HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:09

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:39

az MVX 20i és 25i-nél van csak 'igen' az 'IEEE1394 állományátvitel' opciónál, minden más tipusnál ez 'nem'.

A DV bemenet is tuti, már az ennél szerényebb modellekben is van, és természetesen

Ez teljességgel értelmetlen igy. IEEE1394 állományátvitel naná hogy igen, hiszen attól (is) digitális kamera. Anélkül furán nézne ki. Node egyirányú vagy kétirányú? Ez az igen / nem csupán bosszantóan hat, a ki/be viszont informativ tartalommal bir a kamera ezirányú tulajdonságára nézve.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#482 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:21

Menj el egy szakuzletbe es nezd meg a csatlakozokat, illetve a gyari hasznalati utasitast ott vagy a neten.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#483 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:22

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 17:41

No ez az. A GS17-ben nincs led. De ha lenne, akkor ledes világitással szerintem már nem 2 lux, márpedig a müszaki leirás azt irja hogy 2 lux fényigénnyel csinál szines éjszakai felvételt. Erre értettem hogy parasztvakitás.

Egy a kamera fokuszatol kb. 3m tavolsagra levo informatikai eszkozon fel gyufafej nagysagu ledek villogasa adna 2 luxut? :think:
V63 a legjobb mozdony

#484 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:53

nem értek a fénytechnikához meg a luxokhoz, de szerintem  a sötét részen nem is adott színes képet, csak a fénypontokon ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#485 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 07:09

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:37

.....
Amikor a samsung 70 ezerért olyan kamerákat csinál hogy van rajtuk dv bemenet lámpa távkapocs stb, akkor legyen egy sony vagy pana ugyanilyen felszereltséggel mondjuk 90. De az hogy az egyik gyártó 70-ért DV bemenetet kinál, a másik pedig ezt 250 alatt nem teszi meg, számomra nagyon nem a kategóriák közötti különbségekről szól, ahogyan az sem hogy bizonyos hibák kis odafigyeléssel a gyártó részéről nem is léteznének.

Felbontásban ebben abban stb részben igazad is van. Ellenfény kompenzációban szinhüségben kontrasztban viszont már nem. Természetesen egy kisebb objektiv nem tud akkorát alakitani mint egy nagyobb, de nem minden ettől függ.

Mindamellett nem fikáztam én senkit és semmit, félre ne értsetek, én is szép felvételeket csináltam múlt héten Szegeden amikor kirándulgattam, és jó érzés visszanézni, összegezve ujra megvennék egy MiniDV-t (bár nem biztos hogy panát), csak ha ilyenekről beszélgetünk akkor irom a véleményemet én is. :)

Más. qnadam, a fasirt videó milyen progival lett vágva? A pinnacle 9-ről hallottam hogy tud kép a képben effekteket, stb. Most akarok váltani valami komolyabb vágó-szerkesztő progira (pinnacle van most is csak egy régi verzió).

Mint ahogy qnadam is írta ez marketing. Pár évvel ezelőtt DV bemenet csak a nagyon komoly DV kamerákon volt. Manapság már a leggagyibb kamerákon is van kétirányú kommunikáció de ennek semmi köze a kamera minőségéhez. Azok a plusz többletszolgáltatások amit ma egy "olcsó" miniDV kamerába beépítenek az pusztán vevőcsalogató és semmi köze a kamera rögzítési minőségéhez. És mielőtt félreértenéd az "olcsó" jelzőt én a 150.000Ft alatti kamerákat sorolom az olcsó kategóriába mivel a 150.000Ft alatti kameráknál nem a rögzítési minőség van az előtérben hanem azok a plusz extra szolgáltatások melyek tulajdonképpen nem is törvényszerűen szükségesek a jó minőségű felvétel elkészítéséhez.
Mint már említettem kamera vásárláskor nem a csili-vili extrákat kell nézni hanem azt, hogy milyen minőségben rögzít és milyen manuális beállítási lehetőségekkel rendelkezik.

