HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 19:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 19:29

mondok neked egy merészet: készíts két napfényes felvételt, egyet automatikával, beégett foltokkal, egyet pedig kézzel beállítva, és kérdezz meg sok embert, hogy melyik tetszik jobban. lehet, hogy meg fogsz lepődni :) (persze lehet, hogy nem)

Kérdezek tőled egy merészet: Miért nem tetszik érteni miről beszélek? Nem arról van szó hogy a manuális mód a jobb vagy az automatikus mód, hanem arról hogy ha manuálisan megoldható, akkor ez nem hardveres hanem szoftveres probléma. És wpepi mester minden erőfeszitése ellenére sem a 3CCD meg a plus százezrek kellenek ahhoz hogy egy iriszt az automatika helyesen kezeljen, a beégés kivédésére.

Mert mondok neked még egy merészet: a szürő valóban állitható. Lehet hogy meg fogsz lepődni de az automatika is állitgatja. Kapaszkodj meg: a panasonic kijelzi ha túl sok a fény. Jelzi. Nem kompenzálja. Csak jelzi. Ez az automatika. Jelzi hogy valamit neki állitani kellene de nem fogja megtenni, szóval vagy közelitseka témához másik szögből, vagy ő bizony beégeti holott játszhatna az irisszel is. Nem azzal van baj hogy rossz lenne az irisz, hanem azzal hogy a kamerát ez nem érdekli igazából. Ez nem automatika hanem olyan mint a windows kék képernyője. Most elrontom a felvételt, nagy baj? I/N.

Ez nem attól van hogy belépő szintü kategória hanem attól hogy szándékosan lehülyitik a kamerákat és nagyon apró lépésekben javitanak rajta, ez egy rendkivül mocskos piaci magatartás, semmi más. Müködhetne. Nem müködik. Ennyi.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#542 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 19:27

A manuális mód pedig soha nem arra volt kitalálva még fényképezőgépeknél sem hogy elérd az élethü, szinhü stb képeket, hanem az ellenkezőjére. Az élethü felvételekre ott az automatika. A manuális módok a müvészi hajlamok kiélésére vannak, alulexponálás, stb, ha ki akarsz emelni valamit a témából, manuális fókusz valamire, de nem a szinhüség és a tökéletes fényérzékenységhez való szöszmötölésre. Az az automatika dolga mindenkor, és itt ez nem müködik elfogadhatóan.

És ennek fényében ez igy hülyeség is hogy melyik a jobb, a manuális vagy az automatikus. Ez relativ attól függöen hogy mi volt a célod: élethü de egyszerü felvétel vagy bizonyos témák kiemelése, élesitése, homályositása, sötétitése stb. Esetleg magyarázd el ha ezzel nem értesz egyet, hogy melyik a jobb végeredmény: egy szépia fotó vagy egy szines?
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#543 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 21:08

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 20:21

Kérdezek tőled egy merészet: Miért nem tetszik érteni miről beszélek? Nem arról van szó hogy a manuális mód a jobb vagy az automatikus mód, hanem arról hogy ha manuálisan megoldható, akkor ez nem hardveres hanem szoftveres probléma. És wpepi mester minden erőfeszitése ellenére sem a 3CCD meg a plus százezrek kellenek ahhoz hogy egy iriszt az automatika helyesen kezeljen, a beégés kivédésére.

azt akartam mondani, hogy ha van egy felvétel beégett foltokkal, de élénk színekkel, meg olyan látványosan világos az egész mint egy videoklip, meg van egy amin nincs semmi beégve, viszont az egész sötétebb jóval, akkor a legtöbb embernek a világos fog tetszeni, és a gyártó is erre megy rá. pl az én Canon A75 fényképezőm program módban, meg automatán is, ahogy egyere világosabb van, nem egyszerre állítja szűkebbre a blendét és rövidebbre a záridőt, hanem először mindig a záridőt rövidíti, és ha muszáj, csak akkor veszi kisebbre a blendét. ennek pl szimplán annyi az oka, hogyha az egységsugarú felhasználó lő egy életlen képet, akkor nem arra fog gondolni, hogy remeg a keze, hanem hogy szar a gépe...

