HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 13:05

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 13:07

Nalam mar hetek ota 79.900 Ft a legolcsobb depos ajanlat a kamerara.

Amikor kértem tőled a kis mintavideót, akkor volt 78K-ért is, de nehogymár azta  2K legyen a lényeg. :)

#422 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 14:00

Ha egy 60 perces kazit televettem, aztán törlöm le és elejétől veszek rá ismét akárhány percet, hogyan lehet megkeresni az uj felvétel végét? Sőt, ha több felvételt csinálok egymás után, a felvételek végét hogyan találja meg?

Én eddig csak a blank search funkciót találtam meg, az meg baromira nem foglalkozik azzal hogy egy felvétel mondjuk 20 percnél véget ér, ha van alatta egy régebbi és hoszabb felvétel, akkor annak a végére pörget.

Van megoldás, vagy a Panasonic ennyivel butább a Sonynál?
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#423 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 12:05

Amikor kértem tőled a kis mintavideót, akkor volt 78K-ért is, de nehogymár azta  2K legyen a lényeg. :)

Ki a kicsit nem becsuli  ;)

Hol adtak ennyiert?
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#424 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:10

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 13:00

Ha egy 60 perces kazit televettem, aztán törlöm le és elejétől veszek rá ismét akárhány percet, hogyan lehet megkeresni az uj felvétel végét? Sőt, ha több felvételt csinálok egymás után, a felvételek végét hogyan találja meg?

Én eddig csak a blank search funkciót találtam meg, az meg baromira nem foglalkozik azzal hogy egy felvétel mondjuk 20 percnél véget ér, ha van alatta egy régebbi és hoszabb felvétel, akkor annak a végére pörget.

Van megoldás, vagy a Panasonic ennyivel butább a Sonynál?

Allitolag ez kazetta fuggo, vagyis valami IC van benne.
V63 a legjobb mozdony

#425 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:23

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 20:10

Allitolag ez kazetta fuggo, vagyis valami IC van benne.

A sonys haverom lazán megcsinálja normál szalaggal, én a panával sehogy.

Ha a mostani tapasztalatommal vennék kamerát, a panasonic szóba se jöhetne, valszeg egy Digital 8-as sony lenne a győztes és még olcsóbban is megúsznám, jobb minőséghez jutva. Számomra teljesen egyértelmü hogy a MiniDV semmi más csak visszafejlődés, elég a képminőségére ránézni. Apám pólójának a színét nem tudtam megállapitani visszanézéskor miután egy nappali, kültéri felvételt csináltam róla, olyan szépen beégett. A felvételen jó nagy foltokban fehér volt, nem az eredeti szinü. Egyszerüen szánalmas amit ez a kamera csinál. Fogalmam sincs miért terjed ennyire.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#426 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 20:40

En penteken csinaltam vasutasnapon a tuzo napban mindenfele felveteleket es megsem volt ilyen beegesi es szin problemam. :)
V63 a legjobb mozdony

#427 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 08:48

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 20:02

Ki a kicsit nem becsuli  ;)

Hol adtak ennyiert?

Extreme Digital-ban volt 78k olyan 2 hete.

#428 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 11:02

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 20:23

A sonys haverom lazán megcsinálja normál szalaggal, én a panával sehogy.

Ha a mostani tapasztalatommal vennék kamerát, a panasonic szóba se jöhetne, valszeg egy Digital 8-as sony lenne a győztes és még olcsóbban is megúsznám, jobb minőséghez jutva. Számomra teljesen egyértelmü hogy a MiniDV semmi más csak visszafejlődés, elég a képminőségére ránézni. Apám pólójának a színét nem tudtam megállapitani visszanézéskor miután egy nappali, kültéri felvételt csináltam róla, olyan szépen beégett. A felvételen jó nagy foltokban fehér volt, nem az eredeti szinü. Egyszerüen szánalmas amit ez a kamera csinál. Fogalmam sincs miért terjed ennyire.

Inkább úgy kéne fogalmazni, hogy a belépő szintű NV-GS17 minősége hagy némi kivánnivalót maga után  :D
Egy komolyabb felső vagy erős középkategóriás 3 CCD-s miniDV kamera képe össze sem hasonlítható az NV-GS17 által készített felvétellel.

