miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2005. 10. 09. 15:19
Nem stimmel a parittyásbit !
"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.
Elküldve: 2005. 10. 11. 19:08
Elküldve: 2005. 10. 11. 20:55
Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 14:19
Hát ez meg milyen gány dolog már. Akkor beleírhatnák a specifikációba, hogy a gépet 2 év múlva dobd ki.
Elküldve: 2005. 10. 13. 00:05
Idézet: Szacsi - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:02
Luigi.hu
Köszönjük a videókat. Mondhatok pár ötletet, szerintem milyen videókkal tudnál még többet bemutatni a kamera tulajdonságaiból? (A múltkor kértél ötleteket…
• Szabadtér zoom stabilizátorral. (16:9-ben ugye van stabilizátor?!!!)
...
• Szélzaj?
• Teljes csend, csak zoomolgatás a motorhang miatt
Menetközben jöttek még ki hibái a masinának? A mechanika zaja mennyire zavar?
Pl. azt olvastam, hogy 16:9 mellett, pl. nem tudsz az SD kártyára menteni…?
Amúgy milyen fényképeket készít?
Időnként nagyon eltűnök, de közben azért felraktam sokféle tesztfelvételt melyek a http://minidv.luigi.hu oldalon érhetők el. Azt gondolom, ennyi már elég lesz, kisregényt lehetne irni mindegyik felvétel készitésének körülményeiről, a beállitásokról is - igazából nem ragyogó napfényben készült felvételeket akartam felrakni.
Ha vkinek még vmilyen spicális igénye van, akkor szóljon, de vszinűleg csak nov. 14-e után fogok válaszolni, mert elutazok Nepálba és Indiába egy kicsit nézelődni.
- 16:9-es módot nem használom, igy nincs róla tapasztalatom, és most hirtelen nemtom megmondani, hogy ekkor ugyanúgy működik-e a képstabilizátor, mint 4:3-as módban, valszeg nem.
- A szélzaj nagyon durva, van sok olyan felvételem, ahol nagyon erős és borzasztóan zavaró, de emiatt (is) kellett nekem a külső mikrofon csatlakozó. A mechanika zaja nem olyan vészes, mint amilyennek első hallásra tűnt.
- Teljes csendben a virágos felvétel készült, ott hallani lehet, ahogy matatok a zoom gombjával.
- A lap alján vannak fenn fényképek is, nappali felvételt azért nem raktam fel, mert azt késziteni nem nagy kunszt, gyérebb fényviszonyoknál jobban kijön a készülék gyengesége. Egyébként videorögzités közben csak kisebb felbontású képet tud késziteni (640x480).
- Az eddig tapasztalataim alapján azt mondom, hogy elégedett vagyok a cuccal, az AF lehetne ugyan jobb és a fotó mód nagyobb felbontású. Számomra nem túl lényeges az, hogy a hozzá adott nagylátószögű objektívvel gyér az AF.
Összességében azt mondhatom, hogy szerintem ez egy jó kamera, és ezt venném meg újra.
Elküldve: 2005. 10. 13. 00:11
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:55
Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor az elektronikai eszközöket mérnökök tervezték és nem a marketingesek.
Meglepő módon már a jobb márkák is ilyen 'minőségű' holmikat állitanak elő.
Elküldve: 2005. 10. 13. 00:24
Idézet: topeti - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:15
Jó volt a hullámvasutas sztori
Én is készítettem jónéhány tesztet a görögországi nyaralásból.
A weblap aljára felraktam az egyik felvételt (1 menet a hullámvasúton a Liseberg vidámparkban - Göteborg, Svédroszág), ezen nem sok látszik ugyan, mert az előttem ülők széke bezavart, de elég jól hallani a nők sikoltozását.
Nagyon összenyomtam a filet (60x) igy elég gyér minőségű a video, de azért vmi csak láccik...
Elküldve: 2005. 10. 13. 18:43
Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 1:05
Üdv vándor !
A felvételeid átreléztem az oldalamra !
Köszönöm a + hozzáálásod !
Zsigabá
Elküldve: 2005. 10. 16. 07:20
A menük között akarok átmeneteket készíteni. Viszont az elkészült anyag nagyon blokkosodik az alacsony bitráta miatt ( 4000 körül van ). Akkor is, ha Compile közben újraszámoltatom.
Hogyan lehet feljavítani a minőséget ?
Elküldve: 2005. 10. 16. 14:19
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:03
vélemény? már azon kívül, hogy még mindig nem tudok filmezni
egy Sony CCD-TRV110e-vel készült, ami egy régebbi, és komolyabb benyomást keltő D8as gép

senki?
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 10. 17. 09:13
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 14:19
Szerintem nincs nagyobb baj ezzel a filmmel. Ha mindenáron hibát akarnék találni, akkor kettő lenne: sokszor ferdén tartod a kamerát, akkor is, ha a helyzet nem indokolná, és kellene használni a manuális expozíció állítást, vagy legalább a "backlight" funkciót. De mondom, egyik sem komoly probléma, a film is élvezetes.
