HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:37

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:59

esetleg ha szempont az éjszakai felvétel, a méret viszont nem annyira (én legalábbis nem rajongok az ilyen zsebkamerákért...), akkor érdemes Sony D8as gépet venni, az optika is nagyobb benne, plusz van benne infra és fehér fényű lámpa is

Erről a D8-ról érdeklődök. Mi ez?  :think:
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#122 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:46

DV formátumú felvételt készít Hi8 kazettára, semmi több :)
ha nem akarod másutt lejátszani a kazettát, és nem zavar a kamera nagyobb mérete, akkor szinte mindegy, hogy D8at vagy miniDVt veszel, ugyanúgy firewire-rel töltöd át a felvételt, stb. előnye, hogy sok (nem mindegyik!) D8 kamera le tud játszani Video8 és Hi8 kazikat, és a kép megjelenik a DV-outon, tehát ilyenek digitalizálására jó megoldás, viszont maga a technika egy kifutóban levő dolog
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#123 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 17:18

A digital8 azt hiszem kisebb pixelszámú, tehát mégsem teljesen ugyanaz a minőség. Maga a kamera mérete nagyobb, ez negativum mert helyigényes, pozitivum mert talán egy kicsit könyebb megtartani kézremegés nélkül.

Nem elhanyagolható viszont hogy észrevételeim szerint bár elavultabb, mégis jobban felszerelt. Digital8-ban már egészen megfizethető áron kapsz DV bemenetes, lámpás, stb kamerát. MiniDV-ben ezek hiányoznak az olcsóbb modellekből - cserébe modernebb technológia, na fel van adva a lecke a vásárlóknak. Persze MiniDV is van ami jól felszerelt csak egy Digital8-as árának a többszörösébe kerül.

Pana vagy Sony? Péter, szvsz az alsó árkategóriában nincs különbség minőségileg, az éjszakai felvételektől se várj csodát sonyval sem. Egyszerüen túl kicsi többek között az objektiv is az ilyesmihez ezeknél a "zsebkameráknál".  Valóban azt hallani hogy a sony ebben jobb, és bár nem próbáltam, nem hiszem hogy óriási különbség lenne.

Kamerákhoz elég amatőr vagyok de a fényképezéshez viszont értek valamit, és gyenge fényviszonyoknál vagy külső megvilágitást csinálsz vagy ha enélkül akarod, kitolod a záridőt, vagy növeled az érzékenységet. Aztán nézed a képzajt vagy a sötét vagy a homályos bemozdult felvételt. Vagyis büntetlenül nem csinálhatsz éjszakai felvételt rosszul megvilágitott témáról. :))  természetesen alacsony érzékenyésggel hosszú záridővel lehetséges beállványozva, node az nem mozgó témára van kitalálva. Nem hiszem hogy a kamerák ezt máshogy oldják meg, persze vannak infralámpák, beépitett lámpák, külső reflektorok :D

Szóval az hogy a sony jobb ebben mint a pana, még nem jelenti hogy használható is. De ezt a sony tulajok jobban meg tudnák mondani, távol álljon tőlem hogy olyasmiről nyilatkozzak amit nem ismerek, de meglepne ha azt mondanák hogy fú, igen, éjszakai módra kitünően használható. :)

Én panát vettem két ok miatt:
1) olcsóbbak és nagyobb kapacitásuak hozzá az aksik mint a sonykhoz (legalábbis tudtommal)
2) jobb a fogása.
Minőségileg szerintem nincs irdatlan különbség a két márka között, mindkettő nagyon jó.

Van egy harmadik szempont ha már rászánsz 130 ezer körül (én nem szántam rá annyit):
DV bemenet. Ha a megvágott, utószerkesztett felvételt vissza szeretnét tölteni dv kazira akkor Panasonicban 200 ezer alatt nem kapsz dv bemenetest.
A Sony DCR-HC 32 viszont 130ezer körül már tartalmazza.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#124 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:59

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 17:18

DV bemenet. Ha a megvágott, utószerkesztett felvételt vissza szeretnét tölteni dv kazira akkor Panasonicban 200 ezer alatt nem kapsz dv bemenetest.

Mi értelme van visszatölteni a kazira? Akkor már jobb kiírni DVD-re.
Szerintem. :hello:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#125 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:14

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 18:18

A digital8 azt hiszem kisebb pixelszámú, tehát mégsem teljesen ugyanaz a minőség. Maga a kamera mérete nagyobb, ez negativum mert helyigényes, pozitivum mert talán egy kicsit könyebb megtartani kézremegés nélkül.