Szóval kamera és kamera között ég és föld a különbség. Ami egy kamera képminőségét meghatározza az a CCD felbontása, CCD száma azaz a 3 CCD-vel rendelkező kameráknak sokkal jobb a színhűségük mivel minden alapszínre jut egy CCD, az optika, a tömörítő processzor.

Szerk:
Ne vedd sértésnek de az NV-GS17 típustól ne várj sokat azaz amit tud és amilyen minőségben készít felvételt az megfelel annak a szintnek amibe a kamera tartozik. Mert ugye ha csak azt nézed, hogy a 800.000 pixeles CCD-ből  videónál csak effektív 400.000 van kihasználva mind a három alapszínre akkor az már eleve behatárolja a minőséget. Erre még rátesz egy lapáttal a tömörítés.

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 18. 11:08 -kor

#429 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 15:49

Ez mind oké csakhogy nem eltévesztette a szint hanem egyszerüen nem látta, és attól hogy csak 1CCD-s még látnia kellene max nem olyan szinhüséggel.  Ez egyszerüen beégett aminek oka szerintem az automatika primitivsége, mivel nem tud megfelelő fényérzékenységet állitani. Ugyanez az automatika sokkal jobb objektivvel és 3CCD-vel is beégetne bármit ami elékerül.

Oké hogy nem ez a legdrágább kamera de aki szerint ez olcsó meg ez nem pénz, az nézze meg az átlagfizetéseket. Nem a minőségével van bajom, hanem a hozzá kalkulált árral. Ha 20-30 ezerért adták volna, még szeretném is, hiszen azt a minőséget kb. még hozza. 80 körül viszont már nagyobbak az elvárások még ha nem is akkorák mint a többszázezres kategóriában. Ez nagyjából olyan mintha valaki 9 ezerért venne akciós dvd lejátszót de kiderülne hogy minden film ugrik, akad, stb, és azt mondják semmi baj, ez direkt ilyen, kilncért ez van, vegyen komolyabbat drágábbat az is akadni fog de nem ennyit, nem erre készültek. Szóval ez mindenhogy röhej akárhogy udvaroljuk körbe a témát hogy elfogadhatónak tünjön.

Mindamellett ismét megemlitem: nem csak ez égett be. Haverom Sony HC22-ese mellé raktuk a Pana GS17-et, egyszerre vettünk egy témát, ugyanott és ugyanazokat a hibákat csinálta mindkét kamera. Ha csak az enyémmel vagy csak a panával lenne baj, akkor cserélném ki, de egyértelmeün tisztázódott számomra hogy mind ilyen. Müszaki adatok és magyarázatok ide vagy oda: olyan alapvető hibákkal rendelkezik mind a sony, mind a panasonic sorozat, amiknek még ebben az árkategóriában sem szabadna előfordulnia.

#430 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 22:04

Esetleg manuális blendét próbáltál?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#431 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 07:34

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 16:49

Ez mind oké csakhogy nem eltévesztette a szint hanem egyszerüen nem látta, és attól hogy csak 1CCD-s még látnia kellene max nem olyan szinhüséggel.  Ez egyszerüen beégett aminek oka szerintem az automatika primitivsége, mivel nem tud megfelelő fényérzékenységet állitani. Ugyanez az automatika sokkal jobb objektivvel és 3CCD-vel is beégetne bármit ami elékerül.

Oké hogy nem ez a legdrágább kamera de aki szerint ez olcsó meg ez nem pénz, az nézze meg az átlagfizetéseket. Nem a minőségével van bajom, hanem a hozzá kalkulált árral. Ha 20-30 ezerért adták volna, még szeretném is, hiszen azt a minőséget kb. még hozza. 80 körül viszont már nagyobbak az elvárások még ha nem is akkorák mint a többszázezres kategóriában. Ez nagyjából olyan mintha valaki 9 ezerért venne akciós dvd lejátszót de kiderülne hogy minden film ugrik, akad, stb, és azt mondják semmi baj, ez direkt ilyen, kilncért ez van, vegyen komolyabbat drágábbat az is akadni fog de nem ennyit, nem erre készültek. Szóval ez mindenhogy röhej akárhogy udvaroljuk körbe a témát hogy elfogadhatónak tünjön.

