HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 03. 23:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 23:23

Hukk, most láttam a JVC reklámot óriásplakáton, ott már hirdetik a merevlemezes DV kamerát. Állat lesz. Meg gondolom kisebb vagyon.

ha tényleg dv, és nem mpeg2, akkor úgyérzem határozottan van fantázia a dologban :) de szerintem ez mpeg2 lesz.

én most egy ilyennek örülnék :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
http://www.sns.hu/jv...rs_gyhd100.html

pont 1 milla :( viszont lehet hozzá harddiszket venni :cool:

Szerkesztette: qnadam 2006. 07. 03. 23:20 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1302 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 09:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 23:23

Hukk, most láttam a JVC reklámot óriásplakáton, ott már hirdetik a merevlemezes DV kamerát. Állat lesz. Meg gondolom kisebb vagyon.

Merevlemezes DV kamerák csak a professionális (broadcast) alkalmazásoknál elérhetőek. Ezek mind olyan kamerák melyekhez kapcsolható HDD de alapesetben szalagra rögzítenek. Ezen eszközök árai a milliós kategóriában vannak. A nagyközönségnek szánt merevlemezes kamerák egytől egyik MPEG2-ben rögzítenek és általában 8.5Mbps CBR az amit maximum tudnak. A JVC kamerák is MPEG2-be rögzítenek (Everio G sorozat).

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 04. 09:13 -kor

#1303 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 09:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 0:11

én most egy ilyennek örülnék :D

Én is  :D Persze csak akkor ha az árának ($4,899.00) maximum a 10%-ért megkapnám  :D

#1304 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 10:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 10:19

Én is  :D   Persze csak akkor ha az árának ($4,899.00) maximum a 10%-ért megkapnám  :D

Ahogy nézem nem éppen arra van kitalálva, hogy nyaralásnál megkapjam, aztán mindenhova magammal cipeljem  :D
Make love not Wor.

#1305 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 10:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 11:02

Ahogy nézem nem éppen arra van kitalálva, hogy nyaralásnál megkapjam, aztán mindenhova magammal cipeljem  :D

A vállkamerákat nem nyaralásra tervezik.

#1306 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 10:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 11:02

ha csak ezen múlik... vegyél nekem egy ilyet, és kapsz helyette egy kis zsebkamerát :D

#1307 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 10:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 11:23

ha csak ezen múlik... vegyél nekem egy ilyet, és kapsz helyette egy kis zsebkamerát :D

Egyébként meglepően könnyűnek tűnik azzal a 3.1kg súlyával  :) 

#1308 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 10:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 11:25

Egyébként meglepően könnyűnek tűnik azzal a 3.1kg súlyával  :)

a helyzet az, hogy a sony z1 csak 2,5 kiló, viszont fél nap alatt már elég fárasztó tud lenni, mert nem tudod vállra tenni... szóval ha kézben kell tartani, nem olyan kevés az :)

#1309 Felhasználó inaktív   tengo24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 17:15

Sziasztok!

Most vettem életem első kameráját, egy SONY DCR-HC23 -ast.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok a kazról másolni a sz.gépre?
Csak USB kábellel rendelkezem.

Légyszíves segítsetek!

#1310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 17:18

Idézet: tengo24 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 18:15

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok a kazról másolni a sz.gépre?

1394 kábel, meg kártya. Berakod, oszt jöhetel a multimédiás digizős topikba, ott már mintegy 300 oldalban csak ilyenek vannak leírva. USB kábel nem erre való, tömörítetlenül 10 giga/óra, de legalább szép minőség lesz.
Make love not Wor.

#1311 Felhasználó inaktív   tengo24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 18:03

Kösz az infót, de számomra kínai amit leírtál!!!

Pontosítok a kérdésemen:

Hogyan tudom a legegyszerűbben, legjobb minőségben a számítógépre másolni a felvett videóimat, illetve a képeket? (Mit kell még beszereznem, ha nem jó az USB-s megoldásra?) Mire jó akkor az USB, ha nem erre?

#1312 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 18:59

Idézet: tengo24 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 19:03

Kösz az infót, de számomra kínai amit leírtál!!!

