HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Richie146 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:01

Panasonic Pv Gs80as kamerát vettem (ua mint a nv gs80 csak ááámerikai) és nem adtak hozzá kábelt amivel át tudok tölteni pcre.Vettem egy IEEE 1394 kábelt de azzal megse mekken  :think:  ....Nem is meri fel az xpSp2.(Msi noti minden mükszik rajta)
Tud valaki valami okosságot mondani?  :confused:
Előre is köszi!

#1662 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:14

Idézet: Richie146 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 8:01

Panasonic Pv Gs80as kamerát vettem (ua mint a nv gs80 csak ááámerikai) és nem adtak hozzá kábelt amivel át tudok tölteni pcre.Vettem egy IEEE 1394 kábelt de azzal megse mekken  :think:  ....Nem is meri fel az xpSp2.(Msi noti minden mükszik rajta)
Tud valaki valami okosságot mondani?  :confused:
Előre is köszi!

Összekötöd a PC-vel, bekapcsolod a kamerát és lejátszás módba teszed. Ekkor az XP DV eszközként kell, hogy lássa (eszközkezelőben). IEEE1394 felületről rögzíteni képes szerkesztő program indít (pld. Pinnacle Studio, Vegas, Ulead, Premiere, stb.)

Ha a bekapcsolt és lejátszás módban lévő kamerát mint DV eszközt nem látod az eszközkezelőben akkor a lehetséges okok a következők:
- nincs telepítve vagy le van tiltva a PC-n az IEEE1394 vezérlő
- hibás az IEEE1394 vezérlő a PC-n
- hibás a kamera IEEE 1394 vezérlője
- hibás a kábel

#1663 Felhasználó inaktív   Richie146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 8:14

Összekötöd a PC-vel, bekapcsolod a kamerát és lejátszás módba teszed. Ekkor az XP DV eszközként kell, hogy lássa (eszközkezelőben). IEEE1394 felületről rögzíteni képes szerkesztő program indít (pld. Pinnacle Studio, Vegas, Ulead, Premiere, stb.)

Ha a bekapcsolt és lejátszás módban lévő kamerát mint DV eszközt nem látod az eszközkezelőben akkor a lehetséges okok a következők:
- nincs telepítve vagy le van tiltva a PC-n az IEEE1394 vezérlő
- hibás az IEEE1394 vezérlő a PC-n
- hibás a kamera IEEE 1394 vezérlője
- hibás a kábel

Köszi. A két utobbira gondolok....

#1664 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 22:15

Sziasztok!

Tud ajánlani valaki egy profi SONY kameraszervízt?
A HC90 kamerám nem hajlandó működni akksiról csak hálózati töltőről. Az akksit fel tudja tölteni, az rendben is van, mutatja, hogy 100% a töltöttség, de amint lehúzom a tápot megáll a renszer. Az akksi biztos jó, sőt egy másik ugyanolyan akksival is próbáltam de ugyanaz a helyzet.

Persze gari már nincs rá.

Előre is köszi

#1665 Felhasználó inaktív   dávidhb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 23:54

Hi!

a minap kaptam egy JVC miniDV-s videókamerát...csak sajnos nem járt hozzá semmifelé kábel csak egy coax-s...
éppen áttudom venni a videót a következő képen..a kábelt rákötöm TV-tunerre...azt átállítom külső forrásra...kamerán elidmítom a felvétel lejátszását...a tunerrel pedig elkezdem felvenni...

kérdésem arra irányulna h gondolom nem ez a legjobb rendszer a videó számítógépre való  továbbítására...

Halottam vmi fireware rendzserről de arról sem tudok sokat...illetve erről az egész miniDV rendzserről sem.

Szóval myilen rendzserrel lehet egyszerűen és gyorsan, jó minőségben átvenni a felvételeket gépre?:)

Előre is köszönöm, Dávid

#1666 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 07:31

Idézet: dávidhb - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 23:54

Hi!

a minap kaptam egy JVC miniDV-s videókamerát...csak sajnos nem járt hozzá semmifelé kábel csak egy coax-s...

Itt van ábra az aljzatokról. Ha ilyened van (a kamerán a kisebbik, a gépen többnyire a nagyobbik), akkor szerezz egy kábelt, ami belemegy ezekbe (gyakorlatilag bárhol kapsz), aztán valami videoszerkesztő progival gépre lehet bűvölni az egyébként eleve digitális anyagot (óránként olyan 10-15 gigabájtos méretben).