A fentieket pusztán azért írtam mert úgy látom, hogy Te azért az árért amiért a kamerát vetted olyan képi minőséget vársz el ami a magasabb kategóriába tartozó miniDV kameráktól várható csak el. Természetesen a GS17-es is jó kamera ami megfelel az amatőr felhasználási igényeknek viszont mivel a Panasonic kamerái között alsó kategóriában van ezért a rögzítési minősége is ehhez igazodik.

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 28. 07:12 -kor

#486 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:05

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 21:22

gyufafej nagysagu ledek villogasa adna 2 luxut? :think:

A GS17-ben nincs led, így számomra lényegtelen hogy mekkora fényereje van annak, ami nincs. :smoker:

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 8:09

Manapság már a leggagyibb kamerákon is van kétirányú kommunikáció

Tehát az enyémen is van? :hemuveg:

de ennek semmi köze a kamera minőségéhez

Derekasan bevallom hogy fogalmam sincs miről beszélsz, ugyanis senki nem irta hogy ennek köze lenne a minőséghez. De ha már leirtad akkor egyetértek :up:  csak tényleg nem tudom hogy jött ez ide.

Te azért az árért amiért a kamerát vetted olyan képi minőséget vársz el ami a magasabb kategóriába tartozó miniDV kameráktól várható csak el

Azért az árért amiért a kamerát vettem olyan minőséget várok el amit a leírás szerint elvárhatok, nem többet, nem kevesebbet. Nem azért fizettem hogy csak a leirásban tünjön használhatónak egy funkció, hanem azért hogy a kamera használható minőségben tudja is. Nem tudja. (Pl. ellenfény kompenzáció. pana éjszakai módja. stb. stb.)

Haverom szerint nem azt kellene ráirkálni amit használható minőségben nem is tud valójában, hanem azt hogy "ne használja mert kopik". Ez legalább igaz. :evil2:
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#487 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:11

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 8:05

A GS17-ben nincs led, így számomra lényegtelen hogy mekkora fényereje van annak, ami nincs. :smoker:

Felreertettel, a led amirol irtam az amit a kameraval vettem fel, switchen es routeren vilagitottak, azok adnanak 2 lux fenyt, ez volt a kerdes.
V63 a legjobb mozdony

#488 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:44

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:05

Derekasan bevallom hogy fogalmam sincs miről beszélsz, ugyanis senki nem irta hogy ennek köze lenne a minőséghez. De ha már leirtad akkor egyetértek :up:  csak tényleg nem tudom hogy jött ez ide.

Azért az árért amiért a kamerát vettem olyan minőséget várok el amit a leírás szerint elvárhatok, nem többet, nem kevesebbet. Nem azért fizettem hogy csak a leirásban tünjön használhatónak egy funkció, hanem azért hogy a kamera használható minőségben tudja is. Nem tudja. (Pl. ellenfény kompenzáció. pana éjszakai módja. stb. stb.)

Haverom szerint nem azt kellene ráirkálni amit használható minőségben nem is tud valójában, hanem azt hogy "ne használja mert kopik". Ez legalább igaz. :evil2:

A kétirányú DV felületet pusztán azért említettem meg mert ma már nem a kétirányú DV felület megléte határozza meg, hogy milyen minőségű a kamera. Régebben kétirányú DV csak a komolyabb kamerákban volt azaz ha a készülékben volt bemenet is akkor az biztos jó minőségben rögzített is. De ez a múlt. Ma már ezt minőségtől függetlenül a gyártó + extraként adja akár a legolcsóbb készülékhez is.
A tiedbe speciel csak kimenet van.

