HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:09

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 17:55

Ami még volt a kezemben:
Sony TRV-255 ( D8 ) Ajánlom

kiegészíteném: ha biztos a kezed, vayg nem akarod tele tartományban használni, csak állványról. ugyanis elég bágyadt a képstabilizátora.

a motorzajt csendes környezetben mindegyik felveszi, amelyiknek beépített mikrofonja van
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#562 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 18:09

a motorzajt csendes környezetben mindegyik felveszi, amelyiknek beépített mikrofonja van

Ez igaz, de azért jelentős különbségek vannak.
Zajossági sorrendben ( tehát a leghalkabb elöl )

Sony TRV-255
Canon 750i
Sony DCR-HC17E

Persze ez megint szubjektív.

A TRV-255-nek kicsit tényleg gyengécske a stabilizátora.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#563 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:30

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 18:28

Ez igaz, de azért jelentős különbségek vannak.
Zajossági sorrendben ( tehát a leghalkabb elöl )

Sony TRV-255
Canon 750i
Sony DCR-HC17E

Persze ez megint szubjektív.

A TRV-255-nek kicsit tényleg gyengécske a stabilizátora.

Sőt !

Még azzal is megtoldanám, hogy télen, hidegben ez a zaj felerősödik, mert a kaszni meg a szigetelő és tömítőanyagok megkeményednek !
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#564 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:47

Ennyit a minőségi elvárásokról !

http://www.origo.hu/techbazis/digifoto/200...5telitodik.html

#565 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:15

Azt mondanám only sony, de a pana zoom mikrofonja mostanra megtetszett. Továbbá még előnyére legyen mondva hogy bár a tudása vetekszik egy ekevaséval, attól jóval kényelmesebb a kezelése. Ha most vennék akkor mindenképpen sonyt vennék, de mivel már van pana, és hozzámértem a sony minőségét is, úgy döntöttem hogy a jövőben inkább valami hasznosabb berendezést pl. kávéfőzőt cserélek korszerübbre, mert MiniDV-ben szerintem tényleg tökmindegy mivel csinálsz beégett képeket meg egyebeket. Hobbicélra mindegyik jó, másra egyik sem.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#566 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:33

továbbra is fenntartom, hogy komoly felvételekre nem ezeket a gépeket kell nézegetni, amik a kompakt kategóriának is az alját képviselik...

#567 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:41

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:15

úgy döntöttem hogy a jövőben inkább valami hasznosabb berendezést pl. kávéfőzőt cserélek korszerübbre

Abból is van több féle !

Filteres, presszó, gázos, villanyos stb. :respect:

#568 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:46

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:41

Abból is van több féle !

Filteres, presszó, gázos, villanyos stb. :respect:

Komolyra fordítva a szót !

Van-e olyan titkos kód vagy valami más, amivel bele lehet piszkálni a kamerák lelkivilágába ? ( Mint a mobiloknál. )

#569 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:51

lanc-csatlakozó?
bár az újabbakról az is sűrűn elmaradozik, de valahogyan biztosan beléjük lehet nyúlni, de tuti nem kóddal vagy ilyesmivel

#570 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:58

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:46

Van-e olyan titkos kód vagy valami más, amivel bele lehet piszkálni a kamerák lelkivilágába ? ( Mint a mobiloknál. )

A forráskód az elég titkos. :) Mit patchelgetnél benne pl? Én egy DV In-t beletennék ha megoldható lenne... és ha ez csak szoftveresen tiltott dolog akkor sok akadályát nem látom, kivéve hogy mobilokat sem lehetett bármelyiket össze vissza patchelgetni. Nomeg ilyesmit csak elővigyázatosan. Fogalmam sincs hogy mentenék FUBU-t egy panasonic GS17-ről. :) Kávéfőzőm amúgy egy batárnagy DéLonghi, tényleg többet használom mint a kamerát, és ha lesz valamikor Emtec márkájú kávé, azt biztos nem teszek bele. :D
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#571 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:46

régebbiekhez elég korrekt leírások vannak, hogy mit milyen címre kell írni, hogy pl legyen dv-in, zebrastripes vagy mittoménmég mi

http://www.boehmel.de/lanc.htm - lanc protokoll leírása

http://www.coastweb.de/dv/
http://lea.hamradio....s51kq/DV-IN.HTM - mindenféle leírások a témában

az egyiken írják ezt is, már csak kérdés, hol szerezhető be: "use a light smoothing lense for a more movie-like look with reduced contrast"