Nem elhanyagolható viszont hogy észrevételeim szerint bár elavultabb, mégis jobban felszerelt. Digital8-ban már egészen megfizethető áron kapsz DV bemenetes, lámpás, stb kamerát. MiniDV-ben ezek hiányoznak az olcsóbb modellekből - cserébe modernebb technológia, na fel van adva a lecke a vásárlóknak. Persze MiniDV is van ami jól felszerelt csak egy Digital8-as árának a többszörösébe kerül.

Pana vagy Sony? Péter, szvsz az alsó árkategóriában nincs különbség minőségileg, az éjszakai felvételektől se várj csodát sonyval sem. Egyszerüen túl kicsi többek között az objektiv is az ilyesmihez ezeknél a "zsebkameráknál".  Valóban azt hallani hogy a sony ebben jobb, és bár nem próbáltam, nem hiszem hogy óriási különbség lenne.

Kamerákhoz elég amatőr vagyok de a fényképezéshez viszont értek valamit, és gyenge fényviszonyoknál vagy külső megvilágitást csinálsz vagy ha enélkül akarod, kitolod a záridőt, vagy növeled az érzékenységet. Aztán nézed a képzajt vagy a sötét vagy a homályos bemozdult felvételt. Vagyis büntetlenül nem csinálhatsz éjszakai felvételt rosszul megvilágitott témáról. :))  természetesen alacsony érzékenyésggel hosszú záridővel lehetséges beállványozva, node az nem mozgó témára van kitalálva. Nem hiszem hogy a kamerák ezt máshogy oldják meg, persze vannak infralámpák, beépitett lámpák, külső reflektorok :D

Szóval az hogy a sony jobb ebben mint a pana, még nem jelenti hogy használható is. De ezt a sony tulajok jobban meg tudnák mondani, távol álljon tőlem hogy olyasmiről nyilatkozzak amit nem ismerek, de meglepne ha azt mondanák hogy fú, igen, éjszakai módra kitünően használható. :)

Én panát vettem két ok miatt:
1) olcsóbbak és nagyobb kapacitásuak hozzá az aksik mint a sonykhoz (legalábbis tudtommal)
2) jobb a fogása.
Minőségileg szerintem nincs irdatlan különbség a két márka között, mindkettő nagyon jó.

Van egy harmadik szempont ha már rászánsz 130 ezer körül (én nem szántam rá annyit):

Szia Sheen!

Köszi a választ.
Sonyból én is pont azt a tipust néztem ki. Meg ha esetleg olcsobbra lesz "igény" akkor a HC-22 ami még a Sonyból tetszik.
Ezekkel egyenrangú Panasonic társat tudsz mondani? Pl. NV-GS35 vagy ilyesmi... tehát tipust :)
Amúgy tényleg az lesz amit mondtál....
- melyiknek jobb a fogása
- akksi élettartam.
Valamint a felszereltség se mellékes. Hogy mit adnak hozzá pluszba.

Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#126 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:18

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:59

Mi értelme van visszatölteni a kazira? Akkor már jobb kiírni DVD-re.
Szerintem. :hello:

Természetesen a DVD a végformátum, amiről az ember visszanézi. Csakhogy tegyük fel a fiad 10-ik születésnapjára úgy döntesz hogy előszeded a korábbi kazikat amik a korábbi szülinapokat tartalmazzák, és csinálsz belőlük egy klipet amit szintén kiirsz dvd-re. Ha nincsenek meg a felvételek csak a DVD-re kiirt változat, gáz van, mert az tényleg végformátum, nem igen szerkesztesz már abból nézhető minőséget.

Az eredeti anyag persze megmaradhat igy is, csupán benne lesznek a rec módban felejtett kamera által felvett lábak, felesleges pillanatok amik nem kellenek, stb. Értékes perceket spórol aki ezeket az amúgy is haszontalan részeket kivágja majd a hasznos anyagot visszamenti, ergo kevesebb kazettán el tudja tárolni azt ami a számára igazán fontos, későbbi szerkesztésre. Persze a DV bemenet nélkülözhető, csak nem árt ha van, sose tudni alapon.

