HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   hchabee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 29. 17:42

Sziasztok!
arra lennek kivancsi hogy mennyivel jobb minosegu a firewire capture mint az usb
lenne egy keresem valaki fel tudna-e rakni ketszer egy videot egyet amit usbn masolt pc-re egyet amit
firewiren keresztul (de ugyanazt a videt) (eleg lenne par masodperc)
elorre is koszonom

#1062 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 29. 21:52

kamerafüggő. az enyémből 320x240es felbontás jön ki maximum, ennek a minősége ezután már csak attól függ, hogy milyen formátumban rögzíted. légy oly kedves és hidd el kép nélkül, hogy ez az eredeti 720x576os felbontásnak még a negyedét se éri el :)

ekkora méret lesz, csak kicsit élesebben, mert ez már elég erősen van tömörítve: http://qnadam.hu/tmp/szeftikar.wmv

emmeg rendes dv felbontás, videóban is ekkora, viszont az sok helyet foglal, úgyhogy elégedj meg egy képpel :D

Kép

Szerkesztette: qnadam 2005. 12. 29. 22:00 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1063 Felhasználó inaktív   NStockeski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 13:28

Idézet: topeti - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:41

A Panasonicomba 4-es való. A PC oldali pedig adott (az 6-os).
Esetemben 4/6-os kábelre van szükség, ahogy Old_Mumus írta.

BUÉK :)

Nekem laptop-on csak 4-es van ergo 4/4  a megoldás.

#1064 Felhasználó inaktív   BadBull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:40

Üdv mindenkinek!

Én is rátaláltam erre a témára kameravásárlás előtt........ Sajnos ezt a rengeteg hozzászólást csak nagyjából volt idő átfutni de átfutottam
Vacillálok hogy d8 v minidv -t vegyek. Márkában azthiszem a sony nyujt legtöbb "használható" funkciót azonos árfekvésben.
Gondolkodom egy Sony DCR-HC19 -en. A számok csökkentése/növelése a tipusnál ha jól látom "gagyibb" (nekem!!!) +/- okat jelent.
Régebben egy fejhibás Sony HI8 al kezdtem otthoni felvételre analog videokimenetet használva vivos pc kártyával.
A vivos lehetőségem most is megvan szóval ezmiatt fontos lenne nekem a v/sv out. (Erősítsetek meg pls hogy itt ugyebár minden esetben a kamera által digitálaizálásra kerülő full analog jel jön  ki ?!)
Az h van usb az amint látom megin nem annyira lényeg mert a gyártók nem annyira támogatják azt mint amennyit azokból ki lehetne hozni. Gondolom ez üzletpolitika h a többségi vevőkörnél az ie az elterjedtebb (pedig az usb2 vel nagyobb sávszélesség érhető el!). Ennek ellenére ha jól vettem ki csak webcam minőséget lehet előcsalni belőle s a dv out marad az ie re. Ilyen plusszok h dokkoló, meg 5-6 m es hatótávú ráadásul infra távirányító, meg dv in vagy plusz pár dig effekt nem érdekelnek (minek is pl mikor ingyenes progikban is már van amelyik 100 as nagyságrendekben tud effektezni s ugy is ott szerkeztek szal.......)
Ami a d8 helyett a mini dv re billenti nekem a mérleget az a ~800k pixel az ~500k helyett mert ugye ezek nem képpontok hanem csak pixelek melyekből a rögzítendő képpontok színét interpolálják?! Elméletileg akkor ugye valós képpontok rögzítéséhez 720*576 os felbontásban (zöld1+zöld2+kék+piros)*414k+egyéb érzékelőpixelek =~ 1.7 Mp kéne?! (mondjuk azt nem értem h mi köze az emberi szem érzékenységének a pixelek érzékenységéhez?)
Ami bánt hogy a minidv ken a kisebb objektív (kevesebb fény jut be?!) ellenére nincs pl lámpa/segédfény ami számomra nagy hátrány mivel nem hiszem h az átlag marokkamerát vásárló nem igazán szeret(ne) ilyeneket pluszba magával hordani....
Ezen kivül(kevesebb pixel+nem annyira elterjedt kazettaformátum) a d8 még miben "tud" kevesebbet mint a mini dv? Ill aki használt már mindkettőt az mennyire tapasztalja a képminőségbeli különbséget ? (ugyanis végül is nekem csak ez lenne a legfontosabb a minden helyen minden időben összeségében/átlagban legjobb kép rögzíthetősége s nem a digis "lehetőségek" meg csatlakozókavalkádok [azt pc-n 10 ed annyiból megoldható].)
Válaszokat észrevételeket köszi előre is !!!