Mindamellett ismét megemlitem: nem csak ez égett be. Haverom Sony HC22-ese mellé raktuk a Pana GS17-et, egyszerre vettünk egy témát, ugyanott és ugyanazokat a hibákat csinálta mindkét kamera. Ha csak az enyémmel vagy csak a panával lenne baj, akkor cserélném ki, de egyértelmeün tisztázódott számomra hogy mind ilyen. Müszaki adatok és magyarázatok ide vagy oda: olyan alapvető hibákkal rendelkezik mind a sony, mind a panasonic sorozat, amiknek még ebben az árkategóriában sem szabadna előfordulnia.

Látom nem érted.
Nem a kamera áráról van szó hanem arról, hogy az ami neked van az a miniDV kamerák között a belépőszintet képviseli. Ez azt jelenti, hogy az ebbe a kategóriába sorolható kameráktól ne várj tökéletes képet. Említetted a Sony HC22 típust, hogy ott is hasonló a tapasztalat de azt elfelejtetted, hogy a HC22 is ugyanabba a kategóriába tartozik mint a GS17 azaz a belépőszintű kamerák csoportjába.

Azt kell megérteni, hogy a miniDV kamerákat több csoportba sorolják. Van a belépő, közép, erősközép, és a félprofi. A belépőszintbe tartoznak az olyan kamerák melyek az 1db 800.000 pixeles CCD-ből effektív maximum 400.000 pixelt képesek kihasználni. A középmezőny az aminél a 800.000 pixeles CCD-ből az effektív pixelhasználat több mint 400.000. Az erősközépbe tartoznak azok a kamerák melyeknél a CCD felbontása 1Mpixel felett van valamint az olyan 3 CCD-t (3x800.000 pixel) tartalmazó kamerák melyeknél a CCD-nkénti effektív pixelhasználat maximum 400.000 pixel (3x400.000 azaz minden alapszínre /RGB/ jut 400.000 pixel). A félprofi kategóriába pedig azok a 3 CCD-s kamerák tartoznak melyeknél a CCD-nkénti pixelhasználat meghaladja a 400.000 pixelt.

A Panasonic GS17 és a Sony HC22 kamerák esetében a 800.000 pixeles CCD felbontásból az effektív pixelhasználat maximum 400.000. Az, hogy a 720x576 felbontású DV olyan kamerával készül mely maximum 400.000 pixelt használ fel videóra már eleve behatárolja a minőséget továbbá az RGB alapszíneknek ezen a 400.000 pixelen kell osztozniuk. Azokba a kamerákba melyek ilyen alacsony pixelszámot használnak fel nem építenek komoly DV processzort mert felesleges hiszen a tömörítendő anyag pixelszáma nem haladja meg a 400.000-et. Mivel a tömörítő processzor minősége sem mondható kiválónak ezért a kész DV által visszaadott képminőség is ennek megfelelően alakul.

Van nekem egy JVC S-VHS kamerám melynek az effektív pixelhasználata 360.000 pixel. Ha egy kicsit elgondolkodsz azon, hogy az S-VHS sorfelbontása 400 és DV sorfelbontása minimum 500 akkor azonnal megérted, hogy az a miniDV kamera mely 400.000 pixelből készít DV anyagot milyen minőséget képes előállítani.

#432 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 07:59

Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen képe van a GS17-nek, szerintem kicsit eltúlozzátok.

wpepi, nem hinném, hogy sok embernek van otthon 3CCD-s kamerája, és lefogadnám, hogy ha 2 felvételt mutatnék neked, akkor nem tudnád megmondani melyik a 3CCD-s. ;)

#433 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:21

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 8:59

Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen képe van a GS17-nek, szerintem kicsit eltúlozzátok.

wpepi, nem hinném, hogy sok embernek van otthon 3CCD-s kamerája, és lefogadnám, hogy ha 2 felvételt mutatnék neked, akkor nem tudnád megmondani melyik a 3CCD-s. ;)

Nem azt írtam, hogy félprofi 3CCD-s kamerát kell venni.  :D  Ha megnézed az árakat akkor 130.000-150.000 Ft áron egész jó kamerákat lehet már vásárolni. Ilyen áron már 1Mpixel feletti CCD-s valamint 3 CCD-s (3x800.000 melyből a CCD-nkénti effektív pixelhasználat 400.000 alapszínenként azaz össz. 3x400.000 pixel) kamerák elérhetők.