Idézet: Sheen

A manuális mód pedig soha nem arra volt kitalálva még fényképezőgépeknél sem hogy elérd az élethü, szinhü stb képeket, hanem az ellenkezőjére. Az élethü felvételekre ott az automatika. A manuális módok a müvészi hajlamok kiélésére vannak, alulexponálás, stb, ha ki akarsz emelni valamit a témából, manuális fókusz valamire, de nem a szinhüség és a tökéletes fényérzékenységhez való szöszmötölésre. Az az automatika dolga mindenkor, és itt ez nem müködik elfogadhatóan.

És ennek fényében ez igy hülyeség is hogy melyik a jobb, a manuális vagy az automatikus. Ez relativ attól függöen hogy mi volt a célod: élethü de egyszerü felvétel vagy bizonyos témák kiemelése, élesitése, homályositása, sötétitése stb. Esetleg magyarázd el ha ezzel nem értesz egyet, hogy melyik a jobb végeredmény: egy szépia fotó vagy egy szines?

az automatika célja, hogy minden helyzetben a lehető legjobb képet produkálja, de mivel a mesterséges intelligencia még nem tart ott, hogy minden helyzete jól kielemezzen, ezért van, hogy hibázik, a Tied pl többet, van amelyik kevesebbet. de nem véletlen, hogy a tévéműsorokat (itt most nem a háborús tudósításra gondolok, az egy másik eset) meg a filmeket is mind kézi beállítással készítik, pont azért, hogy minél természetesebb (vagy amit az alkotó elképzelt) képek készüljenek. tévéstúdiókban meg közvetítőkocsikban nem véletlenül van erre egy külön képmérnök...

amit pedig mégegyszer kénytelen vagyok leírni: tényleg elhiszem, hogy nem vagy elégedett a kamerád által nyújtott minőséggel... komolyan!
btw. nem akarsz néhány felvételt mutatni? mert kíváncsi vagyok mindettől függetlenül
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#544 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 06:44

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 20:27

Ha egy kicsit utána olvasol fényképezés, videózás témában (videózás terén a Videopraktika című szaklap ez év elejétől indított egy oktató cikksorozatot) akkor mindenütt azt fogod látni, hogy mindig a manuális mód használata javasolt. Az automatika arra van kitalálva, hogy mindig és minden körülmény között tudj felvételt készíteni de ez nem azt jelenti, hogy a minőségi felvétel garantált. Szélsőséges fényviszonyok esetén meg sok esetben nem képes az automatika "ésszerű" korrekcióra (pld. az én S-VHS kamerám automatikája gyenge fényviszonyoknál nem képes korrektül beállítani a fókuszt ami azt jelenti, hogy ha nem használom a kameralámpát akkor csak a manuális fókusz ad élvezhető képet).

#545 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 07:20

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 20:21

Kapaszkodj meg: a panasonic kijelzi ha túl sok a fény. Jelzi. Nem kompenzálja.

Ez itt egy MV750i vel készült beégett felvétel.
A kamerák többsége autómata módban egy előre beállított középszürke árnyalathoz próbálja meg optimalizálni a képet. Addig teketgeti a záridőt, belendét és erősítést, amíg a kép fedettsége ezt az átlagszürkét el nem éri. Ez független a megvilágítás erősségétől ! Egy 5Watt-os égővel is be lehet égetni egy képet, uganakkor napsütésben is lehet használhatót csinálni autómatával.
A probléma ott van, hogy az átlag CCD-k kontrasztátfogása gyenge. Hiába van manuális mód, ha a keresőben nem lehet normálisan kontrolálni a végeredményt. Jobb fényképezőgépeken van hisztogram, ami nagy segítséget ad az optimális expozíció beállításához. De az aktualitás kedvéért: egy repülőnapon egy repülőfép nem fogja megvárni, hogy a hisztogrammal vacakoljak !