Én pusztán arra világítanék rá, hogy nem kell megenni minden vevőcsalogató marketing dumát amit a gyártó feltüntet a minél jobb eladhatóság kedvéért.
Ha egy kicsit jobban belegondolsz abba, hogy az alábbi mit jelenti:
"Min. fényigény: 2 Lux (Colour Night View)"  akkor számodra is világos lesz, hogy ennek a legnagyobb része csak sima marketing. És ebben semmi átverés nincs hiszen a kamera valóban képes felvételt készíteni de mivel arról nem írnak, hogy ezt milyen minőségben ill. tudja e szaggatás nélkül, stb. nincs semmi átverés meg olyan, hogy azt amit leírnak nem tudja a készülék mivel a kamera valóban képes 2 lux mellett is felvételt készíteni. Szóval nem árt a sorok között is olvasni azaz ha egy leírásban olyat írnak, hogy 2 Lux (Colour Night View) akkor ott célszerű meggyőződni arról, hogy ezt vajon milyen minőségben is képes teljesíteni.
Az ilyen jellegű marketing duma szinte minden termék esetén megtalálható. A legjobb példa erre a PC-s TV tuner kártyák melyeknél szinte kivétel nélkül megtalálható az a mondat, hogy VHS felvételre alkalmas. Persze alkalmas de a digitalizált anyag minősége az esetek legnagyobb részében rosszabb mint az eredeti analóg felvétel ráadásul kép-hang szinkrontartási problémák lépnek fel. Itt is igaz az, hogy ha az ember egy kicsit jobban belegondol abba, hogy egy olyan capture eszköz mely kifejezetten VHS/SVHS jó minőségű digitalizálására lett tervezve sokkal többe kerül mint a 10.000Ft-20.000Ft-os TV tuner akkor értelemszerű, hogy VHS digitalizálásánál TV tuner esetén minőségről nem beszélhetünk.

#489 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:15

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:05

kapaszkodj meg, jó eséllyel van, csak le van tiltva ;)

#490 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:46

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:39

Pontosan ezért raktam bele mindkét jellemzőt, mert a canon.hu oldalán igy vann fenn, én is ellentmondásosnak találtam, és szerettem volna ha vki tisztázza ezt nekem.
Mondjuk az MVX 20i és 25i-nél van csak 'igen' az 'IEEE1394 állományátvitel' opciónál, minden más tipusnál ez 'nem'.

A DV bemenet is tuti, már az ennél szerényebb modellekben is van, és természetesen itt is a 'ki/be' szerepel.

Az USB átvitel korlátait furcsálom, de erről már korábban irtatok, ezért ezt nem szeretném újra előhozni.

Igazából az a problémám, hogy ez egy relative új tipus és nem nagyon találtam még róla részletes review-t, ezért voltam kiváncsi a fenti jellemzők (elsősorban az optika) megitélésére, ill. mások tapasztalatára, infomációjára a Canon kamerákról.
Vmi 5let?

Az " IEEE1394 állomány átvitel" megjelölésről a következőt találtam:

"A kétirányú kommunikációt biztosító DV Messenger szoftver 2.0 verziója egyesíti a Microsoft Windows Messenger funkcionalitását és a Canon saját hálózatkezelési megoldását. A közvetlen kétirányú („peer-to-peer”) kommunikáció mellett a program lehetővé teszi az élő vagy rögzített hang- és képadatok cseréjét az Interneten keresztül, valamint a Camera és a VCR módok használatát."

Véleményem szerint az IEEE1394 állomány átvitelnek semmi köze a hagyományos OHCI ki/bemenethez és éppen ezért említik ezt a szolgáltatást külön:
Idézet a Canon oldaláról:
"Csatlakozó
DV    IGEN ki / be

DV Network Solution Disk
DV Messenger    IGEN
IEEE1394 állomány átvitel  IGEN"

Szóval a normál OHCI DV ki/be és az IEEE1394 állományátvitel teljesen más funkció és egymástól teljesen függetlenek (éppen ezért jelölik külön)

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 28. 10:51 -kor

#491 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:35

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 11:15

kapaszkodj meg, jó eséllyel van, csak le van tiltva ;)

Sonyról hallottam hogy van, csak le van tiltva, és lehet aktiválni fene tudja hogyan. Más tipusról nem hallottam eddig hogy lehetne aktiválni utólag. Szerinted van rá mód hogy egy GS17-ben aktiválni lehessen? Ha igen, hogyan? Szoftveresen? Stb? Én nem nagyon bizom abban hogy megoldható, igy viszont tényleg ugy kell tekinteni rá mintha nem lenne.  :smoker:

#492 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:58

A GS17 80-ért még nem is olyan nagyon drága.
8-10 éve, amikor a forint is erősebb volt, Németországból behozva volt olyan 120 körül egy sima VHS-C Panasonic kamera. Ahhoz képest ez a mostani ár sokkal jobb.
Ha a Samsung csak 70, és valakinek azt tetszik, akkor vegyen olyat, szabad a választás mindenkinek. Samsung kamerákról eddig inkább negatív dolgokat olvastam és tapasztalatam (még VHS-C, Video8 korszakból).