Szerk:
Egyébként szemmel is különbséget lehet tenni a 400.000 pixelt használó kamera képminősége és az olyan kamera között melynek az effektív pixelhasználata nagyobb mint 400.000 valamint a 3CCD-s  (3x400.000 pixel) és a sima 1x400.000 pixeles között (arról nem is beszélve, hogy azokban a kamerákban melyek maximum 400.000 pixelt használnak csak fel DV alapnak ott a DV tömörítés minőségére sem fektetnek nagy hangsúlyt ami sajnos a végeredményen meg is látszik)
És ha egy kicsit utánaszámolsz akkor megérted, hogy a képminőség szempontjából nem mindegy, hogy a 720x576 felbontású DV alapját maximum 400.000 pixel adja vagy több.

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 19. 09:05 -kor

#434 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 09:49

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 9:20

Haverom Sony HC22-est vett dokkoló egységgel, DV bemenettel, távkapcsolóval stb 89900-ért. Egyik boltban a HC17 volt ennyi, a másikban a HC19, a harmadikban már a HC22-est is ennyiért adták. Irigylem is piszkosul. :)

Hi!

Merre találta ezt a haverod? :)

Tomka

#435 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 11:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 8:34

Látom nem érted.

Szerinted azért mert valaki szerint az ár / tudás arány nem megfelelő, az már a müszaki paramétereket sem érti?

Idézet: wpepi

az ebbe a kategóriába sorolható kameráktól ne várj tökéletes képet

Valószinüleg nem olvastad el amit írtam: "80 körül viszont már nagyobbak az elvárások még ha nem is akkorák mint a többszázezres kategóriában"
Ezzel egyérteművé tettem hogy nem a tökéletes képet várom el tőle, nem a drágább kategóriákra jellemző minőséget, csupán az árának megfelelőt. Ne hülyéskedj wpepi, hanem gondolkodj: felbontás és pixelszám ide vagy oda, egy CIF fényképező sem csinál ekkora hibákat, pedig az nem ennyibe kerül hanem tényleg aprópénz ma már. Ha szerinted 80 ezerbe (és még a 120 ezerbe is) csak ennyi fér, én tiszteletben tartom a véleményed, de szerintem több beleférne. Nem szükségszerü ebben egyetértenünk, és nem kell egyből arra gondolni hogy a műszaki tájékozatlanság miatt vagyok más véleményen.

Idézet: wpepi

elfelejtetted, hogy a HC22 is ugyanabba a kategóriába tartozik mint a GS17 azaz a belépőszintű kamerák csoportjába.

Remélem megengeded (bár lényegtelen) hogy felháborítónak tartsam miszerint egy 120 ezer körül futó készülék hibáit azzal magyarázzák ki hogy "ócsóé volt". Ismét leirom: ár/érték arány. Belépő kategóriának is van egy ára, annak megfelelő tudással kellene rendelkeznie de nem teszi. A felsőbb kategóriáknak magasabb az ára, magasabb tudással kell rendelkeznie, de te most azt magyaráztad el, hogy a magasabb szintü kategória felel csak meg a kezdő szintű igényeknek (az igénytelenség az nem a kezdő szintű igények közé tartozik azt hagyjuk ki).

Nem gyorsan változó fényviszonyok között kamerázok, nem hegymászás közben kötélen lógva akarok szélsőséges viszonyok között tökéletes kézremegés kompenzálást, mert ha igen akkor biztosan nem ilyet veszek és nem ennyiért. De ilyet veszek amikor csupán hétköznapi, nappali fényviszonynál akarok megörökiteni egy egy családtagot és mégis, ha rásüt a nap, beégeti és azt sem tudom milyen szinü ruha volt rajta. Nagyon nem érdekel miért. Az igen hogy kisezer fórumot végigböngésztem mielőtt vettem kamerát, és soha sehol senki nem emlitette ezt meg, mintha nem is lenne fontos.