Ps.: Szerintem minden miniDV kamerán van firewire, számítógépről hiányozhat éppenséggel, de sok esetben csak a kivezetés hiányzik (alaplapon vannak tüskéi), illetve előfordul, hogy hangkártyákon van aljzat (pl. Creative hangkártyákon szokott lenni). Ennél bővebbet és pontosabbat kamera és gép pontos típusa és specifikáció nélkül szerintem nehéz mondani.

#1667 Felhasználó inaktív   dávidhb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 14:42

rájöttem a dolgokra :)
amúgy a kamerám JVC GR-D720.

Egy oylan kérdésem lenne még, hogy érdemes-e beruházni egy firewire portra? mert én msot tv tuneren keresztük rögzítem a képet...javít a minőségen vagy mivel lesz másabb??

A választ előre is köszönöm!:)
Dávid

#1668 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 15:16

Idézet: dávidhb - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:42

rájöttem a dolgokra :)
amúgy a kamerám JVC GR-D720.

Egy oylan kérdésem lenne még, hogy érdemes-e beruházni egy firewire portra? mert én msot tv tuneren keresztük rögzítem a képet...javít a minőségen vagy mivel lesz másabb??

A választ előre is köszönöm!:)
Dávid

Szia Dávid

Bizony érdemes! Nagyon sokat javít, és 2000 Ft-ból megúszható a dolog :)

Szerkesztette: topeti 2007. 12. 18. 15:17 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1669 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 15:19

Idézet: dávidhb - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 14:42

Hát egy lehelletnyit...  ;)  Kihagysz egy digit-->analóg-->digitális konverziót... Bennem fel sem merülne, hogy tvtuneren keresztül coaxal vigyem gépre az anyagot... Akkor minek DV kamera?

#1670 Felhasználó inaktív   bailamo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 17:50

Ujra GS180: megoldottam már regebb a mikrofonproblémát, vagyis tisztáztam a különleges mikrofoncsatlakozo kilétét, de nem volt időm irni. Tehat: a kulső kopeny az érzékelővel a szimpla, (ki be) távirányitónak való, ettől függetlenül barmilyen (sztereó)mikrofon csatlakoztatható. A kimeneten megjelenik egy 2,8V-os feszültség is az olcsó elektret mikrofonok számára. Nem tévesztendő össze a fantomtáppal amely 9-48V (vagy akár 54V is lehet!) és csak a szimmetrikus kábelek esetében beszélünk róla. Nagyon fontos: ha olyan mikrofont használsz, amelyik nem használja a 2,8V-os tápot, feltétlenul 2db 50-100mikrofarád értékű elektrolittal az egyenfeszültséget le kell választani!! A mono Canon csatlakozo esetében az átalakitás: http://www.mediacollege.com/audio/connecti...-jack-mono.html ,sztereo esetében duplázni. Ugy néz ki, hogy a teljes NV-GS család ezt a tehnikát használja (nem láttam a család minden tagját még....).
És ujra van egy kérdésem is: filmezni akarok 2000méter magasban -20C-on egy hétig. Kinek van tapasztalata extrém korülmények között, mitől kell félteni a kamerát, mit hogy lehet elkerülni....
    bailamo!

Csatolt fájl:

#1671 Felhasználó inaktív   Compton187 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 00:03

Lenne egy problémám! Van egy Sony DCR-HC17E kamerám, és mikor Msn-en webkamozni akarok vele, a viedóhíásra invitált fél nem pont azt a képet kapja amit a kamera mutat, olyan mintha ő egy zoom-olt képet látna. Szerintetek ez miből kifolyólag lehet, és mi lehet rá a megoldás? Egyébként volt már rá példa hogy normális képet adott, de fogalmam sincs hogy mi befolyásolhatja ezt. Köszönöm a válaszokat.

#1672 Felhasználó inaktív   bailamo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 23:24

Visszatertem a magashegyi turarol es megvan a valasz a kerdesemre is. A kovetkezo dolgokra kell vigyazni a magasban, telen: eloszor is az akku kapacitasa 3-szor nagyobb legyen mint ahogy nyaron lenne, UV es polar szuro, es az utolso fontos a jegtalp az allvanyhoz. Persze meg sokmindent fel lehetne sorolni, de ezeknek a hianyat ereztem ugy igazabol csak (v ereztem volna a hianyat ha nem lettek volna ott  :D  ).
bailamo!