#1065 Felhasználó inaktív   Cif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:09

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Sony trv-14-es kamerám van és gondolkodtam, hogy veszek rá egy külső mikrofont. Koncerteken szoktam vele kamerázni és a nagy hangerő miatt sokszor torz a hang. Vajon egy ilyen mikrofon megoldaná a problémát vagy már az elektronika miatt ilyen?

Köszi a segítséget!

#1066 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:59

Idézet: Cif - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 15:09

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Sony trv-14-es kamerám van és gondolkodtam, hogy veszek rá egy külső mikrofont. Koncerteken szoktam vele kamerázni és a nagy hangerő miatt sokszor torz a hang. Vajon egy ilyen mikrofon megoldaná a problémát vagy már az elektronika miatt ilyen?

Köszi a segítséget!

szia, jó kérdés, ki kéne próbálni, szerintem lehet mindkettő...
az enyim pl egész jól bírja a nagy hangerőt, Pecsában készítettem egy felvételt, a keverő mögül, és meglepően jól szól, egyáltalán nem torzít, pedig mikrofonbemenet híján a beépítettet használtam.

(asszem tudom is, hogy ki vagy :) )

#1067 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:55

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 14:47

...

Hali!

Korabban (3-4 oldallal hatrebb) irtam pana meg sony kamcsikrol benyomasokat, a kerdeseid egy jo reszet megvalaszolja...

#1068 Felhasználó inaktív   Cif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:59

szia, jó kérdés, ki kéne próbálni, szerintem lehet mindkettő...
az enyim pl egész jól bírja a nagy hangerőt, Pecsában készítettem egy felvételt, a keverő mögül, és meglepően jól szól, egyáltalán nem torzít, pedig mikrofonbemenet híján a beépítettet használtam.

(asszem tudom is, hogy ki vagy :) )

Köszi. Akkor marad a próba.

#1069 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:06

elvileg jobbnak kellene lennie szerintem, de biztos nem vagyok benne

#1070 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:52

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:55

Hali!

Korabban (3-4 oldallal hatrebb) irtam pana meg sony kamcsikrol benyomasokat, a kerdeseid egy jo reszet megvalaszolja...

köszönöm, újra átnyálazom az említett részt. már végigolvastam az egész témát, de a sok típusjelzés még néha megzavar. majd sokadik átolvasásra már összeáll a kép  :up:

üdv!
.
.
.

#1071 Felhasználó inaktív   dvdmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 16:05

Segítség!

van egy samsung miniDV kamerám.
A szalagok lejátszásakor a kép jobb szélén elkezd kockásodni a kép, egyre nagyobb helyet foglal el a képből, majd megszűnik és visszaáll a normál kép.
Leginkább a szalagok elején csinálja ezt, de a közepén is előfordul.
Megnéztem a szalagot szabad szemmel és azt vettem észre hogy apró recés vonalak vannak a széle felé, mintha egy kis fogaskerék nyomna bele utat magának.
Ezt sajnos több kazival is csinálja.
Mi lehet a baja? Lehet hogy dobhatom ki az egészet ???
Ha igen akkor soha többé Samsung.

#1072 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 16:16

így látatlanban azt mondanám, hogy valószínűleg a szalagvezetéssel nincs rendben valami

#1073 Felhasználó inaktív   obi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:13

Helloztok!

Van 1 JVC DR-D230 miniDV kamerám!

Arról van szó, hogy a miniDV kameráról
az 1600x1200 piveles állóképeket kellene az SD card-ról átvenni a PC-re persze veszteség mentesen, tehát a PC-n is 1600x1200 piveles maradjon a felbontása!

Amit adtak hozzá: Imagemixer, hát ez egy kalap sz@r! :down:  :down:  :down:

Ehhez kellene 1 jó progi! :up:

Nektem milyen progik vannak a kamkoderhez erre a célra? :think:

#1074 Felhasználó inaktív   BadBull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:22

Idézet: obi1 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:13

Helloztok!