És még egyszer: azért mert nem vagyunk egy véleményen, még ne vegyél rá mérget hogy nem értem, előszeretettel fogod rám hogy nem értem azt, amiről más a véleményem.

tthom
A haverom vidéken lakik, egészen pontosan Hatvanban, ha jól emlékszem valami Euronics vagy efféle üzletben vette ennyiért. 3 boltot nézett végig, egyikben a HC19 volt ennyi, egy sarokkal odébb a HC22. Meg is vette gyorsan mielőtt kiderülne hogy rosszul árazták fel :) Én dunakeszin vásároltam a panasonicot mert nekem az volt helyben.

#436 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 11:53

Nem lehet, hogy csak nállad jön elő a hiba? Amikor láttad, hogy beég, próbáltál is tenni ellene valamit?

Amúgy meg ez a belépőkategória, előfodulhatnak ilyen hibák, főlleg automata módban. ÉS igen. Hiába került ilyen sokba, ez még mindig a belépőszint. Ne is csodálkozz.

Szerkesztette: denes44 2005. 07. 19. 11:55 -kor

Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#437 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 12:01

wpepi, töprengtem és igazad van, sokmindent nem értek. Szeretném ha ujabb müszaki leirásokkal győznél meg arról hogy egy Canon A60-as fényképezőgép videofelvételi módba kapcsolva, a silány és szemcsés 320x240-es felbontásával miért tudja a rózsaszint rózsaszinnek visszaadni még ha képzajosan és alacsony felbontással is, és egy 80 ezres panasonic vagy egy 120 ezres sony miért fehérnek adja vissza csak mert picit sütött nap. Azt hiszem egy fényképezőgép vagy egy mobiltelefon videofelvételi képességei még a belépő kategóriát sem érik el a mozgókép rögzitésben.

Őszinte kiváncsisággal és tisztelettel várom magyarázatodat.

#438 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 12:05

Denes44, ahogy már többször is leirtam nem csak nálam jön elő a hiba és nem csak panasonicnál. Nem irom le ujra a részleteket.

#439 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 12:26

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 12:48

Szerinted azért mert valaki szerint az ár / tudás arány nem megfelelő, az már a müszaki paramétereket sem érti?

Remélem megengeded (bár lényegtelen) hogy felháborítónak tartsam miszerint egy 120 ezer körül futó készülék hibáit azzal magyarázzák ki hogy "ócsóé volt". Ismét leirom: ár/érték arány. Belépő kategóriának is van egy ára, annak megfelelő tudással kellene rendelkeznie de nem teszi. A felsőbb kategóriáknak magasabb az ára, magasabb tudással kell rendelkeznie, de te most azt magyaráztad el, hogy a magasabb szintü kategória felel csak meg a kezdő szintű igényeknek (az igénytelenség az nem a kezdő szintű igények közé tartozik azt hagyjuk ki).

Nem gyorsan változó fényviszonyok között kamerázok, nem hegymászás közben kötélen lógva akarok szélsőséges viszonyok között tökéletes kézremegés kompenzálást, mert ha igen akkor biztosan nem ilyet veszek és nem ennyiért. De ilyet veszek amikor csupán hétköznapi, nappali fényviszonynál akarok megörökiteni egy egy családtagot és mégis, ha rásüt a nap, beégeti és azt sem tudom milyen szinü ruha volt rajta. Nagyon nem érdekel miért. Az igen hogy kisezer fórumot végigböngésztem mielőtt vettem kamerát, és soha sehol senki nem emlitette ezt meg, mintha nem is lenne fontos.