Szerkesztette: qnadam 2005. 08. 08. 21:58 -kor

#572 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:13

En meg tovabbra is fenntartom a velemenyem, aki olcson akar venni jokepu kis kamerat, es meg hozza tud jutni (...es nem kell neki mindenfele bemenet, meg efektek, szoval ha szamitogepen vag) akkor HC-14!!!

Ebben meg 1/4" -os CCD van, az osszes tobbi ujabb/mas tipusba mar csak 1/6" -os...

Illetve ennel a motorhang szinte egyaltalan nem hallatszik be (maxra kellett tekernem a hangerot a gepen, es fulelnem, hogy halljak valamit), hc-16-18-20-... tipusoknal picit zsufoltak a design -on, ott jobban behallatszik, de allitolag az ujabb 17-19-... -oknal is ez a szitu...

Tavaly egyszerre probaltam ki egy mv730i -vel, minden esetben szebb kepe volt, sotetben plane, es a canon -on eroteljesen hallhato volt a bedigizett felvetelen a mechanika zaja...

...haver amugy most akar kamerat venni, es a pana gs-250 -ese tetszett meg neki, megneztuk (mar amenyire boltba lehet), na meg neztunk mintafelveteleket es nem rossz kis dog (igaz nem tul olcso...)

Minden esetre fenykepezesre meg az is egy nagy rakas lotrutyi (kromatikus aberracio hegyek, eletlen, durva extrapolalasi hibak, :(), mondjuk a 3 kisebb felbontasu CCD kevesbbe alkalmas erre, lehet hogy a hc-90 jobb kepet produkal, de arrol nem talaltunk mintakat (az volt a konkurens befuto havernal)... Viszont az az erzesem, ha meg 2x jobb is lenne a hc-90 -es fenykepezo resze a pananal, akkor is inkabb egy kis canon zsebgep hulyereveri... ;)

#573 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 16:30

Csak azért kérdeztem, hogy bele lehet-e piszkálni a kamerák lelkivilágába, mert az utómunka során egy kis gamma korrekcióval meg egy kis fekete szint állítással stb. egész élvezhetővé lehet tenni a 750i képét is.
Persze az igazi az lenne, ha már a kamerából jobb kép csorogna ki....
Mivel még garos, megfordult a fejemben, hogy elviszem a szervízbe egy kis utánhangolásra. Bár sejtem a végeredményt ! Na meg csak a nagyfaluban van szervíz...

#574 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 17:50

2 kérdés:

1; Mi az az "infravörös szenzoros beállítás" a fehéregyensúlynál ?
2; Mi az a "hologram AF" ?

#575 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 6:43

Mint már említettem a kameráknál is ugyanaz a helyzet mint az összes szórakoztatóelektronikai terméknél azaz a legolcsóbb belépőszintű eszközöktől senki ne várjon el olyan minőséget mint amit a sokkal drágább eszközök tudnak.
A legjobb példa erre az asztali DVD felvevők. A belépőszintű olcsó készüléktől ott se várjon el senki olyan minőséget mint amit a Pioneer HDD-s valamint a JVC HDD-s készülékei adnak.
Szóval a kameráknál is ez van. Az olcsó kamerák se rosszak (sőt van pár típus mely az árához képest igen jó minőséget ad) de ezektől nem lehet elvárni, hogy felvételi minőségben ugyanazt tudja mint a drágább modellek (persze a drága is lehet gyengébb minőségű).
Digitális fényképezőgépben is van jó csak nem a 2M pixel-es CMOS érzékelős kategóriában  :)

Igazából én azt képzeltem, hogy van vmi különbség a 800k-s, x éves - 100eFt körüli, és az új 200eFt-os 1-2Mpixeles kamerák között, de nem csak a ki-bemenetek számában, hanem érezhető minőségben is.