Csatolt fájl:

Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#546 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 07:37

Ez egy érdekes kép. Sok benne fekete ráadásul árnyékban, és vannak napsütötte részletek is. Az előbb említett egyenszürkére törekvés miatt miatt az árnyékban lévő fekete szintjét megemeli, ezzel ugye a világosabb részek is világosabbak lesznek. az eredmény a képen látható. A háttér szürke fátyolos, a fekete nem fekete, az oszlop zöldje hírtelen átmenettel beég stb...

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  G_p.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#547 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 10:25

[quote name='qnadam' date='2005. aug. 6., szombat - 22:08']ha van egy felvétel beégett foltokkal, de élénk színekkel, meg olyan látványosan világos az egész mint egy videoklip, meg van egy amin nincs semmi beégve, viszont az egész sötétebb jóval, akkor a legtöbb embernek a világos fog tetszeni[/quote]
Ebben igazad lehet. Bár elég szomorú.

[quote name='qnadam']hogyha az egységsugarú felhasználó lő egy életlen képet, akkor nem arra fog gondolni, hogy remeg a keze, hanem hogy szar a gépe...[/quote]
Ez szintén igaz. Láttam már canon A70-el fotózgató emberkét buliban gyertyafénynél lassú záridővel aki nekem mutogatta hogy ez a canon milyen pocsék, életlen képet csinál...

[quote name='qnadam']tényleg elhiszem, hogy nem vagy elégedett a kamerád által nyújtott minőséggel... komolyan![/quote]
Így igaz. Zsigabá tökéletesen megfogalmazta azt ami az én szememet is szúrja:

[quote name='Zsigabá' date='2005. aug. 6., szombat - 7:39']Az tény, hogy a rögzítési módszer javult, miniDV ill. DVD, de maga a képbontó rendszer szerintem nem sokat változott az elmúlt 8 évben.[/quote]
Erről van szó.

[quote name='Zsigabá' date='2005. aug. 7., vasárnap - 8:20']egy repülőnapon egy repülőfép nem fogja megvárni, hogy a hisztogrammal vacakoljak[/quote]
Értjük mi egymást.  :up:

#548 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 10:32

ha vki lenne olyan jó és ajánlana nekem egy-két egyszerü progit amivel usb-n kerszetül felvehetem a camrol a cuccot, akkor nagyon hálás lennék neki :) föleg ha egyböl aviba venné huhuuu :)
biztosan sok szó esett erröl, de sajna lusta vok (és másnapos :) ) kutakodni a hsz-ek között.
köszönöm uraim, előre is :)

Relax...
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#549 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 12:11

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 8:20

Jobb fényképezőgépeken van hisztogram, ami nagy segítséget ad az optimális expozíció beállításához. De az aktualitás kedvéért: egy repülőnapon egy repülőfép nem fogja megvárni, hogy a hisztogrammal vacakoljak !

jobb kamerákon van egy ún. zebra stripes funkció, ami beállítástól függően nemtomhányszázalékos fényerőnél (az arc fényessége ha jól van beállítva), vagy beégésnél az illető felületet becsíkozza.
repülőnapon valami repülőszerűre fényt mérsz, és utána várod a gépet :)

#550 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 13:46

Idézet: therapy!? - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 11:32

ha vki lenne olyan jó és ajánlana nekem egy-két egyszerü progit amivel usb-n kerszetül felvehetem a camrol a cuccot

Alternatív megoldásként javaslom a Firewire csatlakozást USB helyett. Szimplán felvenni aviba bármivel lehet, egy Windows Movie Maker is megteszi (benne van az XP-ben). Ezen kivül Pinnacle Studio, Ulead Videostudio, stb. Számtalan választási lehetőség van. Ha nincs firewire csatlakozód alaplapon, vegyél egy kártyát. Haverom 3000 körül vett egy noname firewire-t, kapott vele kábelt és egy Videostudio 8-at is. Ez nem akkora pénz aminek a megspórolása miatt érdemes lenne az USB-vel szenvedni le gyenge, webkamera minőségü felvételeket.