#493 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 14:12

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 12:35

Sonyról hallottam hogy van, csak le van tiltva, és lehet aktiválni fene tudja hogyan. Más tipusról nem hallottam eddig hogy lehetne aktiválni utólag. Szerinted van rá mód hogy egy GS17-ben aktiválni lehessen? Ha igen, hogyan? Szoftveresen? Stb? Én nem nagyon bizom abban hogy megoldható, igy viszont tényleg ugy kell tekinteni rá mintha nem lenne.  :smoker:

megoldhatóságról nem tudok mit mondani, láttam pár ilyen leírást (nem emlékszem, hogy pana volt-e), de azok a LANC csatlakozón át mentek, az újabbakon pedig nincs ilyesmi. gondolom csak megfelelő szervizes eszközparkkal kell hozzányúlni. de szinte biztos, hogy fizikailag valahogyan van rá lehetőség, főleg ha az adott kamerának van hasonló nagyobb tesója amin gyárilag rajta van

#494 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 08:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 15:12

szinte biztos, hogy fizikailag valahogyan van rá lehetőség, főleg ha az adott kamerának van hasonló nagyobb tesója amin gyárilag rajta van

NV-GS17 - DV ki
NV-GS21 - DV ki
NV-GS35 - DV ki
NV-GS75 - DV ki (3CCD-s)
NV-GS140 - DV ki (3CCD-s)
NV-GS150 - DV ki/be (3CCD-s)
NV-GS250 - DV ki/be (3CCD-s)
NV-GS400 - DV ki/be (3CCD-s)
Hát ezek igencsak nagytesók már... de panánál ez van, nagyon spórol a DV bemenettel. Fene tudja milyen megfontolásból.

#495 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 04:59

Hasonlo szoftveres korlatozas van egy tipusu alaplapban, ami cirka 2 eves es csak 512 MB ramot kezeli  :reklamacio:
V63 a legjobb mozdony

#496 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:24

Haver amikor megvette a sonyt roppant mód irigyeltem a sony nagyobb tudású menürendszere miatt, a nightshot miatt, aztán rájöttem hogy a sonynak nincs zoom mikrofonja. Erről viszont nehezen mondanék le. Kissé helyrebillent a lelki egyensúlyom. Nem mindenben gyenge tudású a pana. :D

#497 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 30. 19:20

Sziasztok!!!

Én is most akarnék DV kamerát venni, végig olvastam a 17 oldalt...

Reménykedtem, hogy majd lesznek jó kis videk, de nagyon csak qnadam tett fel samplekat.. Azt írta, hogy egy kezdő camtól ez jó minőség...

(Mivel nagyon megnézek mindent, hogy mire adok ki 100k-t ezért véleményezek kicsit keményebben. BOCS mindenkitől.)

Szóval a dora.wmv. Kis ablakban, monitoron elmegy... TV-re kiarkva tipikus wmv file, elmosodott, életlen kontúrok. Másban mpeg1-be, mpeg2-be, esetleg divx-be nem szedted volna le. Kíváncsi lennék rá pl. egy 2Mb/s-os 640*480-es xvid-s vidnek.

Ténylegesen azt mondjátok, hogy ennit tud a digitális cam??? Mert ez így gyenge.  :down:

wpepi:

Nyálcsorgatva olvastam soraidat, nem csak a tiedét. Miért nem olyan fényesek a színek egy divx-es viden, mint mondjuk a TVadás??? A DV mennyire vesz fel matt színeket??? Arra gondolok, mint a kocsiknál: metál fényezés.

A Canon MV800 és a 830-ról van vkinek véleménye?

Köszi minden hozzászolónak a hasznos infókat!!!  :respect:  :respect:

#498 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 20:15

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 20:20

Sziasztok!!!