És még egyszer: azért mert nem vagyunk egy véleményen, még ne vegyél rá mérget hogy nem értem, előszeretettel fogod rám hogy nem értem azt, amiről más a véleményem.

tthom
A haverom vidéken lakik, egészen pontosan Hatvanban, ha jól emlékszem valami Euronics vagy efféle üzletben vette ennyiért. 3 boltot nézett végig, egyikben a HC19 volt ennyi, egy sarokkal odébb a HC22. Meg is vette gyorsan mielőtt kiderülne hogy rosszul árazták fel :) Én dunakeszin vásároltam a panasonicot mert nekem az volt helyben.

A "látom nem érted" arra vonatkozott, hogy a kamerákat a műszaki paramétereik és nem az áruk különbözteti meg.  Az, hogy egy kamera drágább még nem jelenti automatikusan, hogy jobb is a minősége és ez fordítva is igaz.
Az ár lehet akármilyen azaz a kereskedő akár drágábban is eladhatja a gagyibb terméket ha van rá vevő de adhatja olcsóbban a jobb paraméterekkel rendelkező kamerát a gyengébb papaméterekkel rendelkezőkhöz képest.

Idézet

Remélem megengeded (bár lényegtelen) hogy felháborítónak tartsam miszerint egy 120 ezer körül futó készülék hibáit azzal magyarázzák ki hogy "ócsóé volt".

Nem az árról írtam hanem a műszaki jellemzőiről. Az, hogy 120 ezerbe került az egy dolog de attól még a gyártó a DV kamerák alsó kategóriájába szánta ami azt jelenti, hogy a tömörítés és egyéb elektronikus egység minősége is ebbe a kategóriába tartozik.
Ha körbenézel a szórakoztatóelektronikai termékek között akkor láthatod, hogy minden kategóriákra van bontva legyen szó akár TV-ről, DVD lejátszóról, DVD felvevőről, kameráról, hifiről, stb. és ez nem feltétlen az árral van összefüggésben.

Idézet

A felsőbb kategóriáknak magasabb az ára, magasabb tudással kell rendelkeznie, de te most azt magyaráztad el, hogy a magasabb szintü kategória felel csak meg a kezdő szintű igényeknek (az igénytelenség az nem a kezdő szintű igények közé tartozik azt hagyjuk ki).

Nem ezt magyaráztam. Amit írtam nem az igényekre vonatkozott hanem arra, hogy a belépőszintű miniDV kamerák által visszaadott képminőség alig jobb mint az S-VHS kamerák által adott képminőség. Ez pusztán egy műszaki összehasonlítás és nem az igényességre ill. igénytelenségre vonatkozik.

Tehát egy szóval sem írtam, hogy nem értesz hozzá. Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy az a kamera mely csak 400.000 pixelt használ fel a full screen DV-hez attól annyi várható el mint amit Te is tapasztaltál képminőség terén.

A színhelyességi probléma szerintem a hibás fehéregyensúly beállítás miatt lehetséges (más beállítás kell napfény esetén és megint más ha mesterséges megvilágítás van)

#440 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 13:22

Oké igy korrekt. Más hogy az ember az igényeit szeretné kielégiteni és azért fizet, de hát ez van.
A fényérzékenység viszont automatikusan is megoldható lett volna, mert nem szürkületi viszonykhoz kellene állitani magát a kamerának napfénynél, oké hogy manuálisan ez korrigálható de ez akkor is a gyártó részéről nagymértékű figyelmetlenség.

Fene tudja, ez van, használom, csak kissé csalódtam benne. Ennek ellenére ez van, ha valaki hobby videózásra szánja arra jó lesz csak túlzott igényei ne legyenek ebben a kategóriában. Amiben viszont megváltozott teljesen a véleményem az a sony / panasonic közötti vita. Én ma már egyértelmüen csak sonyt vennék. Minőségben nem nagy különség van, de felszereltebb (pl infrás éjszakai felvétel, a pana szines éjszakai módja röhej) és okosabb a menürendszere (felvétel szakaszokra történő rákeresés stb), ugyanazért az árért. Ha úgy állok anyagilag ezt eladom és valszeg veszek egy sonyt, még ha ugyanebben a kategóriában is. Kezelhetőbb. (Bár a joystick nagyon kézreáll, arról nehezen mondok le, de ennyi az előnye nem több, ez nem fog visszatartani).

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.