nem is egy) aki bejelentette, végleg leállt az analóg (hagyományos, filmre rögzítő) készülékek gyártásával és csak a digitális gépeket csinálják, azokat fejlesztik, mert ez a jövő.

"A cost-save alatt azt értettem, hogy vajon a ma kapható olcsóbb MiniDV kamerák nincsenek-e tele könnyen törő és kopó idióta kis műanyag alkatrészekkel, nem olyanok-e, hogy a mechanika zaja elnyomja a kis zajokat egy csendes szobában, nincs-e minden részlet a végletekig leegyszerűsítve és "szétspórolva". Szóval hogy érdemes-e mondjuk egy Sony belépő szintű MiniDV kamerát megvenni vagy inkább valami már kifutott és raktáron megmaradt típusra koncentrálni, ami viszont korábban feljebb volt pozícionálva és ezért minőségibb alkatrészekkel szerelték?"

Erre kicsit utaltam már feljebb.  Először is, belépő szinten, eleve nem szabad nagy elvárásokat támasztani.
Másrészt, ahhoz nagyon vissza kellene menni az időben, hogy olyan típust találj DV kategóriában (főleg belépő szinten) hogy olyan modellt találj, ami ami űber f@szának számított a maga idejében, ami ma is megállná a helyét a te igényeid szerint. Gyakorlatilag nem hinném, hogy üzletben manapság ilyen fellelhető lenne.

Ha belépő szinten keresel DV kamerát, az bizony kompromisszum...nagyon olcsón hozzáférhető manapság már, viszont gyenge a minősége. Kevés használat után is már, recseg ropog, nyiszorog a kezedben, lötyög, mgkopik a festés stb. Ahogy fentebb irtam, a cégek nem fejlesztenek ebben a kategóriában már...legfeljebb elérhetővé tesznek még néhány évig ilyen modelleket is.

#2298 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 21:04

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 19:32

Szintén alap dolog, hogy minél jobb a kiinduló nyersanyagod minősége, a végén utómunka és tömörités után annál jobb, szebb marad a végeredmény.

Ha belépő szinten keresel DV kamerát, az bizony kompromisszum...nagyon olcsón hozzáférhető manapság már, viszont gyenge a minősége. Kevés használat után is már, recseg ropog, nyiszorog a kezedben, lötyög, mgkopik a festés stb. Ahogy fentebb irtam, a cégek nem fejlesztenek ebben a kategóriában már...legfeljebb elérhetővé tesznek még néhány évig ilyen modelleket is.

Ezt átgondolom, a fotózással kapcsolatban van analógia, ebben igazad van. (downscale hatás)

Alighanem jobban át kell gondolnom ezt a DV-dolgot és kicsit rugalmasabban átnézni a kínálatot. Alighanem eltart egy ideig mire eldöntöm magamat, de addig is olvasom a topikot és okosodom. Köszönöm az átfogó leírást  :up:

Üdv!
.
.
.

#2299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 11:11

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 19:32

De azt vedd figyelembe, hogy akár belépő szintű, vagy attól feljebb levő DVD felbontásban rögzítő kamera képe, sosem lesz olyan szép, mint a legalapabb belépőszintű HDV kameráé.
Pont arról van szó, hogy a HD felbontású kamerának sokkal jobb a dinamikája, szebbek a színei, élethűebb a visszaadott képe, mint a DVD (DV) felbontású kameráké.

Attól függ. Egy otthoni kis kézi kamera, ami hú de nagyon HD kamera, szerintem sokkal ótvarabb képet tud csinálni, mint mondjuk egy vállra vehetős DV kategóriás. Ha mást nem, akkor félhomályban jobban lát, világosban meg a színek szebbek, jobbak, árnyalatok vannak, hasonlók.

Itt szerintem nagyon nem a tömörítésen, meg a technológián múlik. Ha új árakat nézek, akkor egy első sarki miniDV az 40ezer, fullHD-t szerintem 150k körül lehet venni, aztán arcfelismerős meg mindenféle balfasz funkció az van benne, marketinganyag meg sokszor semmit nem szól a benne lévő CCDről.