Másoknak viszont lehet fontos szempont ez is a vásárlásnál, és Péter (topeti) pont olyan árhatárt jelölt meg amiben van ilyen, de az sony. Ugyanazért az árért egy hasonló áru panasonic kevesebbet tud legalább egy dvd bemenettel mindenképpen, tehát ha 130-ért vennék kamerát, a sonyt venném. 90 ezres kategóriában szimpibb volt a pana a tartozékok ára és a fogása miatt. :) Bocs ha ismét hosszú lett de most ez is egy "vágatlan" verzió. :D
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#127 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:00

Ismét hosszú leszek de igérem leszokok majd róla. Ezt most még nézzétek el :D

Szóval: Nem értem pontosan mire gondolsz az alatt hogy "mit adnak hozzá pluszba".

Én a legolcsóbb panát vettem, kaptam vele egy gyenge aksit (kezdésnek jó, majd veszek nagyobbat), egy gagyi Emtec kazettát (már vettem panasonicot helyette és a jövőben is panát veszek), egy adaptert amivel hálózatról is üzemeltethetem valamint az aksiját tölthetem, AV kábelt, asszem ennyi. Firewire kábelt vettem egy ezresért, nem volt nagy kaland hogy a dobozban nem találtam.

Drágább kamerákhoz adnak még szoftvert (bedobtam volna a fiókba... Pinnacle fut jelenleg a gépemen és elégedett vagyok vele), és ilyenekben tér még el van beépitett lámpájuk (nekem nincs, kénytelen vagyok villanyt kapcsolni :D), távkapcsolójuk (jól jönne de én ugyis mászkálok a kamerával, ha meg nem, akkor öt métertől messzebbre távolodom el, és kb. csak annyi a hatósugara), van memóriakártya foglalata hogy fényképet lőhess el felvétel közben is (640x480-ban vagy ekörül, szal én inkább maradok a digicam-nél és hosszú záridővel állványról fotózok továbbra is tüzijátékot, vagy makrózok, vagy ilyesmi amit a kamera nem tudna). Ilyesmi. A DV bemenetről már irtam.

Ezek nem rosszak ha vannak de nem értek annyit hogy +40 ezerrel vagy még drágábban vegyek kamerát. Magasabb árkategóriában már a 3CCD-től érdekelne a dolog, az alatt gyakorlatilag ugyanaz a felbontás, ugyanaz az objektiv, ugyanaz a minőség, több szopinyali rajta ami nekem nem fontos. Én igy látom. :)

A GS35 jó kamera, a HC22 nem igazán nyújt sokat egy HC17-hez mérve, akkor már a HC39, de igazából ezek a tipusok csak a fent (a teljesség igénye nélkül) felsorolt dolgokban télnek el.

Az árkülönbözetből én inkább veszek egy klassz kameratáskát, egy szűrőt, nagyobb aksit, állványt, stb. Persze nem beszéllek le egy nagyobb tipusról, csak én most ugy vagyok hogy meg kellett számolgatnom mennyit tudok rászánni, ha el lennék eresztve lehet hogy vettem volna egy GS35-öt vagy HC32-t, sose tudni alapon, legyen benne ez is az is. Bár ha nagyon el lennék eresztve akkor egy NV-GS 150-et nézegetnék. ;) Mármint kamerában. A fotózás nálam gyakoribb, és ha felfelé váltanék mert megszaladnék anyagilag, akkor sokkal valószinübb hogy először egy komolyabb, cserélhető objektives digicam lenne amire költenék. :)

#128 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:01

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 18:18

A digital8 azt hiszem kisebb pixelszámú, tehát mégsem teljesen ugyanaz a minőség.

a pixelszám az már nem attól függ, hogy d8 vagy minidv, hanem a többi alkatrésztől, meg kell nézni, hogy az adott kamera mennyit tud :)

a sötét vs. képminőség kérdéséhez azt tudom mondani, hogy ekkora optikával és ilyen pici érzékelővel egyszerűen nem lehet sötétben jó minőségű felvételt készíteni. nagyobbakkal valamelyest jobban lehet, de nem véletlen, hogy a profik ha lehet, világítanak valamivel sötétben...

ha sűrűn kell valamit sötétben felvenni, akkor érdemes venni egy kameralámpát (olyan kamerára, amin van csatlakozó ilyesmihez), a lámpa miatt meg pluszban egy nagyobb akksit

#129 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:01

ekkora optikával és ilyen pici érzékelővel egyszerűen nem lehet sötétben jó minőségű felvételt készíteni

Így gondoltam én is, bár mint írtam sonyt még nem használtam igy arról az oldalról véleményt nem mertem irni, csak megtippeltem. Ha jól tudom te sony tulaj vagy (ha nem akkor bocs, most nem keresek vissza rá hogy jól emlékszem-e), de mitől is jobb a sony éjszaka? Van neki valami beépitett vacka csak nem tudom pontosan mi és mennyit javit az éjszakai felvételeken.