Van 1 JVC DR-D230 miniDV kamerám!

Arról van szó, hogy a miniDV kameráról
az 1600x1200 piveles állóképeket kellene az SD card-ról átvenni a PC-re persze veszteség mentesen, tehát a PC-n is 1600x1200 piveles maradjon a felbontása!

Amit adtak hozzá: Imagemixer, hát ez egy kalap sz@r! :down:  :down:  :down:

Ehhez kellene 1 jó progi! :up:

Nektem milyen progik vannak a kamkoderhez erre a célra? :think:

Hi!
Hát én konkrétan nem ismerem ezt a kamerát de általánosságban egy-két infó.
A veszteségmentesség nem a képméretre vonatkozik hanem a tömörítés mikéntjére.
Az hogy veszteségmentes tömörítéssel tárolja e le a képet vagy veszteséges tömörítéssel az a kamera docjában megtalálható. Az hogy a szoftver miként olvassa be a képet a kamerából az szintén a kamerához mellékelt szoftverleírásban megtalálható. (nagyritka az az eset mikor egy mellékelt szoftver nemtudná kinyerni a kamerából a rögzített anyagot)
Legjobb/univerzálisabb megoldás ha veszel 1-2 ezer forintél egy kártyaolvasót (amit bármi máshoz is használhatsz ) s utánna a képet magát olyan képkezelő szoftverrel kezeled amilyennel szeretnéd ill. bármelyik olyannal amelyik kezeli a kamera által - esetlegesen a tömörítési minőségi opciókon túli állíthastósággal (pl. jpeg v. raw) meghatározott - kártyára rögzített képformátumot.
Üdv!

Ui.: én pana és sony közül a sony minidv hc22 -t választottam. Meg vagyok vele elégedve habár szűkmarkúak előnyben :) / nekem már majdnem túl kompakt

#1075 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:54

Sziasztok!

Nézegettem jó sokat és most a Panaszkodik GS-150 és 250 körül vizsgálódtam. Ha jól értelmeztem, akkor a nagyobbik modell már rendelkezik optikai képstabilizátorral, míg a kisebbik csak elektronikusan próbál kompenzálni a kézmozdulatokra.

Az lenne a kérdésem, hogy a Panasonic esetében az optikai stabilizátor hoz-e annyi előnyt, mint amennyivel drágább. Ugyanis a ki- és bemenetek szempontjából számomra a GS-150 már megfelelőnek tűnne (csak így speckókat olvasgatva), de a stabilizátorát nem mindenki dícséri.

Hogy akkor hasogassam is azt a bizonyos szőrszálat: ha svenkelni szeretnék bekapcsolt stabilizátorral, akkor az optikai milyen jellemzőket mutat? Sokáig "ragad" az is, aztán "szakad"?
Az optikai elvű stabilizálás miatt inkább akkor jutok előnyhöz, ha fixen célzok valamit és úgy veszem vagy a svenkelés megkezdésekor is szebben fut át mozgásba a korábban még statikus felvétel? Az a kérdésem, hogy csak statikus esetben javít az optikai elv vagy a svenkelés megkezdésekor is érezhető előnyökkel jár a komolyabb stabilizátor?

Azt is kigondoltam, hogy inkább valami nagyobb akksit vennék hozzá és lemondok a percnyi pontosságú kijelzésről. Ha mondjuk 3 órát tud az akksi, akkor nem zavar a kijelzés pontatlansága. Ellenben, ha mondjuk 1 óra alatt bedájol, akkor fontos, hogy még lássam a pontos maradék működési időt.

És még egy kérdés. Abba valószínűleg bele fogok törődni, hogy az elérhető árú kamerák nem tudnak gyorsított felvételt készíteni. De ha megvan a felvételem szalagon/gépen, akkor utólag programmal már nem nehéz mondjuk minden hetedik kockát kiszedni és abból egy új gyorsított klipet készíteni, nem? Milyen program tudja ezt megcsinálni?

Köszönöm az infókat és üdv!
.
.
.