Ami meg már képet is csinál sima DVben, ott nemtom, régen az XL2-es tetszett, az is most 1mill körül mozog, Sony DSR meg majdnem 3millió, de abban van CCD is fasza, mégsem HD, de nyilván az olcsóbb HD kamerákat letolja a picsába :-) Feltéve ha illik egy soho cumót összehasonlítani egy rendessel. Sohoban is inkább rendesebb cucc 3 CCDvel, mint valami gagyiszar HD-snek mondott izé.
Make love not Wor.

#2300 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 18:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 11:11

Feltéve ha illik egy soho cumót összehasonlítani egy rendessel. Sohoban is inkább rendesebb cucc 3 CCDvel, mint valami gagyiszar HD-snek mondott izé.

Megint lehetne vitázni, meg szám-háborúzni. Így sem sikerül fél oldalnál kisebb hozzászólást írnom, de ha belemennék, hogy mit mivel lehet és mit mivel nem illik összehasonlítani, oldalak telnének meg vele :)

Mivel eleve hobbi célból, belépő szintű kameráról volt szó, én szándékosan nem írtam kivételeket és nem kevertem ide a profi cuccokat.

Igen, van olyan CCD-s DV kamera, ami simán kenterbe veri az alsóbb kategóriás HD kamerákat!
Viszont úgy gondolom, felesleges ezeket most ide felemlegetni, mert eleve nem erről volt szó.

Nagyon sok modell van a piacon, lehet válogatni, de a különböző, más kategóriába tartozó kamerákat felesleges egymáshoz hasonlítgatni, csak megkeveri azt, aki segítséget remél a hozzászólóktól.

"Attól függ. Egy otthoni kis kézi kamera, ami hú de nagyon HD kamera, szerintem sokkal ótvarabb képet tud csinálni, mint mondjuk egy vállra vehetős DV kategóriás. Ha mást nem, akkor félhomályban jobban lát, világosban meg a színek szebbek, jobbak, árnyalatok vannak, hasonlók."

Ezen meg de meglepődnél, hogy a legtöbb esetben nem így van :)
Egy kamera azért mert vállra vehető, még lehet nagyon gyenge és egy kis kézi kamera, ami ki sem látszik a markodból, olyan képet csinál, hogy lepetézel :)
Ezt tapasztalatból mondom.

Egy alkalommal, két kamerás felvételt csináltunk egy esküvőn, a srácnak aki jött nekem segíteni, DV vállra vehető kamerája volt. Mikor megláttam a felvételek minőségét, a sírás kerülgetett...

Szerkesztette: kapopsx 2009. 11. 16. 18:48 -kor

#2301 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:12

esküvőn mondjuk hajlamosak kis kézikamerák vállkamera formájú dobozba csomagolt verzióit használni.

#2302 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 11:59

Helló Mindenkinek!

Problémám a következő:  adott egy SONY HC90, egy kommersz PC VIA chipes 1394 kártyával.
Az a gond, hogy az istennek nem hajlandó felismerni a kamerát a PC. A legbosszantóbb az, hogy régen tökéletesen működött, azóta semmi hardver vagy nagyobb szoftverváltozás nem volt a gépen.
Az USB-s kapcsolat tökéletes, de hát azt tudjuk milyen.

Próbáltam másik kábellel is, de semmi.

Meghalt volna a Firewire a kamerában?

A furcsa, hogy a kamera bekapcsolásakor a Zonealarm aktivitást mutat, de semmi nem történik. A hálózati kapcsolatokban azt mutatja a win, hogy nem érhető el a TPC/IP ill. nincs IP cím. (Ilyen kapcsolatkor kell egyáltalán?)

Sok külföldi fórumban olvastam, és nagyon sok emberkének ugyanaz a problémája (nem csak SONY kamerákkal), de megoldás sehol nincs.