#130 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:21

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:00

Drágább kamerákhoz adnak még szoftvert (bedobtam volna a fiókba... Pinnacle fut jelenleg a gépemen és elégedett vagyok vele), és ilyenekben tér még el van beépitett lámpájuk (nekem nincs, kénytelen vagyok villanyt kapcsolni :D)

Szia Sheen!

Na igen a szoftver. Szóval még azt se kapok??? Na ne már

Azt hittem kapok hozzá táskát, meg állványt, vagy pót aksit "akcióba" vagy ilyesmi....
Tehát akkor csak a kamerát kapom ennyiért 1 aksival és jónapot.

A Sony vagy a Pana kiegészítők drágábbak (táska, állvány, lámpa, DV kazetta, stb...)?
Tudsz mutatni egy linket, ahol aksi árakat láthatok a Sony HC-xx és a Pana NV-GSxx kamerákhoz?

Még az érdekelne - és ezt a kamera tulajdonosoktól kérdezem -, hogy a Sony és a Pana aksija hány órás felvételt tud?

Üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2005. 06. 25. 20:22 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:47

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:21

Na igen a szoftver. Szóval még azt se kapok???

Én a Panasonic Nv-gs17-hez nem kaptam. A gs35-höz jár. A kettő között passz.

Idézet: topeti

Tehát akkor csak a kamerát kapom ennyiért 1 aksival és jónapot.

Ha kifogsz egy jó akciót előfordulhat hogy kapsz még ezt vagy azt. De alapban ennyi.

Idézet: topeti

A Sony vagy a Pana kiegészítők drágábbak (táska, állvány, lámpa, DV kazetta, stb...)?

Táska stb mindegy, ugyis Hama vagy egyéb márkát veszel, ami szimpatikus külsőre belsőre. Általában univerzálisak, nem tipusfüggőek, termobetétes legyen stb meg könnyen kezelhető, ennyi. Állványok szintén többfélék vannak, az állványmenet szintén egyforma kell hogy legyen a kamerákban. (Én a digicamét használom a kamerához is pl.) DV kazetták között nincs jelentős árkülönbség. Ezek az aprópénzek, az aksi ami nem aprópénz és nem is csak pénzkérdés teljesen, mivel úgy tudom hogy panasonichoz nagyobb kapacitású létezik mint sonyhoz (mérete és formája nem annyira kötött ugyanis), mindamelett azt hallottam hogy a sonyé drágább is.

A www.pansonic.hu-n vannak aksiárak, bekérsz egy kamerát és rámutatsz a tartozékokra, akkor a tipushoz használható kiegészitőket és árakat mutatja. Állványt, táskát lehet kapni sokkal olcsóbban is máshol, de az aksi az tényleg tipusfüggő, és annyi amennyi. Gondolom a www.sony.hu-n hasonló módon tájékozódhatsz, vagy keresel a google-n. :)

A pana aksija alapban kb. másfél órát tud. De ez függ attól használsz-e lámpát, mennyit zoomolgatsz stb. Ez 680 miliamperes asszem. Léteznek többezer miliameperesek is. Sonyban az alap amivel kapod szintén kb. ugyanennyit tud úgy informálódtam.

#132 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 22:17

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:47

Én a Panasonic Nv-gs17-hez nem kaptam. A gs35-höz jár. A kettő között passz.

DV kazetták között nincs jelentős árkülönbség. Ezek az aprópénzek, az aksi ami nem aprópénz és nem is csak pénzkérdés teljesen, mivel úgy tudom hogy panasonichoz nagyobb kapacitású létezik mint sonyhoz (mérete és formája nem annyira kötött ugyanis), mindamelett azt hallottam hogy a sonyé drágább is.

Sonyban az alap amivel kapod szintén kb. ugyanennyit tud úgy informálódtam.

Sheen, köszi az infót.

Nézegettem aksi árlistákat. Nem sok eltérés van (1-2.000 Ft) a Sony és a Pana aksik közt.
Akkor marad a "mennyire illik a kezembe" teszt :D
Kösz szépen, lassan kezd kikristályosodni a dolog... marad, hogy bemegyek a Médiába és letesztelem őket.

Üdv, jóéjt!