#1076 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:03

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:54

És még egy kérdés. Abba valószínűleg bele fogok törődni, hogy az elérhető árú kamerák nem tudnak gyorsított felvételt készíteni. De ha megvan a felvételem szalagon/gépen, akkor utólag programmal már nem nehéz mondjuk minden hetedik kockát kiszedni és abból egy új gyorsított klipet készíteni, nem? Milyen program tudja ezt megcsinálni?

A gyorsítás, lassítás minden NL rendszerű editáló program alapvető funkciója ami azt jelenti, hogy neked nem kell mást tenned mint az idősíkra helyezett videón megadni a lejátszás sebességét és már élvezheted is a hatást  :D

#1077 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:03

A gyorsítás, lassítás minden NL rendszerű editáló program alapvető funkciója ami azt jelenti, hogy neked nem kell mást tenned mint az idősíkra helyezett videón megadni a lejátszás sebességét és már élvezheted is a hatást  :D

Aha!

Köszönöm, akkor én ágyúval akartam lőni a verébre. Azt hittem, hogy majd valami komoly machinációt kell végrehajtani, hogy el tudjam készíteni a klipjeimet. Vannak elgondolásaim bizonyos látványos kis filmekre, de még se kamerám, se megfelelő ismeretanyag nincsen hozzá. De majd idővel…

Most a hétvégén egyébként kameráztam egy Canon 350-es (remélem van ilyen típus) géppel. Egy esküvőn filmeztem, az anyósjelöltem ment férjhez, első alkalommal volt a kezemben ilyen kamera. Nagyon könnyűek ezek a gépek, én nem is tudom jól megfogni, mert túl kicsi és berázom a legkisebb mozdulatomra is. Vittem magammal állványt, de az fényképezőhöz van és gömbfejes, tehát korlátozottan alkalmas a feladatra.

Nagyot csalódtam nagylátószögű konverterben, mivel én sokkal nagyobb látószöget vártam. Úgy tűnik, hogy hozzászoktam a kábé 20 mm-es fókusztávolsághoz, mint nagylátóhoz, ez pedig meg sem közelítette. Sajnos az igazán jó nagylátók atom drágák, a legtöbb kamera pedig olyan 45 mm-nél indul (35 mm-es formátumra vetítve)

Nekem igazából valami nagyméretű nehéz kamera kellene, mondjuk egy XL1-es Canon, azon akkor lehet akármilyen lencse is, nem köt meg a beépített kis nyüzüge és tudok állítani mindent, ami fontos. Sajnos az ára miatt teljesen kiesik, de ezekben akkor normális szenzor és megfelelő manuális lehetőségek lennének.

Milyenek a jobb nagylátó konverterek? Azok mekkora szorzóval (osztóval) dolgoznak? Lehetséges olyan 17-20 mm körüli fókusztávolságot elérni velük? Mondjuk szűk belső térben fotózni vagy jobb effekteket elérni vele.

Köszi a türelmet és az infókat!
Üdv!
.
.
.

#1078 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 21:17

JVC GR-D270-esről van valakinek tapasztalata? Ja és, miben különbözik a GR-D270EX?

Semmi normális magyar oldalt nem találok ilyen kamerás témával...
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1079 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 21:25

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 16:20

Milyenek a jobb nagylátó konverterek? Azok mekkora szorzóval (osztóval) dolgoznak? Lehetséges olyan 17-20 mm körüli fókusztávolságot elérni velük? Mondjuk szűk belső térben fotózni vagy jobb effekteket elérni vele.

Köszi a türelmet és az infókat!
Üdv!

ahogy elnéztem, 0,5x alattiak szinte csak halszem-szerűek vannak, ezenkívül minél drágább, annál kevésbé lesz torz és életlen a kép széle, bár az életlenség az íriszfüggő is (a videótechnikában a blendét valamiért írisznek hívják :) ). ja és az én nagylátóm pl. egy dolgot elég csúnyán visel, a fentről jövő fényt, de ez kellő árnyékolással megoldható

#1080 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 10:18

Most készülök kamerát venni: Panasonic NV-GS75 az egyik amivel szemezek, de csak kimenet van benne. Szoftveresen nem lehet megoldani, hogy bemenet is legyen?
Ilyen irányú tapasztalata nincs valakinek?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.