Én is most akarnék DV kamerát venni, végig olvastam a 17 oldalt...

Reménykedtem, hogy majd lesznek jó kis videk, de nagyon csak qnadam tett fel samplekat.. Azt írta, hogy egy kezdő camtól ez jó minőség...

(Mivel nagyon megnézek mindent, hogy mire adok ki 100k-t ezért véleményezek kicsit keményebben. BOCS mindenkitől.)

Szóval a dora.wmv. Kis ablakban, monitoron elmegy... TV-re kiarkva tipikus wmv file, elmosodott, életlen kontúrok. Másban mpeg1-be, mpeg2-be, esetleg divx-be nem szedted volna le. Kíváncsi lennék rá pl. egy 2Mb/s-os 640*480-es xvid-s vidnek.

Ténylegesen azt mondjátok, hogy ennit tud a digitális cam??? Mert ez így gyenge.  :down:

wpepi:

Nyálcsorgatva olvastam soraidat, nem csak a tiedét. Miért nem olyan fényesek a színek egy divx-es viden, mint mondjuk a TVadás??? A DV mennyire vesz fel matt színeket??? Arra gondolok, mint a kocsiknál: metál fényezés.

A Canon MV800 és a 830-ról van vkinek véleménye?

Köszi minden hozzászolónak a hasznos infókat!!!  :respect:  :respect:

ezeket a klipdarabkákat nem a topik kedvéért tettem fel netre, és cél volt az is, hogy modemesek is le tudják szedni, ennél természetesen sokkal jobb minőségű kép jön le a kameráról - nem is a felbontást akartam vele illusztrálni :)

a divxes kérdésedre: a tömörítés miatt, a dv pedig sokkal kisebb (1:5höz) arányban tömörít, ami 25 mbit másodpercenként

itt van pár részlet, 3 megabites 1passos divxek, a divx saját deinterlace-elése van rajtuk, egyébként teljesen módosítatlanok (csak ezek voltak nálam, igazi nyersanyagok most csak kazin vannak, a fwkártyám meg kölcsönadva...):

http://users.atw.hu/qnadam/tmp/01.avi - ez az én D8as Sonymmal készült
http://users.atw.hu/qnadam/tmp/02.avi - szintén
http://users.atw.hu/qnadam/tmp/03.avi - ez meg ha jól emlékszem egy 3ccd-s Panával

a Sonynak nem túl erős a képstabilizátora, bár a felvételek ilyen szempontból elég extrém körülmények közt készültek :) viszont ez a remegés nem tesz túl jót a tömörítés minőségének sem. tehát ilyen felvétel jön le, csak a tömörítés nyomai nélkül, és nagyobb függőleges felbontással (ugye deinterlace).
no mindegy, belenézni talán jó lesz :)

Szerkesztette: qnadam 2005. 07. 30. 20:15 -kor

#499 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 20:17

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 20:20

No azért ez tipustól is függ, a tömörités pedig sokat ront rajta, tehát lehet ezzel penge felvételeket is összehozni, de ezerféle tipus van, egyikkel jobbat, másikkal roszabbat, pénztárcádtól függ mit tudsz venni. Egyébként pedig nem azzal van baj hogy digitális, hanem a méretével. Pici kamerába pici objektiv, ez sokat levesz. A miniatürizálás itt ugy müködik hogy egyre kisebb de egyre kisebb tudással, szal nem is miniatürizálás ez igazából. A Simson motorkerékpár is valójában egy Suzuki Hayabusa csak miniatürizálva, és igy már nem fér bele az 1200 köbcenti, csak 50. :] Viccet félretéve, a kis méret valóban jár hátrányokkal is, de a fejlődés az lenne ha egyre kisebb méretben tudná ugyanazt a minőséget.

#500 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 22:55

Szia qnadam

A kettes videó linkjét elirtad....

/ OFF: 3 hét múlva találkozunk, de akkor már nősként :D és remélem segítetek abban, hogyan kell a nyaralás felvételét DVD-re írni. /

További kellemes nyarat, és legyetek jók. Pá!!! :)

Szerkesztette: topeti 2005. 07. 30. 23:19 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.