#1673 Felhasználó inaktív   bono77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 18:33

Halisztok!  :)

Most találtam meg a fórumot,és ahogy néztem elég jól értetek a kamerákhoz.

Légyszike páran segítsetek!!!!!!!
Most vennék mini dv kamerát 50 e körül, semmi extra céllal (szüli, névnap, kirándulás...)
néztem már párat Canon, Sony, Samsung, Panasonic nagyon hasonló parameterekkel.
Mik a legfontosabbak???  fel és átvételnél
Melyik MÁRKÁRA voksoltok????

köszike: a kezdő  :think:

#1674 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 20:17

Szép és jó 50e ért kamera. Amit érdemes venni hozzá egyből: nagylátó, nagyakku, tatyó, kazik(én mindig újjat használnék 500Ft kb.), minnél nagyobb winyó szerkesztéshez és tároláshoz. Mindez kb 50e.
Ha már megvan minnél kevesebbet tekergetni benne a kazit és minnél kevesebbet lejátszásra használni.
Ha van jó: optikai képstabilizátor, nagy effektiv pixelszám, álitgatási lehetőség(záridő stb, de végül is nem annyira fontos), nagyobb CCD vagy CMOS még jobb pláne ha még nagyobb.
Kiegészítőkön nem érdemes nagyon sporolni....

#1675 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 20:46

Én a Panasonic-ra voksolok, de a samsunggal vannak rossz tapasztalataim.

#1676 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 07:22

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 20:17

Szép és jó 50e ért kamera. Amit érdemes venni hozzá egyből: nagylátó, nagyakku, tatyó, kazik(én mindig újjat használnék 500Ft kb.), minnél nagyobb winyó szerkesztéshez és tároláshoz. Mindez kb 50e.
Ha már megvan minnél kevesebbet tekergetni benne a kazit és minnél kevesebbet lejátszásra használni.
Ha van jó: optikai képstabilizátor, nagy effektiv pixelszám, álitgatási lehetőség(záridő stb, de végül is nem annyira fontos), nagyobb CCD vagy CMOS még jobb pláne ha még nagyobb.
Kiegészítőkön nem érdemes nagyon sporolni....

Az 50.000Ft-os kategóriában kivétel nélkül csak 800.000 pixeles, elektronikus képstabilizátorral felszerelt 1/6" CCD-s kamerák léteznek. Ezek mind ugyanazt a minőségi szintet képviselik azaz kb. 450.000 pixel mozgóképre.
Amit leírtál azok a 90.000-200.000Ft közötti kamerákra igaz.

#1677 Felhasználó inaktív   bono77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:02

halisztok!

Előző kérdésemre irtatok páran, de nem lettem sokkal okosabb.

Néztem 2 gépet NEM mini dv-set, ezekről mi a véleményetek???????
panasonic sdr-h20eb-s 
JVC evergio gz-mg130

Nem értem miért ilyen olcsók (KB.: 90.000 Ft) a többihez képest???

Ezt v. inkább mini dv kb 50.000-ért????

FONTOS LENNE többetek észrevétele!!!!!!
  Köszike!?!?!?

#1678 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:06

Én tuti, hogy a dv-t választanám ilyen kategóriában.

#1679 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:09

Panasonic-on általában sokmindent lehet álítgatni. Sony inkább full autómata hozzá képest.
Az olcsobb mini DV képminőségre sokkal jobb mint kétszer(másfélszer) annyiért egy HDD-s társa.

Ha 90e akkor inkább 105-ért 3CCD-s Panasonic.
Mint írtam fontosak a kiegészítők. Ezek ha ki vannak találva akkor lehet hozzá venni kamerát. Ha mondjuk kazira sajnálsz 500 forintott akkor inkább vegyél HDD-s kamerát. Ekkor is elmegy a pénz DVD-re és HDD-k -re.

#1680 Felhasználó inaktív   bailamo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 21:53

Gondoltam, h elmondom meg egyszer amit mar tobbszor is (jo lenne kerdes elott tobb oldallal is elobbre olvasni!) A (miniDV-s) panasonic magasan veri a hasonlo kategorias Sony-kat, ellemben a fenyerzekenysege kisebb. Itt szemelyes dontest kell hoznod.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.