Kezdem feladni. Lassan marad a digitalizálás analóg kimentről.

HELP!!!

Előre is köszi.

(XP prof SP1 van a gépen, a gyári SONY driver fenn van, a 1394 kártyához csak az XP-s driver van)

#2303 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:05

tcp/ip nem játszik ilyenkor, zonealarm gyanús. kikapcsolva sem működik?

próbáld ki másik gépen, vagy másik kamerával.

#2304 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:15

Idézet: Enrico Palazzo - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 11:59

(XP prof SP1 van a gépen, a gyári SONY driver fenn van, a 1394 kártyához csak az XP-s driver van)

1. SP3nál tartunk
2. nem kell Sony driver

Mellékesen még sok más, azon kívül, hogy a VIÁt sosem szerettem.
Make love not Wor.

#2305 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:22

De eddig miért működött?

ZA kikapcsolva, akkor se működik. A ZA-t csak azért írtam, mert mutat aktivitást, tehát száguldoznak a bitek.

Sose volt szükségem se SP2-re se SP3-ra, de lehet, hogy frissíteni fogok. (bár biztos vagyok benne, hogy nem fogja megoldani a problémát)

Sajna nem volt választék, csak VIA-s kártyát tudtam venni.

A próbálkozás másik kamerával még hátravan.

#2306 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:54

Idézet: Enrico Palazzo - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 12:22

Sose volt szükségem se SP2-re se SP3-ra, de lehet, hogy frissíteni fogok. (bár biztos vagyok benne, hogy nem fogja megoldani a problémát)

Honna vagy benne biztos? SP kötelező, főleg ha ennyire nem értesz hozzá. Esetleg akármi.
SP3ban biztos volt javítás, mert volt olyan patch, amitől lassult a firewire, így kiadtak patchet, meg a nagy SPben benne volt. De azt a párezert javítást elhiszem, hogy kell és kész, nagyon ritkány nyálazom egyenként.
Make love not Wor.

#2307 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 20:55

Sziasztok,

Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. A helyzet a következő: Beszerzésre került egy Panasonic HDC-SD20-as kamera. Próbaképpen, mint full láma (minden auto-n... :) ), csináltam pár felvételt, de olyan kockás és zajos lett, mint egy jobbfajta mozis felvétel. Annyi azért lejött nekem is, hogy belépőszintnél nincs jófajta optika, az auto beállításokat el lehet felejtenem. Kérdés, hogy mit állítsak? Ja igen. A felvételek egytől-egyig zárt térben, nem ideális fényviszonyok között készültek, természetes fénynél még nincs referenciám, de remélem, nem az optikával van baj.
Nem annyira sürgős a dolog, de a gyerek vasárnap lesz 1 éves és az asszony a tökömre lép, ha a telefonja különb videót csinál, mint az említett cuccos.  :D
Hálás köszönetem már előre is.

J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:04

Idézet: Jcage - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 20:55

Ja igen. A felvételek egytől-egyig zárt térben, nem ideális fényviszonyok között készültek,

Ennyi, ezek ilyenek. Azért nappal utcán próbáld meg minél előbb.
Make love not Wor.

#2309 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 16:10

Idézet: Enrico Palazzo - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 12:59

...

Nem lett semmi sem telepítve? Nincs letiltva a 1394-es kapcsolat? Nem lett módosítva esetleg?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2310 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 12:03

A legfontosabb, ha nem jutsz 1-ről  a kettőre, tisztázd, hol a probléma!

Fogd a kamerád és vidd el egy haverodhoz, teszteld! Ha ott se sikerül felismertetni, na akkor onnantól lehet aggódni...  Fordítva is megpróbálhatod, próbálj egy biztosan működő kamerát a gépedre csatlakoztatni. Ha az se működik, akkor a PC-nél kell keresni a hibát. Ez lenne a legfontosabb, hogy tudd hol a hiba.
Ezt követően talán mi is könnyebben tudunk segíteni.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.