Kösz a válaszokat.
Nem kevertem az sp-t és lp-t mivel csakis sp-ben veszek fel

) Minőség a mennyiség felett vagy efféle meggondolásból, mindegy. Szal' a kamera új, a szalag új, nem egy többször újratörölt valami.
Nemsokára hazautazok és igy otthon ki tudom próbálni a hét folyamán a dv kábeles áttolást, saját gépről. Volt aki azt mondta hogy ah, erre ne figyelj, minden minidv ilyen nem kell vele foglalkozni ez csak a digitális technika egyik tünete. Ha ez igy lenne akkor beletörödöm bár nagyon rángatná a számat az ideg.
Mások azt mondták elképzelhető hogy nem az a baj hogy koszos a fej, hanem az hogy nagyon is új, és egy kis gyári akármi még rajtamaradt a fejen és egykét felvétel után nyoma sem lesz mert bejáródik. Szintén mások felvetették a lehetőségét hogy az AV vagy LCD-re kerülő jelbe keveredik valami ami zavarja, és dv kábelen ezt nem fogom tapasztalni, hiszen a hiba az olvasás után kerül bele, a kijelzőre (tévére, stb) küldéskor.
A dvd kábel szerintem nem fogja eldönteni mi a hiba amennyiben az is hibásan húz át, hiszen akkor még mindig lehet szalag gond. Ha jól húzza át akkor valóban a kijelzőre kiküdött jelet zavarja valami. Azt hiszem a szervizzel még várok, de hamarosan kideritem. Először, DV, aztán ha úgy sem jó, szalagcsere, stb.
Apropo. Próbáltam felvételi módba kapcsolni ugy hogy tv-re vittem ki a képet. Hihetetlen gerjedés és egyéb zaj volt az eredménye, gondolom azért mert az AV csatlakozó felett van közvetlen a mikrofon. megtanácskoztam egy analóg JVC tulaj ismerősömmel aki meglepődött hogyhogy nem kaptam a csatlakozókhoz szűrőket, ő kapott. Szégyen vagy nem, először hallottam arról hogy egy sima jack-re egyáltalán létezik bármilyen utólag felhelyezhető szűrő. Ti hallottatok erről már valamit?
Mindamellett nagyon szuper kis kamera. A felvétele is szép, bár az éjszakai módja rettenetesen vicces, csak az nézze meg aki szereti a morbid humort (ergo: nem jó semmire). Van aki infralámpát javasol, egyik haverom szerint hülyeség, tele kell pakolni a terepet nagyteljesitményü reflektorokkal, stb, és akkor jó lesz. Szerintem nagyon praktikus a javaslata.

)) Szóval érdemes ilyet venni, ha valaki döntés előtt áll, az én problémám lehet hogy nem is probléma, hamarosan kiderül, ha pedig probléma, akkor az már szervizes téma lesz.
(A hozzászólásomban felfedezhető esetleges félregépelésekért elnézést.)

)))
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.