#551 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 14:35

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 13:11

jobb kamerákon van egy ún. zebra stripes funkció

Sajnos még nem volt a kezemben ilyen nagy tudású eszköz. Bár már láttam a funkciórúl egy sematikus képet a nyet-en. Ez megint valami elektronikus trükk a már amúgy is beégett CCD képének "javítására", vagy ténylegesen a CCD adott pontjára jutó fény mennyiségét csökkenti ?
Ha az első eset valósul meg, akkor egy egyszerű limiter szűrővel utómunka közben is hasonló eredményt lehet elérni.
Ha a második eset valósul meg, akkor a csíkozás nem zavaró ? Vagy a felbontás alatt van ?

A lényegen nem változtat: A jelenleg házimozizásra használt kamerák CCD-je gyenge kontrasztátfogással rendelkezik ! A többi  csak kozmetikázás.

A félvezetőgyártás rohamos fejlődését látva én többre számítottam ! A 8 éves Sony kamerám brátságosabb képet produkál, mint a vadi új Canon !

Hiába a vadiúj optika, processzror rögzítési mód, szolgáltatások tömkelege ( amiket általában nem is használ ki az emer) stb., ha a képbontó ( CCD, CMOS ) a leggyengébb láncszem. Aztán jöhetnek a különböző elektronikus és szoftveres ügyeskedések a hibák álcázására.

Nyilván más elvárások vannak egy fényképezőgép és egy kamera képbontójával szemben. Bár a határok sajnos egyre inkább elmosódnak. A gyártók arra törekszenek, hogy a kamerákkal fényképezni, és viszont lehessen.
Jelenleg a gyártók ezt a vonalat követik, a piac, azaz mi meg be is dőlünk nekik , ezzel pozitívan visszaigazoljuk az "értünk tett" törekvéseiket.

Uff !

#552 Felhasználó inaktív   Jozi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 14:56

Sziasztok

Nekem is segítenétek rgy picit?

:rolleyes:

Üdv : Jozi

#553 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:21

Idézet: Jozi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 15:56

Sziasztok

Nekem is segítenétek rgy picit?

:rolleyes:

Talán ez segít !

http://www.camcorderinfo.com/content/canon...rder-review.htm

Amerikában más a számozása a kameráknak, de talán ez a Te egyik jelölted.
Ugyanitt megtalálod a Sony-t is.

Meg olvasd el a Canon-os nyűgjeimet. Bár egyértelmű, hogy ez a Canon nem ugyanaz a Canon !

#554 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:57

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 14:46

Alternatív megoldásként javaslom a Firewire csatlakozást USB helyett. Szimplán felvenni aviba bármivel lehet, egy Windows Movie Maker is megteszi (benne van az XP-ben). Ezen kivül Pinnacle Studio, Ulead Videostudio, stb. Számtalan választási lehetőség van. Ha nincs firewire csatlakozód alaplapon, vegyél egy kártyát. Haverom 3000 körül vett egy noname firewire-t, kapott vele kábelt és egy Videostudio 8-at is. Ez nem akkora pénz aminek a megspórolása miatt érdemes lenne az USB-vel szenvedni le gyenge, webkamera minőségü felvételeket.

köszi
lapomon van firewire, de nincs kábelem szal kilőve
marad az usb.
mégeccer köszi
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#555 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 16:10

Idézet: therapy!? - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 16:57

köszi
lapomon van firewire, de nincs kábelem szal kilőve
marad az usb.
mégeccer köszi

pedig ezer forint beruházásával sok idegeskedést meg tudnál spórolni magadnak :)

#556 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 16:12

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 15:35

Sajnos még nem volt a kezemben ilyen nagy tudású eszköz. Bár már láttam a funkciórúl egy sematikus képet a nyet-en. Ez megint valami elektronikus trükk a már amúgy is beégett CCD képének "javítására", vagy ténylegesen a CCD adott pontjára jutó fény mennyiségét csökkenti ?
Ha az első eset valósul meg, akkor egy egyszerű limiter szűrővel utómunka közben is hasonló eredményt lehet elérni.
Ha a második eset valósul meg, akkor a csíkozás nem zavaró ? Vagy a felbontás alatt van ?

nem, ezt te csak a keresőben látod, és ez arra jó, hogy objekíven meg tudod ítélni, hogy jól állítottad-e be a fényerőt

#557 Felhasználó inaktív   Jozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:09

Hi

Sajnos nem tudok angolul. A részegységek után van egy szám, az értékelés lenne? < The Top (9.5) >

"Meg olvasd el a Canon-os nyűgjeimet. Bár egyértelmű, hogy ez a Canon nem ugyanaz a Canon !"
Canon MVX-250i jobbnak tünik mint Canon MV-750i , de lehet hogy csak a külső más belső ugyanaz egy-két dolgot kivéve.
Igazábol nem értek hozzá, két hete kattant be hogy jó lenne egy kamera és kezdtem el forumot olvasni.
Valójában azt hittem hogy sok embernek van már miniDV kamerája és tudnak hasznosat mondani.
Pl: Nekem ilyenem van, ez jó benne ez nem, ajánlom-nemajánlom.
Ha látom a paraméterét két kamerának nemigazán tudom eldönteni hogy melyik jobb, illetve ha meg van adva hogy ezt tudja attol még az lehet az silány is.

:think:

#558 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 07:31

ha ismerném a konkrét típusokat akkor mondanék róluk valamit, de amikor egy gyártónak csak a kompakt miniDV kategóriában van 5-10 típusa, plusz a kifutottak, plusz a még régebbiek, meg van 5-6 márka ami szóbajöhet, akkor belátható, hogy kicsi az esély, hogy az általad kinézett típusokat valaki pont ismeri

#559 Felhasználó inaktív   Jozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 14:14

Hi

Továbbra is a Canon MVX-250i -ről várok véleményeket.

Üdv: Jozi

#560 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 16:55

Idézet: Jozi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:09

Valójában azt hittem hogy sok embernek van már miniDV kamerája és tudnak hasznosat mondani.
Pl: Nekem ilyenem van, ez jó benne ez nem, ajánlom-nemajánlom.

Szerintem a listádból a 750í-t nyugodtan kihúzhatod. NEM AJÁNLOM kategória.

Ami még volt a kezemben:
Sony TRV-255 ( D8 ) Ajánlom
Sony DCR-HC17E Ajánlom, bár csendes környezetben zavaró a szalagra felvett motorzaj.
Szerintem a Sony DCR-HC17E-től DCR-HC32E-ig ugyan az, csak bővített szolgáltatásokkal.

Más nem volt a kezemben. A száraz adatlapok meg valóban nem mondanak sokat.

De !!!!!!!!!!!!

1; Mindenkinek mások az igényei. ( Engem pl. nem hatnak meg a beépített effektek meg a fényképezési lehetőség. )
2; Mindenkinek mást jelent az, hogy szép a képe, meg éles vagy életlen, meg beégett vagy nem stb.

Ezek nagyon szubjektív fogalmak !

A legjobb az lenne, ha egy boltossal meg tudnál egyezni, hogy mutogassa végig a jelöltjeidet, esetleg próbafelvétel többféle fényviszonynál, témáról.
Én próbálkoztam vele, kicsit furcsán néztek rám.

Vergődésed megértem, én is ezeken mentem keresztül és látod mi lett a vége !
Most meg vergődhetek tovább !

Szerintem már sok embernek van miniDV kamerája csak ugyanaz a helyzet, mint a filmes fényképezőgépeknél. A régi gépeken még mindent lehetett tekergetni ( ezért érteni kellett hozzá ), aztán jöttek a nyomd meg a gombot típusú fényképezőgépek. Az embereket sajnos nem nagyon érdekli a minőség, elég, ha valami mozog a képernyőn. Ebből következik, hogy a technikát elfogadják olyannak amilyen.

Más hasonló forumokon 2004-es az utolsó hozzászólás. Ennyit az érdeklődésről !

Uff !

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.