Pontosítok a kérdésemen:

Hogyan tudom a legegyszerűbben, legjobb minőségben a számítógépre másolni a felvett videóimat, illetve a képeket? (Mit kell még beszereznem, ha nem jó az USB-s megoldásra?) Mire jó akkor az USB, ha nem erre?

Firewire kártya by Gúgli...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1313 Felhasználó inaktív   zoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 09:49

Idézet: szili - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 19:07

Nekem az lenne a kérdésem, hogy működnek-e rendesen a kamerák videobemenetei, már amelyiknek van? Olyan kis kamerát akarok hozzákötni, amit a www.minirc.hu oldalon lehet kapni. Amit kinéztem, annak rendesen RCA kimenete van. A miniDV-s kameráknak ahogy nézegettem 3 fajta bemenete lehet: DV, S-video, Composite in (gondolom ez az RCA). Ugye van S-video - RCA átalakitó? Mert akkor már az olyan kamerák is számításba jöhetnek a vásárlásnál.
A lehetséges jelöltek:
- Sony-DCR-HC32 Ezen van S-video és  Composite bemenet, viszont mikrofon bemenet nincs, akkor hogy lesz hang? Ez kb.110eFT, ha még lehet egyáltalán kapni, mert tavalyi model. Érdekes, hogy a Sony-DCR-HC35-ön nincs semmi bemenet pedig ez a 2006-os, és jóval olcsóbb is, mint a 32-es.
- CANON MV960 Erről azt írják, hogy: "A DV és AV bemenet segítségével a videokamerával digitális és analóg videoanyagot rögzíthetünk miniDV formátumú kazettára." Tehát akkor ez is jó lenne. Ára 112eFT ajándék táskával és két kazettával.
-Canon Elura100 Erről www.camcorderinfo.com -on olvastam jókat. Ez valami usa model? Vagy ott más a számozás? Mert a 960-ast meg egyáltalán nem találtam azon a lapon.

Így elsőre ezeket néztem ki, várom a véleményeiteket!

Ui: Most látom, hogy a Sony-nak fekete-fehér a keresője. 2006-ban! Óriási feketepont. Pedig e felé húzott a szívem. Van egy 1998-as CCD-TRV840-es HI8-as kameránk, nagyon jó és annak is ff a keresője, pedig 250e-be került akkor. A konkurens márkák olcsóbb modeljeiben is színes volt már akkor is és most is.

Hello, Szili!

A Canon MV960-as megvételénél fontos volt számomra az AV bemenet, hogy tudjak digitalizálni (így nem kell külső digitalizáló kártyát venni). A készüléken az AV bemenet azonos az AV kimenettel, vagyis ha rögzítesz, nem használhatsz monitorként tévét, ám számítógépet igen: a firewire kábellel összekötve a pc kiadja monitorra a képet és rögzítheti is a műsort merevlemezre, dvd-re.
Én így veszek föl a tévéből is, a videomagnó a tuner. A kamera abban a felbontásban digitalizál, amiben rögzít is, ez ugye 800x600. A tunerkártyák többsége jóval rosszabb minőségben rögzít, mert a cseles gyártók többnyire csak a rögzíthető állóképek felbontását adják meg, nem a videóét; 800x600 vagy jobb felbontású videót csak a jobb minőségű tunerkártyák tudnak, úgyhogy a kamera ebben nem marad le.
A minőségről: a felvett anyagban én nem látok digitalizálási hibát, a minőség inkább a tunertől meg a tévéadás minőségétől függ. A kép élessége nem éri el a DVD-minőséget (megint csak az előbbi okok miatt), de azért nagyon jó, és a videószerkesztő programokkal úgyis lehet javítani rajta. (Jó kísérlet lett volna dvd-lejátszó videókimenetét rákötni a kamerára, hogy kiderüljön, mennyire tiszta a kép így, nem pedig videómagnóval.) A hangrögzítés 12 bites pontosságú, de a tévé minőségéhez ez is elég, akinek meg nem, az a hangot külön, a hangkártyával rögzíti, aztán összefésüli a videóval.
A kamera videócsatlakozója jack-szerű, a hozzá adott scart-adapter csak kimenetre  jó, vagyis a kamera jelének tévére küldésére, így kellett hozzá venni egy jobb adaptert.

Szerintem tehát nagyon megfelel a Canon digitalizálásra is. (Az Elura sorozat valamelyik tagja egyébként azonos a 960-nal csak az előbbi NTSC, ez meg PAL.)

Üdvözlettel:
ZoCo
ZoCo

#1314 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:44

Idézet: zoco - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 10:49

Hello, Szili!

A Canon MV960-as megvételénél fontos volt számomra az AV bemenet, hogy tudjak digitalizálni (így nem kell külső digitalizáló kártyát venni). A készüléken az AV bemenet azonos az AV kimenettel, vagyis ha rögzítesz, nem használhatsz monitorként tévét, ám számítógépet igen: a firewire kábellel összekötve a pc kiadja monitorra a képet és rögzítheti is a műsort merevlemezre, dvd-re.
Én így veszek föl a tévéből is, a videomagnó a tuner. A kamera abban a felbontásban digitalizál, amiben rögzít is, ez ugye 800x600. A tunerkártyák többsége jóval rosszabb minőségben rögzít, mert a cseles gyártók többnyire csak a rögzíthető állóképek felbontását adják meg, nem a videóét; 800x600 vagy jobb felbontású videót csak a jobb minőségű tunerkártyák tudnak, úgyhogy a kamera ebben nem marad le.
A minőségről: a felvett anyagban én nem látok digitalizálási hibát, a minőség inkább a tunertől meg a tévéadás minőségétől függ. A kép élessége nem éri el a DVD-minőséget (megint csak az előbbi okok miatt), de azért nagyon jó, és a videószerkesztő programokkal úgyis lehet javítani rajta. (Jó kísérlet lett volna dvd-lejátszó videókimenetét rákötni a kamerára, hogy kiderüljön, mennyire tiszta a kép így, nem pedig videómagnóval.) A hangrögzítés 12 bites pontosságú, de a tévé minőségéhez ez is elég, akinek meg nem, az a hangot külön, a hangkártyával rögzíti, aztán összefésüli a videóval.
A kamera videócsatlakozója jack-szerű, a hozzá adott scart-adapter csak kimenetre  jó, vagyis a kamera jelének tévére küldésére, így kellett hozzá venni egy jobb adaptert.

Szerintem tehát nagyon megfelel a Canon digitalizálásra is. (Az Elura sorozat valamelyik tagja egyébként azonos a 960-nal csak az előbbi NTSC, ez meg PAL.)

Üdvözlettel:
ZoCo

720x576-ra gondoltál ugye?!  :D  A DV felbontása (ennek a kamerának is) 720x576 és nem 800x600.
A tuner kártyák azért rögzítenek rosszabb minőségben mert csak digitalizálnak és nincs rajtuk hardware-es tömörítés emiatt csak software-esen lehet tömöríteni de mivel nem lehet a teljes tömörítetlen videót átnyomni a PCI buszon (nem elegendő a sávszélesség) ezért a tuner kártyák digitalizáló chipje eleve kisebb mintavételezéssel dolgozik. A DV kamerák tartalmaznak hardware-es DV tömörítést azaz a digitalizálás után azonnal tömörítenek is szabványos DV-be (25Mbps a sávszélesség 720x576 felbontás, 16bit 48KHz ill. 12bit 32KHz hang).
A hangrögzítést állítsd át a kamerában 16 bitre mert 12 biten csak 32KHz a mintavételezési frekvencia. 16 bites felbontásnál 48KHz lesz a mintavételezés. Ez nem csak azért jó mert szebb és tisztább lesz a hang hanem azért is jó mert így nem kell DVD írásnál upsampling-olni 48KHz-re (a DVD-n a hang mintavételezése 16bit 48KHz ami azt jelenti, hogy a 12bit 32KHz hangot át kell alakítani 16bit 48KHz-re)

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 05. 10:49 -kor

#1315 Felhasználó inaktív   zoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 9:44

720x576-ra gondoltál ugye?!  :D  A DV felbontása (ennek a kamerának is) 720x576 és nem 800x600.
A tuner kártyák azért rögzítenek rosszabb minőségben mert csak digitalizálnak és nincs rajtuk hardware-es tömörítés emiatt csak software-esen lehet tömöríteni de mivel nem lehet a teljes tömörítetlen videót átnyomni a PCI buszon (nem elegendő a sávszélesség) ezért a tuner kártyák digitalizáló chipje eleve kisebb mintavételezéssel dolgozik. A DV kamerák tartalmaznak hardware-es DV tömörítést azaz a digitalizálás után azonnal tömörítenek is szabványos DV-be (25Mbps a sávszélesség 720x576 felbontás, 16bit 48KHz ill. 12bit 32KHz hang).
A hangrögzítést állítsd át a kamerában 16 bitre mert 12 biten csak 32KHz a mintavételezési frekvencia. 16 bites felbontásnál 48KHz lesz a mintavételezés. Ez nem csak azért jó mert szebb és tisztább lesz a hang hanem azért is jó mert így nem kell DVD írásnál upsampling-olni 48KHz-re (a DVD-n a hang mintavételezése 16bit 48KHz ami azt jelenti, hogy a 12bit 32KHz hangot át kell alakítani 16bit 48KHz-re)

Szia!

Nem annyira gondoltam, hanem rosszul emlékeztem (valószínűleg az egyik videószerkesztő program tömörítési beállítása vagy profilja volt a 800x600).
Tényleg beállítható a 16bit, de eddig egyszer sem volt időm tévéműsor-felvétel előtt átállítani, mert akkor még több maradt volna le a műsorok elejéből... Köszi a javaslatot, most átállítottam. Eddig tartottam attól, hogy a jobb minőségű hang többet foglal a DV-kazettán, ill. hogy nagyobb adatmennyiség menjen át a pc-be (a merevlemezen egyre kevesebb a hely,  a valós idejű MPEG kódolás pedig gyatra eredményt hozott).

Üdvözlettel:
ZoCo
ZoCo

#1316 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:03

Idézet: zoco - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:56

Szia!

Nem annyira gondoltam, hanem rosszul emlékeztem (valószínűleg az egyik videószerkesztő program tömörítési beállítása vagy profilja volt a 800x600).
Tényleg beállítható a 16bit, de eddig egyszer sem volt időm tévéműsor-felvétel előtt átállítani, mert akkor még több maradt volna le a műsorok elejéből... Köszi a javaslatot, most átállítottam. Eddig tartottam attól, hogy a jobb minőségű hang többet foglal a DV-kazettán, ill. hogy nagyobb adatmennyiség menjen át a pc-be (a merevlemezen egyre kevesebb a hely,  a valós idejű MPEG kódolás pedig gyatra eredményt hozott).

Üdvözlettel:
ZoCo

A DV helyfoglalása (hanggal együtt) ~3.6MB/sec

#1317 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:20

Idézet: zoco - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:56

Szia!

Üdvözlettel:
ZoCo

meg minél nagyobb bitmélységgel rögzítesz, annál finomabban lehet vele dolgozni. annál jobb lesz a jelszint.. annyival jobb :D
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#1318 Felhasználó inaktív   szili 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:30

Köszi a válaszokat!

Elsősorban mindennapi használatra kellene a gép, szeretem csak úgy kikapni a táskából a kamerát, és hétköznapi helyzeteket kamerázni. Azért kell a bemenet, mert szeretnék akciókat is kamerázni bicajról, motorról, kocsiról. Ezért gondoltam, hogy nem kell nagyon drága kamera, hogy állandóan azon rettegjek mihez csapom oda. Egy ilyen olcsóbb kategóriás gépet nem sajnálnék annyira. Pont láttam a helyi tescoban egy Canon 730i-t 8xeFt-ért, majdnem annyit tud, mint a 960-as.
(Még mindíg fáj a szívem a Sony miatt.)

ZoCo-hoz lenne még kérdésem:
Az lcd kijelzőn ugye látszik a kép, ha a bemenetre kötsz valamit?
A memóriakártyára felvett videónak milyen a felbontása, hány MB egy perc videó?
Állítható-e valamilyen tömörítési ráta?

#1319 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 22:31

az lcdn látszani fog :)

Szerkesztette: qnadam 2006. 07. 06. 22:33 -kor

#1320 Felhasználó inaktív   Attie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 10:39

Idézet: tengo24 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 19:03

Mire jó akkor az USB, ha nem erre?

Az USB-nek nincs akkora sávszélessége, hogy átvigyen ennyi anyagot másodpercenként...

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.