A Canon MVX-350i, amit eredetileg kinéztem magamnak egész jó paraméterekkel rendelkezik, 200eFt körül mozog, ennyi pénzért azt gondoltam, hogy az olyat képet készit amit már érdemes másnak is megmutatni. :-)
Nem vágyom belépő szintű cuccra, de nem akarok félprofi kamerát sem venni, mert nincs miért, igy vhol a kettő között félúton szeretnék egy jó cuccot.

#576 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:58

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 7:39

Hali !

Szóval ez van.
A v8-as Sony egy 8 éves darab. Én is azt hittem, hogy az elmúlt 8 évben történt valami előrelépés, de csalódnom kellett.
Az tény, hogy a rögzítési módszer javult, miniDV ill. DVD, de maga a képbontó rendszer szerintem nem sokat változott az elmúlt 8 évben.
Ha lejátszáskor nem zavart volna annyira a v8 szalagzaja, jelkiesése és színelcsúszása a világosságjelhez képest, akkor nem váltottam volna. Érdekes, hogy közvetlenül TV-re dugva a két kamerát felbontásban a v8 kis túlzással vetekszik a 750i-vel ! színei barátságosabbak. Bár annak idején a v8-asom a jobbak közé tartozott.

És a legújabb Megapixeles kamerák? Ezeknél is csak a nagy számokkal megy a játék, mint pl. a digitális zoomnál, vagy tényleg más a képalkotó redszerük, ill. olyan nagy-e a különbség?

#577 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 10. 21:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:02

a nagyobb és drágább darabok ilyen téren jobbak, de a profik nem véletlenül világítanak, ahol csak lehet :)

Válaszod jól rávilágitott a lényegre, rendesen megvilágosodtam... ;)
... magyarán, nem várhatok 'csodát' az ilyen kis kütyüktől.

#578 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 10. 21:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:33

továbbra is fenntartom, hogy komoly felvételekre nem ezeket a gépeket kell nézegetni, amik a kompakt kategóriának is az alját képviselik...

A Canon MVX-350i az milyen az?  :rolleyes:  Alsó közép, közepes alsó, felső alsó kategória? :confused:
Összes képpont: 1.330.000, hasznos képpontok (Videók): 850000, stb.

#579 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 10. 21:45

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 10:13

En meg tovabbra is fenntartom a velemenyem, aki olcson akar venni jokepu kis kamerat, es meg hozza tud jutni (...es nem kell neki mindenfele bemenet, meg efektek, szoval ha szamitogepen vag) akkor HC-14!!!

...
Tavaly egyszerre probaltam ki egy mv730i -vel, minden esetben szebb kepe volt, sotetben plane, es a canon -on eroteljesen hallhato volt a bedigizett felvetelen a mechanika zaja...

Az effektek nekem teljesen haszontalanok, de a mindenféle bemenetre szükségem van a mindenféle kedvteléshez, amit digitalizálás, képfeldolgozás, videoszerkesztés, ... cimszó alatt majdan szeretnék elkövetni.  :rolleyes:

Egy egyik haversrác mondta, hogy nála 2 napig volt Canon miniDV-s kamera, többek között a mechanika hangos zaja miatt vitte azt vissza, és vett Panasonicot nagyon gyorsan.
Nem 1szerű megtalálni az igazit. ;)

#580 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 06:28

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 22:45

Nem 1szerű megtalálni az igazit.   ;)

Hát  igen !

Most döbbentem rá, hogy a kamera nőnemű !
Nehéz kiválasztani az igazit, ha nem jött be, akkor nehéz megszabadulni tőle ! :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.