#133 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 22:36

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:21

Így gondoltam én is, bár mint írtam sonyt még nem használtam igy arról az oldalról véleményt nem mertem irni, csak megtippeltem. Ha jól tudom te sony tulaj vagy (ha nem akkor bocs, most nem keresek vissza rá hogy jól emlékszem-e), de mitől is jobb a sony éjszaka? Van neki valami beépitett vacka csak nem tudom pontosan mi és mennyit javit az éjszakai felvételeken.

Sony van itten :) ilyen:
Kép

sötétben szerintem nem készít szép felvételt, persze kérdés hogy kinek mi az igénye :)
mindenesetre van rajta infra-mód, amit nightshotnak hívnak, és amivel ilyen szép ződ felvételeket lehet készíteni (ez konkrétan nem ezzel a kamerával készült, hanem egy régebbi D8as Sonyval)
Kép

amennyire nézegettem, kb. ugyanilyen erős fénye van a fehér lámpának, amiben 3 igen erős led van, szerintem annak még értelme is lehet közeli felvételnél :)

szerk: akksihoz hozzátenném, hogy nem csak a gyáriak léteznek :) az utángyártottak jóval olcsóbbak, és nem feltétlenül rosszabbak mint a gyári darabok, sőt ha jól tudom, már utángyártott akksiból is van olyan amivel pl. a Sonyk tudják a hátralevő perceket mutatni, Panával nincs tapasztalatom.

szoftver: milyen szoftver kéne mégis? :)
rendes vágóprogit úgyse adnak hozzá, Sonymhoz adtak usb-drivert, meg valami progit ami tud dvdt meg videocdt készíteni a bejövő jelből. egyiket se használtam még :)
ja az usb az mindössze annyi, hogy az analóg kimeneten megjelenő jelet kiadja 320x240 méretben usb-n, webkamerának jó esetleg, másra nem igazán. memóriakártyás gépeknél usb-n lehet leszedni a képeket is, ehhez többnyire nem kell driver

Szerkesztette: qnadam 2005. 06. 25. 22:42 -kor

#134 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 22:55

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 23:17

Nézegettem aksi árlistákat. Nem sok eltérés van (1-2.000 Ft) a Sony és a Pana aksik közt.

No igen, árban. És miliamperben? :) Ha egy Sony drágább kétezerrel, az nem baj. De ha egy 680 miliamperes sony drágább 2000-el egy 1600 miliamperes panától, az baj. :D Nézz utána ennek is biztos ami biztos.

#135 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 23:08

Két dolgot nem értek.
1) Tulképpen miért jobb a MiniDV mint a Digital8? 6mm, 8mm, de ez is mindegy hiszen digitálisan mentenek, és a Digital8 objektivje nagyobb, stb stb.
2) miért nem jelenik meg a nevem alatt a "személyes fotó", mit rontottam el vele?

#136 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 23:16

Rájöttem! :cool:

#137 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 23:17

1. kisebb és elterjedtebb. ha egy minidv kazit viszel egy stúdióba akármilyen célból, azzal biztos tudnak majd mit kezdeni, d8 esetén erre jóval kisebb az esélyed.
2. megjelenik

#138 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 23:27

Na akkor ezt is tudom. :) Elég jól kibeszéltük ma a témát, elteszem magam holnapra, jó éjt.

#139 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 06:18

Jo reggelt,

Olcso es jo akksit itt vannak:

http://www.wormsign.hu

Allvanyoknal nem ajanlom a tomegcikkes 5-6eFt-os Hama es tarsaikat.

Nekem SLIK U-9000 van 3D fejes foto es video allvany.

Itt vettem:

http://www.optiform.hu
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#140 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 07:32

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:18

Ha nincsenek meg a felvételek csak a DVD-re kiirt változat, gáz van, mert az tényleg végformátum, nem igen szerkesztesz már abból nézhető minőséget.

Az MPEG-VCR nevezető progiba be tudod tölteni, és összefűzni a VOB fájlokat, amit kimentesz egybe MPEG2 fájlba kódolás nélkül. Utána már kivághatod a neked kellő részeket, majd kódolás nélkül ismét kiírható DVD-re. Tehát nem romlik a minősége.
Persze az MPEG2 nem szerkeszthető anyira mint a DV AVI, hiszen nem minden kocka kulcskocka, de kinek mi éri meg. Magam részéről nem szeretném, ha hegyekben állnának a miniDV kazik a fiókban, csak azért, mert lehet, hogy egyszer készítek belőlük egy összeválogatott anyagot.
Nem beszélve arról, hogy mivel mágneses alapon van a DV kazira rögzítve az anyag, az állásban romlik a minősége. (Észak-Dél pólusok miatt.)
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »