HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 31. 06:50

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 20:20

wpepi:

Nyálcsorgatva olvastam soraidat, nem csak a tiedét. Miért nem olyan fényesek a színek egy divx-es viden, mint mondjuk a TVadás??? A DV mennyire vesz fel matt színeket??? Arra gondolok, mint a kocsiknál: metál fényezés.

Mivel a DIVX-nek semmi köze a videoszabványokhoz ezért összehasonlítani sem lehet olyan digitális videoszabványokkal amit a broadcast területen használnak. A DIVX színrendszere a PC-s monitorok RGB megjelenítéséhez igazodik és nem a TV-s megjelenítéshez.

Idézet

A DV mennyire vesz fel matt színeket??? Arra gondolok, mint a kocsiknál: metál fényezés.

Nem igazán értem a kérdésedet. Olyan nincs, hogy matt színeket vesz fel. Ami van az tulajdonképpen annyi, hogy a 25Mbps DV YUV 4:2:0 színmintavételezést használ azaz alulmintavételezett ami mindenképpen kevesebb szín tárolását teszi lehetővé mint pld. az YUV 4:2:2 színmintavételezést használó MJPEG.

#502 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 08:31

Idézet: topeti - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 23:55

További kellemes nyarat, és legyetek jók. Pá!!! :)

Kellemes nyaralást és éljen az ifjú pár! :kocc: :hello:
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#503 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 10:34

topeti: grat, sok boldogságot :)
amúgy tényleg elírtam, a második link helyesen: http://users.atw.hu/qnadam/tmp/02.avi
köszi, hogy szóltál :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#504 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 15:48

Nos. Videokamerát készülök én is venni, a topicot végigolvasva és a preferenciáim szerint az alábbi lehetőségeket látom:

Úgy néz ki, az alsó kategóriában (Samsungot kizárva) Sony vagy Panasonic a nyerő. Az általam választott árkategóriában ezen belül inkább a Sony tűnik nyerőnek (főleg, hogy ezt egy Panasonic tulajdonos is erősíteni látszik :))

Ezeket figyelembevéve az alábbiak jöttek le számomra:
Sony HC-19 (kb. 95000 Ft)
Sony HC-22 (kb. 115000 Ft), nagyjából a HC19 tudása, + DV IN
Sony HC-32 (kb. 131000 Ft), kicsit többet tud, mint az előzőek + nemcsak DV, hanem AV + S-Video IN, viszont valamivel nagyobb fogyasztás. Ez annyiból izgalmas, hogy az AV bemenetet felhasználva talán jobban tud régi felvételt digitalizálni, mint a tunerkártya. Ezt valaki esetleg próbálta már?
Sony HC-39 (kb. 131000 Ft) Nagyobb CCD, ennek minden előnyével (ahogy itt elhangzott: nagyobb effektív pixelszám, jobb remegéscsökkentés, negatívum: kisebb zoom (12x vs 20x), nincs DV IN. (A HC-42-n van ismét IN, de az már 150, ennyit nem szánnék rá)

Esetleg a 3CCD kedvéért Pana GS75, de ez már 141000, és a zoom még kisebb (10x).

Nyilván elengedhetetlen egy kazetta és egy firewire kábel (ha jól rémlik, nem kaptam az alaplaphoz illetve a tunerkártyához), illetve nem sokkal később egy pótakku, szóval már a 130 is igencsak felső határ.

Akkor most a kérdés: megéri-e a HC39 nagyobb pixelszáma azt, hogy ugyanazért az árért (a HC32-höz nézve) nincs DV IN, illetve kisebb a zoom? Illetve megéri-e a DV IN a 20ezer Ft többletet (HC19-HC22)?

És a végső kérdés: a fentiekből ki melyiket venné? :D
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#505 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 15:57

a 3 ccd azért sokat tud dobni a minőségen :)
kamerával digitalizálni mindeképpen szebben lehet, mint tunerrel
a 10x zoom pedig nem olyan kevés, egy 20x darab tele tartományát úgyis szinte csak állványról lehet kihasználni

Canonokat nézted? az még egy komolyabbnak modható gyártó ebben a műfajban. eygszer volt a kezemben egy nemtommilyen Canon, nekem elnyerte a szimpátiámat :)

#506 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 17:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 16:57

a 3 ccd azért sokat tud dobni a minőségen :)
kamerával digitalizálni mindeképpen szebben lehet, mint tunerrel
a 10x zoom pedig nem olyan kevés, egy 20x darab tele tartományát úgyis szinte csak állványról lehet kihasználni

Canonokat nézted? az még egy komolyabbnak modható gyártó ebben a műfajban. eygszer volt a kezemben egy nemtommilyen Canon, nekem elnyerte a szimpátiámat :)

Hát igen, de a 3ccd az már 140e felett van :( A digitalizálás pedig elég nagy vonzerő.

Most, hogy a Canont említetted, megnéztem, és találtam olyat, ami jó vételnek tűnik:

MVX200i, az edigitalnál 125000 Ft, 14x zoom,  effektív képpontok száma 1 230 000, digital és analóg input van. Ez így adatlap szintjén nagyon jól néz ki.

Erről valami konkrét tapasztalata nincs valakinek?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#507 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 11:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 7:50

Mivel a DIVX-nek semmi köze a videoszabványokhoz ezért összehasonlítani sem lehet olyan digitális videoszabványokkal amit a broadcast területen használnak. A DIVX színrendszere a PC-s monitorok RGB megjelenítéséhez igazodik és nem a TV-s megjelenítéshez.

Nem igazán értem a kérdésedet. Olyan nincs, hogy matt színeket vesz fel. Ami van az tulajdonképpen annyi, hogy a 25Mbps DV YUV 4:2:0 színmintavételezést használ azaz alulmintavételezett ami mindenképpen kevesebb szín tárolását teszi lehetővé mint pld. az YUV 4:2:2 színmintavételezést használó MJPEG.

wpepi, akkor azt mondod, hogy mindenképpen mjpeg-es camot vegyünk? Annak jobbak a színei?

#508 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:01

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 12:54

wpepi, akkor azt mondod, hogy mindenképpen mjpeg-es camot vegyünk? Annak jobbak a színei?

Valamit félreértettél  :) Az MJPEG-et csak a színmintavételezés összehasonlításaként említettem.

Szerk:
Kamerák esetében 4:2:2 színmintavételezést csak broadcast területen használnak.

Mivel minden DV és DVD kamera 4:2:0 színmintavételezést használ ezért csak érdekesség képpen, hogy mi a különbség a broadcast kamerák 4:2:2 és a hagyományos DV/DVD kamerák színmintavételezése között:
4:2:2
Kép
4:2:2 sampling is used in ITU-R BT601, D-1, D-5, Ampex DCT, Digital Betacam, Digital-S, and DVCPRO50 formats.

4:2:0
Kép
Co-sited 4:2:0 sampling is used in 625/50 ("PAL") DV and DVCAM formats. Cr and Cb samples are on alternate lines in each field (a frame view would show two lines of YCr,Y pairs, then two lines of YCb,Y pairs). Note that this is different from the 4:2:0 chroma sample positioning in JPEG, MPEG, and H.261 formats!

Szerkesztette: wpepi 2005. 08. 02. 12:18 -kor

#509 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:17

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 20:20

Sziasztok!!!

Én is most akarnék DV kamerát venni, végig olvastam a 17 oldalt...

Reménykedtem, hogy majd lesznek jó kis videk, de nagyon csak qnadam tett fel samplekat.. Azt írta, hogy egy kezdő camtól ez jó minőség...

(Mivel nagyon megnézek mindent, hogy mire adok ki 100k-t ezért véleményezek kicsit keményebben. BOCS mindenkitől.)

Szóval a dora.wmv. Kis ablakban, monitoron elmegy... TV-re kiarkva tipikus wmv file, elmosodott, életlen kontúrok. Másban mpeg1-be, mpeg2-be, esetleg divx-be nem szedted volna le. Kíváncsi lennék rá pl. egy 2Mb/s-os 640*480-es xvid-s vidnek.

Ténylegesen azt mondjátok, hogy ennit tud a digitális cam??? Mert ez így gyenge.  :down:

wpepi:

Nyálcsorgatva olvastam soraidat, nem csak a tiedét. Miért nem olyan fényesek a színek egy divx-es viden, mint mondjuk a TVadás??? A DV mennyire vesz fel matt színeket??? Arra gondolok, mint a kocsiknál: metál fényezés.

A Canon MV800 és a 830-ról van vkinek véleménye?

Köszi minden hozzászolónak a hasznos infókat!!!  :respect:  :respect:

Kösi qnadam a videket! A 2. elég jó volt, gondolom dvdre kiírva szebb még egy kicsivel.

Engem ezek a fránya zöld színek idegesítenek, mint a fű, a fa. Nekik nagyon gyenge a kinézete mindig...

#510 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:01

Valamit félreértettél  :) Az MJPEG-et csak a színmintavételezés összehasonlításaként említettem.

Szerk:
Kamerák esetében 4:2:2 színmintavételezést csak broadcast területen használnak.

Mivel minden DV és DVD kamera 4:2:0 színmintavételezést használ ezért csak érdekesség képpen, hogy mi a különbség a broadcast kamerák 4:2:2 és a hagyományos DV/DVD kamerák színmintavételezése között:
4:2:2
Kép
4:2:2 sampling is used in ITU-R BT601, D-1, D-5, Ampex DCT, Digital Betacam, Digital-S, and DVCPRO50 formats.

4:2:0
Kép
Co-sited 4:2:0 sampling is used in 625/50 ("PAL") DV and DVCAM formats. Cr and Cb samples are on alternate lines in each field (a frame view would show two lines of YCr,Y pairs, then two lines of YCb,Y pairs). Note that this is different from the 4:2:0 chroma sample positioning in JPEG, MPEG, and H.261 formats!

broadcast, mint TV adás?? akkor ahhoz 3 ccd is kell már nem??? Van esetleg néhány jó linked, ahol le vannak szépen írva ezek??

Köszi!!! :respect:  :respect:

#511 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:30

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:20

broadcast, mint TV adás?? akkor ahhoz 3 ccd is kell már nem??? Van esetleg néhány jó linked, ahol le vannak szépen írva ezek??

Köszi!!! :respect:  :respect:

Normál DV esetén is azaz a hagyományos miniDV kameráknál is jól jön a 3 CCD mivel itt minden alapszínre jut egy minimum 340.000 pixeles CCD ami sokkal jobb felbontást és jobb színeket eredményez mint az 1 CCD annak ellenére, hogy a DV csak 4:2:0 színmintavételezésű. Az alulmintavételezés a DV tömörítésnél történik azaz a CCD-n teljes 4:4:4 formáció van (éppen emiatt nem mindegy, hogy milyen a kamerába épített tömörítő processzor hiszen a kész DV minősége nem csak a CCD-n múlik hanem a tömörítő processzor minőségén is).

Ahonnan a berakott képek is származnak: http://videouniversi...om/dvformat.htm
továbbá: http://www.dvcentral.org/DV-Beta.html

Szerkesztette: wpepi 2005. 08. 02. 12:31 -kor

#512 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:30

Normál DV esetén is azaz a hagyományos miniDV kameráknál is jól jön a 3 CCD mivel itt minden alapszínre jut egy minimum 340.000 pixeles CCD ami sokkal jobb felbontást és jobb színeket eredményez mint az 1 CCD annak ellenére, hogy a DV csak 4:2:0 színmintavételezésű. Az alulmintavételezés a DV tömörítésnél történik azaz a CCD-n teljes 4:4:4 formáció van (éppen emiatt nem mindegy, hogy milyen a kamerába épített tömörítő processzor hiszen a kész DV minősége nem csak a CCD-n múlik hanem a tömörítő processzor minőségén is).

Ahonnan a berakott képek is származnak: http://videouniversi...om/dvformat.htm
továbbá: http://www.dvcentral.org/DV-Beta.html

1000hála, megnézem a linkeket! Egyébként, mivel foglalkozol????  :respect:

#513 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:42

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:38

1000hála, megnézem a linkeket! Egyébként, mivel foglalkozol????  :respect:

Főállásban rendszergazdaként ténykedem. Mellékállásban videós utómunkával foglalkozom.  :)

#514 Felhasználó inaktív   laca.76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:41

Sziasztok!

A fórum végigolvasása után én is beszállnék egy pana nv-gs120-al.

Teljesen hobbi filmezgetés + otthoni vágások premierrel.

tapasztalatok, fejtágítás, miegymás....  :p

#515 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:42

Főállásban rendszergazdaként ténykedem. Mellékállásban videós utómunkával foglalkozom.  :)

utóbbinál nincs munkaerőfelvétel? :D

#516 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:57

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:17

Kösi qnadam a videket! A 2. elég jó volt, gondolom dvdre kiírva szebb még egy kicsivel.

Engem ezek a fránya zöld színek idegesítenek, mint a fű, a fa. Nekik nagyon gyenge a kinézete mindig...

a sznek... nos igen, egrészt továbbra is 3ccd rulez, másrészt a divx (meg a többi hasonló tömörítés is) elsőként a színeket veszi kezelésbe...

#517 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:52

utóbbinál nincs munkaerőfelvétel? :D

Nincs annyi munka, hogy ne lennék rá elég ráadásul otthon végzem eme tevékenységet.

#518 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 02. 21:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 11:46

Az " IEEE1394 állomány átvitel" megjelölésről a következőt találtam:

"A kétirányú kommunikációt biztosító DV Messenger szoftver 2.0 verziója egyesíti a Microsoft Windows Messenger funkcionalitását és a Canon saját hálózatkezelési megoldását. A közvetlen kétirányú („peer-to-peer”) kommunikáció mellett a program lehetővé teszi az élő vagy rögzített hang- és képadatok cseréjét az Interneten keresztül, valamint a Camera és a VCR módok használatát.

Köszi az alapos választ, most már minden tiszta, azt hiszem, vhogy kihúzom majd e funkció nélkül. :-)

Ma voltam a MM-ban és teszteltem az összes kamerát, néztem a szolgáltatásaikat (zoom, képstabilzátor, AF reakcióideje, gombok és menü kezelése, ... ), és sajnos az a helyzet, hogy a Sonyt és Canon 830 társait a legjobb kézben tartani, mert nem nehezek és nem olyan szélesek, mint pl. a Panasonic - ami a kezedet rendesen balra húzza. Hiába szoritom meg a szijat, kényelmetlen tartani, nincs igazán kiegyensúlyozva.
Ti hogyan tartjátok a kezetekben az ilyen szélesebb és nehezebb kütyüket, nem kell nagyon ellen tartani és nem fárad el tőle a kezed x idő után?

Úgy látszik, az egybegyűlteknek a Canonról nincs tapasztalata (vagy csak nagyon visszafogottak :-) ), és mivel nem kaptam más tippet hasonló szolgáltatású modellre, akkor szivem szerint ennél a tipusnál maradnék, de sajnos ez sem igazán ergonómikus, olyan széles és 'nehéz' mint a fenteb leirtak, és félek tőle, hogy hamar elfárad az ember keze és hosszabb kamerázás során emiatt jobban be is remeg majd a kép.?

A MM eladója szerint a Sony érintőképernyős kezelése nem túl jó megoldás, mert amikor nyomogatod, akkor NAGYON látszik az érintés helye (és tényleg), emiatt nem lesz tartós az LCD. Van PDA-m, de annál nem nyomódik és 'hullámzik' igy be az LCD.
Ja, a Sonynál van egy docking station-szerű talp, amin keresztül lehet kommunikálni és tölteni, ami akár jó ötlet is lehetne, de sajna ez még több helyet foglal el az utazó holmiban és ez az ami nem teccik.

Néhány oldallal korábban vki ajánlott utángyártott aksikat, erről nektek mi a tapasztalatotok? Nekem vannak fenntartásaim ezekkel kapcsolatban, bár lehet, hogy utángyártottak között is van olyan 'márka', amit messzire kerülni kell, ill. olyan ami megbizható?
Mondjuk a gyártók oldalain azt irják, hogy eredetit kell használni, mert attól nem megy tönkre a cucc és kezedben sem robban fel az aksi, de ennek erősen beijesztés hangulata van, és igazából ezzel csak a zsiros üzletüket védik. Tapasztalat?

#519 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 21:50

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 22:27

és sajnos az a helyzet, hogy a Sonyt és Canon 830 társait a legjobb kézben tartani, mert nem nehezek és nem olyan szélesek, mint pl. a Panasonic - ami a kezedet rendesen balra húzza. Hiába szoritom meg a szijat, kényelmetlen tartani, nincs igazán kiegyensúlyozva.
Ti hogyan tartjátok a kezetekben az ilyen szélesebb és nehezebb kütyüket, nem kell nagyon ellen tartani és nem fárad el tőle a kezed x idő után?

a kamerát, ha csak lehet, két kézzel szokás tartani. nagyon vagány dolog félkézzel, viszont gyorsan kiderül, hogy sokat ront a dolog a felvétel minőségén :)

ja, ezért nem hülyeség a vállra helyezhető kamera sem ;)

Szerkesztette: qnadam 2005. 08. 02. 21:50 -kor

#520 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 07:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 22:50

a kamerát, ha csak lehet, két kézzel szokás tartani. nagyon vagány dolog félkézzel

Ehhez csak a Puffin adhat erőt és mindent lebíró akaratot!  :D
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.