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet
Elküldve: 2005. 10. 18. 18:52
Ez fotós nyelven kb. milyen blendének és zársebességnek felel meg 20 Din-es film esetén ?
( 15 Lux-ot nem tudom mihez viszonyítani. )
Elküldve: 2005. 10. 18. 19:50
Idézet: CameraMan - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:13
köszönöm, a kritika azt hiszem jogos
a kézi expozícióval egy nagy bajom van, sajnos a kijelző nem ad igazán pontos visszajelzést arról, hogy mi milyen világos éppen, a backlight hasonlóképp, és így inkább világosítok kicsit utólag (ebben a klipben nem volt ilyen), mert egy backlight korrekcióval beégetett felvétellel sajnos nincs mit tenni.
Zsigabá:
a lux az a megvilágítás mértékét jelzi, azt nincs mibe átírogatni...
más. a Raynox japán oldala igen korrekt, az előtétlencsékkel készült képeket meg lehet nézni, szerintem elég korrekt dolog tőlük
szerk: és tényleg. "Limited in use at maximum wideangle setting." mondja ezt a qc-505re. mondjuk akkora problémának nem érzem, ha távolba kell nézni, akkor leszedem egy pillanat alatt
Szerkesztette: qnadam 2005. 10. 18. 19:53 -kor
Elküldve: 2005. 10. 19. 06:39
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 20:50
a lux az a megvilágítás mértékét jelzi, azt nincs mibe átírogatni...
Az renben van, de adott megvilágításhoz hozzá lehet rendelni valamilyen expozíciós beállítást.
Erre találták ki a fénymérőt. Csakhogy az nem Lux-ban van kalibrálva, hanem egyből az exp. beállításokat adja. Ezért nem tudok mit kezdeni a 15 Lux-szal.
Elküldve: 2005. 10. 19. 07:44
Elküldve: 2005. 10. 19. 11:29
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 8:44
Ez is igaz, de fényképezésből azért naggyából sejtem, hogy mondjuk 2-es blendével 3 sec 20 Dines filmre az milyen fényviszonyt jelent.
Illetve fénymérővel tudnám reprodukálni.
Ezért kezdtem rögtön fotós példával.
Elküldve: 2005. 10. 19. 12:24
Elküldve: 2005. 10. 20. 10:55
Megköszönném ha valaki értékes észrevételével vagy tapasztalatával hozzájárulna ahhoz, hogy ne "nyúljak nagyon mellé" kameravásárlás ügyben.
Szóval már régóta olvasgatok itt és máshol is. Kicsit elbizonytalanít, hogy itt mindenki Sony és Panasonic hívő, nekem pedig pechemre egy JVC kamera tetszett meg.
Szóval JVC Everio G sorozat. Konkrétan pedig GZ-MG60 vagy GZ-MG40.
Nagyon megtetszett a 20 v. 30 GB merevlemez. És abban bíznék, hogy iyen árkategóriában a képminőségre sem lehet panasz.
Van valakinak tapasztalata, javaslata, észrevétele, jóvéleménye, rosszvéleménye...stb......stb.... ?
Általánosan érdekelne JVC kamerákról alkotott kép is.
Ja, de megakadt a szemem a Panasonic SDR-S100 is. (3CCD)
Előre is köszi.
Elküldve: 2005. 10. 20. 12:28
Idézet: ch- - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 11:55
Az említett kamerákat nem ismerem.
Szerintem elsősorban azt kell nagyon megfontolnod, hogy útómunkával, szerkesztéssel mennyire akarsz foglalkozni.
Az MPG-et ugyanis csak kompromisszumokkal lehet szerkeszteni. Persze akkor újra kell konvertálni egy részét, tehát elvész az időnyereség.
A másik megfontolandó dolog, hogy a HDD nem cserélhető. ( Igaz nagy a kapacitása. )
Én magamat ismerve egyszer-kétszer biztos teleírnám a legrosszabb pillanatban.
A képminőségről csak annyit tudok mondani, hogy van egy Thomson asztali felvevőm és 8000-res bitrátánál sem ájulok el a felvétel minőségétől. Persze ez nem jelent semmit, csak azt akartam mondani, hogy legjobb lenne a vásárlás előtt kipróbálni és megint kipróbálni.
Mivel a rögzítés HDD-re történik, igen kicsi az esélye hibás kocka rögzítésének.
Mivel ez is csak HDD, egy idő után a törlések és fenthagyott anyagok miatt a fájlok töredezettek lesznek. Biztosan hallottál már HDD-t keresgélni. Rondán tud kerregni. Vajon ez mennyire hallatszik bele a felvételbe ?
Hírtelen ennyi jutott eszembe.
ui: Kérdés, hogy milyen fájlformátumban rögzít a HDD-re, mert ha csak a saját szoftvere kezeli, akkor az zsákutca ! Egyik barátom DVD-RAM-os kamerával járt így !
Remélem rendesen összezavartalak !
Elküldve: 2005. 10. 20. 12:31
Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 13:28
enkóder kérdése csupán
Elküldve: 2005. 10. 20. 12:36
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 13:31
Látom gépnél vagy !
Küldtem privátot !

Súgó
A téma zárva.